Trzymam kciuki za kwiaty, moja nie kwitła już od czterech lat, może też zakwitnie?goni@k pisze:To bardzo się cieszę ,że nie muszę jej stroić w chochoły i będzie cieszyła mnie swoim widokiem przez calutką zimę a w przyszłym roku wreszcie obsypie się cudnym kwieciem![]()
![]()
Ogródek Goni@k
- gucia
 - Przyjaciel Forum

- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
 - Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki

Moje wątki
- Elizabetka
 - Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
 - Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

- gucia
 - Przyjaciel Forum

Też obiecałam sobie, że swoją zwiążę w tym roku, ale skoro siedzi na tym garażu od pięciu lat, bez wiązania ,to odpuściłam sobie. Moja kwitła tylko raz w 2004 roku. Czekam do wiosny, może po czterech latach w końcu zakwitnie!

Moje wątki

Moje wątki
- 
				goni@k
 - Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 wrz 2006, o 13:03
 - Kontakt:

Ja mam tę odmianę sztywnolistną ,która ,moim zdaniem jest bardziej dekoracyjna nawet zimą.jolciajci pisze:Nie wiem od czego to zależy , ale moja kwitnie co roku :P
Jedna jest stercząca tz. liście i ta kwitnie obficie a druga kwitnie mniej obficie ale liście jej opadają troszkę ku dołowi.
Myślę że to dwa odmienne gatunki :P . Najważniejsze że kwitną
Widziałam w pewnym przydomowym przedogródku kompozycję z samych juk ,które kwitną rok w rok .
- gucia
 - Przyjaciel Forum

Moja taka sama, też nie kwitnie od czterech lat, jakieś uparciuchy, czy co?grigori24 pisze:Tak to ta sama odmiana ale mi nie kwitła.
Moje wątki

Moje wątki
Małgosiu, pięknie wygląda Twój ogród w tym puchowym wdzianku. 

Kaskada jak wytwornie wygląda w tej bieli i jaka wysoka, wcześniej nie zauważyłam tego.

Ogniki są rewelacyjne, już nie mogę się doczekać przyszłej zimy, posadziłam żywopłot z Ogników (50sztuk), za kilka lat będę mieła kolorową zimę.
Pozdrawiam.

Kaskada jak wytwornie wygląda w tej bieli i jaka wysoka, wcześniej nie zauważyłam tego.
Ogniki są rewelacyjne, już nie mogę się doczekać przyszłej zimy, posadziłam żywopłot z Ogników (50sztuk), za kilka lat będę mieła kolorową zimę.
Pozdrawiam.