Zakątki na Dębowym 3
- inka52
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lis 2009, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Zakątki na Dębowym 3
Witaj Aniu piękne dekoracje świąteczne porobiłaś masz talent , ale jak pięknie Ci biały ciemiernik kwitnie mój zawsze gdzieś koło lutego , a tych cuchnących mam kilka tak one szykują się do kwitnienia będą piękne seledynowe cała zimę , ich nazwa wcale nie wskazuje na zapach , bynajmniej ja nie czuję pozdrawiam 

-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Aniu, dekoracje świąteczne,
bombki,
dekoracje ogrodowe
i nareszcie malujesz kwiaty!
Mój ciemiernik cuchnący też zbiera się do pokazania kwiatów, a pozostałe w fazie liści jeszcze.
Wiem, bo byłam dzisiaj na działce.
Z M i kotą.
Zdrówka.

Mój ciemiernik cuchnący też zbiera się do pokazania kwiatów, a pozostałe w fazie liści jeszcze.

Wiem, bo byłam dzisiaj na działce.

Zdrówka.

Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
Locutus-LOKI Z jednej strony to może już dobrze, że były przymrozki. Rośliny poszły spać. Odpoczynek. A możemy się przygotowywać. do Świąt.
Ja blisko sowy w życiu nie widziałam.
Ten biały ciemiernik to mi zawsze zaczyna kwitnąć od końca listopada jako biały. I aż do wiosny do kwietnia. W końcówce .
Na wiosnę różowieje
A cuchnący to zaczyna pomału od grudnia do wiosny
A innych na razie nie mam kwitnących.
Kilka siewek dostałam w tym roku.
.Ale jakie będą , to może za rok będzie wiadomo.
Dziękuję bardzo i cieszę się, że moje bombki ( wiem wiem wy Krakowiacy mówicie bańki ) ci się spodobały.to miłe.
Obraz jeszcze do końca mi się nie podoba, coś jeszcze muszę w nim zmienić, dodać. Ale poczeka na nowe myśli.
A dziś malowałam inny. Ale jeszcze nie skończyłam to nie pokaże. Jak ukończę, to tak.
Dziękuję i ja pozdrawiam
ewita44-Ewuś; inka52-Tereniu Dziękuję bardzo za miłe słowa.
Ja dlatego już wcześniej zabrałam się za bombki, bo później to i ja nie mam czasu. A jeszcze malowanie też korci.
Od lata nie malowałam. Brak czasu.
Hmm w zimie urlop, to tylko chyba mniej atrakcyjny.
Fajnie, podziwiaj. Jeszcze kilka w toku robienia.
Mój biały ciemiernik tak zawsze zaczyna kwitnie pod koniec listopada i aż do kwietnia. I cuchnący. Ponoć to korzeń cuchnący.
Ale ja swojego wykopałam, przesadziłam i nie czułam, że też był cuchnący. To nie wiem czemu mam taką niewdzięczną nazwę.
Dziękuję .Pozdrawiam cieplutko
plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za tyle miłych, pozytywnych słow.
Dekoracje już robię etapami. Bo potem już na to czasu brakuje. Ja już 2 obrazy mam z kwiatami. Ten jest 3.
kania-Kasiu witaj kochana
Bardzo cieszę się, ze się odzywasz, piszesz i zaglądasz do mnie.
I, to,że moje zakątki Dębowe cię przyciągają.
A wiesz, że jeszcze jedna forumka- Bogusia też jest z Dębowego Lasu
ależ mi sie podoba to twoje określenie wątek z duszą
.
Ano zaczęłam w tym roku jeszcze malować. Od dawana mnie ciągnęło aby spróbować.
Sztaluga i podobrazia czekały chyba z 1, 5 roku.I doczekały się. Teraz co raz jakieś materiały dokupuję.
Elmshorn to cudna róża. Ale dębolistna już trochę na nią włazi.
Pozdrawiam cieplutko.
Choinka w ogrodzie już ubrana.

mój skrzat na tarasie jeszcze nie ukończony w pełni..to jeszcze go przodem nie pokaże.

Ja blisko sowy w życiu nie widziałam.
Ten biały ciemiernik to mi zawsze zaczyna kwitnąć od końca listopada jako biały. I aż do wiosny do kwietnia. W końcówce .
Na wiosnę różowieje
A cuchnący to zaczyna pomału od grudnia do wiosny

Kilka siewek dostałam w tym roku.

Dziękuję bardzo i cieszę się, że moje bombki ( wiem wiem wy Krakowiacy mówicie bańki ) ci się spodobały.to miłe.

Obraz jeszcze do końca mi się nie podoba, coś jeszcze muszę w nim zmienić, dodać. Ale poczeka na nowe myśli.
A dziś malowałam inny. Ale jeszcze nie skończyłam to nie pokaże. Jak ukończę, to tak.
Dziękuję i ja pozdrawiam

ewita44-Ewuś; inka52-Tereniu Dziękuję bardzo za miłe słowa.

Ja dlatego już wcześniej zabrałam się za bombki, bo później to i ja nie mam czasu. A jeszcze malowanie też korci.
Od lata nie malowałam. Brak czasu.
Hmm w zimie urlop, to tylko chyba mniej atrakcyjny.
Fajnie, podziwiaj. Jeszcze kilka w toku robienia.

Mój biały ciemiernik tak zawsze zaczyna kwitnie pod koniec listopada i aż do kwietnia. I cuchnący. Ponoć to korzeń cuchnący.
Ale ja swojego wykopałam, przesadziłam i nie czułam, że też był cuchnący. To nie wiem czemu mam taką niewdzięczną nazwę.

Dziękuję .Pozdrawiam cieplutko

plocczanka-Lucynko Dziękuję, dziękuję za tyle miłych, pozytywnych słow.

Dekoracje już robię etapami. Bo potem już na to czasu brakuje. Ja już 2 obrazy mam z kwiatami. Ten jest 3.

kania-Kasiu witaj kochana

I, to,że moje zakątki Dębowe cię przyciągają.
A wiesz, że jeszcze jedna forumka- Bogusia też jest z Dębowego Lasu

ależ mi sie podoba to twoje określenie wątek z duszą

Ano zaczęłam w tym roku jeszcze malować. Od dawana mnie ciągnęło aby spróbować.
Sztaluga i podobrazia czekały chyba z 1, 5 roku.I doczekały się. Teraz co raz jakieś materiały dokupuję.

Elmshorn to cudna róża. Ale dębolistna już trochę na nią włazi.
Pozdrawiam cieplutko.

Choinka w ogrodzie już ubrana.

mój skrzat na tarasie jeszcze nie ukończony w pełni..to jeszcze go przodem nie pokaże.

- kania
- Od: 25 maja 2009, o 10:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu, działeczkę stroisz, czy to znaczy, że spędzisz tam Święta?
Ja też lampki zawiesiłam na iglakach, bo na pewno część świątecznego czasu będziemy na wsi.

Ja też lampki zawiesiłam na iglakach, bo na pewno część świątecznego czasu będziemy na wsi.
- korzo_m
- Od: 17 kwie 2006, o 10:14
Aniu piękne znaki dla Mikołaja, na pewno zauważy i zostawi duży prezent roślinny.
Robisz już dekoracje świąteczne, ja dopiero uplotłam z gałązek konstrukcję wianka.
Robisz już dekoracje świąteczne, ja dopiero uplotłam z gałązek konstrukcję wianka.
- Locutus
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
No ja wczoraj właśnie ubrałem choinkę, więc przygotowania można powiedzieć pełną parą idą? A że zajęło mi to (a właściwie nam to, bo z żoną ubieraliśmy) sześć godzin, to koniec końców nawet do ogrodu się nie wybrałem?
Fakt, że ciemiernik biały (dla niepoznaki po łacinie zwany czarnym, Helleborus niger), wcześniej kwitnie niż wschodnie? a u mnie w ogóle wypadł, więc na jego kwitnienie liczyć nie mogę?
A Twoje zdolności artystyczne są naprawdę niesamowite.
Pozdrawiam!
LOKI
Fakt, że ciemiernik biały (dla niepoznaki po łacinie zwany czarnym, Helleborus niger), wcześniej kwitnie niż wschodnie? a u mnie w ogóle wypadł, więc na jego kwitnienie liczyć nie mogę?
A Twoje zdolności artystyczne są naprawdę niesamowite.
Pozdrawiam!
LOKI
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Aniu! no i wywróżyło się!
...nie zaglądałam bo znowu coś mnie odsunęło od laptopa, ogrodów. Nie wiem może najpierw deszczem zimno i szaruga, potem remont w domu a na koniec fala mrozów i śniegu ogród uśpiła. Nie czytałam ale zdjęć nie mogłam sobie odmówić, bo Twój ogród jest niezwykle nastrojowy, Hortensja dębolistna przecudnej urody szczególnie jesienią no i ta orgia dalii w ogrodzie urzekała. Jeszcze teraz trawa zielona i trawy ozdabiają ogród!. Pozdrawiam serdecznie i życzę zdrówkaMaska-Maryniu Cieszę się ,że do nie zaglądasz.

- Florian Silesia
- Od: 3 lip 2016, o 19:56
Ciemiernik biały przepiękny! On mnie zawsze fascynował, bo kwitnie jakby wbrew naturze. Jeden mi wypadł ale mam i kwitnie mi już nowy 

- Krychna
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
Aniu pracowita i pomysłowa z ciebie kobitka
Piękne bombki, obraz i wystrój ogrodowy
Jestem ciekawa skrzata na tarasie, czekam na efekt końcowy, pozdrawiam

Piękne bombki, obraz i wystrój ogrodowy

Jestem ciekawa skrzata na tarasie, czekam na efekt końcowy, pozdrawiam

- Beaby
- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Święta się zbliżają to u Ani trzeba nacieszyć oczęta ślicznymi i pomysłowymi dekoracjami, bańkami.
Brawa także dla ciemierników. Niech Cię długo cieszą pięknymi kwiatami.
Pozdrawiam.

Brawa także dla ciemierników. Niech Cię długo cieszą pięknymi kwiatami.
Pozdrawiam.

No proszę u Ciebie już święta.
Serwetki na bombki kupowałaś w internecie?Bardzo ładne.
Obraz z jeżówkami też piękny.Masz talent.

Serwetki na bombki kupowałaś w internecie?Bardzo ładne.
Obraz z jeżówkami też piękny.Masz talent.

-
- Od: 28 lis 2020, o 09:27

Kiedy będzię to nasze cudowne lato poprzedzone wiosną .
Dużo zdrówka i pozdrowienia dla Sławeczka

- jarha
- Od: 17 lip 2014, o 23:28
Aniu
widzę, że u Ciebie przygotowania świąteczne idą pełną parą. Skrzaty ogrodowe bardzo pomysłowe
Bombki decoupage świetnie się prezentują i świerk w ogrodzie już świątecznie przystrojony
a pewnie coś tam jeszcze w międzyczasie szykujesz aby nam pokazać
Twoje ciemierniki już tak okazale kwitną, u mnie dopiero małe pączki. Zwykle te białe zakwitają mi na początku lutego.

Twoje ciemierniki już tak okazale kwitną, u mnie dopiero małe pączki. Zwykle te białe zakwitają mi na początku lutego.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 31 lip 2014, o 21:16
Nawet choinka już udekorowana!
Pięknie i pracowicie przygotowujesz się do świąt, Aniu.
Mnie się nawet myśleć o świętach nie chce.
Nikt nie przyjedzie ani nie przyjdzie,
my też nigdzie się nie wybieramy, a co tu przygotowywać dla dwojga dziadków....
Smutne to będą święta, ale może już ostatnie takie i jakoś trzeba je przetrwać.
Zdrówka i ciepełka.

Pięknie i pracowicie przygotowujesz się do świąt, Aniu.

Mnie się nawet myśleć o świętach nie chce.

Zdrówka i ciepełka.

Pozdrawiam. Lucyna
- anabuko1
- Od: 16 sty 2013, o 17:19
kania-Kasiu Ja już tam mieszkam cały czas. A już będą moje 2 święta Bożego Narodzenia .
Ja już w mieście jak mus to jestem i zostaję na noc. Ale w 90kilku procentach już tutaj mieszkam na okrągło.
Inaczej tutaj oddycham
Dlatego chce w tym tygodniu jeszcze dekoracje , bombki i dokończyć obrazy.
Fajnie, ze i ty będziesz trochę na wsi. Tam jest zupełnie inny klimat
korzo_m-Dorotko Mikołaj był bardzo skromny. Gwiazdka u mnie jest wieszałby wszyscy się zjeżdżają i w końcu rodzina cała razem
Ja już wianki zrobiłam. Ale jeszcze trochę innych dekoracyjnych prac przede mną. I ty zdążysz . Mamy sporo czasu .Jeszcze.
Locutus-LOKI No brawo, brawo.! Choinkę masz już .Och i nastrój świąteczny .Uwielbiam. Wiem, wiem , ubranie choinki zajmuje dużo czasu.
Ja jak na razie mam tylko choinkę w ogrodzie ubraną
U mnie te ciemiernik biały zawsze tak fajnie kwitnie od listopada do kwietnia. Nawet nie wiedziałam, ze ma nazwę czarny.
Chyba w negatywie.
te ciemierniki zwłaszcza te białe alei inne są cudne. Może na wiosenne kupie sobie taki ciemny.
Dziękuje bardzo. Cieszę się ,ze moje prace artystyczne ci się podobają.
pozdrawiam serdecznie.
Maska-Marysiu Nie ważne ,ze rzadko .Ważne, ze czasami zaglądasz do mnie. To mnie cieszy. Ja ostatnio jestem bardzo zajęta.
Bo i różne dekoracje robię i bombki. I obrazy. I w tym tygodniu chce to zrobić , pokończyć i sprzątnąć i temat zamknąć do. Po Nowym Roku.
Czasami i odpocząć i od ogrodu i od forum trzeba. A ty jeszcze remonty miaąłś.to zawsze jest uciążliwe. Ale potem zawsze pięknie
Debolistna już pogubiła liście. Trawy w większości suche. Ale i tak fajnie wyglądają. Kilka tylko zielonych. A czy o murawie myślisz ??
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie i zdrówka ci życzę
Florian Silesia Ciemiernik biały i dla mnie jest przepiękny. Cudny. Zaczyna kwitnie jak w ogrodzie już prawie nic nie kwitnie.
I masz rację kwitnie jakby wbrew naturze. To dobrze, ze i ty je masz. To takie pocieszenie w zimie.
Krychna-Kryniu ; Beaby-Beatko Dziękuję, dziękuję.
Chcę jeszcze podziałać w tym tygodniu z dekoracjami.
A potem wszystko już sprzątnąć i zająć się przygotowaniami przedświątecznymi.
Skrzata na tarasie jeszcze nie wykończyłam. Jak go zrobię, to na pewno pokaże.
Ciemierniki bardzo cieszą. Zwłaszcza ten biały twardziel. Kwitnie sobie. Jak jest większy mrozi, to się kuli, kładzie i zamyka kwiaty.
A jak lżejsza pogoda rozkwita tak cały czas do kwietnia.
Pozdrawiam cieplutko. U nie jakoś zimno-2 niby. Ale wieje mocno i czuje się jakby było więcej na minusie.

danuta z- Danusiu No hej, jeszcze nie. Do świat jeszcze trochę czasu i sporo różnych prac.
Tak serwetki kupowałam w Internecie.
Dzisiaj kolejne ukończyłam . Cieszę się, ze obraz z jeżówki się spodobał. mi jeszcze nie do końca. Muszę coś jeszcze w nim zmienić.
Bobka-Bogusiu Deko śniegu około południa , lekko przyprószyło. Ale nie bardzo nawet jest widoczny. A w Chełmie ??
Oj do wiosny jeszcze trochę. Na razie przygotowania do świat, Potem czas zimowy, odpoczynku i pewnie pierwsze wysiewy w lutym do doniczek.
Dziękujemy pozdrowienia. I my Was cieplutko pozdrawiamy
jarha-Halinko Jeszcze mam sporo do zrobienia do świat. W tygodniu zaplanowałam sobie wykończyć dekoracje.
W ogrodzie świerk ubrany. Jeszcze muszę zrobić dekoracje na tarasie. W domu .a i porządki trzeba dokończyć .A potem pomyśleć nad choinką w domu .I nad daniami.
Troszkę mroziku jest ( -2 ) to ciemierniki położyły się lekko i skuliły w kwitnieniu. Ale kwikną, zżyją cudeńka. Mój zawsze rozkwita pod koniec listopada i tak sobie kwitnie do kwietnia.
plocczanka-Lucynko Na razie świerk- choineczka ubrana w ogrodzie. W domciu jeszcze nie.
Jeszcze wszystko robię, dekoracje, maluję, porządki ,itp..
Oj przykro mi ,że tylko we dwoje z mężem będziecie świętować. Ale trzeba cieszyć się i tym co mamy.
To w ogóle inny, dziwny rok. My teściową zabierzemy, córcia i jeden syn przyjedzie. To będzie razem weselej. Drugi syn nie przyleci z Anglii teraz.
Dziękuje i ja pozdrawiam cieplutko..
Takie rzeczy dzisiaj ukończyłam.

Bombki

stroik dla teściowej

wianek z samych szyszek. Każdą przyklejałam pojedynczo. Mozolna praca ) Jeszcze nie wiem, gdzie go zawieszę

Ha, ha i udekorowałam mój wianek na stolik .Podkład kupiłam. Taki był. Początkowo miał taki zostać tylko świece.
Ale jak patrzyłam na taki ascetyczny wygląd to zmieniłam go.

I taki jest

Taki też obraz wczoraj ukończyłam .
Ten z tyłu jeszcze nie ukończony . Jeszcze oprócz niego mam jeszcze 1 do wykończenia. Czyli 2.

No, a teraz idę do was ponaglać
.
Ja już w mieście jak mus to jestem i zostaję na noc. Ale w 90kilku procentach już tutaj mieszkam na okrągło.
Inaczej tutaj oddycham

Dlatego chce w tym tygodniu jeszcze dekoracje , bombki i dokończyć obrazy.
Fajnie, ze i ty będziesz trochę na wsi. Tam jest zupełnie inny klimat

korzo_m-Dorotko Mikołaj był bardzo skromny. Gwiazdka u mnie jest wieszałby wszyscy się zjeżdżają i w końcu rodzina cała razem

Ja już wianki zrobiłam. Ale jeszcze trochę innych dekoracyjnych prac przede mną. I ty zdążysz . Mamy sporo czasu .Jeszcze.

Locutus-LOKI No brawo, brawo.! Choinkę masz już .Och i nastrój świąteczny .Uwielbiam. Wiem, wiem , ubranie choinki zajmuje dużo czasu.
Ja jak na razie mam tylko choinkę w ogrodzie ubraną
U mnie te ciemiernik biały zawsze tak fajnie kwitnie od listopada do kwietnia. Nawet nie wiedziałam, ze ma nazwę czarny.
Chyba w negatywie.

Dziękuje bardzo. Cieszę się ,ze moje prace artystyczne ci się podobają.

pozdrawiam serdecznie.
Maska-Marysiu Nie ważne ,ze rzadko .Ważne, ze czasami zaglądasz do mnie. To mnie cieszy. Ja ostatnio jestem bardzo zajęta.
Bo i różne dekoracje robię i bombki. I obrazy. I w tym tygodniu chce to zrobić , pokończyć i sprzątnąć i temat zamknąć do. Po Nowym Roku.
Czasami i odpocząć i od ogrodu i od forum trzeba. A ty jeszcze remonty miaąłś.to zawsze jest uciążliwe. Ale potem zawsze pięknie

Debolistna już pogubiła liście. Trawy w większości suche. Ale i tak fajnie wyglądają. Kilka tylko zielonych. A czy o murawie myślisz ??
Dziękuję i ja pozdrawiam serdecznie i zdrówka ci życzę

Florian Silesia Ciemiernik biały i dla mnie jest przepiękny. Cudny. Zaczyna kwitnie jak w ogrodzie już prawie nic nie kwitnie.
I masz rację kwitnie jakby wbrew naturze. To dobrze, ze i ty je masz. To takie pocieszenie w zimie.
Krychna-Kryniu ; Beaby-Beatko Dziękuję, dziękuję.

A potem wszystko już sprzątnąć i zająć się przygotowaniami przedświątecznymi.
Skrzata na tarasie jeszcze nie wykończyłam. Jak go zrobię, to na pewno pokaże.
Ciemierniki bardzo cieszą. Zwłaszcza ten biały twardziel. Kwitnie sobie. Jak jest większy mrozi, to się kuli, kładzie i zamyka kwiaty.
A jak lżejsza pogoda rozkwita tak cały czas do kwietnia.

Pozdrawiam cieplutko. U nie jakoś zimno-2 niby. Ale wieje mocno i czuje się jakby było więcej na minusie.

danuta z- Danusiu No hej, jeszcze nie. Do świat jeszcze trochę czasu i sporo różnych prac.
Tak serwetki kupowałam w Internecie.
Dzisiaj kolejne ukończyłam . Cieszę się, ze obraz z jeżówki się spodobał. mi jeszcze nie do końca. Muszę coś jeszcze w nim zmienić.
Bobka-Bogusiu Deko śniegu około południa , lekko przyprószyło. Ale nie bardzo nawet jest widoczny. A w Chełmie ??
Oj do wiosny jeszcze trochę. Na razie przygotowania do świat, Potem czas zimowy, odpoczynku i pewnie pierwsze wysiewy w lutym do doniczek.
Dziękujemy pozdrowienia. I my Was cieplutko pozdrawiamy

jarha-Halinko Jeszcze mam sporo do zrobienia do świat. W tygodniu zaplanowałam sobie wykończyć dekoracje.
W ogrodzie świerk ubrany. Jeszcze muszę zrobić dekoracje na tarasie. W domu .a i porządki trzeba dokończyć .A potem pomyśleć nad choinką w domu .I nad daniami.
Troszkę mroziku jest ( -2 ) to ciemierniki położyły się lekko i skuliły w kwitnieniu. Ale kwikną, zżyją cudeńka. Mój zawsze rozkwita pod koniec listopada i tak sobie kwitnie do kwietnia.

plocczanka-Lucynko Na razie świerk- choineczka ubrana w ogrodzie. W domciu jeszcze nie.
Jeszcze wszystko robię, dekoracje, maluję, porządki ,itp..
Oj przykro mi ,że tylko we dwoje z mężem będziecie świętować. Ale trzeba cieszyć się i tym co mamy.
To w ogóle inny, dziwny rok. My teściową zabierzemy, córcia i jeden syn przyjedzie. To będzie razem weselej. Drugi syn nie przyleci z Anglii teraz.
Dziękuje i ja pozdrawiam cieplutko..

Takie rzeczy dzisiaj ukończyłam.

Bombki

stroik dla teściowej

wianek z samych szyszek. Każdą przyklejałam pojedynczo. Mozolna praca ) Jeszcze nie wiem, gdzie go zawieszę

Ha, ha i udekorowałam mój wianek na stolik .Podkład kupiłam. Taki był. Początkowo miał taki zostać tylko świece.
Ale jak patrzyłam na taki ascetyczny wygląd to zmieniłam go.

I taki jest

Taki też obraz wczoraj ukończyłam .

Ten z tyłu jeszcze nie ukończony . Jeszcze oprócz niego mam jeszcze 1 do wykończenia. Czyli 2.

No, a teraz idę do was ponaglać