Ogród Asi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Asi

Post »

ASIU miło znów zajrzeć w te piękne okolice . Jesien piękna ale wiosna bedzie chyba piękniejsza . Miło ,że znów jestes z nami ;:196
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
vita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 sie 2009, o 20:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Szklarenka? Tak! Dopilnuj terminu, dobrze byłoby, gdyby pomidory do niej trafiły jeszcze w tym sezonie. Na kanny też już czas.
A może chcesz trochę nasion pomidorów? Zapewniam, że nie byle jakich. Rychło w czas wróciłaś na forum :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, Wiktoria

Tak to się plecie...
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Witaj z powrotem Asiu :wit To chyba naprawdę wiosna idzie, nie? :wink:
Aśka68
500p
500p
Od: 24 mar 2009, o 18:14

Post »

Jadziu witam, zaglądaj jak najczęściej :D

Wiktorio ta będzie malutka szklarenka(7m2), ale i tak cieszy. Mam nadzieję, że z 12 pomidorów znajdzie tam dom :D
Troszkę obawiam się co będzie z moich siewów pomidorowych, zawsze zajmował się tym mój tata, ja dostawałam gotowe rozsady.
Teraz niestety tata nie może się tym zająć miał udar, jest niepełnosprawny i tym razem ja chciałabym mu wyhodować rozsady. Zobaczymy czy podołam :wink:
Co do ciekawych nasionek jestem na tak :D . Cały czas myślę jeszcze o jakiś koralikach, ale nie znam dobrej odmiany, zeszłorocznej nie zdążyłam posmakować(zaraza) czy dobra.

Dominiko, rzeczywiście zbliżająca wiosna czyni cuda. Przez kłopoty zdrowotne, które spadły w zimie na moją rodzinkę nic mi się nie chciało, ani ogród, ani forum nie cieszyło, ale...powoli wszystko się zmienia na lepsze :D Byle do wiosny

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASIU nie zawsze jest tak jakby człowiek chciał . Niestety życie płata nam różne figle . Może dzięki temu stajemy się mocniejsi . Uda Ci się rozsada pomidorków . Nie martw się na zapas . Głowa do góry ;:196
Awatar użytkownika
bodzia3012
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2009, o 08:41
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Asiu głowa do góry, ;:3 ;:3 tak jak po zimie przyjdzie wiosna , tak i po kłopotach musi przyjść radość, zacznie się ciepło , działka to i werwy Ci przybędzie , a my będziemy się cieszyć razem z Tobą .pozdrawiam :wit :wit :wit
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Asieńko cieszę się,że powoli wszystko wraca do normy.Ja tez mam ostatnio nerwówkę,ale zaciskam zęby i czekam na wiosnę. Przepiękny masz ogród o każdej porze roku. Śliczne roślinki i super zaprojektowany.
Miłej niedzieli
Aśka68
500p
500p

Post »

Bożenko, Arabello witajcie w moim ogrodzie ;:138

Dzisiaj przeszłam się po ogrodzie w poszukiwaniu wiosny i nic nie znalazłam. Tam gdzie posadziłam cebulę leży jeszcze gruba warstwa śniegu.
Odkryłam, że jeden rododendron jest złamany :( , pewno od śniegu lub pieska :?:
Z pięciu młodych rh kupionych jesienią, dwa nie wyglądają imponująco(dostały czarnych liści na górze). Pewno trzeba będzie przyciąć.
Laurowiśnia, ligustry też do mocnego przycięcia :( A reszta zobaczymy jak śnieg odpuści.

Wiosna za to na oknie:
Obrazek

Moje pomidorki, wsadzone 24 lutego, takie cieniutkie mi się wydają. Może coś na wzmocnienie potrzebują? Te nogi im zmężnieją???
Obrazek

Pozdrawiam niedzielnie
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
Lady-r
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 3 lis 2006, o 12:35

Post »

Asiu na zmężnienie pomidorków to tylko doświetlanie, a później niższa temperatura. Gdy mają ciepło słabe światło to się wyciągają. Ja jeszcze swoich nie siałam, tak po 10 będę. Będziesz musiała je głębiej popikować. :wink:
pozdrawiam Ania jestem na etapie wymieniania tego co mi się trafiło na to co mi się podoba ;)
Mój ogródek cz.1
Zadbajmy o zdrowie Moje domowe Ogródek Lady-r po przerwie
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ASIU z pikowaniem niestety miałaś trochę jeszcze poczekac aż dostaną 1 prawdziwe pomidorowe listki . Moim zdaniem to trochę za wczesnie a przy wsadzaniu do doniczki miałaś je głębiej wsadzić aż po listki . Ja tak robię
Awatar użytkownika
Ma-Do
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 lut 2010, o 20:29

Post »

Witaj Asiu ! Byłam obejrzałam i wpadłam w kompleksy ! Masz śliczny,zadbany i co najważniejsze duży ogród .Wspaniałe brzózki!
Pomidorki już do pikowania,a moje jeszcze w torebkach !Idę siać!
Pozdrawiam , Małgosia
Moje wątki
magnolia15
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 sty 2009, o 14:53

Post »

Witaj Asiu.
moje pomidorki wyglądają tak samo jak Twoje, i też się zastanawiam co z nimi zrobić żeby nie były talie cieniutkie.
pozdrawiam Marzena.
Moje wątki
Zapraszam,Marzena
Awatar użytkownika
ARABELLA
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 mar 2009, o 16:05

Post »

Asiu,Marzenko każde pomidorki na początku są mizerne. Za kilka dni będą zupełnie inaczej wyglądały. Nie martwcie się ;:196
Aśka68
500p
500p

Post »

Jadziu ja ich jeszcze nie pikowałam, mam zamiar w weekend i dobrze, że powiedziałaś, żebym wsadziła głębiej. Będę pamiętać :D

Małgosiu ja wczoraj też jeszcze siałam paprykę, i parę nasionek pomidora, który dostałam od koleżanki :D

Marzenko ja stale podglądam sadzone pomidory na forum i mam nadzieje, że moje zdechlaczki je dogonią ;:136 :D

Arabello dziękuję, jesteś doświadczona w hodowli pomidorów na pewno masz rację, ja dopiero się uczę. Za rok nie będę tak panikować.

Dzisiaj pojechałam do Reala kupić piwonie w kapersach, które widziałam w piątek i :shock: wszystkie sprzedane.
Chyba jednak wiosna idzie. Sama sobie jestem winna trzeba kupować od razu, a nie zastanawiać się.
Dla osłody kupiłam lilie
Obrazek

Z powodu braku parapetów w domu, przypomniało mi się, że w zeszłym roku na wyprzedaży w LM kupiłam taki mały inspekt na rozsady. Teraz okazał się w sam raz. Mogę postawić w nim doniczki i koty nie mają dostępu. Ostatnio jak próbowałam same bez osłony postawić donice na podłodze to koty momentalnie zaanektowały je na toalety ;:14 . Teraz jedynie ciekawość je zżera.
Obrazek Obrazek

W ogrodzie śnieg częściowo puścił. Trawnik przedstawia obraz nędzy i rozpaczy. Same żółte placki.
Obrazek

Ogólnie śniegu jeszcze w wielu miejscach jest gruba warstwa, szkoda :( nie mogę podejrzeć czy tulipany i inne cebulowe wychodzą).
Obrazek
Ale w jednym miejscu odkryłam nieśmiało kiełkujące szafirki :heja

Obrazek

Pozdrawiam
Aśka
Zapraszam
Awatar użytkownika
dominikams
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 sty 2008, o 10:48

Post »

Zazdroszczę inspektu :roll: Świetny jest!! Moje koty strącają mi doniczki jak biegają :( Ostatnio pojemnik z paprykami, ale miały dobrze rozwinięte korzonki, więc przeszły przymusowe wcześniejsze pikowanie i mają się dobrze :wink:

Pomidorki za wcześnie wysiałaś, ja sieję ok 15 marca. Ale jak posadzisz głeboko to będzie dobrze.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”