Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

:wit Brawo dla M ;:138 . F.L. prześliczna ;:167 . Czy u Ciebie Madziu Red Eden też tak długo rozkwitała ? Moja jest u mnie już ponad miesiąc ( a kupiłam ją z pąkami) , i strasznie marudzi ;:202
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Madziu, Ty już swoje róże podsypalaś nawozem, a u mnie niestety zabrakło, muszę dokupić. Pięknie Ci kwitną różyczki, bardzo podoba mi sie Elfe. ;:108
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Nawóz już mam, teraz tylko się zmobilizować :D Piękne róże, jak zawsze zresztą ;:138
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Kontakt:

Post »

Witam serdecznie ;:7
W nocy oczywiście spadło trochę deszczu, co mnie bardzo ucieszyło ze względu na wysiany nawóz :tan
Oprysk na szczęście zdążył się przyjąć i po mszycach i skoczkach ani widu ani słychu :heja Ciekawe na jak długo ;:224
Najwięcej szkód wyrządziły skoczki na Eden Rose, ale mam nadzieje, że dojdzie do siebie.

Ilono Astrid po prostu trzeba mieć, pewnie jak większość :wink: Tak na poważnie to zapach ma, jak dla mnie niepowtarzalny i kolorek jaki lubię. Obecnie ma jakieś 60-70cm, kupiona była w pojemniku. Należy do tych zdrowszych róż, nie lubi za to połączenia deszcz a potem słońce, bo wówczas gdy jest w pąku pali jej zewnętrzne płatki :(. Obecnie rośnie w pełnym słońcu, ale na wiosnę planuję ją przesadzić w miejsce, gdzie jest tylko 6 godzin słońca i dlatego, iż tam powstanie rabatka specjalnie dla czerwonych róż. Mam nadzieję, że pomogłam :wink:

Aguś M został pochwalony i jak każdy facet urósł z dumy jak paw :roll:
Niestety Red Eden każe nam długo na siebie czekać aż w pełni rozkwitnie ;:224 ale naprawdę warto ;:168

Beatko do tego nawozu zmobilizowałam M i siebie, bo zapowiadali deszcze i ochłodzenie, a i tak kiedyś trzeba było to zrobić :wink:
Elfe też mnie bardzo urzekła, choć myślałam że przez cały czas będzie limonkowa, a ona się zrobiła cytrynowa ;:131

Aniu widzę, że teraz wszyscy ruszą z nawozem :;230 Bardzo mnie cieszy, że podobają Ci się moje różyczki ;:196

Na chwilkę wyjrzało delikatne słonko i szybciutko pobiegłam sprawdzić co słychać.
Eden Rose nadal w pąku, ale już tuż tuż ;:65
Obrazek

Moje fiolety po raz 3ci zaczynają kwitnąć :tan
Obrazek Obrazek

Królujący kolorem i zapachem Falstaff ;:180 Po deszczach niestety zwiesza główki ;:174
Obrazek Obrazek

First Lady chociaż ma zaledwie 30cm ma 4 piękne pączki, 2 z nich właśnie rozkwitają :heja
Obrazek Obrazek

I na koniec dwie jakże różne, ale jakie urocze królewny ;:131
Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

No i ja mam podobne spostrzeżenia w związku z Astrid - to obowiązkowa róża; rośnie u mnie pierwszy rok (sadzona latem z doniczki ) i nawet nieźle sobie radzi, kwitnie ładnie, ale niestety słońce jej nie służy, a rośnie na zupełnej patelni, bo tak mi pasowało :) kolorystycznie...Tak bardzo nie chciałabym jej przesadzać, bo też, prawdę mówiąc, nie mam pomysłu na inne miejsce...raczej myślę, jak by ją tu trochę ocienić :)
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Mój Falstaff też często zwiesza główki, ale za to jakie ma długie pędy :shock:
Może robić za pnącą ;:172
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dzisiaj piękne niebieskie niebo i słonko w pełni, choć wieje zimny wiaterek :wink:

Ewciu ja też swoją Astrid posadziłam ze względów kolorystycznych, ale raczej zmieni miejsce zamieszkania :wink:

Aniu Falstaff jest niepowtarzalny ;:333

Trwa gorący sezon wyprzedażowy i wpadł mi taki hibiskus :wink: Póki co jeszcze go nie przesadziłam do ogródka, ponieważ nie wiem czy on zimuje u nas w gruncie?
Obrazek

Moja ukochana Schackenborg Castle na koniec sezonu zaczęła chorować ;:145 Ale i tak jest kofana ;:131
Obrazek Obrazek

Eden Rose zaczyna wchodzić w moją ulubioną fazę ;:131
Obrazek

Tak przekwita Queen of Heart. Jest cudna ;:215
Obrazek

I na koniec piękna First Lady ;:131
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maddy, Edenka i Pierwsza Dama urocze - u mnie jak na razie zachwyca mnie tylko ta druga, to znaczy pierwsza :lol:
Eden jeszcze nie pokazał na co go stać.. ;:224
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
Safoya
500p
500p
Od: 3 sie 2010, o 16:06

Post »

Szczęściara :) U nas leje i leje.
Piękne portrety :)
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Madziu, ja też uwielbiam tą fazę rozkwitu u róż, mogę wtedy na nie patrzeć godzinami ;:170
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Magda i ja nie mogę się napatrzyć na ;:167 Schackenborg Castle, dzięki za cały krzaczek.
Popatrzyłam sobie na nią i pomaga mi to podjąć decyzję w którym miejscu mam wsadzić swoje.
Zamówiłam dwa krzaczki. Bardzo mi się podoba jej kolor kwitów. Ogólnie chyba można powiedzieć, że to zdrowa różyczka. ;:108 Możesz mi podać jak wysoka ona jest teraz na jesieni i jak mi radzisz wkopać dwa krzaczki razem?
Awatar użytkownika
Agnieszka73
100p
100p
Od: 8 cze 2012, o 09:43

Post »

Madziu , czy Red Eden kwitnie jeszcze u Ciebie? Czy ma nowe pąki ? Ile mniej więcej czasu trwa rozwinięcie się pąków?
Awatar użytkownika
gajowa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 maja 2011, o 07:34

Post »

A mnie się jeszcze podoba Twoja Queen of Hearts; czy zdjęcie wiernie oddaje kolor?

Pisałam o pomyśle na przesadzenie Astrid Grafin von H., z powodu przypalania się kwiatów; wybrałam jednak drugą wersję, czyli ocienienie - wkopałam przy rabacie spory jałowiec Blue Arrow (od południowo-zachodniej strony), więc chociaż parę godzin cienia jej to zapewni :D
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Awatar użytkownika
justi177
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 wrz 2011, o 17:42

Post »

No nie mogę.... :;230
Ja swojej pierwszej damie zmieniłam miejsce wiosną, i zakwitla tylko pod koniec czerwca, a teraz nie..normalnie stoi jak zaczarowana.....a twoja odwrotnie.... ;:173
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Dzisiaj pogoda pod psem i można trochę nadrobić zaległości na FO :tan

Kasiu moja Edenka ładnie się rozkrzewia, byle tylko przetrwała zimę ;:224

Agnieszko u nas dzisiaj wieje, ale deszczu brak :evil: Bardzo by się przydał, bo nawozy jesienne już rozsypane ;:223

Madziu ;:168

Maju Schckenborg faktycznie zawładnęła moje serducho ;:131 i chyba na wiosnę, jeżeli będę mieć okazję to dokupię 4 i cała rabatka będzie tylko dla niej :wink: a przed nią planuję posadzić Ledreborg Castle (biała). Jest zdrową różyczką, profilaktyczne opryski jej wystarczą. W obecnej chwili ma jakieś 70cm. Nie wiem w jakim miejscu planujesz je posadzisz, jak dla mnie ona kwitnie dość obficie i chyba nie trzeba ich sadzić blisko siebie. Jeżeli zrealizuję swoje plany to posadzę 5 lub 6 jej krzaczków w odstępach ok60cm. Dla Ciebie Maju jej kwiatki
Obrazek Obrazek

Aguś Red Eden już chyba u mnie nie zakwitnie w tym roku. Aktualnie tworzy nowe przyrosty. Z Twojego postu wynika iż jeszcze Twój nie chce kwitnąć, u mnie też część pąków nie rozkwitło ;:145 Nie wiem co było tego przyczyną, chociaż pierwsze pąki też długo się ociągały ;:224

Ewciu Queen of Hearts na zdjęciu wygląda dość realistycznie. Zauważyłam, że jej kolor zależy od słońca. Oto mała sesja :wink:
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

3 pierwsze zdjęcia były robione wczoraj, a ostatnie dzisiaj. Jej kolor zmienia się też wraz z fazą rozwoju.
Moja Astrid zmieni na wiosnę jednak miejsce zamieszkania, nie mam jak jej zacienić.

Justi moja First Lady kwitnie po raz pierwszy w tym roku, a przypominam, że wszystkie moje różyczki pochodzą z tej wiosny :wink:

Wczoraj wybrałam się do OBI z nadzieją, że w końcu przecenią różyczki, ale nadal są po 89zł ;:oj więc sobie odpuściłam.
Za to jak zobaczyłam, że hortensje są w przecenie to się normalnie na nie rzuciłam, M skapitulował :;230 Zakupiłam 4 za łączną wartość 65zł, gdzie wcześniej 1 tyle kosztowała ;:oj Obawiam się tylko, że nie mają zdrewniałych łodyg i mogą nie przezimować ;:174 Oto moje maleństwa i nowy skwerek :tan
Hobergine
Obrazek

Lady Red
Obrazek

Mirai
Obrazek

Ripple
Obrazek

A tak wygląda ich nowe mieszkanko oraz demontaż kostki :;230
Obrazek Obrazek

Różyczki nadal kwitną :heja
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Ale dzisiaj się rozpisałam ;:224
W planach mam jeszcze tulipanki i szafirki do posadzenia, ale to następnym razem :wink:
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”