Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Barwy jesieni , wspomnienie lata- część 8

Post »

Bogusiu, myślałam wczoraj o Tobie, gdyż chciałam wpaść z serdecznymi życzeniami noworocznymi, ale zastała mnie 2.00 w nocy i nie dałam niestety już rady, dziś więc nadrabiając zaległości obejrzałam sobie ogród w zimowej scenerii, który wygląda pięknie, lecz nie da się ukryć, że wiosna to wiosna i kolejna porcja Twoich zdjęć podziałała jak dawka porcji energetyzującej, normalnie aż mnie kusi, aby zrobić przegląd u siebie. Pozdrawiam i ;:196
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 wrz 2012, o 08:28
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pawle! Magnolie kupowałam za przyzwoitą cenę w markecie , dość spore . Mam już ich 5szt- dwie takie kilkuletnie , 3 szt- dwuletnie.
dzisiaj obejrzałam co się z nimi dzieje pod agrowłókniną - niesamowite, jakie mają pąki .
Ilonko! dziękuję ,ze odwiedziłaś mnie- miło mi bardzo. Za chwilę wstawię zdjęcia moich dzisiejszych odkryć wiosennych. ;:168
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Mój ogród na fotografii cz.10 Moje wątki
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

To chyba też kupię takie sporawe , ale nie za duże . :wink: Nie będzie tak szkoda , jeśli się nie przyjmą . :lol:
Awatar użytkownika
Vamila
200p
200p
Od: 11 wrz 2014, o 20:33

Post »

Bogusiu pięknie - piękniej - najpiękniej i niech tak pozostanie w 2015 roku czego bardzo mocno Ci życzę :)
A kocurzysko jakie słodkie mokre ślady zostawia na parapecie :D
Pozdrawiam wszystkich zakręconych na zielono! Milena
Na wzgórzu z widokiem
Dorośli upośledzeni ludzie to dorośli upośledzeni ludzie a nie małe bezrozumne dzieci!
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Takie u mnie aktualnie oznaki zbliżającej się wiosny, zdecydowanie za wcześnie, nieprawdaż? no i jeszcze w dość dobrej kondycji wrzosy

Te zdjęcia poniżej robiłam dzisiaj
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
"Ogród jest nie tylko rozkoszą dla oka, ale i ukojeniem dla duszy "(...) Pozdrawiam! Bogusia
Awatar użytkownika
becia123
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 wrz 2012, o 18:21

Post »

Witaj Bogusiu zdjęcia cudne i wiosenne i letnie . Szkoda utraconych zdjęć ale w nowym sezonie powstaną nowe.Miejmy nadzieje ,ze nasze roślinki nie ucierpią mimo huśtawek temperatur :D Serdeczności zostawiam ;:196
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Bogusiu widziałam u ciebie krokosza czy on jest trudny w uprawie, bardzo mi się podoba czy on jest trudny w uprawie .W tym roku chcę kupić nasionka i wysiać.
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
Koleszko
500p
500p
Od: 14 wrz 2013, o 20:23

Post »

U mnie to samo niestety , drzewka mają pąki ... ale chyba nic im nie będzie , chociaż nie wiem . :lol:
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu próbowałam dwukrotnie mieć pelargonie z własnego wysiewu, pierwszy raz sukces, no a zeszłoroczny wysiew to klęska. Z roślinami jest tak jak w ruletce, nie zawsze odnosimy sukces.
Przeczytałam o Twoich magnoliach, kupiłam jedną na wyprzedaży jesienią, po długim zastanowieniu się nie posadziłam, do pierwszych przymrozków stała w ogrodzie. Teraz trzymam ją w chłodnej piwnicy co pewien czas podlewając. Nie wiem czy przeżyje, ale była tak tania że nie będzie dużego żalu jak ją stracę.
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Beatko! / becia 123/trochę mam przegranych zdjęć na płyty ale większość miałam zapisanych w programie Picasa- ulotnily się. Masz rację , niedługo nowy sezon będą aktualne. ;:168
Halinko!/Eukomis /krokosz bezproblemowy w uprawie , wysiewałam go najpierw do skrzyneczki a później sadzonki przesadzałam na miejsca stałe. Nie wiem, ale dla mnie nie przypadł on do gustu. Jeśli spotkam gdzieś samosiejkę - zostawiam, ale ponownie nie wysiewałabym ;:108
Beatko!/ beatrix+/ tak, tylko w fotosiku mam te ,które wstawiałam już na FO, a na dysku miałam sporo takich, które jeszcze nie były publikowane. Zaraz szukam coś ciekawego na płytach ;:108 O, jak cudownie świeci mi w plecki słoneczko, aż zrobiłam się senna po obiedzie.
Pawle niesamowite anomalia pogodowe , roślinki zdezorientowane a ja razem z nimi ;:306 Opatuliłam te wrażliwsze agrowłókniną i sama nie wiem czy tak pozostawić , czy odwijać ;:7
Dorotko! ja dwa lata temu kupiłam około 50 paczek nasion różnych roślinek , większośći ne znałam i niestety nie poznałam bo ani jedno nasionko nie skiełkowało. W tym roku już zamówiłam też przez internet ale starałam się być powściągliwą w nowościach, nie zupełnie mi się to udało. Po niedzieli powinnam je otrzymać ;:108 Magnolie to moje miłości. W moim regionie jest ich bardzo dużo, niemal w każdym ogródku przydomowym. W miasteczku oddalonym od mojego miejsca zamieszkania 7 km są potężne,ponad 40 letnie drzewa magnolii. Wiosną wglądają zjawiskowo ;:215
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36

Post »

Bogusiu ja też uwielbiam magnolię bo w ich towarzystwie się wychowałam a Z. G zawsze kojarzy mi się z magnoliami ;:196
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Bogusiu,ogród wiosenny i letni to takie nasze marzenia ,ale piękne ,to słoneczko przechodzące przez liście i kwiaty,powoduje ,że ciągle wzdychamy do takich chwil,ale niedługo wszystko będzie tak jak chcemy,i znowu będziemy zasuwać ,wydaje mi sie ,ze teraz oglądając zdjęcia z lata więcej dostrzegam na nich ,niż na bieżąco ,bo wtedy nie ma czasu dłużej pochylić się nad tematem,pozdrawiam :wit ;:168
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Bogusiu miło zacząć dzień w Twoim ogrodzie ;:138
Miłego dnia :wit
Awatar użytkownika
bwoj54
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dzisiejszy dzień u mnie ponury, deszczowy ale bezwietrzny i dość ciepły +3,5C
Martuniu! ;:168 wczoraj długo rozkoszowałam się wiosenno - letnimi widoczkami robiąc przegląd foto-archiwum. Masz rację, ja tez dopiero teraz dostrzegam urok niektórych ujęć .W tym ciągłej gonitwie za czasem, umyka coś istotnego. Ach, oby do wiosny. U mnie jak dotąd zimowo jeszcze nie było.
Jadziu!wielka to radość dla mnie, czytając takie słowa . ;:168 Zapraszam

Na dobry początek dnia ,kilka widoczków...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek[/URL

[url=http://www.fotosik.pl]Obrazek
Awatar użytkownika
Darmokot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lis 2012, o 20:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu Patrząc na aktualną zimę u Ciebie nasuwa się tylko jedno - oby zima już nie przyszła, u mnie wyrasta rabarbar i bazie na wierzbach a może i co więcej ale się aż tak nie przyglądałem. Jeśli z aparatu kasowałaś zdjęcia to można jeszcze część z nich odzyskać bo są takie programy do odzyskiwania zdjęć albo najlepiej je nagrywać na inny dysk w komputerze żeby przy robieniu systemu ktoś ich nie skasował. Nie mogę się napatrzeć na Twoje irysy, te od Ciebie też mi kwitły ładnie choć młode a w tym roku liczę na kosaćce żółte i niebieskie, które ostatnio nie kwitły. Pozdrawiam serdecznie życząc szczęścia i zdrowego kręgosłupa w Nowym Roku oraz dobrej pogody dla ogrodu ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”