Nasza działeczka- kolejne etapy powstawania

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p
Od: 12 lip 2008, o 23:53

Post »

Iza otwierają u nas Bricomarche...chyba 18.03..
Winobluszcz szybko rośnie więc masz dobry pomysł, żeby posadzić go przy płocie od parku i troszkę się oddzielic :?
Ależ u nas paskudna pogoda...śnieg z deszczem na przemian ... :evil:
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

No i wykrakałam-pada :cry: .
A dziś był taki piękny dzień i miałam nadzieję że tak zostanie :cry: .
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Jolu od soboty ma być ładna pogoda ,zdążymy troszeczkę popracować i naładować baterie na gorsze dni :wink: .
U mnie rano było śniegu wyżej kostek , a teraz nie ma już znaku :D .
Awatar użytkownika
onka37
1000p
1000p
Od: 13 sie 2007, o 20:58

Post »

Witaj Jolu! dawno mnie nie było u ciebie, zaglądam i co widzę altanka w super ekstra tempie i po prostu śliczna... powala mnie Twój zapał ogrodniczy i podziwiam jak zobaczyłam ile wysiałaś już to jestem zła na sebie, bo ja obiecywałam sobie sollennie że też będe siać a dopiero zaczęłam zbierać kubeczki.... pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

To na pewno na otwarcie będzie ciekawa oferta. Może uda Ci się zrobić fajne i tanie zakupy.
Ten winobluszcz chciałam tymczasowo - póki tuje i bluszcz nie urosną.
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

A te mieczyki wsadziłaś na stałe do donicy? Będziesz je w donicy uprawiać, czy tylko podpędzisz, a potem do gruntu? Mieczyki też wymagają podpór, są tak wysokie i ciężkie, że łatwo się kładą :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
agape
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 lip 2008, o 21:33
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jolu!

Winobluszcz, jak poczuje glebę, to się zakorzeni, najlepiej sadzić go "na leżąco" , wzdłuż, przysypując lekko ziemią, a nie pionowo...Wtedy powypuszcza wąsy korzonkowe, oraz z oczek pędy liściowe.

Masz zgrabną rozsadę! Gratuluję!!!!
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

Agnieszko, Elu pogoda paskudna.. :evil: Pada albo deszcz, albo śnieg...brrr I tak cały tydzień.... LIczyłam na ładną sobotę bo na działce mam do wsadzenia 15 tawuł i 10 berberysów... :lol: Ciekawe czy zadołowane przetrwały zimę :?
Onka37 jak miło, że zajrzałaś :P Dziękuję, za pochwały :oops: Fajna sprawa z tym sianiem, i ile radości, jak pokazują się zielone łebki :lol: Nie złość się na siebie tylko spróbuj coś wysiać..., nie jest jeszcze póżno :lol: Wysiej sobie najpierw do większego pojemnika np. po lodach, pączkach itp, a małe kubeczki zbieraj to potem do nich przepikujesz roślinki...
tu.ja pisze:To na pewno na otwarcie będzie ciekawa oferta. Może uda Ci się zrobić fajne i tanie zakupy.
Iza no oczywiście, że liczę na jakiej fajne zakupki, :lol: ale bez szaleństwa bo jeszcze czeka mnie trochę wydatków w związku z działką.. :twisted:
bishop pisze:A te mieczyki wsadziłaś na stałe do donicy? Będziesz je w donicy uprawiać, czy tylko podpędzisz, a potem do gruntu? Mieczyki też wymagają podpór, są tak wysokie i ciężkie, że łatwo się kładą :cry:
Bishop mieczyki wsadziłam do donicy z myślą, że zostaną tam na stałe..co by mi nornice nie zeżarły cebulek... Zrobiłam tak jak w sobotnim programie na TVP1 pokazywali tzn. teraz wsadzić do donicy..Zostawić w domu...W kwietniu wystawić do ogrodu, ale zwracać uwagę na przymrozki i albo w razie czego okrywać, albo wnieść do domu...

A te podpórki to myślisz mam teraz wbić do donicy czy póżniej??
agape pisze:Jolu!
Winobluszcz, jak poczuje glebę, to się zakorzeni, najlepiej sadzić go "na leżąco" , wzdłuż, przysypując lekko ziemią, a nie pionowo...Wtedy powypuszcza wąsy korzonkowe, oraz z oczek pędy liściowe.
Masz zgrabną rozsadę! Gratuluję!!!!
Aga Witaj!...zgrabna rozsada powiadasz...a to dopiero fajnie określiłaś ;:32
Tylko,że ja nie miałam dla winobluszczu warunków co by go posadzić "na leżąco" :lol: bo doniczka za mała, to powbijałam pionowo ...Jak nic nie wyjdzie to z Twojego pomysłu skorzystam, ale już na działce...
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

To chyba bez znaczenia. Byle tylko cebul nie uszkodzić.
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

No nareszczcie dzisiaj była ładna pogoda +10 i słoneczko :lol: I pierwszy raz w tym sezonie popracaowałam na działce :lol: , M opryskał drzewka miedzianem, rozgrabił ziemię skopaną jesienią - pod przyszły trawnik :lol: , a mnie udało się posadzić 15 tawuł wzdłuż ogrodzenia :lol: Niestety berberysów już nie zdążyłam wsadzic :evil:
Pracy może nie aż tak wiele, ale gnaty to czuję :lol: :P
Awatar użytkownika
aanula
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 cze 2007, o 10:38

Post »

No to mamy dzisiaj na Forum "wieczór boleści ogródkowych" hi hi hi ;:54 Wszystkim bolą plecy i łapki od grzebania w ziemi :D :D
Ja też dzisiaj tęgo popracowałam na działce i stare kości dają o sobie znać :wink:
Ale nacieszyć się nie mogłam, że wreszcie słoneczko świeci pełną parą i można coś porobić na działce :D :D
Awatar użytkownika
ada.kj
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 12:03

Post »

Jolu. Jak Ci zazdroszczę, że już popracowałaś na działce. Ja wczoraj jak była pogoda nie mogłam, miałam imprezę w domu, a dziś jak już mogę, to leje. Coś nam marzec w tym roku płata psikusy, a pani zima nie chce nas opuścić. Miłej niedzieli życzę.
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Awatar użytkownika
jolami
500p
500p

Post »

AAnulo, Ado jak się po zimowym leniuchowaniu zabrało do prac ogrodowych to i kości bolą :lol: Ale co tam... taka praca to przyjemność :lol: W prognozach słyszałam, że marzec nie będzie nas rozpieszczał i będzie kaprysił :evil: Zostaje tylko mieć nadzieję, że ich przewidywania prognozowe się nie sprawdzą :?

Moje dziecko wymyśliło sobie, że chce mieć "domek na drzewie".. :? I teraz M zachodzi w głowę jak jej to wybić z główki :mrgreen: Coś mi się wydaje, że mu się to nie uda... :lol:

Pokaże Wam moje stare roślinki: kobey i szałwie oraz biedne lobelie, których nie umiałam popikować :evil:
Obrazek

A te posiałam 8 marca /cynia daliowa, aksamitka, aster karłowy, aster wysoki i ostróżka trwała, która jeszcze nie wyszła...Miałam już nie wysiewać, ale tak chociaż parę nasionek chciałam spróbować ;:228
Obrazek
Awatar użytkownika
agnieszka72
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 22 lip 2008, o 20:30

Post »

Oj to tak jak ja :lol: .
Mówię do siebie-reszta do ziemi,reszta do ziemi :lol: a wychodzi jak zwykle :lol: .
Fajnie,zdrowo te twoje siewki wyglądają :D .
Awatar użytkownika
danutab
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 gru 2008, o 23:02

Post »

Jolu witam Cie serdecznie masz już ładne rozsady zrobione.
Ja dopiero wczoraj siałam.A resztę nasion będę siać do gruntu
w kwietniu i maju. Pogoda u mnie bardzo brzydka.Deszcz i zimno.
Pozdrawiam Danuta aktualne
Moje linki
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”