Winobluszcz szybko rośnie więc masz dobry pomysł, żeby posadzić go przy płocie od parku i troszkę się oddzielic
Ależ u nas paskudna pogoda...śnieg z deszczem na przemian ...

Iza no oczywiście, że liczę na jakiej fajne zakupki,tu.ja pisze:To na pewno na otwarcie będzie ciekawa oferta. Może uda Ci się zrobić fajne i tanie zakupy.
Bishop mieczyki wsadziłam do donicy z myślą, że zostaną tam na stałe..co by mi nornice nie zeżarły cebulek... Zrobiłam tak jak w sobotnim programie na TVP1 pokazywali tzn. teraz wsadzić do donicy..Zostawić w domu...W kwietniu wystawić do ogrodu, ale zwracać uwagę na przymrozki i albo w razie czego okrywać, albo wnieść do domu...bishop pisze:A te mieczyki wsadziłaś na stałe do donicy? Będziesz je w donicy uprawiać, czy tylko podpędzisz, a potem do gruntu? Mieczyki też wymagają podpór, są tak wysokie i ciężkie, że łatwo się kładą
Aga Witaj!...zgrabna rozsada powiadasz...a to dopiero fajnie określiłaśagape pisze:Jolu!
Winobluszcz, jak poczuje glebę, to się zakorzeni, najlepiej sadzić go "na leżąco" , wzdłuż, przysypując lekko ziemią, a nie pionowo...Wtedy powypuszcza wąsy korzonkowe, oraz z oczek pędy liściowe.
Masz zgrabną rozsadę! Gratuluję!!!!