Zakątki na Dębowym 3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Zakątki na Dębowym 3

Post »

A co chcesz zmienić na obrazie z jeżówkami ?może trochę rozjaśnić????
Świetny wianek ekologiczny z szyszek.Będziesz go jeszcze kropić sprajem na srebrno lub złoto czy tak zostanie??
Ten kupny wianek świetnie udekorowałaś.Dodałaś mu koloru.Teraz wygląda świetnie.Przedtem był smutny.Anioł w zadumie nad domem,dobrze myślę.?
Fajnie ,że tu mieszkasz,a czym ogrzewacie domek??
Miłego,spokojnego dnia. :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Obraz z aniołem jest przepiękny!!!!!!! Wszystko w nim mi się podoba i kolory i temat i nastrój. Czyje domostwo uszczęśliwi to cudo?
Super mssz, ze możesz zamieszkać na stałe w takim miejscu. Mnie dużo łączy jeszcze z miastem i w tej chwili nie zdecydowałabym się na zmianę miejsca zamieszkania na stałe ani w mieście ani na wsi. Serce należy do wsi a rozum mówi miasto.
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
ewita44
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2018, o 19:38

Post »

Aniu
Piękna ta choinka ustrojona.
Wianki i bombki śliczne.
Obraz z tym aniołem bombastyczny.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Aniu zmobilizowałaś mnie swoimi pięknym świątecznymi dekoracjami, że zaraz wyruszę do ogrodu naciąć gałązek i będę coś tworzyła.
Choinkę ślicznie ozdobiłaś ;:138
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
Locutus
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2010, o 16:48
Kontakt:

Post »

Ja już zazwyczaj gdzieś tak od września przytupuję do ubierania choinki i cieszę się jak dziecko jak już ubiorę? Zresztą jak widzę na Twoich zdjęciach, u Ciebie też już świątecznie mocno. Co do ciemiernika białego, po łacinie zwanego czarnym, a przez Francuzów różą bożonarodzeniową ? u mnie, jak go jeszcze miałem, trzymał się francuskiej nazwy i zakwitał jakoś tak w okolicach 25. grudnia. Dobrze, że została mi cała reszta?

Pozdrawiam!
LOKI
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Danusiu z Lewy dolny ród w jeżówkach mi się nie podoba. Właśnie myślałam coś w nich jeszcze rozjaśnić.
Dziękuję bardzo za miłe słowa. Szyszkowy wianek fajny, tylko sporo czasu zajmuje I chyba ze 4 kleje ( na gorąco ) mi poszły :)
Taki białąwy zostanie . Cieszy mnie to i bardzo, ze moje prace się podobają . ;:108
Anioł ma w opiece domy pobliskie. :)
a w domku mamy kominek i grzanie liwi. podłogowe. Ale w większości palimy w kominku .
Dziękuję i pozdrawiam serdecznie ;:196
kania-Kasiu Bardzo dziękuję za te wszystkie pozytywne słowa. I za taką szerszą opinię . Cieszy mnie to bardzo. Ja staram się i wciąż próbuję i uczę się . Sama. :) Nie wiem czyje miejsce uszczęśliwi. Chcę go sprzedać. Ale jeszcze kupca nie ma. :(
Ja byłam mieszczuchem od urodzenia. Kiedyś nie wyobrażałam sobie, ze mogę zamieszkać na wsi.
W mieści tylko trochę rzeczy mnie łączy. A sercem wrosłam tutaj na Dębowym. ;:167 Tutaj powoli przyzwyczajałam się i pokochałam przestrzeń, ciszę, wieś, łąki, zwierzęta, szumiący las. Tutaj jest inne powietrze. Inny świat, inne zżycie.. I moje rośliny. ;:167
ewita44- Ewuniu Choinka w ogrodzie ubrana. Jeszcze chciałam te szyszki podmalować i kokardki dać do szyszek.
Dziękuję. Dziękuję bardzo za te wszystkie pochlebne słowa. ;:196
korzo_m-Dorotko O cieszę się, ze zmobilizowałam cię do robienia dekoracji. Jutro zajrzę do ciebie i zobaczę co zrobiłaś .
Jeszcze kokardki chę na szyszkach dogadać na tej choince na dworze .Ale ciągle mi brak czasu. :roll:
Locutus-LOKI Chyba wszyscy czekamy na te Święta Bożego Narodzenia. Piękne święta. Ja jeszcze choinki w domku nie mam. W sobotę przyszłą lub niedzielę myślę, ze będę ubierała. Ja też cieszę się jak już mam ubraną choinkę. To wiele wspomnień żyje. I rodzina jest razem . ;:167
O popatrz, ciekawych rzeczy się dowiaduję o tym ciemierniku białym ;:167Hmmm, róża bożonarodzeniowa. Pięknie go nazywają ;:173
Pozdrawiam cieplutko .

Na tarasie ,,,bukietów dano już nie ma.. Ale coś jest ;:173
Obrazek
I w domku
Obrazek
I na dworze...U mnie dziś zawitała zima. A czy u was też jest biało ?
Ale jak długo się utrzyma śnieg ..zobaczymy . Fajnie byłoby mieć takie białe święta ;:173

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Obrazek
Dobranoc. Jutro do was zajrzę. ;:205
danuta z
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2011, o 11:58

Post »

Pajacyk marżnie,aż mu nos poczerwieniał. ;:306
U nas śniegu dużo mniej niż u Ciebie,ale jest tak trochę biało. ;:185
Palenie w kominku to jest to co lubię.Można się przyglądać i rozmyślać.Fajnie. ;:215
Fajnej niedzieli życzę. :wit
Awatar użytkownika
kania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 maja 2009, o 10:09

Post »

U nas na Wybrzeżu wcale nie ma śniegu, jest mgła i mnóstwo wilgoci, która aż kapie z drzew.
Szczęśliwy będzie ten dom, w którym zawiśnie Twój obraz. Gdzie wystawiasz do sprzedaży swoje dzieła?
Ja tak czytam o powodach, dla których zamieszkałaś na Dębowym, to tak jak bym siebie czytała. Mam dokładnie takie same odczucia i dlatego ostatnio coraz częściej spędzam czas na wsi, traktując nasz mały domek jako odskocznię i azyl, zwłaszcza w tym pandemicznym roku.
Doceniam i podziwiam jak ładnie dekorujesz działkę na Święta. Nie każdemu się tak chce, gdy w domu nie ma już małych dzieci :wink:
Krzaczki Kani
Krzaczki Kani(2)
Pozdrawiam :) - Kasia
Awatar użytkownika
jarha
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2014, o 23:28

Post »

Śliczne widoczki zimowego ogrodu udekorowanego świątecznie ;:63 Oby ten śnieg utrzymał się na dłużej, fajnie by było mieć białe Święta ;:7
Obrazki z aniołami przecudne ;:138
Miłego popołudnia Aniu ;:168
Pozdrawiam, Halszka
Mój ogród niepokazowy Cz.2
Awatar użytkownika
lanceta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 wrz 2010, o 19:39

Post »

Aniu, dopóki nie zobaczyłam Twoich zimowych fot - myślałam, że we wszystkich forumowych ogrodach panuje późnojesienny klimat.
A u Ciebie,nie dość,że zimowy,to jeszcze świąteczny ;:138 , i to jeszcze "na bogato" ;:224
Przygotowałaś sporo dekoracji , sztaluga- nie próżnuje, a ciemiernik biały- to tegoroczny ? Pozdrawiam ;:168
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

U ciebie Aniu, już świątecznie przystrojony ogród i dom, a jeszcze masz czas na malowanie obrazów ;:138
Muszę i ja zabrać się za dekoracje, chociaż na razie priorytetem jest wędzenie mięsiwa :wink:
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Danusiu z No taka rola ogrodowego Mikołaja stróżować w ogrodzie z czerwonym kinolkiem ;:306
U mnie jeszcze trochę białego jest. Ale dziś zaczyna trochę topnieć. Szkoda. A już miałam nadzieję na białe święta. ;:184
Do drewnianego doku kominek najbardziej pasuje.
Dziękuję i pozdrawiam ;:196
kania-Kasiulko ; jarha-Halinko Oj u mnie tego śniegu nie za dużo. A jak już jest to cieszy bardzo. Wczoraj ładnie przykrył białą kołderką wszystko. A dziś pomału zaczyna topnieć.
Hmm, obraz jak znajdzie chętnego to pójdzie na ludzi. A jak nie to będzie w domku.
Tylko na FB napisałam.
Ja już nie raz myślałam ,ze mamy podobne odczucia i myśli ogrodowe.
To miejsce moje, magiczne to moja pełnia szczęścia życiowego .Tutaj wszystko inaczej się znosi.
A w okresie tej pandemii,, to czasami myślę, że tutaj jakby czas się zatrzymał i inaczej się toczy. Jakby nic nie dotyka.
Wszystko biegnie normalnym, swoim torem. Zielonym tez.
Dziękuję. Cieszy mnie i to bardzo, ze moje dekoracje się podobają . A małych dzieci nie mam.
A moi członkowie rodziny lubią te wszystkie przystrojenia. Zwłaszcza córcia.
Taki ogród radośniejszy z nimi. ;:97
Pozdrawiam cieplutko ;:196
lanceta -Lodziu Ano zawitała troszkę zima do mnie .Rozsypała białego puchu. Przyozdobiła roślinki .
Chciałoby się aby gościła długo z tym zimowym szalem. A ona w ciuciubabkę się bawi i pojawia się i znika.
Dziękuję i cieszę się, ze moje dekoracje ogrodowo świąteczne też się podobają.
O tak ostatnio sztaluga nie próżnuje. Jeszcze 2 obrazy zaczęte. Ale czy zdążę je wykończyć do Świat, to sama nie wiem.
O tak tak ten biały ciemiernik to teraźniejszy tegoroczny. On jak zaczyna kwitnienie pod koniec listopada, tak pod koniec kwietnia dopiero kończy. To twardziel i chyba rekordzista w kwitnieniu w moim ogrodzie.
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

any57 Już sporo dekoracji zrobiłam. W ty roku wcześniej z a nie się zabrałam. To i mogę więcej zrobić. W domu już prawie wszystko. Świecidełka w oknach też już świecą. Tylko ubieranie choinki będzie w sobotę.
Obrazy troszkę sie namalowały. ale chyba 2 poczekają na więcej czasu może poświątecznego.
U mnie tę jeszcze będzie wędzenie .I to też chyba na weekend. To już zajecie męża. Ale ja co trzeba to jemu pomagam. ;:108 ;:108
Pozdrawiam serdecznie .

Ciemierniki...cudne roślinki. Nie straszna im zima, ani śnieg.
Kwitną sobie twardziele. I bardzo cieszą. Bo innych zimowych kwiatów w ogrodzie nie mają u mnie.

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Cuchnący też szykuje się do kwitnienia
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Obrazek
Awatar użytkownika
any57
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2012, o 16:56

Post »

Bo w rodzinie trzeba sobie pomagać - żona piekła pierniczki a ja je dekorowałem. Gdy robiłem kiełbasy to żona też mi pomagała :)
Obrazy się namalowały .... też tak chciałbym :D muszę pogadać z takim obrazem, jak dziad do obrazu ;:306
Andrzej zaprasza
aktualny wątek
poprzedni
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Cudna sikoreczka. Moim dziewczynkom Mikołaj przyniósł karmnik - ale zero ptaszków.
My wczoraj piekliśmy pierniczki, a dziś z dziewczynami dekorowaliśmy.
Fajne śnieżne zdjęcie z różą ;:138 Nie mam śniegu ;:222
Pozdrawiam.
Pozdrawiam - Justyna
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”