Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Jak zachować doskonałe zdrowie, kondycję i urodę? Porady, zdrowa żywność, najlepsze przepisy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Warto schudnąć-rewelacyjna dieta Pierre?a Dukana

Post »

Ja też!!!! ;:224
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 maja 2007, o 00:17
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Poczytałam i juz wiem ... ta dieta nie jest chyba dla mnie :(
1. Mam chore nerki i wątrobę - a ta faza uderzeniowa chyba by im nie sprzyjała :(
2. Nie lubię jajek, owoców morza ( nie jadam ), rzadko jem mięso a jeżeli juz to pierś z kurczaka lub malutko schabowego ... innych rzeczy prawie wcale.
Jestem warzywno - owocowo - serowa.

I mam dość - w ciągu roku zgubiłam ponad 10 kg - a w ciagu ostatnich 2 tygodni przybyło mnie 5 .....
Od jutra znów rezygnuję z chleba i może uda się z kolacji ....

GRATULUJĘ takich wyników ( wprost nie do uwierzenia !!!!!!!!!!!!!! ) - ja chciałabym zrzucić 10 kg .
Pozostawić ciepły ślad na czyjejś ręce... - Bernadetta
Zapraszam pod Krzywą Jabłoń: Miiriam ; Rok 2012 ; Rok 2013
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...
Od: 11 sty 2011, o 23:08

Post »

Witam bardzo gorąco!!!!!
Postanowiłam również dołączyć się do Was bo zdecydowanie potrzebne jest wsparcie. Czytałam cały ten wątek i bardzo chciałabym z Wami pisać.
Przede wszystkim chciałabym pogratulować Śliweczce. Jestem pod ogromnym wrażeniem, dokonujesz rzeczy wielkich... Gratuluję !! !! !!
Sama jestem na diecie czwarty dzień. Czytałam książkę. Zastanawiam się nad kilkoma rzeczami, mam nadzieję że coś poradzicie.
W ogóle nie rozumiem mojej wagi, kupiłam sobie oczywiście jak zaczynałam odchudzanie. Dlaczego ona tak skacze? Może mam jakąś zepsutą? Ważę się rano po przebudzeniu bez ubrań, wskazuje mi (np dziś) 65,9 kg. Schodzę, wchodzę, widzę 66,1 kg. Schodzę, wchodzę, widzę 66,3 kg. I np na tej wadze się zatrzyma. Ale wypiję tylko kilka łyków kawy i widzę 66,5 lub nawet 66,9. Ubiorę się prysznic makijaż itp. i waga wskazuje 67,5. A teraz na wieczór w ubraniach 68,1, wcześniej było 68,8. Po prostu tego nie ogarniam. Takie skoki? Biorę leki na TSH, Euthyrox N50 ale mam 9 TSH, czyli nie szalenie dużo, no ale zdrowa nie jestem.
Jeśli macie doświadczenie w tej diecie, pomóżcie. Skąd to może być? zmienić wagę?
Zaczynałam od wagi 69,3 kg. wychodzi na to że jakieś 3 kg w dół. bardzo się cieszę, ale nie wiem co mam myśleć po tych skokach. Chciałabym wiedzieć, ile dokładnie ważę a nie widzieć trzy propozycje jedna po drugiej.
Bardzo wszystkich pozdrawiam i życzę super efektów!!
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p
Od: 8 paź 2009, o 16:50

Post »

sari pisze:Dzięki Moniko, jak Tobie się udało to wierzę że mnie też musi, tylko zacząć najpierw muszę. Będę na bieżąco zdawać relacje z tego czego osiągnęłam i na pewno prosić o rady. Jedno mnie tylko martwi, ...woda... ja przez cały dzień wypijam tylko trzy kawy, wiem że mało ale nie mogę więcej, próbowałam wlewać w siebie mineralną ale po trzech dniach nie mogłam na nią patrzeć :(

Nie musisz pic wody ;) bylebyś wypiła 2 litry płynów dziennie ;)

Może to być kawa, Herbata zioła jak lubisz albo Coca cola 0 bez cukrowa. ja zamiast wody pije colę

Dziewczyny Dukanowy chlebek jest pysznyyyyyy sama go robię ostatnio cala rodzina się nim zajada ;))))

Misia skoki wagi to normalne ;)))) waz się raz dziennie po rannej toalecie ;) albo raz w tygodniu ;) pamiętaj ze gdy wprowadzisz warzywa waga znowu podskoczy,spadnie gdy wejdziesz znowu na czyste białko ;)
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p

Post »

Miiriam pisze:Poczytałam i już wiem ... ta dieta nie jest chyba dla mnie :(
1. Mam chore nerki i wątrobę - a ta faza uderzeniowa chyba by im nie sprzyjała :(
2. Nie lubię jajek, owoców morza ( nie jadam ), rzadko jem mięso a jeżeli już to pierś z kurczaka lub malutko schabowego ... innych rzeczy prawie wcale.
Jestem warzywno - owocowo - serowa.

I mam dość - w ciągu roku zgubiłam ponad 10 kg - a w ciagu ostatnich 2 tygodni przybyło mnie 5 .....
Od jutra znów rezygnuję z chleba i może uda się z kolacji ....

GRATULUJĘ takich wyników ( wprost nie do uwierzenia !!!!!!!!!!!!!! ) - ja chciałabym zrzucić 10 kg .

Na twoim miejscu ta Dieta jest nie wskazana,nie ryzykuj zdrowiem. Utrzymasz wagę jeśli zrezygnujesz z Mąki!!! i ziemniaków!! i tłuszczu.
Zamiast mąki używaj skrobi kukurydzianej lub odrobinę mąki kukurydzianej.Otrąb pszennych owsianych żytnich.
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=29378" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
Bogumilka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 lut 2008, o 17:50

Post »

Moja waga też się wygłupia ;:223 ale ja się zważę dopiero w sobotę i jej pokażę :;230
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Hehe racja Bogumiłko :D

Mam jedno pytanie, może wiecie. Czy można odtłuszczone mleko w proszku i odtłuszczone kakao bez ograniczeń? Chodzi oczywiście o Nutellę Dukana. Słyszałam różne wersje, a w książce Dukana jest wyraźnie napisane, że mleko odtłuszczone można. "chude mleko, świeże lub w proszku, jest dozwolone i może poprawić smak herbaty lub kawy, można też używać go do wyrobu sosów, kremów, budyniów, itp."
czy stąd wniosek, że mogę robić sobie kakaowy krem kiedy chcę? :tan

Proszę odpowiedzcie mi, czy to źle wpłynie na wyniki odchudzania (wiadomo cel na 1 miejscu, potem zachcianki :/ )

Pozdrawiam wszystkich gorąco!
Awatar użytkownika
empuza
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 09:30

Post »

W przypadku odtłuszczonego mleka węglowodany stanowią do 50 % co dla nas stanowi ilość zastraszającą...
Poza tym Dukan dopuszcza do 4 łyżek mleka w proszku dziennie!!!
Bioderka i waga więcej nie zniesą _Misiu :wink:

Jeśli nie możesz obejść się bez czegoś słodkiego służę sprawdzonymi przepisami.
(ja na szczęscie bez słodkiego mogę zyć) Dla mnie rewelacyjna jest galaretka ;:108
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p

Post »

ja gdy brało mnie na słodkości robiłam sobie szybkie ciacho ;)))

1 jajko
1 łyżeczka serka homo
aromat migdałowy lub rumowy
słodzik odrobina Kakao
odrobina proszku do pieczenia
2 łyżki otrąb

Wszystko dokładnie wymieszać ;) i wstawić do mikrofalówki na 3 minutki

takie cieple ciasteczko do kawy z mleczkiem pychaaaaaa
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p

Post »

propozycja na śniadanie ;)

Twarożek z czosnkiem i zielonym ogórkiem,sól ,pieprz.
Pomidor do tego otrębowa bułeczka
Pyszna kawa z mlekiem

Obrazek

Bułeczki na ciepło

1 jajko
odrobina proszku do pieczenia sól zioła jak to lubi
łyżka mleka,lub kefiru jogurtu
otręby

wszystko razem wymieszać, tak aby było gęste. łyżką nakładać do rozgrzanego opiekacza do kanapek. Pieczemy 3- 4 minutki

Obrazek
Awatar użytkownika
harpia411
200p
200p

Post »

Naleśniki na słodko

Ciasto

4 jajka
Skrobia kukurydziana 3 łyżki stołowe
Słodzik
aromat waniliowy
proszek do pieczenia

żółtka wymieszać z słodzikiem i aromatem, dodać do tego skrobie,odrobinę proszku do pieczenia.Ubite na piane białka.
Wszystko wymieszać i piec na teflonowej patelni.

Obrazek
Obrazek

Serek do nadzienia

Chudy twarożek,odrobina słodzika i aromatu cytrynowego lub waniliowego

SMACZNEGO ;)
Awatar użytkownika
sari
1000p
1000p
Od: 18 maja 2010, o 19:46

Post »

Parę dni mnie nie było a tu taki ruch w temacie :D
Dziękuję Wam serdecznie dziewczyny za przepisy, chętnie z nich będę korzystać, bułeczki Moniki wyglądają baaardzo apetycznie.
harpia411 pisze:
Nie musisz pic wody ;) bylebyś wypiła 2 litry płynów dziennie ;)

Może to być kawa, Herbata zioła jak lubisz albo Coca cola 0 bez cukrowa. ja zamiast wody pije colę
Ciężko będzie z dwoma litrami ale myślę że z colą dam radę ;:196
Pozdrawiam Beata

Moje doniczkowce Zapraszam Cz. 1, Cz. 2
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

OOOOOOO te przepisy bardzo mi się podobają. Takie sniadanie mogłabym jeść :)
I naleśniki smacznie sie prezentują.
Wypróbuję :)
Awatar użytkownika
_Misia
30p - Uzależniam się...
30p - Uzależniam się...

Post »

Bardzo Wam dziękuję za rady i przepisy. Właśnie z narzeczonym chcemy wypróbować to ciasteczko, tylko mikrofalówki nie mamy to będziemy zmuszeni włożyć do piekarnika. On też jest na Dukanie 12 dni i schudł 8 kg. Ze 120 na 112 ale teraz ma warzywka 2 dzień to mu troszkę podskoczyło. Mój szósty dzień proteinek i dziś 3,7 kg mniej było rano :heja i wszyscy naokoło prawią mi komplementy "chudniesz w oczach", "z nóg i pupy ci zeszło" itd. a ja czuję się super świetnie z tym widzę rezultaty w lusterku i jestem przezadowolona ;:138 tylko słodkiego mi strasznie brakuje, szczególnie teraz, jestem przed miesiączką. zawsze się objadałam pysznościami a teraz nic :cry: to jest najtrudniejsze ale motywacja zwycięża póki co.
Awatar użytkownika
Miiriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

empuza pisze: Jeśli nie możesz obejść się bez czegoś słodkiego służę sprawdzonymi przepisami.
(ja na szczęscie bez słodkiego mogę zyć) Dla mnie rewelacyjna jest galaretka ;:108
A ja mogę poprosić o te przepisy?

Na te dietę ze wzgledów zdrowotnych raczej nie przejdę .. ale mogę przecież dostosować ją do siebie - i być może, będą jakieś rezultaty :)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Bądźmy ZDROWI i piękni... jak nasz ogród”