Kawałeczek słońca na ziemi
- cyma2704
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 5 mar 2013, o 17:31
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kawałeczek słońca na ziemi
Jak będzie ciepło, to szybko posadzisz, to już przyjemność w porównaniu z dylematami zakupowymi. 
- sweetdaisy

- Od: 15 sty 2015, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Soniu, ja jak kupuję to w gorącej wodzie kąpana jestem - jak mam w łapkach, to już nie wypuszczę.
Potem wracam z łupami do domu, wkładam do garażu i ..... no właśnie tutaj jest zonk.
Co, gdzie, jakie duże rośnie, jaka ziemia, z czym będzie pasowało...
Mógłby ktoś mi przyjść i poustawiać w ogrodzie - ja już sobie do ziemi bym powkładała

Potem wracam z łupami do domu, wkładam do garażu i ..... no właśnie tutaj jest zonk.
Co, gdzie, jakie duże rośnie, jaka ziemia, z czym będzie pasowało...
Mógłby ktoś mi przyjść i poustawiać w ogrodzie - ja już sobie do ziemi bym powkładała
- Beaby

- Od: 16 lut 2014, o 13:16
Witam!
Przyszłam się oficjalnie pozachwycać
Białą serduszkę sadziłam w ubiegłym roku jak już chowała się spać - równie z niecierpliwością czekam czy się jej u mnie sposoba.
Rachunek sumienia bardzo uroczy, ale nie wierzę, że już zakończony - wszak oczy mimo, że szeroko zamknięte to zawsze coś fajnego zauważą.
A agapanta dajesz na rabatę czy do ciasnych donic, bo dostałam i się zastanawiam gdzie i jak będzie mu najlepiej.
Pozdrawiam!
Przyszłam się oficjalnie pozachwycać
Białą serduszkę sadziłam w ubiegłym roku jak już chowała się spać - równie z niecierpliwością czekam czy się jej u mnie sposoba.
Rachunek sumienia bardzo uroczy, ale nie wierzę, że już zakończony - wszak oczy mimo, że szeroko zamknięte to zawsze coś fajnego zauważą.
A agapanta dajesz na rabatę czy do ciasnych donic, bo dostałam i się zastanawiam gdzie i jak będzie mu najlepiej.
Pozdrawiam!
- Malvy
- 500p

- Od: 10 lut 2015, o 19:39
Zuza, piękna lista Tobie wyszła, mnóstwo kwiecia będzie na wiosnę i przez całe lato
Też mam podobnie, że niby wiem co chcę, ale jak zobaczę coś co mnie zachwyci, to nie ma zmiłuj
a potem Mama na mnie patrzy jak na jakiegoś ogrodowego pasożyta, bo ponoć wymarzyła sobie "elegancji i bez roboty" a ja jej tu tyle różności znoszę
Trudno: ja kopię, na sadzę, ja mam 
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Zuzka ja dopiero teraz piszę, bo dopiero odżyłam... padłam jak zobaczyłam zakupy. O matko!
Ależ będzie pięknie! Czy szałwia Hot Lips nie jest przypadkiem jednoroczna?
To bylina. Przed chwila sprawdziłam, bo ja dla odmiany kupiłam dzwonka Hot Lips i zaczełam się zastanawiać czy to to samo....
-
plocczanka
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 31 lip 2014, o 21:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oj, Zuzka ! Oczopląsu dostałam, czytając listę Twoich nabytków.
Rozbudowujesz swoją kolekcję w tempie godnym pozazdroszczenia.
Ale ja Ci nie zazdroszczę, pokażesz zdjęcia, będę z przyjemnością oglądać.
Rozbudowujesz swoją kolekcję w tempie godnym pozazdroszczenia.
Ale ja Ci nie zazdroszczę, pokażesz zdjęcia, będę z przyjemnością oglądać.
- dorcia7

- Od: 13 lip 2011, o 13:58
Dzwonek Hot Lips to bylina,zimuje bez problemu i bez okrywania i jest bardzo ekspansywny ,rozłazi się
natomiast szałwia Hot Lips -sprzedawcy piszą że to bylina ,kupiłam kilka lat temu ,zimy nie przeżyła bo byliną nie jest,ale w tym roku mam zamówioną u Wioli i wiem od niej ,że jest szansa na przezimowanie pod konkretną kołderką z liści , z floksem Tiara tzn z jego miejscówką dobrze się zastanów,miałam i to jak do tej pory jedyny floks który mnie rozczarował,otóż kwiatki pełne nie rozwinęły się, a zaczęły im płatki na końcach brązowieć i usychać,konsultowałam tutaj na forum z kilkoma posiadaczami Tiary u większości były podobne objawy,ktoś z forumowiczów zasięgnął opinii specjalisty i jest sugestia żeby nie sadzić go w pełnym słońcu co jest ewenementem wśród floksów bo one słońce kochają
- nifredil

- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Zuza, szaleństwo zakupowe trwa, zapomniałaś na końcu listy dodać "moja wina, moja bardzo wielka wina"
Rabata zryta, teraz tylko czekać na dostawę paczuszek i zostają same przyjemności: sadzenie
Tulipanowemu żołnierzowi musisz koniecznie zmienić czapeczkę bo ci chłopak wyrasta
Tulipanowemu żołnierzowi musisz koniecznie zmienić czapeczkę bo ci chłopak wyrasta
- sweetdaisy

Bea, będziemy razem podpatrywać nasze białe serduszki
Lista masz rację, na pewno się poszerzy jeszcze, wszak do sklepów dopiero roślinki napływają
Agapanta właśnie chyba dam do doniczki, czytałam i oglądałam w necie, że on lubi ciasne donice, a poza tym fajnie w nich wygląda
Malvy, jak coś w oko wpadnie to przechlapane. Musi być i basta. Mnie tylko ogranicza cień - mam go mało, więc typowo cieniolubne odpadają.
Aneczko, szałwia kupiona na Gardenii jako zachciewajka
Jak się uda przezimować to fajnie, jak nie to w przyszłym roku będzie miejsce na nowe chciejstwo
Kasiu, z tego co wiem dzwonek i szałwia to różne roślinki. Twoja bardziej żywotna
Lucynko, będę zdjęcia pstrykać i wstawiać. Mam tylko nadzieję, że moje nabytki będą się godnie do tych zdjęć prezentować.
Dorcia, dziękuję kochana za wszelkie dobre rady - tego teraz najbardziej mi trzeba
Najchętniej dała bym moją listę doświadczonym forumowiczkom i odebrała z gotowymi propozycjami posadzenia
Dla mnie te wszystkie rośliny to w większości nowość
Floks Tiara wiedziałam że należy do rodzaju nierozwijających się pąków kwiatowych, ale dzięki Twojej radzie znajdzie miejscówkę bardziej w półcieniu.
Sabinko, masz rację, to moja i tylko moja baaardzo wielka wina
Paczuszki nie przyjdą, bo TO WSZYSTKO SIEDZI JUŻ W DONICZKACH W GARAŻU
Tulipanka muszę jutro odwiedzić, bo dziś zapomniałam
Dziś wszystkie roślinki wystawione zostały na dwór. Na noc nie zapowiadają przymrozków, więc tam zostaną. Mam nadzieję, że dobrze robię
KOCHANI, przyjmę wszelkie dobre rady dotyczące sadzenia.
Każda uwaga do wypisanych przeze mnie roślinek jest dla mnie bardzo cenna.
Malvy, jak coś w oko wpadnie to przechlapane. Musi być i basta. Mnie tylko ogranicza cień - mam go mało, więc typowo cieniolubne odpadają.
Aneczko, szałwia kupiona na Gardenii jako zachciewajka
Kasiu, z tego co wiem dzwonek i szałwia to różne roślinki. Twoja bardziej żywotna
Lucynko, będę zdjęcia pstrykać i wstawiać. Mam tylko nadzieję, że moje nabytki będą się godnie do tych zdjęć prezentować.
Dorcia, dziękuję kochana za wszelkie dobre rady - tego teraz najbardziej mi trzeba
Sabinko, masz rację, to moja i tylko moja baaardzo wielka wina
Dziś wszystkie roślinki wystawione zostały na dwór. Na noc nie zapowiadają przymrozków, więc tam zostaną. Mam nadzieję, że dobrze robię
KOCHANI, przyjmę wszelkie dobre rady dotyczące sadzenia.
Każda uwaga do wypisanych przeze mnie roślinek jest dla mnie bardzo cenna.
-
sto-krotka
- 100p

- Od: 19 lut 2015, o 17:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witam bardzo serdecznie
pięknie tu u Ciebie
pozwolę sobie co jakiś czas zaglądać 
- sweetdaisy

Witaj sto-krotko, miło mi Cię gościć
Oczywiście zaglądaj - zapraszam.
Oczywiście zaglądaj - zapraszam.
- Annes 77

- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Zuza do mnie paczka z liliami pewnie po niedzieli przyjdzie:) Zajrzałam w prognozy i w poniedziałek ma być 14 stopni,ciekawe,czy się sprawdzi?
- aneczka1979

- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Nie no serio przerażają mnie te spływające już paczki...
Uf... nie ogarnęłabym teraz tematu absolutnie! Pocieszenie dla mnie takie, że powojniki na pewno dostanę nie prędzej jak na koniec marca.
Zawsze to trochę dodatkowego czasu. 
- sweetdaisy

Annes,ja też sprawdzałam pogodę. Od niedzieli ładnie
Akurat w niedzielę mnie nie ma, ale od poniedziałku lecę kończyć przekopaną rabatę, żebym już choć część roślin mogła zadołować. Najgorsze, że wciąż nie mam wizji
E tam, najwyżej później trochę poprzesadzam 
Aneczko, pomyśl sobie, że u mnie większość z tych zakupionych już w doniczkach siedzi, bo nosy im nawet w zimnym garażu powyłaziły. Przesadzania było że hej
A teraz za chwilę drugi raz do ziemi. Powojniki kupuję ze szkółki, więc tym razem to ja wybiorę, kiedy mają do mnie zawitać
Boję się tylko, że jak będzie w przyszłym tyg tak słonecznie, to bez tej chmurowej kołderki w nocy mróz będzie chwytał 
Aneczko, pomyśl sobie, że u mnie większość z tych zakupionych już w doniczkach siedzi, bo nosy im nawet w zimnym garażu powyłaziły. Przesadzania było że hej