Moja nowa działka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Moja nowa działka

Post »

Witaj Patusiu ja z rewizytą , ładne klematisy kupiłaś , u mnie mniej więcej cały rok tak samo kolorowo , jedne kwiaty przekwitają inne zaczynają kwitnąć , czasem tylko jakaś mała przerwa , ale to można też załatwić sadząc jednoroczne kwitnące cały sezon .
Eda_S
500p
500p
Od: 20 lis 2013, o 08:38

Post »

Udało Ci się coś zrobić wczoraj na działeczce? U nas wczoraj popołudniu była burza i deszcz :D
Pozdrawiam cieplutko :wit
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

e-genia pisze:Witaj Patusiu ja z rewizytą , ładne klematisy kupiłaś , u mnie mniej więcej cały rok tak samo kolorowo , jedne kwiaty przekwitają inne zaczynają kwitnąć , czasem tylko jakaś mała przerwa , ale to można też załatwić sadząc jednoroczne kwitnące cały sezon .
Dziękuję, za odwiedziny i miłe słowo. To prawda widać w Twoim ogrodzie , że wszystko jest przemyślane i skrupulatnie zaplanowane ;:215
Eda_S pisze:Udało Ci się coś zrobić wczoraj na działeczce? U nas wczoraj popołudniu była burza i deszcz :D
Pozdrawiam cieplutko :wit
Byłam wczoraj dosłownie na chwilę, posadziłam trochę cebulek kwiatowych i wisiały nade mną ciemne chmury , więc się musiałam zbierać, a jak doszłam do domu zaczęło padać ;:219
Awatar użytkownika
piortkowice
1000p
1000p
Od: 13 sty 2013, o 11:22

Post »

Witaj Szalona :D co dzisiaj siejesz lub sadzisz, opowiadaj :D
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Kto tu jest szalony, ja nie wstaję o 5:30 ,żeby kopać maliny :;230 wszystkie dary od Ciebie znalazły już miejsce w ziemi, napisz mi jakie to te hortensje ;:306
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Witaj Patrycjo...
Zakupy piękne porobiłaś, będą ozdobą w ogrodzie... ;:138
Sama mam kilka Hibiskusów (Ketmii syryjskich) i w tym trzy na pniu, z różnymi kolorami. Te okrywam białą tkaniną zawsze, a te zwykłe krzewy rosną same sobie... Raz przemarzają innym razem nie przemarzają. Zawsze jednak, jak mi przemarzały, odbiły z gałązek, tylko dosyć późno. Raz nawet chciałam wywalić, bo w czerwcu jeszcze nic nie puścił, ale jak wykopałam i zaczęłam obcinać gałązki, okazały się zielone i wsadziłam z powrotem... :wink:
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Dobrze,ze mowisz,bo kupilam spontanicznie nie znajac i nie wiedzac jak z nim postepowac. Wiec bardzo dziekuje za rade, bardzo cenne ;:196
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Nadrabiam zaległości..,zostawiam buziaki ;:196 i życzenie dobrej nocy
Awatar użytkownika
dorkow0
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 sty 2013, o 22:58

Post »

Patrycjo, jak Ci się tylko przydadzą moje informacje, to cieszę się bardzo... :wit
Służę pomocą, jak tylko będzie Ci coś potrzeba... ;:196
Wśród Sosen... Buków... Kotów...
Część 1Część 2
Dorota
Awatar użytkownika
alana
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2007, o 22:10

Post »

U Ciebie dalej praca wre. Ale najlepsze dla każdego ogrodnika to zakupy :D tak trudno przejść w sklepie obojętnie obok sadzonek itp, zwłaszcza jak się zaczyna przygodę z roślina, bo później to trochę gorzej, bo nie ma gdzie tego sadzić...
Jestem szalenie ciekawa Twoich rododendronów, jak zakwitną będzie jeszcze piękniej.
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

sara44 pisze:Patrycja jak minął Tobie dziś dzień... :wink:
O Sarciu całkiem dobrze, rano gości , potem na chwilę na działkę wkopać maliny i kwiatki i do domciu, bo pogoda była kapryśna strasznie. Miłego dzionka ;:168
dorkow0 pisze:Patrycjo, jak Ci się tylko przydadzą moje informacje, to cieszę się bardzo... :wit
Służę pomocą, jak tylko będzie Ci coś potrzeba... ;:196
Super będę wiedziała kogo pytać, w razie potrzeby, jeszcze raz dzięki ;:180
aage pisze:Nadrabiam zaległości..,zostawiam buziaki ;:196 i życzenie dobrej nocy
Miłego dzionka i dzięki za odwiedziny ;:168
alana pisze:U Ciebie dalej praca wre. Ale najlepsze dla każdego ogrodnika to zakupy :D tak trudno przejść w sklepie obojętnie obok sadzonek itp, zwłaszcza jak się zaczyna przygodę z roślina, bo później to trochę gorzej, bo nie ma gdzie tego sadzić...
Jestem szalenie ciekawa Twoich rododendronów, jak zakwitną będzie jeszcze piękniej.
Oj zakupy mąż ciągle mówi , że zaraz obsieję kwiatami całą działkę, a ja mówię , że to tylko w skalniakach. Tylko ,że najgorsze jest to ,że nie mam już tam miejsca ;:219 No , ale wczoraj byłam na działce i zaczynamy grodzenie i okazuje się ,że będę mogła przedłużyć skalniak, bo ogrodzenie wyjdzie dalej, więc w mi graj :tan
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Przyleciałam bo przeczytałam, że ogrodzenie rusza ;:138
W końcu będziesz miała swój kącik ogrodzony :tan ;:138
i Córcia będzie mogła latać sama dookoła :lol:
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Najlepsze to to ,że ogrodzenie wyjdzie trochę dalej jak się spodziewałam, więc będę mogła powiększyć skalniak ;:138
ameliar
500p
500p
Od: 8 mar 2014, o 14:30
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

patusia336 pisze:Najlepsze to to ,że ogrodzenie wyjdzie trochę dalej jak się spodziewałam, więc będę mogła powiększyć skalniak ;:138
ojej! :) to działeczka okazała się większa? :)
Ale super! ;:138 powiększenie skalniaka - powiększenie ilości roślinek do sadzenia :tan
Amelia :)
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p

Post »

Dokładnie, od razu taka myśl mnie naszła , że muszę dokupić roślinek :;230
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”