Potencjalny ogród Anulli

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Potencjalny ogród Anulli

Post »

Jeszcze tylko ekscentryczna??? Mnie to już dawno wzięli za...nie napiszę za kogo, bo mnie admin zbanuje ;:306
A chryzantemy piękne - chyba też się w końcu za nie wezmę.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoje chryzantemy Anulka zapowiadają się pięknie,, takiej czerwonawej nie ma, ciekawe jak się rozwinie czy tez ta czerwień będzie ?
Moje w większości tez w pączkach.Tylko ceglasta dwoma kwiatami sobie kwitnie :wink:
Werbena rabatowa też ładniutka :)
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 cze 2013, o 13:44
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mati, niebieskie... ;:24 . Białe mogłyby być, prześmiewco jeden. Cukrowe albo pastewne na paszę. Bardzo mnie cieszy, że nie mam ilości hurtowych.

Madziu, jeszcze ekscentryczna, bo jeszcze na odległość, a po przeprowadzce, kto wie ;:306 . Chryzantemy warte uwagi. Ja rozglądam się aktualnie za wcześniejszymi, bo te potrafią zmarznąć w pąkach.

Aniu, ta czerwona jest ciemna, pełna i nieco wyższa od moich pozostałych, ale kępy są ładnie zaokrąglone jeśli posadzę solo. W tym roku trochę podeschły dołem. Zresztą, jak rozkwitnie, to się pochwalę. Jeśli będziesz chciała, to wiosną mogę Ci wysłać. Zupełnie zapomniałam o nich tym razem :oops: . Ja wyczekuję na różowe. Mają kiepskie miejsce i słabo przyrastają, ale liczę na to, że na działce dojdą do siebie. Wiosną też dostałam jakieś żółte i różowe, podobno inne, niż moje, więc czekam na niespodziankę ;:65 .
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Potencjalny ogród Anulli cz. 2
Awatar użytkownika
bejka1970
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sty 2012, o 18:50

Post »

Zajrzałam po raz pierwszy i zobaczyłam ,że liliowców przybywa ci w takim samym tempie jak u mnie :D więc będę zaglądać :D Aniu masz już piękną kolekcję krzewów i jakie piękne różyczki ;:138
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu ja mam taką chryzantemę dość wczesną bo to zdjęcie zrobione było w lipcu
Obrazek
gdybys miała jak podjechać to chętnie Ci ją dam, mam też różową delospermę i może jeszcze coś byś sobie wybrała. nie wybierasz się przypadkiem w moje strony?
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:wit Beatko. Miło mi Ciebie gościć. Liliowce mi się podobają od dawna, ale w okolicy bardzo trudno było je kupić. Dzięki dwóm zakupom i wymianom na FO jestem na jakiś czas liliowcowo ukojona, chociaż pewne, jak w banku, że jeśli staną na mojej drodze w realu, kupię przy pierwszej okazji ;:306 .
Zaczynałam tworzenie ogrodu tak racjonalnie, z planem w ręku. Najpierw szkielet: krzewy, kilka drzew, pnącza - słowem, to, co powoli rośnie. Później... no cóż popłynęłam na bylinowej fali ;:114 . Otrząsnęłam się lekko we wrześniu, kiedy uświadomiłam sobie, że przed zimą muszę wszystko posadzić ;:202

Iwonko, dziękuję za zaproszenie ;:196 . Kochana masz wielkie ;:167 . Niestety w Twoje strony to pewnie dopiero latem zawitam, bo właśnie bratowa wróciła na emigrację, a ja do Kijan czasem z dziećmi jeździłam, żeby poszalały z kuzynostwem. Do Tadzia i Tereski też jakoś nie dotarłam w końcu. Pechowy ten rok na wyjazdy. Musimy wiosną ;:71 wymienić, bo samo sugeruje, że najwyższy czas na emeryturę :lol: .
Chryzantemę masz przepiękną. Nie wyrzucaj, może mnie czymś los zaskoczy.
Pozdrawiam, Anna.
Jak mówi prof. Bralczyk jest różnica, kiedy robimy komuś łaskę, a kiedy laske... Używajmy polskich znaków!
Awatar użytkownika
IWONA1311
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 mar 2011, o 12:10

Post »

Aniu w tym roku już nic nie będę wyrzucała więc może i chryzantema na Ciebie się doczeka.
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Już wiem co to te woreczki strunowe. Dobrze je opisałaś ;:108
A co do ekscentryczności to moi sąsiedzi też mi się dziwnie przyglądają ;:111
Ostatnio sąsiad stwierdził " A Pani to tylko te kwiatki i kwiatki "
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dorotko, ja sąsiadów (na szczęście) nie mam. Lubię ludzi tak ogólnie, ale tak szczególnie to lubię niektórych ;:183 . Najbliższy sąsiad (z pięć działek dalej) żartuje, że mnie żywcem do nieba wezmą ;:170 kiedy widzi moją heroiczną walkę ze strzyżonym buszem. No, ale ja tam jeszcze nie mieszkam, więc ma tylko próbki tego, na co mnie stać, jak coś nie po mojemu ;:134 ;:148 ;:163

Obiecałam sobie nie kupować cebulowych. Wytrwałam, ale...
Dzisiaj M przyszedł po pracy z niespodzianką: lilie drzewiaste, narcyzy, tulipany.
I do mnie tymi słowy: "Pamiętam, co mówiłaś, że dla kobiety to ważne dostać czasem kwiaty bez okazji, bo ktoś o nią dba." No, kurczę...
Czasem jest n a p r a w d ę denerwujący, ale ;:167 .

Podwójnie ;:167 ;:167 , że nie kupił ciętych.

A zawsze wygląda na nieobecnego duchem, kiedy zaczynam mówić ;:306 ;:306
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

dorotka350 pisze: " A Pani to tylko te kwiatki i kwiatki "

Mi to nie tylko sąsiedzi ale nawet niektórzy z rodziny :roll:
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Koffanego masz męża :D
Miłego dnia :D
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
mati1999
1000p
1000p
Od: 3 maja 2013, o 13:17

Post »

ASK_anulla pisze:......

Obiecałam sobie nie kupować cebulowych. Wytrwałam, ale...
Dzisiaj M przyszedł po pracy z niespodzianką: lilie drzewiaste, narcyzy, tulipany.
I do mnie tymi słowy: "Pamiętam, co mówiłaś, że dla kobiety to ważne dostać czasem kwiaty bez okazji, bo ktoś o nią dba." No, kurczę...
Czasem jest n a p r a w d ę denerwujący, ale ;:167 .

Podwójnie ;:167 ;:167 , że nie kupił ciętych.

A zawsze wygląda na nieobecnego duchem, kiedy zaczynam mówić ;:306 ;:306

Jadę do ciebie z Krakowa po te cebulki ;:71 ;:71 ;:71 ;:32 :;230
Awatar użytkownika
ASK_anulla
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reniu, oj kochany on i czaruś, ale czasem się zastanawiam, jak my ze sobą te 10 lat wytrzymaliśmy. A tak darliśmy ze sobą koty na początku, że nikomu do głowy by nie przyszło, że po godzinie w jednym pokoju wyjdziemy z niego cali ;:306. W sumie, to czasami mu odświeżam wspomnienia :;230

Mati, już ciacho szykuję... Z kawką się jednak wstrzymam, bo chwilkę Ci zejdzie...
Pozdrawiam, Anna.
Awatar użytkownika
Pulpa222
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 kwie 2010, o 08:45

Post »

Przyszłam się przywitać i obejrzeć Twoje włości. Jestem pełna podziwu dla Twojej systematyczności i żelaznej konsekwencji w tworzeniu ogrodu. Wszystko zgodnie z planem (no prawie :D ) i po kolei ;:108 . Dla mnie szok ;:oj .
Ja mam w głowie cytat, że 'planowanie to czas stracony' i tak też żyję ;:306 .
Zrobiłaś tak wiele, w tak krótkim czasie, mając małe dzieci. Niesamowite ;:63 . A teren ogromny. Ale i przez to więcej możliwości. Oby tak dalej ;:63 ;:63 ;:63 .
Pozdrawiam Ania
"Niebezpiecznie jest mieć rację w sprawach, w których ustanowione władze się mylą." Voltaire
Ogród "po 30-tce" Cz.I, Część II , Część III aktualna,Tillandsie są ? dla leniwych
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Mój M nigdy by się nie domyślił żeby kupić mi jakieś roślinki do posadzenia, a już jakieś cebulowe to nie ma nawet mowy :roll:
Wielkie brawa dla Twojego eMa ;:138 za udane zakupy.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”