Ogród Asi
- JAKUCH
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Asi
ASIU miło znów zajrzeć w te piękne okolice . Jesien piękna ale wiosna bedzie chyba piękniejsza . Miło ,że znów jestes z nami 

-
- Od: 5 sie 2009, o 20:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Szklarenka? Tak! Dopilnuj terminu, dobrze byłoby, gdyby pomidory do niej trafiły jeszcze w tym sezonie. Na kanny też już czas.
A może chcesz trochę nasion pomidorów? Zapewniam, że nie byle jakich. Rychło w czas wróciłaś na forum

A może chcesz trochę nasion pomidorów? Zapewniam, że nie byle jakich. Rychło w czas wróciłaś na forum

- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Witaj z powrotem Asiu
To chyba naprawdę wiosna idzie, nie? 

Jadziu witam, zaglądaj jak najczęściej
Wiktorio ta będzie malutka szklarenka(7m2), ale i tak cieszy. Mam nadzieję, że z 12 pomidorów znajdzie tam dom
Troszkę obawiam się co będzie z moich siewów pomidorowych, zawsze zajmował się tym mój tata, ja dostawałam gotowe rozsady.
Teraz niestety tata nie może się tym zająć miał udar, jest niepełnosprawny i tym razem ja chciałabym mu wyhodować rozsady. Zobaczymy czy podołam
Co do ciekawych nasionek jestem na tak
. Cały czas myślę jeszcze o jakiś koralikach, ale nie znam dobrej odmiany, zeszłorocznej nie zdążyłam posmakować(zaraza) czy dobra.
Dominiko, rzeczywiście zbliżająca wiosna czyni cuda. Przez kłopoty zdrowotne, które spadły w zimie na moją rodzinkę nic mi się nie chciało, ani ogród, ani forum nie cieszyło, ale...powoli wszystko się zmienia na lepsze
Byle do wiosny
Pozdrawiam

Wiktorio ta będzie malutka szklarenka(7m2), ale i tak cieszy. Mam nadzieję, że z 12 pomidorów znajdzie tam dom

Troszkę obawiam się co będzie z moich siewów pomidorowych, zawsze zajmował się tym mój tata, ja dostawałam gotowe rozsady.
Teraz niestety tata nie może się tym zająć miał udar, jest niepełnosprawny i tym razem ja chciałabym mu wyhodować rozsady. Zobaczymy czy podołam

Co do ciekawych nasionek jestem na tak

Dominiko, rzeczywiście zbliżająca wiosna czyni cuda. Przez kłopoty zdrowotne, które spadły w zimie na moją rodzinkę nic mi się nie chciało, ani ogród, ani forum nie cieszyło, ale...powoli wszystko się zmienia na lepsze

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- JAKUCH
ASIU nie zawsze jest tak jakby człowiek chciał . Niestety życie płata nam różne figle . Może dzięki temu stajemy się mocniejsi . Uda Ci się rozsada pomidorków . Nie martw się na zapas . Głowa do góry 

- bodzia3012
- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Asiu głowa do góry,
tak jak po zimie przyjdzie wiosna , tak i po kłopotach musi przyjść radość, zacznie się ciepło , działka to i werwy Ci przybędzie , a my będziemy się cieszyć razem z Tobą .pozdrawiam

- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Asieńko cieszę się,że powoli wszystko wraca do normy.Ja tez mam ostatnio nerwówkę,ale zaciskam zęby i czekam na wiosnę. Przepiękny masz ogród o każdej porze roku. Śliczne roślinki i super zaprojektowany.
Miłej niedzieli
Miłej niedzieli
Bożenko, Arabello witajcie w moim ogrodzie
Dzisiaj przeszłam się po ogrodzie w poszukiwaniu wiosny i nic nie znalazłam. Tam gdzie posadziłam cebulę leży jeszcze gruba warstwa śniegu.
Odkryłam, że jeden rododendron jest złamany
, pewno od śniegu lub pieska
Z pięciu młodych rh kupionych jesienią, dwa nie wyglądają imponująco(dostały czarnych liści na górze). Pewno trzeba będzie przyciąć.
Laurowiśnia, ligustry też do mocnego przycięcia
A reszta zobaczymy jak śnieg odpuści.
Wiosna za to na oknie:

Moje pomidorki, wsadzone 24 lutego, takie cieniutkie mi się wydają. Może coś na wzmocnienie potrzebują? Te nogi im zmężnieją???

Pozdrawiam niedzielnie

Dzisiaj przeszłam się po ogrodzie w poszukiwaniu wiosny i nic nie znalazłam. Tam gdzie posadziłam cebulę leży jeszcze gruba warstwa śniegu.
Odkryłam, że jeden rododendron jest złamany

Z pięciu młodych rh kupionych jesienią, dwa nie wyglądają imponująco(dostały czarnych liści na górze). Pewno trzeba będzie przyciąć.
Laurowiśnia, ligustry też do mocnego przycięcia

Wiosna za to na oknie:

Moje pomidorki, wsadzone 24 lutego, takie cieniutkie mi się wydają. Może coś na wzmocnienie potrzebują? Te nogi im zmężnieją???

Pozdrawiam niedzielnie
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- Lady-r
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 lis 2006, o 12:35
Asiu na zmężnienie pomidorków to tylko doświetlanie, a później niższa temperatura. Gdy mają ciepło słabe światło to się wyciągają. Ja jeszcze swoich nie siałam, tak po 10 będę. Będziesz musiała je głębiej popikować. 

pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
- JAKUCH
ASIU z pikowaniem niestety miałaś trochę jeszcze poczekac aż dostaną 1 prawdziwe pomidorowe listki . Moim zdaniem to trochę za wczesnie a przy wsadzaniu do doniczki miałaś je głębiej wsadzić aż po listki . Ja tak robię
- Ma-Do
- Od: 22 lut 2010, o 20:29
Witaj Asiu ! Byłam obejrzałam i wpadłam w kompleksy ! Masz śliczny,zadbany i co najważniejsze duży ogród .Wspaniałe brzózki!
Pomidorki już do pikowania,a moje jeszcze w torebkach !Idę siać!
Pomidorki już do pikowania,a moje jeszcze w torebkach !Idę siać!
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
Moje wątki
-
- Od: 26 sty 2009, o 14:53
Witaj Asiu.
moje pomidorki wyglądają tak samo jak Twoje, i też się zastanawiam co z nimi zrobić żeby nie były talie cieniutkie.
pozdrawiam Marzena.
moje pomidorki wyglądają tak samo jak Twoje, i też się zastanawiam co z nimi zrobić żeby nie były talie cieniutkie.
pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Zapraszam,Marzena
- ARABELLA
- Od: 4 mar 2009, o 16:05
Asiu,Marzenko każde pomidorki na początku są mizerne. Za kilka dni będą zupełnie inaczej wyglądały. Nie martwcie się 

Jadziu ja ich jeszcze nie pikowałam, mam zamiar w weekend i dobrze, że powiedziałaś, żebym wsadziła głębiej. Będę pamiętać
Małgosiu ja wczoraj też jeszcze siałam paprykę, i parę nasionek pomidora, który dostałam od koleżanki
Marzenko ja stale podglądam sadzone pomidory na forum i mam nadzieje, że moje zdechlaczki je dogonią
Arabello dziękuję, jesteś doświadczona w hodowli pomidorów na pewno masz rację, ja dopiero się uczę. Za rok nie będę tak panikować.
Dzisiaj pojechałam do Reala kupić piwonie w kapersach, które widziałam w piątek i
wszystkie sprzedane.
Chyba jednak wiosna idzie. Sama sobie jestem winna trzeba kupować od razu, a nie zastanawiać się.
Dla osłody kupiłam lilie

Z powodu braku parapetów w domu, przypomniało mi się, że w zeszłym roku na wyprzedaży w LM kupiłam taki mały inspekt na rozsady. Teraz okazał się w sam raz. Mogę postawić w nim doniczki i koty nie mają dostępu. Ostatnio jak próbowałam same bez osłony postawić donice na podłodze to koty momentalnie zaanektowały je na toalety
. Teraz jedynie ciekawość je zżera.

W ogrodzie śnieg częściowo puścił. Trawnik przedstawia obraz nędzy i rozpaczy. Same żółte placki.

Ogólnie śniegu jeszcze w wielu miejscach jest gruba warstwa, szkoda
nie mogę podejrzeć czy tulipany i inne cebulowe wychodzą).

Ale w jednym miejscu odkryłam nieśmiało kiełkujące szafirki

Pozdrawiam

Małgosiu ja wczoraj też jeszcze siałam paprykę, i parę nasionek pomidora, który dostałam od koleżanki

Marzenko ja stale podglądam sadzone pomidory na forum i mam nadzieje, że moje zdechlaczki je dogonią

Arabello dziękuję, jesteś doświadczona w hodowli pomidorów na pewno masz rację, ja dopiero się uczę. Za rok nie będę tak panikować.
Dzisiaj pojechałam do Reala kupić piwonie w kapersach, które widziałam w piątek i

Chyba jednak wiosna idzie. Sama sobie jestem winna trzeba kupować od razu, a nie zastanawiać się.
Dla osłody kupiłam lilie

Z powodu braku parapetów w domu, przypomniało mi się, że w zeszłym roku na wyprzedaży w LM kupiłam taki mały inspekt na rozsady. Teraz okazał się w sam raz. Mogę postawić w nim doniczki i koty nie mają dostępu. Ostatnio jak próbowałam same bez osłony postawić donice na podłodze to koty momentalnie zaanektowały je na toalety

W ogrodzie śnieg częściowo puścił. Trawnik przedstawia obraz nędzy i rozpaczy. Same żółte placki.

Ogólnie śniegu jeszcze w wielu miejscach jest gruba warstwa, szkoda

Ale w jednym miejscu odkryłam nieśmiało kiełkujące szafirki

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Zapraszam
- dominikams
- Od: 21 sty 2008, o 10:48
Zazdroszczę inspektu
Świetny jest!! Moje koty strącają mi doniczki jak biegają
Ostatnio pojemnik z paprykami, ale miały dobrze rozwinięte korzonki, więc przeszły przymusowe wcześniejsze pikowanie i mają się dobrze
Pomidorki za wcześnie wysiałaś, ja sieję ok 15 marca. Ale jak posadzisz głeboko to będzie dobrze.

Pomidorki za wcześnie wysiałaś, ja sieję ok 15 marca. Ale jak posadzisz głeboko to będzie dobrze.