Mój ci On...
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Mój ci On...
Wpadłam się dzisiaj tylko przywitać, żeby mi nie umknął Twój wątek
, jutro zawitam na dłużej - pozwolisz? 

- Edyta1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
To zdjęcie, to po prostu odlot
Oj chyba ukradnę pomysł
Mirko, widać, że kochasz kwiaty i one odwdzięczają się za tą miłość. Będę uważnie śledzić Twój wątek i trzymam kciuki za araukarię, bo naprawdę pięknie wyglądała zielona. Mam nadzieję, że odżyje
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
-
Miriam

- Od: 16 lip 2011, o 12:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witaj damapi,będzie mi nieeeezmiernie miło,jak zajrzysz tu czasami
Edytko1,ja też lubię tę swoją altanę,przede wszystkim dlatego,że nie kosztowała wiele
Jeżeli masz winogron a najlepiej w kilku odmianach,to w sezonie letnim wypoczynek tam jest szczególnie miły
Patent na nią odstępuję Ci z przyjemnością a w nowe życie araukarii już zwątpiłam
Ani życzę smacznego syropu
-- 5 sty 2012, o 19:12 --
[/
Spojrzałam z rana za okno i uświadomiłam sobie,że nie dokończę dzisiaj zaplanowanej rabaty
Wstawiam zdjęcie z etapu, w jakim jest teraz a zamierzałam ten niedokończony kawałek wypróbować z innym obrzeżem i ocenić to na zdjęciu.Może uda się jutro
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/469f3f5478dc51c6.html]
Dla gości,którzy zechcą odwiedzić mnie wieczorem oświetliłam furtkę
Ani życzę smacznego syropu
-- 5 sty 2012, o 19:12 --
[/Spojrzałam z rana za okno i uświadomiłam sobie,że nie dokończę dzisiaj zaplanowanej rabaty
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/469f3f5478dc51c6.html]

Dla gości,którzy zechcą odwiedzić mnie wieczorem oświetliłam furtkę
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci On, Mój ci On cz.2,
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- Edyta1

- Od: 20 paź 2011, o 00:06
Mirko, baaardzo mi sie podoba Twoja altana. Mam tylko ten problem, że winorośl porasta u nas taras. Teraz planujemy altanę przy grillu. chciałabym zrobić coś podobnego jak u Ciebie, ale gdzie się wtedy schowamy w czasie deszczu
. Sama już nie wiem, jak to rozwiązać
.
Pozdrawiam - Edyta
Piękne nabytki zakupiłaś no i dobrze że obcięłaś ten drugi czubek - drzewko będzie miało prosty pokrój
Fajne oświetlone wejście a i róża niesamowicie je porosła
Fajne oświetlone wejście a i róża niesamowicie je porosła
-
Miriam

Edytko,fakt,przed konkretnym deszczem winorośl nie ochroni
To jest ten minus(na szczęście do domu blisko
)
Beatko,to oświetlenie to tylko na święta
Dziękuję,że utwierdzasz mnie w przekonaniu,że dobrze zrobiłam z tym czubkiem.Chodzę tam czasami i wyobrażam sobie,jak by to było z dwoma.Na pewno byłaby gęściejsza i wolniej rosła.Ale liczę na ładny pokrój 
Beatko,to oświetlenie to tylko na święta
Każdy człowiek potrzebuje stale nawet pewnej ilości trosk,cierpień lub biedy,tak jak okręt potrzebuje balastu,by płynąć prosto i równo.(Arthur Schopenhauer) Pozdrawiam Mirka
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
Zerknęłam do mojej jodły czubki ma trzy na różnych wysokościach 
- RomciaW

- Od: 12 gru 2008, o 20:58
Ślicznie wygląda altanka
Rabatka też się dobrze zapowiada

- Mirabela
- 1000p

- Od: 30 wrz 2011, o 14:12
Mirko, ale tej zimy ciężko pracujesz. Rabatki i te wykończenie kamieniami będzie świetnie wyglądać. Nie mogę doczekać się pełni lata jak to wszystko zakwitnie. Nie wspomnę o murkach. Dobry pomysł. Ja nie mam cegieł, więc sobie odpuszczę. W tym roku mam tyle wydatków, że nie wiem czy coś uda mi się dokupić z roślin.
-
Miriam

Witajcie kochane moje
Pracuję teraz,bo nie byłam systematyczna w sezonie
Pochwalę się nowym zakupem,dzięki któremu nowy sezon będzie lżejszy.

Porządkuję małymi kawałkami.Podczas pielenia wykopałam cebulę z mnóstwem małych siewek.Powyższe zdjęcie pokazuje fragment rabatki już po ponownym posadzeniu cebul.Mam nadzieję,że w sezonie będzie miły dla oka widok

Okolice kompostownika nie muszą być brzydkie
Mam nadzieję,że ta,na razie nie równa,bukszpanowa alejka będzie fajnym akcentem w ogrodzie 
-- 10 sty 2012, o 14:51 --

Choinka skończyła już dyżur "domowo-świąteczny" i zastanawia się,czy trafi do gruntu,czy w donicy oczekiwać będzie nowego dyżuru

Poprawiłam tę rabatę.Z tym obrzeżem wydaje mi się ładniejsza.A już jak drzewa puszczą listki i ruszą trawy wtedy jeszcze raz dokonam oceny końcowej
Rozmyślam nad sposobem zapanowania nad tawułą odm.Menziesii.Poczyna sobie za bardzo
Na razie (na jednej rabacie)dostała ogranicznik w postaci wąskiego pasa obrzeża wkopanego w ziemię,ale boję się,że pójdzie pod nim
Ten sam problem mam z odmianą migdałka,nie znam nazwy,ale rozrasta się niemiłosiernie,jednak płytko i tu ogranicznik może zdać egzamin.Także,jak tylko będzie zapowiadane+8 na koniec tego tygodnia ruszam w ogród 

Porządkuję małymi kawałkami.Podczas pielenia wykopałam cebulę z mnóstwem małych siewek.Powyższe zdjęcie pokazuje fragment rabatki już po ponownym posadzeniu cebul.Mam nadzieję,że w sezonie będzie miły dla oka widok

Okolice kompostownika nie muszą być brzydkie
-- 10 sty 2012, o 14:51 --

Choinka skończyła już dyżur "domowo-świąteczny" i zastanawia się,czy trafi do gruntu,czy w donicy oczekiwać będzie nowego dyżuru

Poprawiłam tę rabatę.Z tym obrzeżem wydaje mi się ładniejsza.A już jak drzewa puszczą listki i ruszą trawy wtedy jeszcze raz dokonam oceny końcowej
Rozmyślam nad sposobem zapanowania nad tawułą odm.Menziesii.Poczyna sobie za bardzo
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3
- damapi
- 500p

- Od: 15 gru 2008, o 09:13
Wyhamuj Dziewczyno, bo zaczynam mieć wyrzuty sumienia, że jeszcze do ogrodu nie wyszłam a u Ciebie praca wre na całego

- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Czekam na ferie zimowe, żeby zmusić tanią siłę roboczą do zapracowania na wikt i opierunek
Pozostałe rabaty mam zamiar trochę ogarnąć przed prawdziwą wiosną. U Ciebie widzę śnieg, a u mnie lekko mrozi. Zima o sobie co jakiś czas przypomina 
-
Miriam

Witam moich gości
Pracuje ten,kto lenił się ,kiedy większość pracowała 
Mój ci on cz. 3
Mój ci on cz. 3