Leśny ogród Eli -2009

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zanna
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 maja 2008, o 22:37
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Elu, Ty chyba lubisz najbardziej czerwone liliowce :?:

A moja Inka - mały piesek - kopie tylko małe dołki :wink: Na szczęście jeszcze nie trafiła na żadną hostę... bo wtedy :evil: ... zakaz wstępu na działkę.... :roll:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 lip 2008, o 23:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Qurza stopa...jakis złośliwy wirus usunął mi modem z komputera.... :evil: :evil: :evil:
Tak namieszał, że trzeba było cały system wgrac na nowo :?
Jak się ze wszystkim uporam, wstawię nowe fotki :)
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Elu zainstaluj sobie avast albo kasperskiego.
Żaden wirus nic Ci już nie zrobi.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

JolantaGraj pisze:Jak pięknie liliowcowo się zrobiło .
Jak ja tęsknie do wiosny ,już nie mogę wytrzymać ,chyba oszaleję ,albo zbankrutuje ciągle wchodząc na allegro,aby poprawić sobie humor . :twisted:
Jolu nie szalej, bo kto będzie dbał o Twoje roślinki, a tyle ich nakupiłaś... :wink: ;:112
Fakt, że na allegro nęcą nas pięknymi fotkami i.....kupujemy oczami..... :lol: Sama już, już miałam ochotę kupic pięknego, fioletowego liliowca, ale mi się odechciało (w porę), gdy tą samą fotkę zobaczyłam na innej aukcji u tej samej osoby, ale już pod inną nazwą..... :? :evil:
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Ellu, dobry wieczór,
A co u Ciebie w ogrodzie słychać po dzisiejszym dniu? Też było tak słonecznie i ciepło? Rozpoczęłaś już jakieś prace?
Ja intensywnie ćwiczę silną wolę: nie posiałam jeszcze nasion i nie kupuję nic na allegro, ani w innych źródłach do początku marca. Złamałam się raz i zakupiłam nasionka w PNOS-ie. Chociaż właściwie to było jeszcze przed podjęciem postanowienia :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

iga23 pisze:Musiałabym wszystkie rabaty odgrodzić.Przez wszystkie lata jak był na dworze przestrzegał reguł i nie chodził po za trawnik, ale od tego roku jest sam przez cały dzień nie w domu a na dworze i głupie pomysły mu z nudów przychodzą. Co dzień chodzę i straty liczę.Ale będą miejsca na nowe rośliny.Nie mam sumienia go znów w domu zamykać.
Tak to już jest, że pies jeśli ma swobodny dostęp do ogrodu, zawsze poczyni w nim jakieś szkody. Trzeba by go miec stale 'na oku', albo ogrodzic dla niego wybieg.
Wystarczyło, że mnie nie było w domu przez 2 tygodnie pod czas urlopu, aby moje psy wydeptały sobie ścieżkę na skróty przez skalniak do oczka wodnego (domownicy pozostawiali furtkę do ogrodu otwartą :roll: )
Zamykanie psa w domu nie jest dobrym rozwiązaniem, może lepiej zorganizowac mu duży kojec, do którego mogłabyś go zamknąc na czas swojej nieobecności w domu?
Nowe rośliny mogą podzielic los tych poprzednich..... :roll:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kubanki pisze:Liliowce jak zwykle cuda :)
Ellu, mogłabyś jeśli masz wkleić całą kępę Stella D'Oro? Też sobie zamówiłam i chciałabym wiedzieć jaki ładny i duży będzie :) I ew. napisać jak stary jest Twój okaz.
A propos psów ja też próbuję przed wiosną moją Ronję nauczyć, żeby przy domu chodziła po ścieżkach. Wydaje mi się, że jestem na dobrej drodze, choć jak wołam ją do kojca trzymając w ręku miskę z żarciem, to reguły się nie liczą, byle szybciej, na skróty :)
Dobry wieczór Aniu :D
Właśnie M skończył z komputerem i wreszcie mogę poklikac na forum :D Pogoda była dzisiaj iście wiosenna :D Poszłam do ogrodu szukac wiosny i znalazłam m.in.....krecie kopce.... :evil:
Zrobiłam fotki kiełkującym narcyzom, krokusom i przebiśniegom. Wstawię fotki jak mi się aku. naładuje :)
Nie wchodzę na all. co by mnie nie kusiło.... :lol:

Stellę mam jakieś 4-5 lat. Zdjęcie jest z 2007 roku.

Obrazek

Obrazek

W ubiegłym roku mi słabo kwitła, dopiero jesienią powypuszczała dużo pędów kwiatowy, które już nie zdażyły się rozwinąc :(

Zawsze warto popracowac nad ułożeniem psa. Moje też były nauczone chodzic po ścieżkach i trawniku, ale jak tyko mnie zabrakło.....'hulaj dusza'..... :twisted:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

babi52 pisze:EluJak zawsze zdjęcia cudowne.Dziewczyny zawsze mam ubaw z waszych podopiecznych robiących "porządki" w ogrodach.jak żywo widzę wasze miny po zobaczeniu szkód i wzrok chodzących niewinności waszych pupili.Ja od roku nie mam żadnego psa a miałam 2. Ostatni chorował przez 3 lata ,Odszedł jak miał 19 lat .Jakoś nie możemy zdecydować na następnego.Kaśka
Witaj Kasiu, fajnie, że wpadłaś z wizytą :wit
To prawda, że czasem miłośc do naszych pupilków jest wystawiana na próbę i wcale mi wtedy nie do śmiechu, dlatego trzeba szukac jakichś kompromisów :roll:
Ja swoje królestwo mam ogrodzone, to i nie mam problemów z moim 'szkodnikiem', który przy mnie w ogrodzie zachowuje się ok :wink:
W tym roku mam jednak zamiar założyc nową rabatę poza tym ogrodzonym terenem, więc stanę przed problemem
ochrony roślin przed psem :roll: Jeszcze nic mądrego nie wymyśliłam, bo mój piesio np. płotek o wys. 120 cm przeskakuje jednym susem.... :evil:
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

kogra pisze:Elu cudnie nastrajają te liliowce - ach, żeby choć jeden kwiatek można już było znależć w ogródku. :roll:
Elu zainstaluj sobie avast albo kasperskiego.
Żaden wirus nic Ci już nie zrobi.
Grażynko czuję to samo....ach do lata i....liliowców....bym szła.... :D
Mój M wgrał tym razem Spyware Terminatora, który pilnuje, co by żaden wredny robal nie włamał się na komputer ;:172 :uszy
Wcześniej miałam tylko wgrane programy 'leczące' i odkurzające.
Po ostatnim logowaniu do Internetu było 6 trojanów i kilka pomniejszych robaków :evil:
Któryś z nich sporo mi namieszał.... a może wszystkie po trochu... :evil: ;:161
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

zanna pisze: Elu, Ty chyba lubisz najbardziej czerwone liliowce :?:
Aniu nie powiem, że nie, ale bez przesady, mam też inne, które chyba będę bardziej lubiła :wink:
Z całą pewnością bardzo je lubi....obiektyw.... :wink: ;:177
Mam tylko 3 czerwone liliowce, które obfotografowałam ze wszyskich stron, a że prawie wszystkie fotki wyszły fajnie,
to i nimi zanudzam.... :lol: :oops:
W ubiegłym roku tylko kilka liliowców mi zakwitło, w tym roku mam już około 35 odmiam, więc jeśli każdy pokaże swój kwiat, to będę miała sporo różnych fotek, liczę na to... ;:108

zanna pisze:A moja Inka - mały piesek - kopie tylko małe dołki :wink: Na szczęście jeszcze nie trafiła na żadną hostę... bo wtedy :evil:
He, he, he.....to TYLKO kwestia czasu...... ;:10
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Moja córa, kochane dziecko, uszczęśliwiła mnie taką odrobinką wiosny..... i to pachnącą.......;:226 ;:3 ;:2
Ślicznota, od razu musiałam go 'opstrykac'..... :lol: ;:177
Sami zobaczcie jaki piękny, sama radośc na niego patrzec...chodzę i go co trochę wącham, tak mi już tęskno z a zapachami, kwiatami :lol:
Świetny pomysł miała ta moja córka.... :D

Prymula Acaulis

Obrazek

Tu wygląda prawie jak różyczka

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
kubanki
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 16:34

Post »

Śliczna prymulka na dobry sen.
Kępa Stella D'oro bardzo mi się podoba, mam nadzieję, że też takiej się dochowam, korzystając z rad dotyczących pielęgnacji liliowców od najlepszych fachowców :)
Ania
Mój ogród cz. 1, cz. 2
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Cieplej od razu od tej żółci , Elu.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Sliczna prymulka, taka słoneczna :D piękne ma pełne kwiaty :D
Awatar użytkownika
Ellaa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Cześc dziewczyny, mam teraz mniej czasu na forum, więc z konieczności będę rzadziej tu wpadała, :(
ale czasami postaram się wkleic jakieś fotki :wink:

Mało teraz słońca, to chociaż odrobina słońca zaklęta w kwiatach :D

Moje liliowce w słonecznych barwach ;:3 ;:2

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”