Ogródek AGNESS cz. 11
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz. 11
Właśnie ta szachownica u mnie nie zmarzła i ma pąki może będzie kwitła
Ale u Ciebie i tak piękne kwitnienia i kolorowo 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
Agusiu lubię takie widoki z oddali a u ciebie jest niezwykle pięknie. Szachownice są śliczne również je mam tylko, że jeszcze nie kwitną, żeby zrobić takie zbliżenie trzeba się nieźle nagimnastykować. 
- lulka
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 mar 2011, o 12:38
Masz sporego rh, a co za nim rośnie? Mniej więcej tej samej wielkości?
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Moje tulipany w tym roku, przymrożone, mają się... karłowato - nawet nie wiem czy zakwitną...chyba czeka mnie wykopywanie w czerwcu i sadzenie na nowo...
a z jedną kępą sasanek też popróbuję rozdzielania i przesadzania
a z jedną kępą sasanek też popróbuję rozdzielania i przesadzania
- lemka77

- Od: 30 cze 2009, o 14:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Cudnie już u Ciebie i trawka taka zieloniutka.
Prymulki u mnie tez w większości zmarzły.
Prymulki u mnie tez w większości zmarzły.
Pozdrawiam Ida
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Agnieszko, piękne zbliżenia
Szachownica - miodzio! Ja w tym roku doczekam się pierwszy raz porządnych szachownic kostkowatych. Korony cesarskie dziś sprawdziłem i będą same liście.
-
tade k

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Nie mam małych szachownic i bardzo żałuję , bo ładne. Prymulki w niewielkiej części przemarzły. Trochę młodych łodygowych , i wzniesione kilka sztuk. Nawet Viali pokazał liście . Miał jednak wymyślne okrycie.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś dziś obudziło mnie przepiękne słońce, na razie jest jeszcze chłodno po nocy, ale myślę, że w dzień będzie baaaardzo ciepło.....obrobię się szybciutko z pracą w domku i na cały dzień biegnę do ogródka...już nie mogę się doczekać
Jagódko musimy pocieszać się tym co zostało, co chce rosnąć i kwitnąć, bo inaczej patrząc na zimowe straty można by się zapłakać
To cudownie, że magnolia mimo że troszkę podmrożona zakwitła....u mojej sąsiadki piękne duże drzewko, ale niestety wszystkie pąki zmarzły
Oliwko mam nadzieję, ze gdzieś jednak się pojawią.....u mnie wyszły wszystkie kępy, część już kwitnie, a niektóre są jeszcze malutkie. Zależy od miejsca....
Eluniu jak ma pąki to na pewno zakwitnie i to pewnie już za chwilę
Irenko dziękuję
Na razie te widoczki jeszcze takie szare i rabaty puste, ale już pięknie cieplutko, deszczyk popadał, więc teraz myślę lada chwila i zrobi się zielono i ładnie
Magduś to mahonia, niestety listki mocno oberwały od mrozu, ale szybciutko się odnowią
Ewuniu moje tulipanki też karłowate, pierwsza kępa, która zakwitła była wysokości krokusów
Mam nadzieję, że z sasanką się powiedzie
Iduś prawdziwy pogrom z tymi prymulkami i to we wszystkich rejonach kraju
Trawka faktycznie miejscami piękna i soczysta, ale mam kilka miejsc, ze jest bardzo marna i dosiewanie nie bardzo pomaga
Jacku dziękuję
Kostkowate i u mnie mają piękne pąki i już lada chwila zakwitną
Koniecznie muszę dokupić kremowe, bo mam tylko bordowe....chociaż kupowane były i jedne i drugie.....kolejna pomyłka
Szkoda, ze cesarskie Ci nie zakwitną.....co może być powodem, ze wychodzą same liści......bardzo często sie z tym spotykam?
Tadziu te wszystkie drobne szachowniczki to moje ulubione, z wysokich marzy mi się perska, muszę sie za nią rozejrzeć
To cudownie, ze u Ciebie nie ma dużych strat w prymulkach, u mnie i ząbkowane stracone, fioletowy był już taką piękną dużą kępą
ale i w tych zwykłych pogrom....
Jagódko musimy pocieszać się tym co zostało, co chce rosnąć i kwitnąć, bo inaczej patrząc na zimowe straty można by się zapłakać
Oliwko mam nadzieję, ze gdzieś jednak się pojawią.....u mnie wyszły wszystkie kępy, część już kwitnie, a niektóre są jeszcze malutkie. Zależy od miejsca....
Eluniu jak ma pąki to na pewno zakwitnie i to pewnie już za chwilę
Irenko dziękuję
Magduś to mahonia, niestety listki mocno oberwały od mrozu, ale szybciutko się odnowią
Ewuniu moje tulipanki też karłowate, pierwsza kępa, która zakwitła była wysokości krokusów
Iduś prawdziwy pogrom z tymi prymulkami i to we wszystkich rejonach kraju
Trawka faktycznie miejscami piękna i soczysta, ale mam kilka miejsc, ze jest bardzo marna i dosiewanie nie bardzo pomaga
Jacku dziękuję
Szkoda, ze cesarskie Ci nie zakwitną.....co może być powodem, ze wychodzą same liści......bardzo często sie z tym spotykam?
Tadziu te wszystkie drobne szachowniczki to moje ulubione, z wysokich marzy mi się perska, muszę sie za nią rozejrzeć
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
U nas też słoneczko od rana.Jadę do miasta na zakupy,a potem cały dzionek w ogrodzie.
- JacekP

- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Aga, ja dostałem dużo drobnych cebulek szachownicy cesarskiej i chyba muszą jeszcze podrosnąć. Tak je usprawiedliwiam
Choć liczyłem, że pojawi się już jakiś kwiatek, bo drugi rok czekam
Ale cieszy mnie nawet ten zielony gąszcz, który od miesiąca góruje ponad gołą ziemią 
- marpa

- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Szachowniczki i nie tylko masz Aguś - dorodne , u mnie gdzieś , kiedyś, zaginęły , pewnie nornice je załatwiły i już do nich nie wróciłam ... a niech tam , wszystkiego w ogródku nie pomieści...dobrze,że na forum można je sobie przypomnieć !

- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Dużo się dzieje na Twoich rabatkach...jak ja lubię te prymulki, które co roku wysiewają siew innym miejscu i dają takie różniaste kolory...te szachownice równie piekne, kiedyś takie sadziłam, ale cosik je zeżarło...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
- reniuniek

- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Aguś, szachownice piękne
moje gdzieś znikły, nie mam ani jednej 
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Małgoś mam nadzieję, ze dzień spędzony zgodnie z planem w ogródku
Jacku mam nadzieję, ze cebule szachownic pięknie porosną przez sezon i w przyszłym roku już zachwycą kwiatami
Maryniu bardzo lubię te wszystkie drobne szachowniczki
Już pięknie zaczyna kwitnąć też kostkowana , jutro cyknę fotki
a z tym , że nie możemy mieć wszystkiego w ogródkach masz jak najbardziej rację
Dzięki temu, mimo wielu podobnych roślinek ogrody mamy tak bardzo różne
Stokrotko przez deszczyk i cudowne ciepełko jakie do nas przyszło, rabatki zaczynają zakwitać dosłownie w oczach, robi się pięknie i kolorowo
Już nawet czereśnie mają wspaniałe pąki, jeszcze dosłownie dzień, dwa i zakwitną drzewa.....jak ja kocham ten czas w ogrodach.....Prymulki i ja bardzo lubię....nawet te najzwyklejsze kolorowe.....tak dużo mi ich wypadło po zimie, ale zauważyłam sporo siewek. Będę również rozsadzała tę kępy, które pozostały, żeby były w wielu miejscach ogrodu tak jak wcześniej 
Reniu pewnie jakieś paskudy Ci je pożarły.....to prawdziwe utrapienie z tymi zębatymi żarłokami....
Jacku mam nadzieję, ze cebule szachownic pięknie porosną przez sezon i w przyszłym roku już zachwycą kwiatami
Maryniu bardzo lubię te wszystkie drobne szachowniczki
Stokrotko przez deszczyk i cudowne ciepełko jakie do nas przyszło, rabatki zaczynają zakwitać dosłownie w oczach, robi się pięknie i kolorowo
Reniu pewnie jakieś paskudy Ci je pożarły.....to prawdziwe utrapienie z tymi zębatymi żarłokami....
-
tade k

- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Aga , nie spotkałem jeszcze ząbkowanego w fiolecie . No i mam problem.
Perska teraz już do zdobycia bez problemu. . Jest jeszcze jasna , prawie biała. Tej też nie spotkałem.
Nie wiem , co z magnolią. Pierwszy raz ma tyle pąków i chyba przemarzły , bo jakieś małe. Może jeszcze czas , bo na plebanii dopiero gwiazdzista zaczęła kwitnąć. A tutaj ma cieplej , pomiędzy budynkami i jest wcześniejsza.
Perska teraz już do zdobycia bez problemu. . Jest jeszcze jasna , prawie biała. Tej też nie spotkałem.
Nie wiem , co z magnolią. Pierwszy raz ma tyle pąków i chyba przemarzły , bo jakieś małe. Może jeszcze czas , bo na plebanii dopiero gwiazdzista zaczęła kwitnąć. A tutaj ma cieplej , pomiędzy budynkami i jest wcześniejsza.