Lilie podstawy uprawy,rozmnażanie z łusek i inne porady
- ewkapaw
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 sty 2008, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wczoraj zakwitła mi następna lilia , która została posadzona w połowie maja . Czekam jeszcze na cztery pozostałe , bo nawet nie pamiętam jak miały wyglądać .
Może ktoś powie mi jak nazywa się ta lilia .

Pozdrawiam EWA
Spis linków
Spis linków
- Narine
- Od: 30 paź 2007, o 20:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mirzan dziękuję za odpowiedź. Właśnie nad orientalnymi się zastanawiam. Przez ostatnie kilka lat nie sadziłam lilii. Jednak pamiętam, że wcześniej orientalne nigdy mi nie przeżywały zimy... W tym roku mam tylko Casablancę i Star Gazer. Sadziłam pod koniec kwietnia.
Star Gazer otworzyła pierwszy kwiat wczoraj. :P

Star Gazer otworzyła pierwszy kwiat wczoraj. :P

- MariaTeresa
- Od: 1 lut 2008, o 02:43
[quote="ewkapaw"]Wczoraj zakwitła mi następna lilia , która została posadzona w połowie maja . Czekam jeszcze na cztery pozostałe , bo nawet nie pamiętam jak miały wyglądać .

Jest kilka podobnych różnią się odcieniem krem do żółtego,wysokością, drobnymi detalami, ta to może być "Zagora" albo "Shocking"

Jest kilka podobnych różnią się odcieniem krem do żółtego,wysokością, drobnymi detalami, ta to może być "Zagora" albo "Shocking"
Pozdrawiam ciepło
Ulubieńcy MariiTeresy
Ulubieńcy MariiTeresy
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
-
- 100p
- Od: 14 kwie 2008, o 21:14
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- anulka
- Przyjaciel Forum
- Od: 23 mar 2007, o 21:26
Bardzo się cieszę ,ze mogłyście moje krajanki nacieszyc oczy
Mam zamiar w przyszłym roku powiększyc kolekcję o nowe okazy.Stwierdziłam ,ze lilie są bardzo wdzięczne-długo i pięknie kwitną ,sa niezawodne,łatwo się rozmnazają i własciwie nie wymagają specjalnych zabiegów.Poza tym nieziemsko pachną i zajmują mało miejsca.
Własnie kwitną mi żółte pachnące i zapach rozchodzi się w promieniu kilku metrów.

Mam zamiar w przyszłym roku powiększyc kolekcję o nowe okazy.Stwierdziłam ,ze lilie są bardzo wdzięczne-długo i pięknie kwitną ,sa niezawodne,łatwo się rozmnazają i własciwie nie wymagają specjalnych zabiegów.Poza tym nieziemsko pachną i zajmują mało miejsca.
Własnie kwitną mi żółte pachnące i zapach rozchodzi się w promieniu kilku metrów.