Mój ci On...

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Mój ci On...

Post »

Wpadłam się dzisiaj tylko przywitać, żeby mi nie umknął Twój wątek ;:196 , jutro zawitam na dłużej - pozwolisz? :)

:wit
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Miriam pisze: Obrazeki z poziomu.Dobranoc ;:19
To zdjęcie, to po prostu odlot :shock: .
Oj chyba ukradnę pomysł :wink: .
Mirko, widać, że kochasz kwiaty i one odwdzięczają się za tą miłość. Będę uważnie śledzić Twój wątek i trzymam kciuki za araukarię, bo naprawdę pięknie wyglądała zielona. Mam nadzieję, że odżyje :| .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Dziękuję za przepis ;:196
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lip 2011, o 12:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj damapi,będzie mi nieeeezmiernie miło,jak zajrzysz tu czasami :D Edytko1,ja też lubię tę swoją altanę,przede wszystkim dlatego,że nie kosztowała wiele :;230 Jeżeli masz winogron a najlepiej w kilku odmianach,to w sezonie letnim wypoczynek tam jest szczególnie miły :lol: Patent na nią odstępuję Ci z przyjemnością a w nowe życie araukarii już zwątpiłam :(
Ani życzę smacznego syropu :D

-- 5 sty 2012, o 19:12 --

Obrazek[/

Spojrzałam z rana za okno i uświadomiłam sobie,że nie dokończę dzisiaj zaplanowanej rabaty :( Wstawiam zdjęcie z etapu, w jakim jest teraz a zamierzałam ten niedokończony kawałek wypróbować z innym obrzeżem i ocenić to na zdjęciu.Może uda się jutro :roll:

[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/469f3f5478dc51c6.html]Obrazek

Dla gości,którzy zechcą odwiedzić mnie wieczorem oświetliłam furtkę :D
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Edyta1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 paź 2011, o 00:06

Post »

Mirko, baaardzo mi sie podoba Twoja altana. Mam tylko ten problem, że winorośl porasta u nas taras. Teraz planujemy altanę przy grillu. chciałabym zrobić coś podobnego jak u Ciebie, ale gdzie się wtedy schowamy w czasie deszczu :( . Sama już nie wiem, jak to rozwiązać :? .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Awatar użytkownika
Beata T
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 sie 2007, o 18:40

Post »

Piękne nabytki zakupiłaś no i dobrze że obcięłaś ten drugi czubek - drzewko będzie miało prosty pokrój :D
Fajne oświetlone wejście a i róża niesamowicie je porosła :lol:
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Edytko,fakt,przed konkretnym deszczem winorośl nie ochroni :? To jest ten minus(na szczęście do domu blisko :;230 )
Beatko,to oświetlenie to tylko na święta :) Dziękuję,że utwierdzasz mnie w przekonaniu,że dobrze zrobiłam z tym czubkiem.Chodzę tam czasami i wyobrażam sobie,jak by to było z dwoma.Na pewno byłaby gęściejsza i wolniej rosła.Ale liczę na ładny pokrój ;:108
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Zerknęłam do mojej jodły czubki ma trzy na różnych wysokościach :;230
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Ślicznie wygląda altanka ;:138 Rabatka też się dobrze zapowiada ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
Mirabela
1000p
1000p
Od: 30 wrz 2011, o 14:12

Post »

Mirko, ale tej zimy ciężko pracujesz. Rabatki i te wykończenie kamieniami będzie świetnie wyglądać. Nie mogę doczekać się pełni lata jak to wszystko zakwitnie. Nie wspomnę o murkach. Dobry pomysł. Ja nie mam cegieł, więc sobie odpuszczę. W tym roku mam tyle wydatków, że nie wiem czy coś uda mi się dokupić z roślin.
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie kochane moje :D Pracuję teraz,bo nie byłam systematyczna w sezonie :oops: Pochwalę się nowym zakupem,dzięki któremu nowy sezon będzie lżejszy.

Obrazek

Obrazek

Porządkuję małymi kawałkami.Podczas pielenia wykopałam cebulę z mnóstwem małych siewek.Powyższe zdjęcie pokazuje fragment rabatki już po ponownym posadzeniu cebul.Mam nadzieję,że w sezonie będzie miły dla oka widok :heja

Obrazek

Okolice kompostownika nie muszą być brzydkie :roll: Mam nadzieję,że ta,na razie nie równa,bukszpanowa alejka będzie fajnym akcentem w ogrodzie ;:108

-- 10 sty 2012, o 14:51 --

Obrazek

Choinka skończyła już dyżur "domowo-świąteczny" i zastanawia się,czy trafi do gruntu,czy w donicy oczekiwać będzie nowego dyżuru :wink:

Obrazek

Poprawiłam tę rabatę.Z tym obrzeżem wydaje mi się ładniejsza.A już jak drzewa puszczą listki i ruszą trawy wtedy jeszcze raz dokonam oceny końcowej ;:224
Rozmyślam nad sposobem zapanowania nad tawułą odm.Menziesii.Poczyna sobie za bardzo :evil: Na razie (na jednej rabacie)dostała ogranicznik w postaci wąskiego pasa obrzeża wkopanego w ziemię,ale boję się,że pójdzie pod nim :roll: Ten sam problem mam z odmianą migdałka,nie znam nazwy,ale rozrasta się niemiłosiernie,jednak płytko i tu ogranicznik może zdać egzamin.Także,jak tylko będzie zapowiadane+8 na koniec tego tygodnia ruszam w ogród :tan
Mój ci on cz. 3
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13

Post »

Wyhamuj Dziewczyno, bo zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że jeszcze do ogrodu nie wyszłam a u Ciebie praca wre na całego :;230 ;:63 ;:63
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mireczko ależ mnie w kompleksy wpędzasz :wink:
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Czekam na ferie zimowe, żeby zmusić tanią siłę roboczą do zapracowania na wikt i opierunek :;230 Pozostałe rabaty mam zamiar trochę ogarnąć przed prawdziwą wiosną. U Ciebie widzę śnieg, a u mnie lekko mrozi. Zima o sobie co jakiś czas przypomina :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Miriam
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witam moich gości :wit Pracuje ten,kto lenił się ,kiedy większość pracowała :;230
Mój ci on cz. 3
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”