Moja nowa działka
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Moja nowa działka
Witaj Patusiu ja z rewizytą , ładne klematisy kupiłaś , u mnie mniej więcej cały rok tak samo kolorowo , jedne kwiaty przekwitają inne zaczynają kwitnąć , czasem tylko jakaś mała przerwa , ale to można też załatwić sadząc jednoroczne kwitnące cały sezon .
Udało Ci się coś zrobić wczoraj na działeczce? U nas wczoraj popołudniu była burza i deszcz
Pozdrawiam cieplutko
Pozdrawiam cieplutko
- patusia336
- 1000p

- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dziękuję, za odwiedziny i miłe słowo. To prawda widać w Twoim ogrodzie , że wszystko jest przemyślane i skrupulatnie zaplanowanee-genia pisze:Witaj Patusiu ja z rewizytą , ładne klematisy kupiłaś , u mnie mniej więcej cały rok tak samo kolorowo , jedne kwiaty przekwitają inne zaczynają kwitnąć , czasem tylko jakaś mała przerwa , ale to można też załatwić sadząc jednoroczne kwitnące cały sezon .
Byłam wczoraj dosłownie na chwilę, posadziłam trochę cebulek kwiatowych i wisiały nade mną ciemne chmury , więc się musiałam zbierać, a jak doszłam do domu zaczęło padaćEda_S pisze:Udało Ci się coś zrobić wczoraj na działeczce? U nas wczoraj popołudniu była burza i deszcz![]()
Pozdrawiam cieplutko
- piortkowice
- 1000p

- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Szalona
co dzisiaj siejesz lub sadzisz, opowiadaj 
- patusia336
- 1000p

Kto tu jest szalony, ja nie wstaję o 5:30 ,żeby kopać maliny
wszystkie dary od Ciebie znalazły już miejsce w ziemi, napisz mi jakie to te hortensje 
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Witaj Patrycjo...
Zakupy piękne porobiłaś, będą ozdobą w ogrodzie...
Sama mam kilka Hibiskusów (Ketmii syryjskich) i w tym trzy na pniu, z różnymi kolorami. Te okrywam białą tkaniną zawsze, a te zwykłe krzewy rosną same sobie... Raz przemarzają innym razem nie przemarzają. Zawsze jednak, jak mi przemarzały, odbiły z gałązek, tylko dosyć późno. Raz nawet chciałam wywalić, bo w czerwcu jeszcze nic nie puścił, ale jak wykopałam i zaczęłam obcinać gałązki, okazały się zielone i wsadziłam z powrotem...
Zakupy piękne porobiłaś, będą ozdobą w ogrodzie...
Sama mam kilka Hibiskusów (Ketmii syryjskich) i w tym trzy na pniu, z różnymi kolorami. Te okrywam białą tkaniną zawsze, a te zwykłe krzewy rosną same sobie... Raz przemarzają innym razem nie przemarzają. Zawsze jednak, jak mi przemarzały, odbiły z gałązek, tylko dosyć późno. Raz nawet chciałam wywalić, bo w czerwcu jeszcze nic nie puścił, ale jak wykopałam i zaczęłam obcinać gałązki, okazały się zielone i wsadziłam z powrotem...
- patusia336
- 1000p

Dobrze,ze mowisz,bo kupilam spontanicznie nie znajac i nie wiedzac jak z nim postepowac. Wiec bardzo dziekuje za rade, bardzo cenne 
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Nadrabiam zaległości..,zostawiam buziaki
i życzenie dobrej nocy
- dorkow0

- Od: 17 sty 2013, o 22:58
Patrycjo, jak Ci się tylko przydadzą moje informacje, to cieszę się bardzo...
Służę pomocą, jak tylko będzie Ci coś potrzeba...
- alana

- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
U Ciebie dalej praca wre. Ale najlepsze dla każdego ogrodnika to zakupy
tak trudno przejść w sklepie obojętnie obok sadzonek itp, zwłaszcza jak się zaczyna przygodę z roślina, bo później to trochę gorzej, bo nie ma gdzie tego sadzić...
Jestem szalenie ciekawa Twoich rododendronów, jak zakwitną będzie jeszcze piękniej.
Jestem szalenie ciekawa Twoich rododendronów, jak zakwitną będzie jeszcze piękniej.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
- patusia336
- 1000p

O Sarciu całkiem dobrze, rano gości , potem na chwilę na działkę wkopać maliny i kwiatki i do domciu, bo pogoda była kapryśna strasznie. Miłego dzionkasara44 pisze:Patrycja jak minął Tobie dziś dzień...
Super będę wiedziała kogo pytać, w razie potrzeby, jeszcze raz dziękidorkow0 pisze:Patrycjo, jak Ci się tylko przydadzą moje informacje, to cieszę się bardzo...![]()
Miłego dzionka i dzięki za odwiedzinyaage pisze:Nadrabiam zaległości..,zostawiam buziakii życzenie dobrej nocy
Oj zakupy mąż ciągle mówi , że zaraz obsieję kwiatami całą działkę, a ja mówię , że to tylko w skalniakach. Tylko ,że najgorsze jest to ,że nie mam już tam miejscaalana pisze:U Ciebie dalej praca wre. Ale najlepsze dla każdego ogrodnika to zakupytak trudno przejść w sklepie obojętnie obok sadzonek itp, zwłaszcza jak się zaczyna przygodę z roślina, bo później to trochę gorzej, bo nie ma gdzie tego sadzić...
-
ameliar
- 500p

- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Przyleciałam bo przeczytałam, że ogrodzenie rusza
W końcu będziesz miała swój kącik ogrodzony
i Córcia będzie mogła latać sama dookoła
W końcu będziesz miała swój kącik ogrodzony
i Córcia będzie mogła latać sama dookoła
- patusia336
- 1000p

Najlepsze to to ,że ogrodzenie wyjdzie trochę dalej jak się spodziewałam, więc będę mogła powiększyć skalniak 
-
ameliar
- 500p

- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ojej!patusia336 pisze:Najlepsze to to ,że ogrodzenie wyjdzie trochę dalej jak się spodziewałam, więc będę mogła powiększyć skalniak
Ale super!
- patusia336
- 1000p

Dokładnie, od razu taka myśl mnie naszła , że muszę dokupić roślinek