Dzisiaj pogoda pod psem i można trochę nadrobić zaległości na FO
Kasiu moja Edenka ładnie się rozkrzewia, byle tylko przetrwała zimę
Agnieszko u nas dzisiaj wieje, ale deszczu brak

Bardzo by się przydał, bo nawozy jesienne już rozsypane
Madziu
Maju Schckenborg faktycznie zawładnęła moje serducho

i chyba na wiosnę, jeżeli będę mieć okazję to dokupię 4 i cała rabatka będzie tylko dla niej

a przed nią planuję posadzić Ledreborg Castle (biała). Jest zdrową różyczką, profilaktyczne opryski jej wystarczą. W obecnej chwili ma jakieś 70cm. Nie wiem w jakim miejscu planujesz je posadzisz, jak dla mnie ona kwitnie dość obficie i chyba nie trzeba ich sadzić blisko siebie. Jeżeli zrealizuję swoje plany to posadzę 5 lub 6 jej krzaczków w odstępach ok60cm. Dla Ciebie Maju jej kwiatki
Aguś Red Eden już chyba u mnie nie zakwitnie w tym roku. Aktualnie tworzy nowe przyrosty. Z Twojego postu wynika iż jeszcze Twój nie chce kwitnąć, u mnie też część pąków nie rozkwitło

Nie wiem co było tego przyczyną, chociaż pierwsze pąki też długo się ociągały
Ewciu Queen of Hearts na zdjęciu wygląda dość realistycznie. Zauważyłam, że jej kolor zależy od słońca. Oto mała sesja
3 pierwsze zdjęcia były robione wczoraj, a ostatnie dzisiaj. Jej kolor zmienia się też wraz z fazą rozwoju.
Moja Astrid zmieni na wiosnę jednak miejsce zamieszkania, nie mam jak jej zacienić.
Justi moja First Lady kwitnie po raz pierwszy w tym roku, a przypominam, że wszystkie moje różyczki pochodzą z tej wiosny
Wczoraj wybrałam się do OBI z nadzieją, że w końcu przecenią różyczki, ale nadal są po 89zł

więc sobie odpuściłam.
Za to jak zobaczyłam, że hortensje są w przecenie to się normalnie na nie rzuciłam, M skapitulował

Zakupiłam 4 za łączną wartość 65zł, gdzie wcześniej 1 tyle kosztowała

Obawiam się tylko, że nie mają zdrewniałych łodyg i mogą nie przezimować

Oto moje maleństwa i nowy skwerek
Hobergine
Lady Red
Mirai
Ripple
A tak wygląda ich nowe mieszkanko oraz demontaż kostki
Różyczki nadal kwitną
Ale dzisiaj się rozpisałam
W planach mam jeszcze tulipanki i szafirki do posadzenia, ale to następnym razem