Kaktusy i sukulenty - 1cz.(2006.07-04.2008)

Zablokowany
x-C-j
---
Od: 22 lis 2006, o 14:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

DawidS28 pisze:Danko, czy można Cię poprosić o sadzonke tego Echinopsisa :?:
Jest cudny :D
Jeśli chcesz ja mogę Ci wysłać małą kulkę tego co ma moja babunia tylko muszę urwać jak będę u dziadków.
Awatar użytkownika
skarb14
50p
50p
Od: 5 gru 2006, o 19:04

Post »

Ja też, ja też, ja też chcę :D :D :D ;:63
Dobre uczynki i słowa zawsze wracają
Awatar użytkownika
leo
---
Od: 18 maja 2007, o 10:37

Post »

Witam, mam pytanie czy moje pachypodium marnieje, bo wygląda tak:
Obrazek
a wcześniej wyglądało tak:

Obrazek
A skoro już pytam miłośników kaktusów i sukulentów to jeszcze prośba. Chciałabym zdobyć zaszczepkę hatiory i aloe vera. Pisałam już w ogłoszeniach, ale z niewielkim skutkiem. Może ktoś z Was ma te roślinki? Pozdrawiam serdecznie. ;:199
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Podotykaj go leo,choć to trudne,czy nie robi się miękki.
Ja wiosną straciłam w taki sposób swoje pachypodium :( ,podobno miało tak być,że ma prawo zgubić tę czuprynkę i zmienic kolor na metaliczny a on chrował od środka ,zrobiła się purchawka i padł. :(
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Miękki nie jest ,ale przesuszyłam go trochę podczas nieobecności w domu i nie wiem czy to mu nie zaszkodziło. Albo późniejsze podlanie po tej suszy... KaRo czy one może wolą wilgoć? Już nie wiem jak mu dogodzić... Dziękuję za zainteresowanie. Pa :wink: :roll:
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

On woli słońce i suszę .Raczej go nie przelewaj a może wyciągnij go z doniczki i pooglądaj od korzeni?
Profilaktycznie pryśnij przeciwgrzybicznym całęgo -korzenie też.
Obawiam sie ,żeby Ci nie padł jak mój - na wszystko było już za późno.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
ogrodniczka85
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 cze 2007, o 21:53

jaki to sukulent ?

Post »

witam !! kupiłam sobie tego oto ''kwiatka'' w kwiaciarni i zadałam pytanie coz to jest.. w odpowiedzi dostałam ze sukulent(hmm odkrycie Ameryki) wiem ze nazwa tej rosliny pojawiła sie juz na forum (nie moge zbnalezc) ale jeśli ktos moze powiedziec co to jest będę wdzieczna Dzięki Obrazek
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Odrodniczko, to właśnie poszukiwana przeze mnie hatiora!!! Zaraz podam Ci gdzie pisaliśmy o tej roślinie. Wy Poznianacy to macie dobrze zaopatrzone kwiaciarnie i centra ogrodnicze, a nawet wystawy itp. A ja ... cóż mogę liczyć tylko na taki traf jak teraz Ogrodniczko. Mam prośbę o zaszczepkę tej hatiory - mogę liczyć choć na ociupinkę? Proszę.;:91 ;:97
ogrodniczka85
0p - Nowonarodzony
0p - Nowonarodzony
Od: 23 cze 2007, o 21:53

Post »

oczywiście ze mozesz liczyc tylko musze moja roslinke troszke podchodowac :)
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Ogrodniczko wpisz w wyszukiwarkę słowo GLODAR i otwórz post tego forumowicza. Tam znajdziesz kilka informacji. Pozdro. Leo
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Dziękuję z góry!!! Glodara prosiłam ale On się nie odzywa. Poczekam zatem na zaszczepki od Ciebie. Dane podam na PW ;:1
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

KaRo pisze:On woli słońce i suszę .Raczej go nie przelewaj a może wyciągnij go z doniczki i pooglądaj od korzeni?
Profilaktycznie pryśnij przeciwgrzybicznym całęgo -korzenie też.
Obawiam sie ,żeby Ci nie padł jak mój - na wszystko było już za późno.
KaRo zrobię jak radzisz, obejrzę mu korzonki. Powiedz czym najlepiej go opryskać? Wystarczy talstar albo mospilan, bo to mam obecnie pod ręką? Dziękuję za radę. Pozdrawiam. ;:24 ;:17
x-C-j
---

Post »

leo pisze:Witam, mam pytanie czy moje pachypodium marnieje, bo wygląda tak:
Obrazek
a wcześniej wyglądało tak:

Obrazek
A skoro już pytam miłośników kaktusów i sukulentów to jeszcze prośba. Chciałabym zdobyć zaszczepkę hatiory i aloe vera. Pisałam już w ogłoszeniach, ale z niewielkim skutkiem. Może ktoś z Was ma te roślinki? Pozdrawiam serdecznie. ;:199
Tu już odpowiedziałem zobacz http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?t=6287 a jak coś nie doczytasz pytaj. :D :D :D
Awatar użytkownika
leo
---

Post »

Zauważ Przemo, że jak zadawałam KaRo pytanie o oprysk pachypodium, to Twojej odpowiedzi w podanym wyżej linku jeszcze nie było. A ja nie zaglądałam potem na forum. Cenię sobie Twoje rady, ale nie denerwuj się jeśli nie przeczytam ich od razu. Nie oznacza to, że je ignoruję. Jestem wdzięczna obojgu Wam za zainteresowanie i porady. Pozdrawiam serdecznie. :D
x-C-j
---

Post »

Ależ ja się wcale nie denerwuję tylko służę pomocą i w tym celu wkleiłem linka z odpowiedzią a kiedy go przeczytasz będzie wiadomo bo odpisujesz z reguły, przecież to Ty dysponujesz swoim czasem a ja na pewno nie denerwuję się o to czy ktoś czyta co odpiszę i czy na to cokolwiek odpowie bo ja często sam odpisuję z opóźnieniem na czyjeś pytania - nie zawsze praca pozwala mi być na forum. Rozumiem Cię doskonale i cieszę się że Ty się cieszysz że ja się nie denerwuję na nic i na nikogo hi hi. :D :D :D (chyba rozumiesz)
Zablokowany

Wróć do „KAKTUSY i inne sukulenty”