Balkogródek Katarzynki

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Re: Balkogródek Katarzynki

Post »

@ Katarzynka ? jak wiosennie u Ciebie. ;:3 Moje hiacynty już powoli przekwitają. Krokusy już przekwitły definitywnie. Teraz już sezon na tulipany i szachownice.

@ Welkam ? ach te przędziorki... Urwanie głowy z nimi... Co się z nimi namęczyłem, to moje. Chwilowo je wyeliminowałem, ale przyjdą cieplejsze dni, to pewnie z wiatrem nowe przywieje...

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
gosia22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2009, o 09:51

Post »

Kasiu, śliczne miniaturki, czerwona od męża hmmmm ;:167 hihi.
Ja tez mam dwie zapomniałam je wstawić do domu na zimę, ale jakoś przeżyły bo wypuściły listka. Jedna jest już chora bo widzę ze ma plamy na liściach, to ci dopiero.
Moj klematis w porównaniu do twojego jest większy, ale na pewno szybciej oklapnie od twojego. W tym roku obiecałam sobie ze nie kupie żadnego, zobaczę jak będą kwitnąc te które mam. Prawie wszystkie przesadziłam w inne miejsce, dwa zniknęły z powierzchni ziemi. Na pewno jakiś robal je zjadł :cry:
dawidbanan
---
Od: 29 cze 2009, o 13:22

Post »

Mój clematis po zimie marnie wygląda.
Myślałem, że przemarzł, więc rozgrzebałem ziemię przy korzeniach, i znalazłem pędzik :)

Musze go na 100% w tym roku okryć na zimę.
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Welkam zobaczymy jak mi się uda je przezimować(stan spoczynku 8-10 st więc chyba uda się im to zapewnić?) bo to moje pierwsze róże w życiu :roll: matko co ja mówię dopiero co wiosna zawitała a ja o zimie :oops: .
Trochę mnie przestraszyliście tymi przędziorkami i teraz się zastanawiam czy je wystawić w odpowiednim czasie na balkon ?Choć mam jakieś spe4cyfiki na te paskudy .
Loki u mnie też już hiacynt przekwita ale krokusy zaczynają rozkwitać ,tulipanki i szafirki tylko listki wypuszczają .A Twoje szachownice są śliczne.
Gosiu u mnie na tej od mężusia cały czas coś na listkach się dzieje już dwa razy ją spryskałam i obrywam te na których się pojawia to coś .Taki jakby no nie wiem do czego to przyrównać hm, o tak jak w korze są wzorki przez korniki wyryte .Na listkach są takie białe wzorki i czasami jakby wybarwienia .Zaraz takie listki obrywam więc jest trochę łysawa ,ale nowe rosą i co dziwne przecież wsadziłam je razem, ta łososiowa niema żadnych objawów .
Klematis- a czy swoje odżywiasz i obsadzasz ich stopy jakimiś innymi roślinkami ? bo one lubią słoneczko na lico a chłodek na stopy swe ;:112 chyba że masz odmiany które lubią cień ?
Dawid tak dla spokoju to pewnie że trzeba zabezpieczyć roślinki na zimę ,na te okropne mrozy .Ja dla moich jestem w podziwie że wytrzymały i to bez żadnego zabezpieczenia .A przecież Wester już w styczniu rwał się do wypuszczania listków ,luty mocno mroził i myślałam że go trafi cholera .No ale jest dzielny :wink:
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No u mnie niedługo już chyba tylko szachownice zostaną. Bo nawet tulipany zaczęły już przekwitać...

Co do opisywanych przez Ciebie szkodników ? pewnie chodzi o coś takiego: http://pl.wikipedia.org/wiki/Owady_minuj%C4%85ce

Pozdrawiam serdecznie!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Loki bardzo Ci dziękuję ;:196 ,to właśni to ,muszę sobie poczytać czym te paskudztwa wytępić żebym mogła się cieszyć moją czerwoną różą
A dzisiaj zauważyłam pierwszy kwiatek szafirka tzn jeszcze dzwoneczki są zamknięte ale już jest :D Jutro wstawię zdjęcie i pokażę Wam mojego pilnowacza krokusów i szafirków ;:224
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Oto moja pilnowaczka :wink: cebulowych Obrazekwidzicie tą dziurkę to czujnik ruchu jak coś lub ktoś (moja kicia )będzie się dobierać do moich krokusów to koleżanka żabka KUMKA :;230 i już wiem że trzeba działać np. zraszaczem .No teraz to już chyba będą mogły spokojnie sobie rosnąć.
Obrazekpierwszy kwiatuszek szafirka :D na razie wyszły z cztery roślinki było ich więcej zobaczymy czy jeszcze coś urośnie.
Obrazekpierwszy krokus fioletowy czy niebieskawy w paseczki
Obrazeka tu szykuje się do rozwinięcia fioletowo żółty którego kupiłam i w sadziłam w tamtym roku na ostatnią chwilę pod koniec listopada ale się cieszę że się przyjęły .
x-U-ie
---
Od: 23 cze 2009, o 16:09

Post »

Jak u Ciebie pięknie. U mnie jeszcze nie wylazły :( mam nadzieję, że nie wymarzły.
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Uleńko dziękuję, ale u mnie też po mało zaczynają wyglądać roślinki . Tu gdzie mam ogródek cebulowy słonko słabo jeszcze zagląda więc może dlatego .A Twoje kwiatuszki dużo mają słoneczka ?
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Kumkająca żabka? :;230 Ale się uśmiałem. :-D

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
igielka78
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2008, o 10:24
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ho ho, widzę, że wiosna zawitała również na twój balkon. :D A żabka-pilnowaczka świetna! :heja
Szamanka
1000p
1000p
Od: 4 maja 2008, o 12:04

Post »

Hahaha....pomysł z żabą genialny :D Ciekawe jak się sprawdzi na kocie ;) Jak mieszkałam z rodzicami to miałam wieczny problem z kotami, które po prostu namiętnie obgryzały najmłodsze (i zapewne najsmaczniejsze :roll: ) pędy na różnorakich moich roślinach.
A w ogródku ewidentnie widać wiosnę :) nareszcie :)
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Fajnie że podoba Wam się mój pomysł na stróża a właściwie strażniczkę.Już dzisiaj się sprawdziła ,kicia chop do ogródeczka a żabia się drze i już wiem co się święci i gonitwa :;230 Drze się właściwie jakby ktoś drzewo piłował zobaczymy czy sąsiedzi wytrzymają :wink:
Muszę się z Wami podzielić historyjką która dzisiaj mi się przydarzyła. Przestawialiśmy klematisy tak żeby mógł się zmieścić drugi fotel .Przesunęliśmy po ciężkich trudach bo wiecie że to ani skrzynka ani doniczka i co :shock: widzę leży mysz .Myślałam że to myszka mojej kici( w poprzednim wcieleniu chyba była siatkarką tak wysoko rzuca swoimi myszkami ) taka zakurzona . Mąż wyjął i pokazał mi że to nie myszka tylko wiecie co ? nigdy w życiu bym nie pomyślała ,wiecie co? to był biedaczek, nieżywy NIETOPERZ :( i wyrzucił go i żałowałam że nie zrobiłam mu zdjęcia bo nie wiem czy mi uwierzycie ? Ja sama chyba bym sobie nie uwierzyła .Był taki malutki właśnie jak myszka ,czarny i te długie łapki ze skrzydełkami .Szkoda że nie przeżył choć miło mi że właśnie mój balkon sobie wybrał na przezimowanie. U mnie na osiedlu sporo nietoperzy latem, wieczorami lata.
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Jesteś pewna, że on był nieżywy? Bo nietoperze zapadają w naprawdę głęboki sen zimowy i ich metabolizm wtedy zwalnia do minimum... Więc może on sobie tylko spał?

Pozdrawiam!
LOKI
katarzynka575
1000p
1000p

Post »

Wiesz na 1000% to pewna nie jestem ,ale on był, no chyba był, zasuszony :roll:

Wczoraj porządki na balkonie, a dzisiaj kupiłam sobie szachownicę którą podziwiałam u Lokiego , tak mi się u niego podobały że postanowiłam mieć i u siebie te piękności
Obrazekw jednej doniczce były pomieszane więc wzięłam .
Obrazek Obrazek
piękne ma kwiatki :D
I jeszcze po drodze do domu urzekły mnie bratki ,nie przepadam za bratkami ale te są takie malutkie i urocze. Obrazekpomarańczowy miał trochę zżółkłych listków .I oba strasznie przerośnięte korzonki . Obrazek[/URL
[url=http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/4db2b6b5e7a8b8b6.html]Obrazek

I już po przesadzeniu ,szachownica gości w skrzynce u rozwarów które jeszcze śpią Obrazek
Bratki dostały osobne doniczki i niech się rozrastają Obrazek
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”