Andzina kuchnia :)
Re: Andzina kuchnia :)
O matko i córko
my z M lubimy pożreć a tu takie cudeńka
Zapisuję sobie ten wątek...........ojeju jak mi sie chce tej szynki, a nie mam wędzarni
Oj na wiosnę M ma robotę, nie podaruje mu tego 
- Andzia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 maja 2009, o 07:56
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Bogumiłko, po co czekać na wiosnę
... wystarczy stara beczka bez dna, łopata i chwila dobrych chęci, a wędzonki będziesz mieć na każde zawołanie JUŻ, aha jeszcze stary worek jutowy lub podobny, ale z naturalnego włókna. Można taki kupić w byle castoramie.
Pozdrawiam serdecznie i zapraszam, Anna
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Takim samym sposobem więdzę moje mięcho.Kawałki drewna(wiśnia olcha...)kładzione są na cegłówkach postawionych w trójkąt(lepiej ognisko dostaje powietrza)na dole beczki wycięte są ,,drzwiczki,,taka zagięta blacha do góry dla lepszego,,cugu,, jak to mówi mąż.Kiedy za bardzo ogień tańcuje wtedy zamyka sie te drzwiczki i ogień przygasa..zostaje tylko dym.Dzięki takim wędzonkom mój jałowiec miał darowane życie w ogrodzie.Pod koniec dodajemy zawsze gałązkę i mamy kiełbache jałowcową 
- Andzia1

My mamy wędzarnię zbita z desek co zostały po budowie., wykopany kanał taki chyba 3 metrowy przykryty połamanymi dachówkami
W przyszłym roku chcemy postawić taka wędzarnię z prawdziwego zdarzenia, z grillem od razu. Ale na razie taka starcza absolutnie na nasze potrzeby.
Wędzimy czereśnią, troszkę bukiem. Czasem na koniec wrzucam do ognia trochę ziaren jałowca, albo M dodaje świeżo ścięte gałązki śliwki.
Wędzimy czereśnią, troszkę bukiem. Czasem na koniec wrzucam do ognia trochę ziaren jałowca, albo M dodaje świeżo ścięte gałązki śliwki.
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Dziewczyny a może powstawiacie dokładniejsze fotki tych wędzareczek? Ja mam właśnie murowanego grilla którego chcę przebudować odrobinę i zrobić grillowędzarkę.
Ula ..no ja sie nie mam czym chwalić
Tak jak pisałam...zwykła stara beczka metalowa...
Andziu..widziałam taką grillo wędzarnię.Piękna stpawa z tłuczonego kamienia z fajnymi rustykalnymi drzwiczkami.Oprócz grilla,wędzarni spełnia jeszcze jedną rolę...PIECA CHLEBOWEGO.To podoba mi się najbardziej
Może kiedyś i mi uda się namówić M ,ale póki co nie mam nawet porządnego letniego domku
Zawsze brak czasu 
Andziu..widziałam taką grillo wędzarnię.Piękna stpawa z tłuczonego kamienia z fajnymi rustykalnymi drzwiczkami.Oprócz grilla,wędzarni spełnia jeszcze jedną rolę...PIECA CHLEBOWEGO.To podoba mi się najbardziej
No ale ciekawi mnie technicznie jak mogłbym swoją przerobić:)
- Andzia1

Ula tym to powinien zająć się Twój małżulakonie pisze:No ale ciekawi mnie technicznie jak mógłby swoją przerobić:)
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Ja wiem że mi dać wiertarę czy co inne to sobie poradzę ale nadgorliwa to nie jestem hihi za to chce po kolei powiedzieć hihi co miałby zrobić. Jakoś brak mu pomysłów.
- Andzia1

Witam miłych gości!!
Bardzo się ciesze, że moja kuchnia tak prężnie się rozwija z Wasza pomocą.
Mam pewną propozycję dotyczącą wędzarni, grillów i budowy takich urządzeń. Jest już taki wątek na forum, więc zwracam sie do moderatora , żeby przeniósł ostatnie nasze posty ze zdjęciami dotyczącymi tego tematu, a tu niech zostanie sama "książka kucharska". mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko temu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!
Bardzo się ciesze, że moja kuchnia tak prężnie się rozwija z Wasza pomocą.
Mam pewną propozycję dotyczącą wędzarni, grillów i budowy takich urządzeń. Jest już taki wątek na forum, więc zwracam sie do moderatora , żeby przeniósł ostatnie nasze posty ze zdjęciami dotyczącymi tego tematu, a tu niech zostanie sama "książka kucharska". mam nadzieje, ze nie macie nic przeciwko temu.
Pozdrawiam wszystkich serdecznie!!
regulamin Andziu
regulamin Andziu
Oczywiście nie mam ja nic przeciw, abym tylko wiedziała jak potem tam trafić:)
- aniawoj
- Przyjaciel Forum

- Od: 9 paź 2005, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Trafić nietrudno - o wędzarniach można poczytać tutaj:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=9883

http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=5&t=9883
http://kalina-rosliny.pl/" onclick="window.open(this.href);return false;
- Andzia1

Aniu, bardzo dziękuję. Mam nadzieję, że wszyscy będą trafiać tam gdzie trzeba 
regulamin Andziu
regulamin Andziu
- image
- 200p

- Od: 23 lip 2010, o 16:53
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Witaj Andziu !
przeczytałam Twój wspaniały wątek dosłownie na jednym oddechu. Wspaniałe przepisy ( zostały już przepisane ). Muszę koniecznie je wszystkie wypróbować
a wędliny, no cóż ślinka mi cieknie na ich widok. Trzeba pomyśleć o grilo-wędzarni i zabrać się do roboty.
Liczę na następne przepisy a szczególnie na te dla " dbających o sadełko "
Liczę na następne przepisy a szczególnie na te dla " dbających o sadełko "
Pozdrawiam! Róża
- Andzia1

Witaj Różyczko - sąsiadko prawie, Myszków ode mnie nie daleko, nawet mam w pracy koleżankę z Myszkowa
Będę oczywiście zapisywać tu przepisy nadal, swoje i wyszukane sieci i nie tylko. Zaglądaj, zapraszam serdecznie....
Będę oczywiście zapisywać tu przepisy nadal, swoje i wyszukane sieci i nie tylko. Zaglądaj, zapraszam serdecznie....
regulamin Andziu
regulamin Andziu