Witajcie   Iwonko

Iwonko 
  Schneeperle jest urocza i najpóźniej rozwija kwiaty z moich japonek, a błyszczy na rabacie cudownie, pozdrawiam 
 Martusiu marta 64

Martusiu marta 64 mam takie jedne lawendowe irysy one po prostu bajecznie wyglądają, Piwonie dopiero zaczynają i choć obawiałąm się ze nie będzie spektaklu po tym śniegu co napadał w maju to jednak mają sporo pąków. A czy rabaty przemyślane , cóż ciągle i tak coś przesadzam, bo wydaje mi się ze gdzie indziej będzie lepiej pasować. Pozdrawiam 
 Krysiu

Krysiu też się miałam wybrać w tamten weekend do Pisarzowic, ale goście mi się zapowiedzieli i nie pojechałam, fajnie że na żywo podziwiałaś te cuda 

Ta roślinka to skalnica cienista, ma drobne kwiatuszki, które w większej ilości wyglądają jak obłok. Pozdrawiam
Aniu aż się zaczerwieniłam, chyba nie taki do końca jest wymuskany mój ogródek, ale cieszę się bardzo że Ci się podoba, fakt staram się bo po prostu kocham to robić, tyko jeszcze aby doba była trochę dłuższa bo ostatnio nie mogę nadążyć... A tu tyle pięknych roślin, co dzień coś nowego pokazuje swoje urocze oblicze. Pozdrawiam 
 Beatko

Beatko Dziękuję bardzo, Azalia Schneeperle jest urocza masz rację, błyszczy po prostu na rabacie, te jej pełne kwiaty są piękne, dziś ma już wszystkie rozwinięte, jeszcze chwilkę się nią pocieszę. Pozdrawiam cieplutko 
 Jadziu

Jadziu dziękuję za odwiedzinki 

u mnie jeszcze Rododendrony kwitną i niektóre Azalie, choć już niedługo zostaną po nich tylko zdjęcia, teraz na scenę wejdą inne piękności, właśnie pomalutku otwiera się pąk Powojnika Piilu, myślę ze jutro już go oglądnę 

Prawdopodobnie róża Elff będzie kwitła razem z Powojnikiem Rouge Cardinal, co w tamtym roku nie miało miejsca, a to fajny duet. Pozdrawiam bardzo serdecznie 
 Wandziu

Wandziu Ta rabatka irysowa to tak sama wyszła, pierwsze irysy które posadziłam to były dostane od znajomych i było o kolorze żółtym i niebieskim, później dokupiłam u Alani też jasne pastelowe bo bardzo mi się spodobały i wpletłam już do tych co były, widzę,że muszę w tym roku uszczuplić trochę niebieskich wysokich, bo dużo ich narosło, warunki tam mają super, bo rabata jest pod balkonem i od strony południowej, to przecież doskonale pasuje Irysom;sucho i słonecznie. U mnie jeszcze parę Azalii trzyma kwiat, ale to kwestia pewnie dwóch, trzech dni i będzie po nich, cóż będziemy je wspominać na zdjęciach. Pozdrawiam serdecznie 
 Andrzeju

Andrzeju dziękuję 

Mam ziemię która im odpowiada 
 Marysiu

Marysiu tą skarpą i ja się co roku zachwycam i widzę ze Azalie na niej posadzone pięknie się rozrosły,zakwitają pięknie , ale trzeba też o to zadbać bo japonki to są trochę grymaśne, nie lubią mrozów, dlatego u mnie dostają na zimę kapturki, abym mogła się cieszyć co rok kwiatuszkami. Piwonie już zaczynają. Pozdrawiam cieplutko 
 Mariuszu

Mariuszu mam kwaśne ziemie, dlatego chętnie w mojej okolicy rosną różaneczniki, ale oczywiście podsypuję je też nawozami, na wiosnę pierwszą dawką i drugą w lipcu, jak zawiązują pąki na następny rok, wszystkie mam wyściółkowane sosnową korą. Bardzo ważne jest też podlewanie w czasie suszy. Pozdrawiam 
 Martusiu

Martusiu staram się sadzić tak roślinki aby ich kwitnienia się zbiegały bo jedna podkreśla wtedy piękno drugiej, ale wszystko to dowiedziałam się tu na FO, i z obserwacji roślin. Pozdrawiam cieplutko 
 Karolinko

Karolinko dziękuję bardzo 
 Zbyszku

Zbyszku  myslę ze chodzi Ci o Azalie Schneeperle, ale dobrze byłoby gdybys mi pokazał zdjęcie o który mowa 

Pozdrawiam 

A teraz to co dzieje się w ogrodzie;
Nowość z wiosny Irys 
Indian Chief

Irys
 Seakist

Azalie jeszcze cieszą

A tu Hekcio pod jedna przycupnął
 Nabucco
Nabucco

Rododendrony jeszcze 

Golden Sunset
Golden Sunset

Irys lawendowy bajeczny

Krzewuszka

Przejdźmy do mojej następnej miłości Piwonie, które nieśmiało pokazują swoje piękno;
Coral charm
 Profesor Wójcicki
Profesor Wójcicki, piękny zapach
 Kansas
Kansas
 Dziękuję za liczne odwiedziny
Dziękuję za liczne odwiedziny  pozdrawiam i życzę fajnych chwil w ogrodach.
 pozdrawiam i życzę fajnych chwil w ogrodach.