Ogródek AGNESS cz. 11

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ElleBelle
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 paź 2009, o 15:36
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek AGNESS cz. 11

Post »

Właśnie ta szachownica u mnie nie zmarzła i ma pąki może będzie kwitła :?: Ale u Ciebie i tak piękne kwitnienia i kolorowo ;:138
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Awatar użytkownika
Irena37
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2008, o 18:27

Post »

Agusiu lubię takie widoki z oddali a u ciebie jest niezwykle pięknie. Szachownice są śliczne również je mam tylko, że jeszcze nie kwitną, żeby zrobić takie zbliżenie trzeba się nieźle nagimnastykować. ;:138
Awatar użytkownika
lulka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 mar 2011, o 12:38

Post »

Masz sporego rh, a co za nim rośnie? Mniej więcej tej samej wielkości?
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moje tulipany w tym roku, przymrożone, mają się... karłowato - nawet nie wiem czy zakwitną...chyba czeka mnie wykopywanie w czerwcu i sadzenie na nowo...
a z jedną kępą sasanek też popróbuję rozdzielania i przesadzania :)
Awatar użytkownika
lemka77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 cze 2009, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Cudnie już u Ciebie i trawka taka zieloniutka.
Prymulki u mnie tez w większości zmarzły.
Pozdrawiam Ida
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Agnieszko, piękne zbliżenia :!: Szachownica - miodzio! Ja w tym roku doczekam się pierwszy raz porządnych szachownic kostkowatych. Korony cesarskie dziś sprawdziłem i będą same liście.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Nie mam małych szachownic i bardzo żałuję , bo ładne. Prymulki w niewielkiej części przemarzły. Trochę młodych łodygowych , i wzniesione kilka sztuk. Nawet Viali pokazał liście . Miał jednak wymyślne okrycie.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś dziś obudziło mnie przepiękne słońce, na razie jest jeszcze chłodno po nocy, ale myślę, że w dzień będzie baaaardzo ciepło.....obrobię się szybciutko z pracą w domku i na cały dzień biegnę do ogródka...już nie mogę się doczekać :tan

Jagódko musimy pocieszać się tym co zostało, co chce rosnąć i kwitnąć, bo inaczej patrząc na zimowe straty można by się zapłakać :( To cudownie, że magnolia mimo że troszkę podmrożona zakwitła....u mojej sąsiadki piękne duże drzewko, ale niestety wszystkie pąki zmarzły :?

Oliwko mam nadzieję, ze gdzieś jednak się pojawią.....u mnie wyszły wszystkie kępy, część już kwitnie, a niektóre są jeszcze malutkie. Zależy od miejsca....

Eluniu jak ma pąki to na pewno zakwitnie i to pewnie już za chwilę :D

Irenko dziękuję ;:196 Na razie te widoczki jeszcze takie szare i rabaty puste, ale już pięknie cieplutko, deszczyk popadał, więc teraz myślę lada chwila i zrobi się zielono i ładnie :D

Magduś to mahonia, niestety listki mocno oberwały od mrozu, ale szybciutko się odnowią :D

Ewuniu moje tulipanki też karłowate, pierwsza kępa, która zakwitła była wysokości krokusów :roll: Mam nadzieję, że z sasanką się powiedzie :D

Iduś prawdziwy pogrom z tymi prymulkami i to we wszystkich rejonach kraju :?
Trawka faktycznie miejscami piękna i soczysta, ale mam kilka miejsc, ze jest bardzo marna i dosiewanie nie bardzo pomaga :?

Jacku dziękuję :D Kostkowate i u mnie mają piękne pąki i już lada chwila zakwitną :D Koniecznie muszę dokupić kremowe, bo mam tylko bordowe....chociaż kupowane były i jedne i drugie.....kolejna pomyłka :?
Szkoda, ze cesarskie Ci nie zakwitną.....co może być powodem, ze wychodzą same liści......bardzo często sie z tym spotykam?

Tadziu te wszystkie drobne szachowniczki to moje ulubione, z wysokich marzy mi się perska, muszę sie za nią rozejrzeć :D To cudownie, ze u Ciebie nie ma dużych strat w prymulkach, u mnie i ząbkowane stracone, fioletowy był już taką piękną dużą kępą :( ale i w tych zwykłych pogrom....
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

U nas też słoneczko od rana.Jadę do miasta na zakupy,a potem cały dzionek w ogrodzie.
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10

Post »

Aga, ja dostałem dużo drobnych cebulek szachownicy cesarskiej i chyba muszą jeszcze podrosnąć. Tak je usprawiedliwiam :) Choć liczyłem, że pojawi się już jakiś kwiatek, bo drugi rok czekam :roll: Ale cieszy mnie nawet ten zielony gąszcz, który od miesiąca góruje ponad gołą ziemią :lol:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Szachowniczki i nie tylko masz Aguś - dorodne , u mnie gdzieś , kiedyś, zaginęły , pewnie nornice je załatwiły i już do nich nie wróciłam ... a niech tam , wszystkiego w ogródku nie pomieści...dobrze,że na forum można je sobie przypomnieć ! ;:154
:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Dużo się dzieje na Twoich rabatkach...jak ja lubię te prymulki, które co roku wysiewają siew innym miejscu i dają takie różniaste kolory...te szachownice równie piekne, kiedyś takie sadziłam, ale cosik je zeżarło...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Awatar użytkownika
reniuniek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sie 2010, o 08:01

Post »

Aguś, szachownice piękne ;:108 moje gdzieś znikły, nie mam ani jednej :(
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam :-) Renata
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Małgoś mam nadzieję, ze dzień spędzony zgodnie z planem w ogródku :D

Jacku mam nadzieję, ze cebule szachownic pięknie porosną przez sezon i w przyszłym roku już zachwycą kwiatami :D

Maryniu bardzo lubię te wszystkie drobne szachowniczki :D Już pięknie zaczyna kwitnąć też kostkowana , jutro cyknę fotki :D a z tym , że nie możemy mieć wszystkiego w ogródkach masz jak najbardziej rację :D Dzięki temu, mimo wielu podobnych roślinek ogrody mamy tak bardzo różne :D

Stokrotko przez deszczyk i cudowne ciepełko jakie do nas przyszło, rabatki zaczynają zakwitać dosłownie w oczach, robi się pięknie i kolorowo :D Już nawet czereśnie mają wspaniałe pąki, jeszcze dosłownie dzień, dwa i zakwitną drzewa.....jak ja kocham ten czas w ogrodach.....Prymulki i ja bardzo lubię....nawet te najzwyklejsze kolorowe.....tak dużo mi ich wypadło po zimie, ale zauważyłam sporo siewek. Będę również rozsadzała tę kępy, które pozostały, żeby były w wielu miejscach ogrodu tak jak wcześniej :D

Reniu pewnie jakieś paskudy Ci je pożarły.....to prawdziwe utrapienie z tymi zębatymi żarłokami....
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56

Post »

Aga , nie spotkałem jeszcze ząbkowanego w fiolecie . No i mam problem. ;:24 ;:24
Perska teraz już do zdobycia bez problemu. . Jest jeszcze jasna , prawie biała. Tej też nie spotkałem.
Nie wiem , co z magnolią. Pierwszy raz ma tyle pąków i chyba przemarzły , bo jakieś małe. Może jeszcze czas , bo na plebanii dopiero gwiazdzista zaczęła kwitnąć. A tutaj ma cieplej , pomiędzy budynkami i jest wcześniejsza.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”