Kawałeczek słońca na ziemi

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Kawałeczek słońca na ziemi

Post »

Jak będzie ciepło, to szybko posadzisz, to już przyjemność w porównaniu z dylematami zakupowymi. :)
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 sty 2015, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Soniu, ja jak kupuję to w gorącej wodzie kąpana jestem - jak mam w łapkach, to już nie wypuszczę.
Potem wracam z łupami do domu, wkładam do garażu i ..... no właśnie tutaj jest zonk.
Co, gdzie, jakie duże rośnie, jaka ziemia, z czym będzie pasowało...
Mógłby ktoś mi przyjść i poustawiać w ogrodzie - ja już sobie do ziemi bym powkładała ;:224 ;:131
Pozdrawiam, Zuza
----------------------------
Słoneczny kawałek mojego miejsca na ziemi I, II, III
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Witam! :wit
Przyszłam się oficjalnie pozachwycać ;:180
Białą serduszkę sadziłam w ubiegłym roku jak już chowała się spać - równie z niecierpliwością czekam czy się jej u mnie sposoba.
Rachunek sumienia bardzo uroczy, ale nie wierzę, że już zakończony - wszak oczy mimo, że szeroko zamknięte to zawsze coś fajnego zauważą.
A agapanta dajesz na rabatę czy do ciasnych donic, bo dostałam i się zastanawiam gdzie i jak będzie mu najlepiej.
Pozdrawiam!
Awatar użytkownika
Malvy
500p
500p
Od: 10 lut 2015, o 19:39

Post »

Zuza, piękna lista Tobie wyszła, mnóstwo kwiecia będzie na wiosnę i przez całe lato ;:215 Też mam podobnie, że niby wiem co chcę, ale jak zobaczę coś co mnie zachwyci, to nie ma zmiłuj :lol: a potem Mama na mnie patrzy jak na jakiegoś ogrodowego pasożyta, bo ponoć wymarzyła sobie "elegancji i bez roboty" a ja jej tu tyle różności znoszę :twisted: Trudno: ja kopię, na sadzę, ja mam ;:172
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Zuzka ja dopiero teraz piszę, bo dopiero odżyłam... padłam jak zobaczyłam zakupy. O matko! ;:oj Ależ będzie pięknie! Czy szałwia Hot Lips nie jest przypadkiem jednoroczna?
vimen
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 11 sty 2015, o 16:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To bylina. Przed chwila sprawdziłam, bo ja dla odmiany kupiłam dzwonka Hot Lips i zaczełam się zastanawiać czy to to samo....
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16

Post »

Oj, Zuzka ! Oczopląsu dostałam, czytając listę Twoich nabytków.
Rozbudowujesz swoją kolekcję w tempie godnym pozazdroszczenia. ;:138
Ale ja Ci nie zazdroszczę, pokażesz zdjęcia, będę z przyjemnością oglądać. :;230
Awatar użytkownika
dorcia7
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 lip 2011, o 13:58

Post »

Dzwonek Hot Lips to bylina,zimuje bez problemu i bez okrywania i jest bardzo ekspansywny ,rozłazi się :( natomiast szałwia Hot Lips -sprzedawcy piszą że to bylina ,kupiłam kilka lat temu ,zimy nie przeżyła bo byliną nie jest,ale w tym roku mam zamówioną u Wioli i wiem od niej ,że jest szansa na przezimowanie pod konkretną kołderką z liści , z floksem Tiara tzn z jego miejscówką dobrze się zastanów,miałam i to jak do tej pory jedyny floks który mnie rozczarował,otóż kwiatki pełne nie rozwinęły się, a zaczęły im płatki na końcach brązowieć i usychać,konsultowałam tutaj na forum z kilkoma posiadaczami Tiary u większości były podobne objawy,ktoś z forumowiczów zasięgnął opinii specjalisty i jest sugestia żeby nie sadzić go w pełnym słońcu co jest ewenementem wśród floksów bo one słońce kochają
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Zuza, szaleństwo zakupowe trwa, zapomniałaś na końcu listy dodać "moja wina, moja bardzo wielka wina" :;230 Rabata zryta, teraz tylko czekać na dostawę paczuszek i zostają same przyjemności: sadzenie :tan
Tulipanowemu żołnierzowi musisz koniecznie zmienić czapeczkę bo ci chłopak wyrasta ;:108
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea, będziemy razem podpatrywać nasze białe serduszki :wink: Lista masz rację, na pewno się poszerzy jeszcze, wszak do sklepów dopiero roślinki napływają ;:108 Agapanta właśnie chyba dam do doniczki, czytałam i oglądałam w necie, że on lubi ciasne donice, a poza tym fajnie w nich wygląda ;:333
Malvy, jak coś w oko wpadnie to przechlapane. Musi być i basta. Mnie tylko ogranicza cień - mam go mało, więc typowo cieniolubne odpadają.
Aneczko, szałwia kupiona na Gardenii jako zachciewajka :wink: Jak się uda przezimować to fajnie, jak nie to w przyszłym roku będzie miejsce na nowe chciejstwo ;:198 ;:306
Kasiu, z tego co wiem dzwonek i szałwia to różne roślinki. Twoja bardziej żywotna ;:333
Lucynko, będę zdjęcia pstrykać i wstawiać. Mam tylko nadzieję, że moje nabytki będą się godnie do tych zdjęć prezentować.
Dorcia, dziękuję kochana za wszelkie dobre rady - tego teraz najbardziej mi trzeba ;:333 ;:180 Najchętniej dała bym moją listę doświadczonym forumowiczkom i odebrała z gotowymi propozycjami posadzenia ;:183 ;:306 Dla mnie te wszystkie rośliny to w większości nowość ;:131 Floks Tiara wiedziałam że należy do rodzaju nierozwijających się pąków kwiatowych, ale dzięki Twojej radzie znajdzie miejscówkę bardziej w półcieniu.
Sabinko, masz rację, to moja i tylko moja baaardzo wielka wina ;:108 Paczuszki nie przyjdą, bo TO WSZYSTKO SIEDZI JUŻ W DONICZKACH W GARAŻU ;:oj ;:oj ;:oj Tulipanka muszę jutro odwiedzić, bo dziś zapomniałam ;:131

Dziś wszystkie roślinki wystawione zostały na dwór. Na noc nie zapowiadają przymrozków, więc tam zostaną. Mam nadzieję, że dobrze robię :oops:
KOCHANI, przyjmę wszelkie dobre rady dotyczące sadzenia.
Każda uwaga do wypisanych przeze mnie roślinek jest dla mnie bardzo cenna.
Pozdrawiam, Zuza
sto-krotka
100p
100p
Od: 19 lut 2015, o 17:28

Post »

Witam bardzo serdecznie :wit pięknie tu u Ciebie ;:333 pozwolę sobie co jakiś czas zaglądać ;:204
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj sto-krotko, miło mi Cię gościć :wit
Oczywiście zaglądaj - zapraszam.
Pozdrawiam, Zuza
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Zuza do mnie paczka z liliami pewnie po niedzieli przyjdzie:) Zajrzałam w prognozy i w poniedziałek ma być 14 stopni,ciekawe,czy się sprawdzi?
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Nie no serio przerażają mnie te spływające już paczki... :oops: Uf... nie ogarnęłabym teraz tematu absolutnie! Pocieszenie dla mnie takie, że powojniki na pewno dostanę nie prędzej jak na koniec marca. ;:215 Zawsze to trochę dodatkowego czasu. :wink:
Awatar użytkownika
sweetdaisy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Annes,ja też sprawdzałam pogodę. Od niedzieli ładnie ;:333 Akurat w niedzielę mnie nie ma, ale od poniedziałku lecę kończyć przekopaną rabatę, żebym już choć część roślin mogła zadołować. Najgorsze, że wciąż nie mam wizji ;:151 E tam, najwyżej później trochę poprzesadzam ;:173
Aneczko, pomyśl sobie, że u mnie większość z tych zakupionych już w doniczkach siedzi, bo nosy im nawet w zimnym garażu powyłaziły. Przesadzania było że hej :? A teraz za chwilę drugi raz do ziemi. Powojniki kupuję ze szkółki, więc tym razem to ja wybiorę, kiedy mają do mnie zawitać ;:198 Boję się tylko, że jak będzie w przyszłym tyg tak słonecznie, to bez tej chmurowej kołderki w nocy mróz będzie chwytał ;:151
Pozdrawiam, Zuza
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”