Ogródek Pszczółki cz.2
- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witajcie pochmurnie ale cieplutko
Alionuszko, jak będzie ciepła zima to będą kwitły prawie cały czas i przynajmniej do kwietnia albo maja.
Dlatego tak je chołubię bo są niezastąpione w ten zimowy czas, tak samo jak stokrotki.
Buziaczki
Danusiu, byłam, widziałam. hortensja jest śliczna, zresztą cała Twoja działeczka jest śliczna.
Gorące uściski
Powiedzcie mi moje drogie, czy to normalne żeby przebyśniegi już wyszły z ziemi ? Moje już pokazały czubki. Nie wiem jak było przedtem bo rosły
pod ubiorkiem i nic nie było widać. A teraz ubiorka już nie ma więc wyszły.
Widzę że u Was jesienne zbiory w pełni i jabłuszka, gruszki, dynie i inne przysmaki aż cieszą.
U mnie nic z takich słodkości nie rośnie. Za to moje truskaweczki i pomidorki obdarowywały nas przez całe lato i do dzisiaj jemy te pyszności.
Pomidorki jeszcze dojrzewają powoli, ale nowe kwiatki chyba już nie zdążą przed zimą.

Zbieranie liści z migdałowca to jest praca na cały etat. Sypie się po trochu od sierpnia i jeszcze została może z połowa liści. Już mam dość
tego zbierania ale najgorsze jeszczce przede mną bo po migdałowcu sypnie się tuja i igły tuji do wszystkiego się czepiają. Prawdziwa zgroza.
Milutkiego popołudnia

Alionuszko, jak będzie ciepła zima to będą kwitły prawie cały czas i przynajmniej do kwietnia albo maja.
Dlatego tak je chołubię bo są niezastąpione w ten zimowy czas, tak samo jak stokrotki.
Buziaczki

Danusiu, byłam, widziałam. hortensja jest śliczna, zresztą cała Twoja działeczka jest śliczna.

Gorące uściski

Powiedzcie mi moje drogie, czy to normalne żeby przebyśniegi już wyszły z ziemi ? Moje już pokazały czubki. Nie wiem jak było przedtem bo rosły
pod ubiorkiem i nic nie było widać. A teraz ubiorka już nie ma więc wyszły.
Widzę że u Was jesienne zbiory w pełni i jabłuszka, gruszki, dynie i inne przysmaki aż cieszą.
U mnie nic z takich słodkości nie rośnie. Za to moje truskaweczki i pomidorki obdarowywały nas przez całe lato i do dzisiaj jemy te pyszności.
Pomidorki jeszcze dojrzewają powoli, ale nowe kwiatki chyba już nie zdążą przed zimą.

Zbieranie liści z migdałowca to jest praca na cały etat. Sypie się po trochu od sierpnia i jeszcze została może z połowa liści. Już mam dość
tego zbierania ale najgorsze jeszczce przede mną bo po migdałowcu sypnie się tuja i igły tuji do wszystkiego się czepiają. Prawdziwa zgroza.
Milutkiego popołudnia

Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Witaj Wiesiu, twoje truskaweczki wyglądają bardzo smakowicie, ale chyba zostawiasz je jako ozdobę?
Zbieranie liści, to niestety nieodłączna jesienna czynność - ja też znam ten ból, bo w moim ogrodzie rośnie dużo wielkich drzew owocowych i dwie brzozy, które już zaczęły sypać liśćmi...
Ale dzisiaj jest taka piękna pogoda, że nie myślę o nieprzyjemnych rzeczach, tylko podziwiam jesienny ogród...u siebie i u forumków
Zbieranie liści, to niestety nieodłączna jesienna czynność - ja też znam ten ból, bo w moim ogrodzie rośnie dużo wielkich drzew owocowych i dwie brzozy, które już zaczęły sypać liśćmi...
Ale dzisiaj jest taka piękna pogoda, że nie myślę o nieprzyjemnych rzeczach, tylko podziwiam jesienny ogród...u siebie i u forumków

- abeille
- 1000p
Daluś, moje truskawki to nie tylko ozdoba. Nawet sobie nie wyobrażasz jak one szybciutko znikają w brzuszkach
A ja zbieram i zbieram liście bez końca nawet jak jest piękna pogoda
Ale w końcu zaczęłam sadzić cebulki. A mam tego tony i jak zwykle nie wiem gdzie je sadzić. Może posadzę trochę w donicach tym razem ?
Buziaczki

A ja zbieram i zbieram liście bez końca nawet jak jest piękna pogoda
Ale w końcu zaczęłam sadzić cebulki. A mam tego tony i jak zwykle nie wiem gdzie je sadzić. Może posadzę trochę w donicach tym razem ?
Buziaczki

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Serdecznie witam
Ponieważ niewiele się dzieje w ogrodzie o tej porze roku poza tym że wszystkie astry bardzo zbrzydły po ostatnich deszczach, to pochwalę się
nowym nabytkiem dekoracyjnym do ogrodu.
Długo szukałam czegoś ciekawego i niewiele widziałam poza krasnalami i lekko ubranymi panienkami. A ja chcę coś fajnego, coś takiego jak
ozdoby w kanadyjskich ogrodach. No i dorwałam taką ozdobę o której marzyłam.
Była taka śliczna ale cała zardzewiała, choć wcale nie ze złomowca tylko ze sklepu dekoracyjnego. Ponoć takie są teraz trendy mody że
wszystko ma być Ekologicznie zardzewiałe.

Nie wiem jak Wy ale ja nie lubię rdzy. Więc postanowiłam to cudo pomalować. Długo dobierałam kolory ale skończyło się nie na tych wymyślonych,
ale na tych co można było dostać w sklepie. No i wyszło z tego coś takiego.

Nie wiem dokładnie co to przedstawia, może atom z elektronami przebity strzałą, albo kosmos we słońcem i planetami ? Może macie jakieś inne
pomysły ?
Więc wsadziłam tą dekorację w pierwszą z brzegu rabatę bo kolorystycznie najlepiej będzie pasowała do kwiatów, Nazwę tę rabatę
DROGA MLECZNA bo jak na razie to nazywała się mało poetycznie 'Rabata z lewej'. I od dzisiaj na Drodze Mlecznej będą kwitły róże.

Jak Wam się podoba mój nowy nabytek ?
Cieplutkiego wieczorka
Ponieważ niewiele się dzieje w ogrodzie o tej porze roku poza tym że wszystkie astry bardzo zbrzydły po ostatnich deszczach, to pochwalę się
nowym nabytkiem dekoracyjnym do ogrodu.
Długo szukałam czegoś ciekawego i niewiele widziałam poza krasnalami i lekko ubranymi panienkami. A ja chcę coś fajnego, coś takiego jak
ozdoby w kanadyjskich ogrodach. No i dorwałam taką ozdobę o której marzyłam.
Była taka śliczna ale cała zardzewiała, choć wcale nie ze złomowca tylko ze sklepu dekoracyjnego. Ponoć takie są teraz trendy mody że
wszystko ma być Ekologicznie zardzewiałe.

Nie wiem jak Wy ale ja nie lubię rdzy. Więc postanowiłam to cudo pomalować. Długo dobierałam kolory ale skończyło się nie na tych wymyślonych,
ale na tych co można było dostać w sklepie. No i wyszło z tego coś takiego.

Nie wiem dokładnie co to przedstawia, może atom z elektronami przebity strzałą, albo kosmos we słońcem i planetami ? Może macie jakieś inne
pomysły ?
Więc wsadziłam tą dekorację w pierwszą z brzegu rabatę bo kolorystycznie najlepiej będzie pasowała do kwiatów, Nazwę tę rabatę
DROGA MLECZNA bo jak na razie to nazywała się mało poetycznie 'Rabata z lewej'. I od dzisiaj na Drodze Mlecznej będą kwitły róże.

Jak Wam się podoba mój nowy nabytek ?
Cieplutkiego wieczorka
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- oliwka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 24 mar 2008, o 13:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mnie się podoba, a skojarzenia astronomiczno- kosmologiczne jak najbardziej na miejscu
Co będzie dokładnie rosło na rabacie o nazwie Droga Mleczna?
Coś w kolorkach kremowych ?
Fajne masz te ozdobne przedmioty do ogrodu...
U nas chyba w ogrodniczych ciężko, coś takiego kupić. Prędzej już na all.
No i nie wiedziałam, że rdza jest trendy

Co będzie dokładnie rosło na rabacie o nazwie Droga Mleczna?
Coś w kolorkach kremowych ?
Fajne masz te ozdobne przedmioty do ogrodu...
U nas chyba w ogrodniczych ciężko, coś takiego kupić. Prędzej już na all.
No i nie wiedziałam, że rdza jest trendy

- abeille
- 1000p
Gabiś, fakt że złom jest drogi ale żeby aż tak, by podkradać takie ozdoby na działkach ? Dobrze że nie palą w kominkach drzewem bo chyba
te drewniane też by poszły z dymem. Niestety to uroki działek, nie wiem jak Wy to robicie by się jeszcze co ostało i działki były takie piękne.
Dalu, Walentynko, ta rabata to ma być właśnie kremowo, biało, purpurowa. Purpura będzie robić za nocne niebo a kremowy kolor za
gwiazdy. Jak to wszystko brzmi pięknie poetycko, ale zobaczymy w przyszłym roku jak to będzie wyglądać w realu
Rdza jest bardzo trendy. Ale żeby być naprawdę na modzie to proponuje już nawet nie malować metalowych ogrodzeń
Milutkiego wieczorka dla Was.
te drewniane też by poszły z dymem. Niestety to uroki działek, nie wiem jak Wy to robicie by się jeszcze co ostało i działki były takie piękne.

Dalu, Walentynko, ta rabata to ma być właśnie kremowo, biało, purpurowa. Purpura będzie robić za nocne niebo a kremowy kolor za
gwiazdy. Jak to wszystko brzmi pięknie poetycko, ale zobaczymy w przyszłym roku jak to będzie wyglądać w realu

Rdza jest bardzo trendy. Ale żeby być naprawdę na modzie to proponuje już nawet nie malować metalowych ogrodzeń

Milutkiego wieczorka dla Was.
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- abeille
- 1000p
Dzięki za rady Hanuś
Wieczorne buziaczki
Wieczorne buziaczki

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
-
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Re: Ogródek Pszczółki cz.2
Wiesiu, pokazałas przepiekne bratki. 
Pieknie rozweselają jesienny krajobraz!
Dekoracja niezwykle oryginalna - zdecydowanie wolę tą pomalowaną niż rdzawą

Pieknie rozweselają jesienny krajobraz!
Dekoracja niezwykle oryginalna - zdecydowanie wolę tą pomalowaną niż rdzawą

- abeille
- 1000p
Witam w to chłodne i słoneczne popołudnie
Ewciu, jestem tego samego zdania. Zawsze lepiej to wygląda niż takie zardzawione. :P
Dzisiaj zapowiadają pierwsze przymrozki i kilka wrażliwszych podopiecznych wjechało do domu i do szklarenki. Przy okazji porobiłam kilka ujęć. Może niektóre
z podopiecznych jutro nie będą już tak dobrze wyglądać, więc ostatnia sesja zdjęciowa im się należy nieprawda ?
;:6
Ostatni uśmiech 'Cornelii'

Chryzantemkom zimno nie straszne

Wreszcie zakwitł tojad ale jak na razie to się nie spieszy

Dichondra 'Silver Falls' nie zawiodła. Ma naprawdę ponad metr długości

Hortensja ładnie się wybarwiła

A dzika winorośl też zaczyna tak skromnie zanim zupełnie nie zczerwienieje

W czasie burzy pozostałe pelargonie zleciały z okna ale te się ostały

Walka o przestrzeń życiową zaczyna się u mnie już przed posadzeniem. Niektóre żurawki są silniejsze od innych.

Kwitnie nieustannie alstroemeria ale jak długo jeszcze ?

Bodziszek z Madery nie zakwitł ale ostatnio wypuścił ogromniaste liście. Chyba nie przeżyje zimna a jest za duży by go wnieść do domu.

Zaczyna się ubierać w jesienne kolory kalina 'Boule de neige'

Mam nadzieję że Was nie zanudziłam tymi zdjęciami.
Milutkiego wieczorku

Ewciu, jestem tego samego zdania. Zawsze lepiej to wygląda niż takie zardzawione. :P
Dzisiaj zapowiadają pierwsze przymrozki i kilka wrażliwszych podopiecznych wjechało do domu i do szklarenki. Przy okazji porobiłam kilka ujęć. Może niektóre
z podopiecznych jutro nie będą już tak dobrze wyglądać, więc ostatnia sesja zdjęciowa im się należy nieprawda ?
;:6
Ostatni uśmiech 'Cornelii'

Chryzantemkom zimno nie straszne

Wreszcie zakwitł tojad ale jak na razie to się nie spieszy

Dichondra 'Silver Falls' nie zawiodła. Ma naprawdę ponad metr długości

Hortensja ładnie się wybarwiła

A dzika winorośl też zaczyna tak skromnie zanim zupełnie nie zczerwienieje

W czasie burzy pozostałe pelargonie zleciały z okna ale te się ostały

Walka o przestrzeń życiową zaczyna się u mnie już przed posadzeniem. Niektóre żurawki są silniejsze od innych.

Kwitnie nieustannie alstroemeria ale jak długo jeszcze ?

Bodziszek z Madery nie zakwitł ale ostatnio wypuścił ogromniaste liście. Chyba nie przeżyje zimna a jest za duży by go wnieść do domu.

Zaczyna się ubierać w jesienne kolory kalina 'Boule de neige'

Mam nadzieję że Was nie zanudziłam tymi zdjęciami.
Milutkiego wieczorku
Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki
- tara
- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Wiesiu nie oszczędzaj fotek są cudowne bratki szałowe one zawsze sa piękne i modne, nasiałam jednego roku bratków i stokrotek były naprawde piękne ale jakos nie moge tego powtórzyć, nic straconego zajrze do Ciebie na taras ;:2
Alstroemeria pamiętam takie "czasy" kiedy bukiet imieninowy nie mógł się obejść bez niej teraz widzę powrót to fajnie,
Uwielbiam takie ozdoby w ogrodach, ale potwierdzam na naszych działkach to raczej kuszenie złomiarzy.
Dodam tylko, że ta ozdoba to przedstawiać może połowę serca trafioną strzała amora zamknięta w klatce w kształcie orbity, aczkolwiek bardziej prawdpodobna jest Twoja wersja astronomiczna.
Miło u Ciebie, pozdrawiam i czekam na droga mleczną
Alstroemeria pamiętam takie "czasy" kiedy bukiet imieninowy nie mógł się obejść bez niej teraz widzę powrót to fajnie,
Uwielbiam takie ozdoby w ogrodach, ale potwierdzam na naszych działkach to raczej kuszenie złomiarzy.
Dodam tylko, że ta ozdoba to przedstawiać może połowę serca trafioną strzała amora zamknięta w klatce w kształcie orbity, aczkolwiek bardziej prawdpodobna jest Twoja wersja astronomiczna.
Miło u Ciebie, pozdrawiam i czekam na droga mleczną
- abeille
- 1000p
Taruś, miło mi Cię znowu witać w moim skromnym ogrodzie. Cieszę się że też lubisz bratki, one są takie bezpretensjonalne i niezastąpione.
Nigdy nie próbowałam ich siać bo co roku są nowe odmiany i chętnie się zmienia kolorki i kształty.
Szkoda że nie możecie też mieć takich metalowych ozdób w ogrodach, ale lepiej nie kusić złego.
Nie wiedziałam że alstroemeria była taka popularna w urodzinowych bukietach. Jakoś ta moda do nas nie doszła więc mam może 'niespaczone' spojrzenie na nią.
Szczególnie moim córciom bardzo się podoba. Więc będzie na pewno częściej gościć u mnie.
Gorące uściski
i zapraszam częściej 
Nigdy nie próbowałam ich siać bo co roku są nowe odmiany i chętnie się zmienia kolorki i kształty.
Szkoda że nie możecie też mieć takich metalowych ozdób w ogrodach, ale lepiej nie kusić złego.

Nie wiedziałam że alstroemeria była taka popularna w urodzinowych bukietach. Jakoś ta moda do nas nie doszła więc mam może 'niespaczone' spojrzenie na nią.
Szczególnie moim córciom bardzo się podoba. Więc będzie na pewno częściej gościć u mnie.
Gorące uściski

Wątki Pszczółki
Wątki Pszczółki