Ogródek Magdy:-) cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Ogródek Magdy:-) cz.2

Post »

Super te obręcze. Że ja ciemnota :oops: ;:14 na to nie wpadłam i co roku kombinuję sznurek pod kolor liści, żeby nie było go za bardzo widać :;230 :;230 :;230
magdala

Post »

Ewo nie bij się po głowie .... Ja też ciemnota ze sznurkiem latałam,aż odkryłam
do czego mogły służyć walające się w domku działkowym druciane koła...
Taki pomysł musiał mieć poprzedni właściciel mojej działki- nie ja :|
Awatar użytkownika
ewa2204
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 kwie 2009, o 22:02

Post »

no to chociaż mi trochę raźniej :;230
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Madziu - wizyta u Ciebie skutkuje zawsze zapisaniem kolejnej kartki w notatniku samymi praktycznymi poradami i wiadomościami ;:180

Mam dwa lekko juz podrośnięte bukszpany, ale żeby z nich były takie cud kulki, jak u Ciebie, to chyba jeszcze z 10 lat :)

Z wirusem host trzeba uważać - jeśli robię cokolwiek przy hostach, to niestety obok stoi butelka z denaturatem i każdorazowo odkażam łopatkę lub sekator - wiem, wiem, to upierdliwe czynności, ale wolę raz dłużej się pomęczyć i mieć pewność, że zarazy nie przeniosę na zdrowe rosliny, niż coś zaniedbać i tracić...

Gratuluję piwonii drzewiastej - cudna

I poproszę drapanko dla czynnika PSI - moja fokserierka gładkowłosa też się "drze" w domu, szczególnie jak ją samą zostawiamy :)
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

ewa2204 pisze:Super te obręcze. Że ja ciemnota :oops: ;:14 na to nie wpadłam i co roku kombinuję sznurek pod kolor liści, żeby nie było go za bardzo widać :;230 :;230 :;230

Dołączę się nieśmiało ;:224
:;230 :;230
Awatar użytkownika
Zielona_Ania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 mar 2010, o 17:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Patrzę na to zdjęcie z różą - piękne wykorzystanie detali- ta obręcz metalowa i wiklinowy płotek w tle. Miodzio.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
maryla-56_56
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 kwie 2009, o 19:18

Post »

Witaj Madziu
Dobrze, że wpadłam do Ciebie, już moje piwonie nie będą leżały a M ma zajęcie :;230
I znów pokazałaś ten wiklinowy płotek, który tak mi się podobał.
Na Al. ich nie znalazłam, może skończyły się aukcje :wit
Awatar użytkownika
kasia_rom
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 paź 2008, o 12:32

Post »

A ja słyszałam o innej metodzie podpierania piwonii :D - aby umieścić je w odwróconym wiaderku bez dna ;:224 Starsza pani od której dostałam piwonie tak robiła , ale mnie jakoś ten patent nie ujął :wink:

Dziś przystrzygłam moje bukszpany,mam dwa większe i kilka maluchów.Te "duże" nie są wielkie ale okazały się całkiem gęste i nawet miały pąki kwiatowe :shock: Pierwszy raz :D
Poobcinane gałązki powsadzałam do ziemi może się ukorzenią :wink:

Piękna ta obręcz metalowa :roll:
Awatar użytkownika
100krotka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 gru 2008, o 20:11

Post »

Ta sklepowa obręcz jest świetna! Z takim zawijasem...ja też mam sklepowe, ale bez takich fajnych ozdobników...
"Dużo ludzi nie wie, co robić z czasem. Czas nie ma z ludźmi tego kłopotu. " (Magdalena Samozwaniec)
Moje linki - i aktualny
Wizytówka
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Świetna ta obręcz, właśnie o coś takiego mi chodziło. Dzisiaj wyszperałam podobne na all, ale za niskie. Dokładnie to ktoś sprzedaje je jako kwietnik w komplecie z donicami tylko szkoda, że ma tylko 18 cm :( . Nic, nie poddaje się szukam dalej ;:65
Aśka
Zapraszam
magdala

Post »

Ewo-Ave :wit Bardzo cieszę się ,że znajdujesz u mnie jakieś nowe wiadomości do ogrodniczego kajecika :D
I tak "wężykiem,wężykiem"?? Ja też mam taki zawsze w pobliżu , przez rok na forum dowiedziałam się tylu
rzeczy o roślinach!
Coraz bardziej martwicie mnie tym wirusem host-wczoraj na działce obejrzałam wszystkie nowe-nic nie znalazłam ,
ale aż przeszła mi ochota na zakup nowych odmian...

Psisko dziękuje za wygłaskanie (mój też drze się jak zostaje sam w domu :| ,nie macie kłopotów z sąsiadami?)

Marylko :D Płotki wiklinowe może nie są wystawione na allegro,ale oni na pewno je produkują.
Musisz znaleźć przez wyszukiwarkę allegro użytkownika : mirso1 i do niego po prostu wysłać maila
i zapytać o zamówienie. To jest normalna firma.
On jest tam cały czas zarejestrowany (sprawdzałam).

AniuZielona ,Aniuróżana :wit Dziękuję za odwiedzinki!!

Kasiu :D odwrócone wiadro ...no faktycznie -mało romantyczna podpórka :;230 Ale jak porządnie
zarośnie,to nic nie widać -a jakie to solidne!
Co do bukszpanów to powiem Wam ,że mam już takie zboczenie-jak widzę gdzieś takie duże ,a nie przystrzyżone,
to normalnie ręce mnie "swędzą" :wink:

100krotko :D Tylko przez te zawijasy podpora jest mało użytkowa ,a bardziej ozdobna :D
Ona niczego nie podpiera, bo właśnie nie chcę zasłaniać tych ozdobników.Stoi tak sobie przy róży
i udaje...

Asiu :D A może znasz jakiegoś sprytnego pana ze spawarką? Tata mojej koleżanki tak zupełnie
hobbystycznie robi takie cuda z prętów!
Wygina te pręty na desce ,w które wbija gwoździe tak ,by utworzyć porządany kształt. Potem spawa
i maluje na czarno. Są kobiety ,którym nie obca np. wiertarka ,a może teraz....czas na spawarkę???

Kurczę -sama bym spróbowała...---------------------------------------------------------------

No ,dobra . Pokazałam już wersję " exclusiv", a oto jak wyglądają obręcze, które faktycznie podpierają
piwonie. I co ? Mniej eleganckie,prawda???

Obrazek

Widzicie jak ładnie już rośnie podagrycznik :evil: ??
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Podagrycznik - bomba :;230
Przełazi mi z trzech stron od sąsiadów... i jakby tego było mało, przywlókł się w kępach roślin od czwartej sąsiadki ;:223
Spawarka... spawarka... eeee... to ja dziękuję... ;:224
magdala

Post »

Hmm... to ja jestem chyba taką sąsiadką ,od której może przełazić podagrycznik... :oops: Nie cierpię go.
Co do spawarki- Gosiu ,przecież to takie ..robótki ręczne-tylko trochę inaczej :D

a tak obecnie wyglądają moje Heliotropy. Ponieważ mocno je uszczykiwałam -nie poszły za bardzo w górę...
Obrazek
Awatar użytkownika
gorzata76
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 cze 2009, o 14:41

Post »

Grrr... zeżarło ;:223
No to jeszcze raz...
Po napisaniu posta zajrzałam do moich heliotropków i ze zdumieniem odnotowałam mnóstwo maciupkich par listeczków na głównym pędzie :heja
I powiem Ci, że te uszczykiwane u mnie też są znacznie mniejsze :wink:
izaziem
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2008, o 16:08

Post »

tak się przymierzam na tego podagrycznika z pędzelkiem i raundapem ale czy mi się uda?
Robota normalnie dla jakiegoś Syzyfa :evil:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”