Jeśli chcesz ja mogę Ci wysłać małą kulkę tego co ma moja babunia tylko muszę urwać jak będę u dziadków.DawidS28 pisze:Danko, czy można Cię poprosić o sadzonke tego Echinopsisa![]()
Jest cudny
Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)
Witam, mam pytanie czy moje pachypodium marnieje, bo wygląda tak:

a wcześniej wyglądało tak:

A skoro już pytam miłośników kaktusów i sukulentów to jeszcze prośba. Chciałabym zdobyć zaszczepkę hatiory i aloe vera. Pisałam już w ogłoszeniach, ale z niewielkim skutkiem. Może ktoś z Was ma te roślinki? Pozdrawiam serdecznie.

A skoro już pytam miłośników kaktusów i sukulentów to jeszcze prośba. Chciałabym zdobyć zaszczepkę hatiory i aloe vera. Pisałam już w ogłoszeniach, ale z niewielkim skutkiem. Może ktoś z Was ma te roślinki? Pozdrawiam serdecznie.

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 23 cze 2007, o 21:53
Odrodniczko, to właśnie poszukiwana przeze mnie hatiora!!! Zaraz podam Ci gdzie pisaliśmy o tej roślinie. Wy Poznianacy to macie dobrze zaopatrzone kwiaciarnie i centra ogrodnicze, a nawet wystawy itp. A ja ... cóż mogę liczyć tylko na taki traf jak teraz Ogrodniczko. Mam prośbę o zaszczepkę tej hatiory - mogę liczyć choć na ociupinkę? Proszę.;:91 

-
- 0p - Nowonarodzony
- Od: 23 cze 2007, o 21:53
KaRo zrobię jak radzisz, obejrzę mu korzonki. Powiedz czym najlepiej go opryskać? Wystarczy talstar albo mospilan, bo to mam obecnie pod ręką? Dziękuję za radę. Pozdrawiam.KaRo pisze:On woli słońce i suszę .Raczej go nie przelewaj a może wyciągnij go z doniczki i pooglądaj od korzeni?
Profilaktycznie pryśnij przeciwgrzybicznym całęgo -korzenie też.
Obawiam sie ,żeby Ci nie padł jak mój - na wszystko było już za późno.

Tu już odpowiedziałem zobacz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6287 a jak coś nie doczytasz pytaj.leo pisze:Witam, mam pytanie czy moje pachypodium marnieje, bo wygląda tak:

Zauważ Przemo, że jak zadawałam KaRo pytanie o oprysk pachypodium, to Twojej odpowiedzi w podanym wyżej linku jeszcze nie było. A ja nie zaglądałam potem na forum. Cenię sobie Twoje rady, ale nie denerwuj się jeśli nie przeczytam ich od razu. Nie oznacza to, że je ignoruję. Jestem wdzięczna obojgu Wam za zainteresowanie i porady. Pozdrawiam serdecznie. 

Ależ ja się wcale nie denerwuję tylko służę pomocą i w tym celu wkleiłem linka z odpowiedzią a kiedy go przeczytasz będzie wiadomo bo odpisujesz z reguły, przecież to Ty dysponujesz swoim czasem a ja na pewno nie denerwuję się o to czy ktoś czyta co odpiszę i czy na to cokolwiek odpowie bo ja często sam odpisuję z opóźnieniem na czyjeś pytania - nie zawsze praca pozwala mi być na forum. Rozumiem Cię doskonale i cieszę się że Ty się cieszysz że ja się nie denerwuję na nic i na nikogo hi hi.
(chyba rozumiesz)