Przędziorki to zmora dla kwiatów, ja przy podlewaniu dziś też odkryłam je na siewce tetraspisa, liść pod spodem cały się srebrzył tak był zżarty, a z wierzchu ładny zielony, nie wskazywał na czyhające się niebezpieczeństwo.
Baryczkowe Storczyki cz. II
-
kasia74
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 cze 2010, o 23:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Baryczkowe Storczyki cz. II
Kamilko, czekamy na zdjęcia.
Przędziorki to zmora dla kwiatów, ja przy podlewaniu dziś też odkryłam je na siewce tetraspisa, liść pod spodem cały się srebrzył tak był zżarty, a z wierzchu ładny zielony, nie wskazywał na czyhające się niebezpieczeństwo.
-
Joane

- Od: 27 paź 2009, o 23:10
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kamilko gratuluję serduszka forumowego.
Cieszę się że i ty go otrzymałaś.
Miło, że u Ciebie następuje zwrot na lepsze. Oby tych dobrych wiadomości było jak najwięcej.
Cieszę się że i ty go otrzymałaś.
Miło, że u Ciebie następuje zwrot na lepsze. Oby tych dobrych wiadomości było jak najwięcej.
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kamilko, ja też gratuluję Ci forumowego serduszka, tym bardziej, że przyznane ponownie, czyli zasłużyłaś na nie po raz drugi 
Pozdrawiam, Agnieszka
Storczyki cz. I ; Storczyki cz. II ; Tu inne zielone
"Nie ma jednej prawdy, jeśli rzetelnie obserwuje się człowieka" Z. Zapasiewicz
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kamilko
, gratuluję

- Baryczka

- Od: 8 wrz 2008, o 12:25
Kochani moi- dziękuję, dziękuję i jeszcze raz dziękuję
Również naszemu Adminowi, przez którego malutką pomyłkę trafiłam ponownie na listę nowych Przyjaciół Forum- o co w ogóle się nie gniewam, bo bardzo miło mi przyjmować gratulacje od Was
Serduszko na mojej karcie uznaję za podwójne
Jestem tak zaskoczona, że nawet nie przygotowałam dla Was choćby malutkiego zdjątka w podzięce- obiecuję to naprawić jak najszybciej (mam już Internet w domu
)
Pozdrawiam!
Serduszko na mojej karcie uznaję za podwójne
Jestem tak zaskoczona, że nawet nie przygotowałam dla Was choćby malutkiego zdjątka w podzięce- obiecuję to naprawić jak najszybciej (mam już Internet w domu
Pozdrawiam!
* Moje miejsca na forum *
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- grazka2211

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kamilo też gratuluję chociaż powiem szczerze że zrobiłam "gafe"
.W wątku "Przyjaciele forum" nie zauważyłam Twojego zaserduszkowania.Tym bardziej
.A może na karcie dostaniesz drugie
.?
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
- Baryczka

Grażynko kochana- kto by się tym przejmował? Super, że zajrzałaś do mnie
Dzięki
A co u mnie kwitnie?
- Phal. półminiaturka od Ani/pani_storczyk- przedłuża pęd i powoli po kolei rozwija pąki- ten najmłodszy jest wczorajszy- żałuję,że nie uchwyciłam tej chwili

- keiki od Agnieszki/Agita- nie wiem Agnieszko, co robisz z tymi roślinami, ale keiki z dwoma pędami i odbiciem z oczka to ewenement jak dla mnie. Moja Mama jak je zobaczyła była w ciężkim szoku.
Phal. zaraz gdy do mnie dotarł, trafił do szklanego naczynka, kupionego na pchlim targu za grosze, jakby specjalnie dla niego przeznaczonego. Świetnie zmieściły się w nim jego dwa długaśne korzenie rosnące w przeciwne strony
jeden jest cały czas zielony, za to drugi, ten który poprzednio sterczał poza doniczką w bok jest srebrny. I nie wiem- namaczać czy jeszcze poczekać? Na razie delikatnie spryskuję. Phal. z dwoma korzonkami nie trzyma się stabilnie w doniczce, więc dałam mu tymczasowy stelaż (słabo to wygląda, ale cóż roić ;)) pędzik rośliny matecznej zaczął zasychac od razu po dotarciu do mnie...

Agnieszko, jeszcze raz Ci dziękuję za wszystko
Poza tym znalazłam kolejne dwa pędziki na Maminych storczykach- strasznie się cieszę, bo będę mogła Wam cosik pokazać, a i kolorowo w domu będzie
A co u mnie kwitnie?
- Phal. półminiaturka od Ani/pani_storczyk- przedłuża pęd i powoli po kolei rozwija pąki- ten najmłodszy jest wczorajszy- żałuję,że nie uchwyciłam tej chwili

- keiki od Agnieszki/Agita- nie wiem Agnieszko, co robisz z tymi roślinami, ale keiki z dwoma pędami i odbiciem z oczka to ewenement jak dla mnie. Moja Mama jak je zobaczyła była w ciężkim szoku.
Phal. zaraz gdy do mnie dotarł, trafił do szklanego naczynka, kupionego na pchlim targu za grosze, jakby specjalnie dla niego przeznaczonego. Świetnie zmieściły się w nim jego dwa długaśne korzenie rosnące w przeciwne strony

Agnieszko, jeszcze raz Ci dziękuję za wszystko
Poza tym znalazłam kolejne dwa pędziki na Maminych storczykach- strasznie się cieszę, bo będę mogła Wam cosik pokazać, a i kolorowo w domu będzie
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- Agita

- Od: 5 lis 2008, o 15:22
Kamilko, widzę, że w końcu i u Ciebie wiosna!
Z półminiaturki będziesz b. zadowolona; miałam taką samą- kwitła kilka razy w roku, często na 2 pędach na raz. Poza tym, jak się dobrze wwąchasz, lekko pachnie (tak bardziej ciężkawo, jakby cynamonem) ;)
Cieszę się, że keiki dotarło w super stanie
Jak już Ci pisałam, dostałam tego storczyka jesienią od Marty/Nesunii; keiki było już na pędzie i miało 2 pędziki w fazie wzrostu. Moją zasługą jest więc jedynie odbicie 
Trzymałam je na roślinie-matce długo, bo marzył mi się taki widok, ale- jako że ostatnio doczekałam się własnego keiki na pędzie- to pierwsze postanowiłam odciąć i podzielić się z "poszkodowaną przez los" ;)
Poza tym, jego 2 korzonki były już tak długie, że jeszcze chwilę i nie weszłyby nawet do dużej doniczki 12cm, a wiadomo, że taki maluch musi mieć jak najmniejszą.
Świetne naczynko dla niego znalazłaś- niech Ci pięknie rośnie!
[I chyba dobrze, że tylko zraszasz- fajnie byłoby nawilżyć tylko ten suchy korzonek ;) One po raz pierwszy zostały namoczone 3 tygonie temu, fajnie by było jakby ten drugi przesechł choć na chwilę, musi się chyba stopniowo przyzwyczaić do wilgoci. Ale co ja Ci tu piszę- sama wiesz, dasz sobie radę! ;)]
Poza tym, zapomniałam pochwalić ostatnio Twoją nowość od P.- tą białą z żółtym środeczkiem- jest piękna! Bardzo mi się takie podobają, brawa dla P.
Z półminiaturki będziesz b. zadowolona; miałam taką samą- kwitła kilka razy w roku, często na 2 pędach na raz. Poza tym, jak się dobrze wwąchasz, lekko pachnie (tak bardziej ciężkawo, jakby cynamonem) ;)
Cieszę się, że keiki dotarło w super stanie
Trzymałam je na roślinie-matce długo, bo marzył mi się taki widok, ale- jako że ostatnio doczekałam się własnego keiki na pędzie- to pierwsze postanowiłam odciąć i podzielić się z "poszkodowaną przez los" ;)
Poza tym, jego 2 korzonki były już tak długie, że jeszcze chwilę i nie weszłyby nawet do dużej doniczki 12cm, a wiadomo, że taki maluch musi mieć jak najmniejszą.
Świetne naczynko dla niego znalazłaś- niech Ci pięknie rośnie!
[I chyba dobrze, że tylko zraszasz- fajnie byłoby nawilżyć tylko ten suchy korzonek ;) One po raz pierwszy zostały namoczone 3 tygonie temu, fajnie by było jakby ten drugi przesechł choć na chwilę, musi się chyba stopniowo przyzwyczaić do wilgoci. Ale co ja Ci tu piszę- sama wiesz, dasz sobie radę! ;)]
Poza tym, zapomniałam pochwalić ostatnio Twoją nowość od P.- tą białą z żółtym środeczkiem- jest piękna! Bardzo mi się takie podobają, brawa dla P.
Pozdrawiam, Agnieszka
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
Kamilko, robi się u Ciebie pomalutku tak jak dawniej
Kwitnienia, pędziki i dobre wieści
. Półminiaturka przesłodka, a keiki od Agnieszki nieźle obstawiłaś, nie ma chyba prawa nawet drgnąć 
- Baryczka

Dziękuję- nie zdążyłam się nią nacieszyć, bo po przewianiu stracił kwiaty, ale przedłuża pęd- bardzo mnie to cieszy:)Agita pisze:Poza tym, zapomniałam pochwalić ostatnio Twoją nowość od P.- tą białą z żółtym środeczkiem- jest piękna! Bardzo mi się takie podobają, brawa dla P.
No, i każda rada jest cenna- nawet taka powtarzana tysiąc razy- także będę wdzięczna za każdą podpowiedź
Lucynko- dziękuję
Pozdrawiam!
Pozdrawiam! Kamila
Pozdrawiam! Kamila
- elcia1974

- Od: 23 lip 2009, o 18:25
Znamy się z doniczkowych, a ja ostatnio dośc często zaglądam do Orchidarium i cieszę oczy pięknymi storczykami.
Dzisiaj odwiedziłam Ciebie. I muszę Ci napisac, że bardzo miło spedziłam ten czas pośród Twoich piękności.
Niestety nie ominęły Cię straty, ale czytając o Twoich kłopotach z chorobą sporo się dowiedziałam, a taka wiedza to ogromny dar,
który nigdy nie wiadomo, kiedy może się przydac.
Wprawdzie na dzień dzisiejszy nie mam ani jednego storczyka, ale kto wie, co przyniesie przyszłośc.
Pozdrawiam Cię serdecznie
Droga przez las nie jest długa, jeśli kocha się osobę, którą idzie się odwiedzic.
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
Aktualny wątek: Doniczkowi domownicy Eli cz. 7 Poprzednie części: Spis moich wątków
Wątek sprzedażowy: Sprzedam, kupię, wymienię rośliny doniczkowe
- justus27

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
Kamilo, uwielbiam tę półminiatuke
Ma optymistyczne kolorki i ta "zadziorna" warżka...
Ślicznego keiczka Dostałaś od Agitki, niech pięknie rośnie
Ślicznego keiczka Dostałaś od Agitki, niech pięknie rośnie
- grazka2211

- Od: 14 paź 2008, o 11:15
Kamilo zagladam bardzo często ale nic nie pisze.Nie chce mi sie
Wole pochodzić po ogrodach i pooglądac parapety tak po cichu.Chyba mam jakąś handrę albo doła .Może spowodowane to jest pogodą , zmęczeniem albo rutyna ?Pogoda u mnie do bani,ciagle pada i wieje
.Dobrze ze chociaż roślinki są które rosną-tylko u mnie stoją w miejscu 
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.