Ogródek Magdy:-) cz.2
- ewa2204
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 kwie 2009, o 22:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek Magdy:-) cz.2
Super te obręcze. Że ja ciemnota
na to nie wpadłam i co roku kombinuję sznurek pod kolor liści, żeby nie było go za bardzo widać

Ewa
Coś Wam opowiem
Coś Wam opowiem
-
magdala
Ewo nie bij się po głowie .... Ja też ciemnota ze sznurkiem latałam,aż odkryłam
do czego mogły służyć walające się w domku działkowym druciane koła...
Taki pomysł musiał mieć poprzedni właściciel mojej działki- nie ja
do czego mogły służyć walające się w domku działkowym druciane koła...
Taki pomysł musiał mieć poprzedni właściciel mojej działki- nie ja
- Ave

- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Madziu - wizyta u Ciebie skutkuje zawsze zapisaniem kolejnej kartki w notatniku samymi praktycznymi poradami i wiadomościami
Mam dwa lekko juz podrośnięte bukszpany, ale żeby z nich były takie cud kulki, jak u Ciebie, to chyba jeszcze z 10 lat
Z wirusem host trzeba uważać - jeśli robię cokolwiek przy hostach, to niestety obok stoi butelka z denaturatem i każdorazowo odkażam łopatkę lub sekator - wiem, wiem, to upierdliwe czynności, ale wolę raz dłużej się pomęczyć i mieć pewność, że zarazy nie przeniosę na zdrowe rosliny, niż coś zaniedbać i tracić...
Gratuluję piwonii drzewiastej - cudna
I poproszę drapanko dla czynnika PSI - moja fokserierka gładkowłosa też się "drze" w domu, szczególnie jak ją samą zostawiamy
Mam dwa lekko juz podrośnięte bukszpany, ale żeby z nich były takie cud kulki, jak u Ciebie, to chyba jeszcze z 10 lat
Z wirusem host trzeba uważać - jeśli robię cokolwiek przy hostach, to niestety obok stoi butelka z denaturatem i każdorazowo odkażam łopatkę lub sekator - wiem, wiem, to upierdliwe czynności, ale wolę raz dłużej się pomęczyć i mieć pewność, że zarazy nie przeniosę na zdrowe rosliny, niż coś zaniedbać i tracić...
Gratuluję piwonii drzewiastej - cudna
I poproszę drapanko dla czynnika PSI - moja fokserierka gładkowłosa też się "drze" w domu, szczególnie jak ją samą zostawiamy
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
ewa2204 pisze:Super te obręcze. Że ja ciemnota![]()
na to nie wpadłam i co roku kombinuję sznurek pod kolor liści, żeby nie było go za bardzo widać
![]()
![]()
Dołączę się nieśmiało
- Zielona_Ania

- Od: 2 mar 2010, o 17:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Patrzę na to zdjęcie z różą - piękne wykorzystanie detali- ta obręcz metalowa i wiklinowy płotek w tle. Miodzio.
- maryla-56_56

- Od: 16 kwie 2009, o 19:18
Witaj Madziu
Dobrze, że wpadłam do Ciebie, już moje piwonie nie będą leżały a M ma zajęcie
I znów pokazałaś ten wiklinowy płotek, który tak mi się podobał.
Na Al. ich nie znalazłam, może skończyły się aukcje
Dobrze, że wpadłam do Ciebie, już moje piwonie nie będą leżały a M ma zajęcie
I znów pokazałaś ten wiklinowy płotek, który tak mi się podobał.
Na Al. ich nie znalazłam, może skończyły się aukcje
- kasia_rom

- Od: 5 paź 2008, o 12:32
A ja słyszałam o innej metodzie podpierania piwonii
- aby umieścić je w odwróconym wiaderku bez dna
Starsza pani od której dostałam piwonie tak robiła , ale mnie jakoś ten patent nie ujął
Dziś przystrzygłam moje bukszpany,mam dwa większe i kilka maluchów.Te "duże" nie są wielkie ale okazały się całkiem gęste i nawet miały pąki kwiatowe
Pierwszy raz
Poobcinane gałązki powsadzałam do ziemi może się ukorzenią
Piękna ta obręcz metalowa
Dziś przystrzygłam moje bukszpany,mam dwa większe i kilka maluchów.Te "duże" nie są wielkie ale okazały się całkiem gęste i nawet miały pąki kwiatowe
Poobcinane gałązki powsadzałam do ziemi może się ukorzenią
Piękna ta obręcz metalowa
- 100krotka

- Od: 2 gru 2008, o 20:11
Ta sklepowa obręcz jest świetna! Z takim zawijasem...ja też mam sklepowe, ale bez takich fajnych ozdobników...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Świetna ta obręcz, właśnie o coś takiego mi chodziło. Dzisiaj wyszperałam podobne na all, ale za niskie. Dokładnie to ktoś sprzedaje je jako kwietnik w komplecie z donicami tylko szkoda, że ma tylko 18 cm
. Nic, nie poddaje się szukam dalej 
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
-
magdala
Ewo-Ave
Bardzo cieszę się ,że znajdujesz u mnie jakieś nowe wiadomości do ogrodniczego kajecika
I tak "wężykiem,wężykiem"?? Ja też mam taki zawsze w pobliżu , przez rok na forum dowiedziałam się tylu
rzeczy o roślinach!
Coraz bardziej martwicie mnie tym wirusem host-wczoraj na działce obejrzałam wszystkie nowe-nic nie znalazłam ,
ale aż przeszła mi ochota na zakup nowych odmian...
Psisko dziękuje za wygłaskanie (mój też drze się jak zostaje sam w domu
,nie macie kłopotów z sąsiadami?)
Marylko
Płotki wiklinowe może nie są wystawione na allegro,ale oni na pewno je produkują.
Musisz znaleźć przez wyszukiwarkę allegro użytkownika : mirso1 i do niego po prostu wysłać maila
i zapytać o zamówienie. To jest normalna firma.
On jest tam cały czas zarejestrowany (sprawdzałam).
AniuZielona ,Aniuróżana
Dziękuję za odwiedzinki!!
Kasiu
odwrócone wiadro ...no faktycznie -mało romantyczna podpórka
Ale jak porządnie
zarośnie,to nic nie widać -a jakie to solidne!
Co do bukszpanów to powiem Wam ,że mam już takie zboczenie-jak widzę gdzieś takie duże ,a nie przystrzyżone,
to normalnie ręce mnie "swędzą"
100krotko
Tylko przez te zawijasy podpora jest mało użytkowa ,a bardziej ozdobna
Ona niczego nie podpiera, bo właśnie nie chcę zasłaniać tych ozdobników.Stoi tak sobie przy róży
i udaje...
Asiu
A może znasz jakiegoś sprytnego pana ze spawarką? Tata mojej koleżanki tak zupełnie
hobbystycznie robi takie cuda z prętów!
Wygina te pręty na desce ,w które wbija gwoździe tak ,by utworzyć porządany kształt. Potem spawa
i maluje na czarno. Są kobiety ,którym nie obca np. wiertarka ,a może teraz....czas na spawarkę???
Kurczę -sama bym spróbowała...---------------------------------------------------------------
No ,dobra . Pokazałam już wersję " exclusiv", a oto jak wyglądają obręcze, które faktycznie podpierają
piwonie. I co ? Mniej eleganckie,prawda???

Widzicie jak ładnie już rośnie podagrycznik
??
I tak "wężykiem,wężykiem"?? Ja też mam taki zawsze w pobliżu , przez rok na forum dowiedziałam się tylu
rzeczy o roślinach!
Coraz bardziej martwicie mnie tym wirusem host-wczoraj na działce obejrzałam wszystkie nowe-nic nie znalazłam ,
ale aż przeszła mi ochota na zakup nowych odmian...
Psisko dziękuje za wygłaskanie (mój też drze się jak zostaje sam w domu
Marylko
Musisz znaleźć przez wyszukiwarkę allegro użytkownika : mirso1 i do niego po prostu wysłać maila
i zapytać o zamówienie. To jest normalna firma.
On jest tam cały czas zarejestrowany (sprawdzałam).
AniuZielona ,Aniuróżana
Kasiu
zarośnie,to nic nie widać -a jakie to solidne!
Co do bukszpanów to powiem Wam ,że mam już takie zboczenie-jak widzę gdzieś takie duże ,a nie przystrzyżone,
to normalnie ręce mnie "swędzą"
100krotko
Ona niczego nie podpiera, bo właśnie nie chcę zasłaniać tych ozdobników.Stoi tak sobie przy róży
i udaje...
Asiu
hobbystycznie robi takie cuda z prętów!
Wygina te pręty na desce ,w które wbija gwoździe tak ,by utworzyć porządany kształt. Potem spawa
i maluje na czarno. Są kobiety ,którym nie obca np. wiertarka ,a może teraz....czas na spawarkę???
Kurczę -sama bym spróbowała...---------------------------------------------------------------
No ,dobra . Pokazałam już wersję " exclusiv", a oto jak wyglądają obręcze, które faktycznie podpierają
piwonie. I co ? Mniej eleganckie,prawda???

Widzicie jak ładnie już rośnie podagrycznik
Podagrycznik - bomba 
Przełazi mi z trzech stron od sąsiadów... i jakby tego było mało, przywlókł się w kępach roślin od czwartej sąsiadki
Spawarka... spawarka... eeee... to ja dziękuję...
Przełazi mi z trzech stron od sąsiadów... i jakby tego było mało, przywlókł się w kępach roślin od czwartej sąsiadki
Spawarka... spawarka... eeee... to ja dziękuję...
-
magdala
Grrr... zeżarło
No to jeszcze raz...
Po napisaniu posta zajrzałam do moich heliotropków i ze zdumieniem odnotowałam mnóstwo maciupkich par listeczków na głównym pędzie
I powiem Ci, że te uszczykiwane u mnie też są znacznie mniejsze
No to jeszcze raz...
Po napisaniu posta zajrzałam do moich heliotropków i ze zdumieniem odnotowałam mnóstwo maciupkich par listeczków na głównym pędzie
I powiem Ci, że te uszczykiwane u mnie też są znacznie mniejsze
-
izaziem

- Od: 22 sty 2008, o 16:08
tak się przymierzam na tego podagrycznika z pędzelkiem i raundapem ale czy mi się uda?
Robota normalnie dla jakiegoś Syzyfa
Robota normalnie dla jakiegoś Syzyfa