Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana
Ja też!!!! 

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
- Miiriam
- Od: 13 maja 2007, o 00:17
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Poczytałam i juz wiem ... ta dieta nie jest chyba dla mnie
1. Mam chore nerki i wątrobę - a ta faza uderzeniowa chyba by im nie sprzyjała
2. Nie lubię jajek, owoców morza ( nie jadam ), rzadko jem mięso a jeżeli juz to pierś z kurczaka lub malutko schabowego ... innych rzeczy prawie wcale.
Jestem warzywno - owocowo - serowa.
I mam dość - w ciągu roku zgubiłam ponad 10 kg - a w ciagu ostatnich 2 tygodni przybyło mnie 5 .....
Od jutra znów rezygnuję z chleba i może uda się z kolacji ....
GRATULUJĘ takich wyników ( wprost nie do uwierzenia !!!!!!!!!!!!!! ) - ja chciałabym zrzucić 10 kg .

1. Mam chore nerki i wątrobę - a ta faza uderzeniowa chyba by im nie sprzyjała

2. Nie lubię jajek, owoców morza ( nie jadam ), rzadko jem mięso a jeżeli juz to pierś z kurczaka lub malutko schabowego ... innych rzeczy prawie wcale.
I mam dość - w ciągu roku zgubiłam ponad 10 kg - a w ciagu ostatnich 2 tygodni przybyło mnie 5 .....
GRATULUJĘ takich wyników ( wprost nie do uwierzenia !!!!!!!!!!!!!! ) - ja chciałabym zrzucić 10 kg .
Witam bardzo gorąco!!!!!
Postanowiłam również dołączyć się do Was bo zdecydowanie potrzebne jest wsparcie. Czytałam cały ten wątek i bardzo chciałabym z Wami pisać.
Przede wszystkim chciałabym pogratulować Śliweczce. Jestem pod ogromnym wrażeniem, dokonujesz rzeczy wielkich... Gratuluję !! !! !!
Sama jestem na diecie czwarty dzień. Czytałam książkę. Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami, mam nadzieję że coś poradzicie.
W ogóle nie rozumiem mojej wagi, kupiłam sobie oczywiście jak zaczynałam odchudzanie. Dlaczego ona tak skacze? Może mam jakąś zepsutą? Ważę się rano po przebudzeniu bez ubrań, wskazuje mi (np dziś) 65,9 kg. Schodzę, wchodzę, widzę 66,1 kg. Schodzę, wchodzę, widzę 66,3 kg. I np na tej wadze się zatrzyma. Ale wypiję tylko kilka łyków kawy i widzę 66,5 lub nawet 66,9. Ubiorę się prysznic makijaż itp. i waga wskazuje 67,5. A teraz na wieczór w ubraniach 68,1, wcześniej było 68,8. Po prostu tego nie ogarniam. Takie skoki? Biorę leki na TSH, Euthyrox N50 ale mam 9 TSH, czyli nie szalenie dużo, no ale zdrowa nie jestem.
Jeśli macie doświadczenie w tej diecie, pomóżcie. Skąd to może być? zmienić wagę?
Zaczynałam od wagi 69,3 kg. wychodzi na to że jakieś 3 kg w dół. bardzo się cieszę, ale nie wiem co mam myśleć po tych skokach. Chciałabym wiedzieć, ile dokładnie ważę a nie widzieć trzy propozycje jedna po drugiej.
Bardzo wszystkich pozdrawiam i życzę super efektów!!
Postanowiłam również dołączyć się do Was bo zdecydowanie potrzebne jest wsparcie. Czytałam cały ten wątek i bardzo chciałabym z Wami pisać.
Przede wszystkim chciałabym pogratulować Śliweczce. Jestem pod ogromnym wrażeniem, dokonujesz rzeczy wielkich... Gratuluję !! !! !!
Sama jestem na diecie czwarty dzień. Czytałam książkę. Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami, mam nadzieję że coś poradzicie.
W ogóle nie rozumiem mojej wagi, kupiłam sobie oczywiście jak zaczynałam odchudzanie. Dlaczego ona tak skacze? Może mam jakąś zepsutą? Ważę się rano po przebudzeniu bez ubrań, wskazuje mi (np dziś) 65,9 kg. Schodzę, wchodzę, widzę 66,1 kg. Schodzę, wchodzę, widzę 66,3 kg. I np na tej wadze się zatrzyma. Ale wypiję tylko kilka łyków kawy i widzę 66,5 lub nawet 66,9. Ubiorę się prysznic makijaż itp. i waga wskazuje 67,5. A teraz na wieczór w ubraniach 68,1, wcześniej było 68,8. Po prostu tego nie ogarniam. Takie skoki? Biorę leki na TSH, Euthyrox N50 ale mam 9 TSH, czyli nie szalenie dużo, no ale zdrowa nie jestem.
Jeśli macie doświadczenie w tej diecie, pomóżcie. Skąd to może być? zmienić wagę?
Zaczynałam od wagi 69,3 kg. wychodzi na to że jakieś 3 kg w dół. bardzo się cieszę, ale nie wiem co mam myśleć po tych skokach. Chciałabym wiedzieć, ile dokładnie ważę a nie widzieć trzy propozycje jedna po drugiej.
Bardzo wszystkich pozdrawiam i życzę super efektów!!
sari pisze:Dzięki Moniko, jak Tobie się udało to wierzę że mnie też musi, tylko zacząć najpierw muszę. Będę na bieżąco zdawać relacje z tego czego osiągnęłam i na pewno prosić o rady. Jedno mnie tylko martwi, ...woda... ja przez cały dzień wypijam tylko trzy kawy, wiem że mało ale nie mogę więcej, próbowałam wlewać w siebie mineralną ale po trzech dniach nie mogłam na nią patrzeć
Nie musisz pic wody ;) bylebyś wypiła 2 litry płynów dziennie ;)
Może to być kawa, Herbata zioła jak lubisz albo Coca cola 0 bez cukrowa. ja zamiast wody pije colę
Dziewczyny Dukanowy chlebek jest pysznyyyyyy sama go robię ostatnio cala rodzina się nim zajada ;))))
Misia skoki wagi to normalne ;)))) waz się raz dziennie po rannej toalecie ;) albo raz w tygodniu ;) pamiętaj ze gdy wprowadzisz warzywa waga znowu podskoczy,spadnie gdy wejdziesz znowu na czyste białko ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Miiriam pisze:Poczytałam i już wiem ... ta dieta nie jest chyba dla mnie![]()
1. Mam chore nerki i wątrobę - a ta faza uderzeniowa chyba by im nie sprzyjała![]()
2. Nie lubię jajek, owoców morza ( nie jadam ), rzadko jem mięso a jeżeli już to pierś z kurczaka lub malutko schabowego ... innych rzeczy prawie wcale.
Na twoim miejscu ta Dieta jest nie wskazana,nie ryzykuj zdrowiem. Utrzymasz wagę jeśli zrezygnujesz z Mąki!!! i ziemniaków!! i tłuszczu.
Zamiast mąki używaj skrobi kukurydzianej lub odrobinę mąki kukurydzianej.Otrąb pszennych owsianych żytnich.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Moja waga też się wygłupia
ale ja się zważę dopiero w sobotę i jej pokażę 

Hehe racja Bogumiłko
Mam jedno pytanie, może wiecie. Czy można odtłuszczone mleko w proszku i odtłuszczone kakao bez ograniczeń? Chodzi oczywiście o Nutellę Dukana. Słyszałam różne wersje, a w książce Dukana jest wyraźnie napisane, że mleko odtłuszczone można. "chude mleko, świeże lub w proszku, jest dozwolone i może poprawić smak herbaty lub kawy, można też używać go do wyrobu sosów, kremów, budyniów, itp."
czy stąd wniosek, że mogę robić sobie kakaowy krem kiedy chcę?
Proszę odpowiedzcie mi, czy to źle wpłynie na wyniki odchudzania (wiadomo cel na 1 miejscu, potem zachcianki :/ )
Pozdrawiam wszystkich gorąco!

Mam jedno pytanie, może wiecie. Czy można odtłuszczone mleko w proszku i odtłuszczone kakao bez ograniczeń? Chodzi oczywiście o Nutellę Dukana. Słyszałam różne wersje, a w książce Dukana jest wyraźnie napisane, że mleko odtłuszczone można. "chude mleko, świeże lub w proszku, jest dozwolone i może poprawić smak herbaty lub kawy, można też używać go do wyrobu sosów, kremów, budyniów, itp."
czy stąd wniosek, że mogę robić sobie kakaowy krem kiedy chcę?

Proszę odpowiedzcie mi, czy to źle wpłynie na wyniki odchudzania (wiadomo cel na 1 miejscu, potem zachcianki :/ )
Pozdrawiam wszystkich gorąco!
- empuza
- Od: 4 cze 2007, o 09:30
W przypadku odtłuszczonego mleka węglowodany stanowią do 50 % co dla nas stanowi ilość zastraszającą...
Poza tym Dukan dopuszcza do 4 łyżek mleka w proszku dziennie!!!
Bioderka i waga więcej nie zniesą _Misiu
Jeśli nie możesz obejść się bez czegoś słodkiego służę sprawdzonymi przepisami.
(ja na szczęscie bez słodkiego mogę zyć) Dla mnie rewelacyjna jest galaretka
Poza tym Dukan dopuszcza do 4 łyżek mleka w proszku dziennie!!!
Bioderka i waga więcej nie zniesą _Misiu

Jeśli nie możesz obejść się bez czegoś słodkiego służę sprawdzonymi przepisami.

"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
ja gdy brało mnie na słodkości robiłam sobie szybkie ciacho ;)))
1 jajko
1 łyżeczka serka homo
aromat migdałowy lub rumowy
słodzik odrobina Kakao
odrobina proszku do pieczenia
2 łyżki otrąb
Wszystko dokładnie wymieszać ;) i wstawić do mikrofalówki na 3 minutki
takie cieple ciasteczko do kawy z mleczkiem pychaaaaaa
1 jajko
1 łyżeczka serka homo
aromat migdałowy lub rumowy
słodzik odrobina Kakao
odrobina proszku do pieczenia
2 łyżki otrąb
Wszystko dokładnie wymieszać ;) i wstawić do mikrofalówki na 3 minutki
takie cieple ciasteczko do kawy z mleczkiem pychaaaaaa
propozycja na śniadanie ;)
Twarożek z czosnkiem i zielonym ogórkiem,sól ,pieprz.
Pomidor do tego otrębowa bułeczka
Pyszna kawa z mlekiem

Bułeczki na ciepło
1 jajko
odrobina proszku do pieczenia sól zioła jak to lubi
łyżka mleka,lub kefiru jogurtu
otręby
wszystko razem wymieszać, tak aby było gęste. łyżką nakładać do rozgrzanego opiekacza do kanapek. Pieczemy 3- 4 minutki

Twarożek z czosnkiem i zielonym ogórkiem,sól ,pieprz.
Pomidor do tego otrębowa bułeczka
Pyszna kawa z mlekiem

Bułeczki na ciepło
1 jajko
odrobina proszku do pieczenia sól zioła jak to lubi
łyżka mleka,lub kefiru jogurtu
otręby
wszystko razem wymieszać, tak aby było gęste. łyżką nakładać do rozgrzanego opiekacza do kanapek. Pieczemy 3- 4 minutki

Naleśniki na słodko
Ciasto
4 jajka
Skrobia kukurydziana 3 łyżki stołowe
Słodzik
aromat waniliowy
proszek do pieczenia
żółtka wymieszać z słodzikiem i aromatem, dodać do tego skrobie,odrobinę proszku do pieczenia.Ubite na piane białka.
Wszystko wymieszać i piec na teflonowej patelni.

Serek do nadzienia
Chudy twarożek,odrobina słodzika i aromatu cytrynowego lub waniliowego
SMACZNEGO ;)
Ciasto
4 jajka
Skrobia kukurydziana 3 łyżki stołowe
Słodzik
aromat waniliowy
proszek do pieczenia
żółtka wymieszać z słodzikiem i aromatem, dodać do tego skrobie,odrobinę proszku do pieczenia.Ubite na piane białka.
Wszystko wymieszać i piec na teflonowej patelni.

Serek do nadzienia
Chudy twarożek,odrobina słodzika i aromatu cytrynowego lub waniliowego
SMACZNEGO ;)
- sari
- 1000p
- Od: 18 maja 2010, o 19:46
Parę dni mnie nie było a tu taki ruch w temacie
Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny za przepisy, chętnie z nich będę korzystać, bułeczki Moniki wyglądają baaardzo apetycznie.

Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny za przepisy, chętnie z nich będę korzystać, bułeczki Moniki wyglądają baaardzo apetycznie.
Ciężko będzie z dwoma litrami ale myślę że z colą dam radęharpia411 pisze:
Nie musisz pic wody ;) bylebyś wypiła 2 litry płynów dziennie ;)
Może to być kawa, Herbata zioła jak lubisz albo Coca cola 0 bez cukrowa. ja zamiast wody pije colę

- Miiriam
OOOOOOO te przepisy bardzo mi się podobają. Takie sniadanie mogłabym jeść
I naleśniki smacznie sie prezentują.
Wypróbuję

I naleśniki smacznie sie prezentują.
Wypróbuję

Bardzo Wam dziękuję za rady i przepisy. Właśnie z narzeczonym chcemy wypróbować to ciasteczko, tylko mikrofalówki nie mamy to będziemy zmuszeni włożyć do piekarnika. On też jest na Dukanie 12 dni i schudł 8 kg. Ze 120 na 112 ale teraz ma warzywka 2 dzień to mu troszkę podskoczyło. Mój szósty dzień proteinek i dziś 3,7 kg mniej było rano
i wszyscy naokoło prawią mi komplementy "chudniesz w oczach", "z nóg i pupy ci zeszło" itd. a ja czuję się super świetnie z tym widzę rezultaty w lusterku i jestem przezadowolona
tylko słodkiego mi strasznie brakuje, szczególnie teraz, jestem przed miesiączką. zawsze się objadałam pysznościami a teraz nic
to jest najtrudniejsze ale motywacja zwycięża póki co.

- Miiriam
A ja mogę poprosić o te przepisy?empuza pisze: Jeśli nie możesz obejść się bez czegoś słodkiego służę sprawdzonymi przepisami.
Na te dietę ze wzgledów zdrowotnych raczej nie przejdę .. ale mogę przecież dostosować ją do siebie - i być może, będą jakieś rezultaty