Sławku, a czy u siebie też zauważyłeś, że pączki - zawiązane na pędach róż w grudniu - przemarzły? Pędy zielone, oby wypuściły kolejne.
Monia, śnieg nie byłby aż takim dramatem ;-) Gorzej mróz bez śniegu?tfu,tfu..
Marta, tak wyglądają cebulowe przy tarasie, wiesz, że tam jest najcieplej. Reszta jeszcze leniwie siedzi pod ziemią

I jak Ewa, udało się zajrzeć do ogrodu przed zmrokiem? jak wyglądają u Ciebie parkowe? U mnie sporo z przedwczesnych pąków przemarzło?liczę jednak na kwiaty...

Majutku, u nas też mokro, ale deszczu nie było. Weekend zapowiada się cieplutko, 10 stopni

Tolinko, ciekawa jestem jakie róże wybrałaś. Gardenia to ogromne targi, przez 2 dni są wyłącznie dla ludzi z branży, a trzeci dzień jest otwarty. Ekspozycje, seminaria, wykłady, wystawy, konkursy i kiermasz. Poza tym wszystkie ekspozycje są na sprzedaż

Edytko, jest taka fajna opcja live view

Późną jesienią - od połowy listopada do połowy grudnia - sadziłam cebulowe, które udało mi się kupić na wyprzedażach w necie. Prawie tysiąc cebul, głównie tulipany. Jeżeli tylko odmiany się sprawdzą i wszystko wzejdzie, powinno być kolorowo

Ostatnie cebule kupiłam w styczniu, w Amsterdamie ;-) Nie mogłam się oprzeć

Ula, ja posadziłam je pierwszy raz tej zimy. Są zachwycające!
Madziu, bardzo się cieszę, że te zielone kiełki sprawiają Wam tyle radości co mi. Doglądam ich codziennie, czekając na pierwszy kwiatuszek

Marzenko, dzięki, ale żaden wianek nie jest z różyczkami

Aguś, w ubiegłym roku, o tej samej porze było podobnie?.a wszyscy pamiętamy co było potem

April, obyś miała rację kochana

Basiu, witaj! Stokrotkę hiszpańską wysiewałam w zeszłym roku po raz pierwszy, ale zachwyciła mnie właśnie tym długotrwałym, niezmordowanych kwitnieniem. Wysiewałam na początku lutego, teraz wysiałam kilka dni później, ale w dalszym ciągu można siać. Już kiełkuje. Producent zaleca późniejszy wysiew, ale mi wzeszła idealnie w czasie. W kwietniu już hartowałam, a w weekend majowy wsadziłam do donic na tarasie. W zimniejszych rejonach Polski trzeba pewnie nieco dłużej poczekać z wysadzaniem, choć zawsze można schować w razie przymrozków.
Poza sporadycznym cięciem "czuprynki" nożycami, nie robiłam przy niej nic. Rewelacyjny "wypełniacz" do doniczek, polecam! Dziękuję za odwiedziny (po raz pierwszy?) i zapraszam ponownie

Nie wiem czy po wiosennych kiełkach ktoś chce oglądać sierpniowe widoki, ale zanim kolorowo będzie w ogrodzie?
Ambridge Rose. Podpis gdzieś wsiąkł