Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD

Post »

Zdjęcia bardzo ładne, obejrzałem wszystkie iryski, które Tobie kwitną i jestem pod ogromnym wrażeniem, gdyż są śliczne. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
hala67
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2011, o 22:12
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Maryniu przyłączam się do chóru zachwyconych limonkową piwonią. Jest urzekająca, a do tego tak wcześnie rozwija swoje kwiaty.
Jestem zaskoczona, że już kwitnie u Ciebie krwawnik. Moim daleko jeszcze do kwitnienia, a poza tym mszyce je atakują. Muszę zastosować oprysk.
Co to za roślinka na drugim zdjęciu ostatniej serii? Przypomina mi laję, czy to ona?
Pozdrawiam Hala
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Takiej piwoni jeszcze nie widzialam,jestem pod wrazeniem,cudenko:)
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Maryniu spaceru nigdy dość, wracam, oglądam, podglądam, czasami zastanawiam się co to za roślinka bo tak są świetnie zrobione zdjęcia :heja kolory na działce są teraz urocze a po tym deszczu wszystko nabrało wigoru ;:108 piwonia ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,kwiaty jak zwykle piękne ,ale przecież nie musisz się tak spieszyć z ich rozkwitaniem ,bo ciągle nie mogę nadążyć,u mnie wszystko później,więc oglądam u Ciebie i dreptam z niecierpliwością ,kiedy u mnie też zakwitnie,pozdrawiam i podziwiam Twój ogród :wit ;:oj
Awatar użytkownika
baasik
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 29 sie 2013, o 16:23

Post »

Maryniu, oglądanie Twoich fotek to sama przyjemność ;:333
Limonkowa piwonia zachwycająca :shock:
Hakonechloe jest już u mnie i parę innych traw ;:306 Ja także nie kieruję się niczym poza własnym gustem :) i lubię eksperymentować. Ale także ciekawi mnie jak komuś udaje się to, co mnie nie wychodzi ;:218 Np. czosnki, u mnie wiecznie giną ;:209
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Ewciu wczoraj i ja pracowicie ale spokojnie ...no prawie sąsiedzi wzięli się w samo południe za koszenie ...2 podkaszarki / takie ledwie zipiejące / "chodziły" 3 godziny a chwilami jeszcze u innego piła spalinowa...miałam wrażenie,że za chwilę pogotowie ratunkowe trzeba będzie do mnie wzywać! Ale wytrwałam...jak ludziom brak elementarnych zasad współżycia sąsiedzkiego...Nie przeszkadzała im obecność innych sąsiadów ale nikt się nie odważył pisnąć słówka ...ubolewaliśmy tylko między sobą! ;:131
Tak że ten dzień nie był całkowicie do pozazdroszczenia!
Ale też wykopałam i przesadziłam 2 hosty i kilka paproci, które od sąsiada zaczęły do mnie przechodzić... ;:145

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Shiz3R - Robercie moje irysy to zwyczajne pospólstwo irysowe...ale dla mnie to nie ma znaczenia ... ;:185 fanką irysów nie jestem ale kocham wszystkie kwiaty nawet te najzwyklejsze ! Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia! Dla Ciebie moje " babcine" irysy

Obrazek

Obrazek

Halinko - miło,że i Ty wpadłaś ! ;:168 Piwonią się cieszę bardzo , codziennie robię jej sesję zdjęciową chociaż mam trudne podejście do niej... :) A żółto białe kwiatuszki możliwe,że to laja , wzięłam od sąsiadki sadzonkę a ona miała zdobyczne nasiona i dla niej to nn...
Krwawniki kwitną mi 2 ale to jakieś niskie odmiany , inne jeszcze nie...Mszycy w tym sezonie nie brakuje ...u mnie zaatakowane m.in.wiciokrzewy!
Dla tych, którym podoba się limonkowa piękność ...zakwitła po raz pierwszy w 3 roku u mnie 5 kwiatuszkami - nie jest źle... prawda ??

Obrazek

patusia336 jak ja się nią cieszę! :)

Obrazek

mar33 - Marysiu cieszę się ,że zwróciłaś uwagę na moje fotki...to bardzo ulubione dla mnie zajęcie... :)
a jeszcze jak ktoś je zauważy ...to już :D jestem! Masz rację , rośliny bardzo wigorne...zaczynają się zagłuszać wzajemnie..wczoraj musiałam troszkę poprzesadzać ...Ziemia wilgotna jeszcze to miło bo leciutko mogłam to zrobić.. :)
piwonia lekarska
Obrazek

Obrazek

Martuś u mnie wcześniej mówisz ? Jakiś taki mikroklimat u mnie ! ;:306 Za uznanie dla moich podopiecznych ;:180 wielkie! Miłe to słowa od takiej Ogrodniczki! ;:196

calsap
Obrazek
i azalie
Obrazek

Obrazek

Obrazek

baasik Basiu bardzo się cieszę,że i Tobie podobają się moje fotki ! :D i taką wyrażasz opinię ;:196

Będę kibicować Twojej hakusi, czuję się jej"matką chrzestną" ;:306 Będziesz z niej zadowolona... Trzeba się bardzo starać, żeby jej uprawa się nie udała...a Ty przecież wytrawną ogrodniczką jesteś! ;:63
Eksperymentowanie to również moja druga natura! :) obywam się bez wzorców i działam po swojemu !
Z czosnkami nie mam problemu , poza ich fizjologiczną podobno chorobą...zasychanie liści w czasie kwitnienia ...Ale ja je posadziłam w starej plastikowej misce-miednicy i mają się dobrze od kilku lat, te które dokupuję także sadzę w donicach chryzantemowych / najchętniej/a po kwitnieniu na nich stawiam następne donice z innymi sezonowymi roślinami...pustych miejsc nie ma. Bo u mnie ciasnota jest ...nie to co u ciebie bo Ty to obszarnik jesteś i pewnie mnie nie bardzo pojmujesz... ;:306 Nornice podobno ich nie jedzą ale straciłam posadzone do ziemi karatawskie i bułgarskiego też nie widzę w tym roku na razie ..miałam kilka lat w ziemi... ;:131

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Tyle tych roślinek pięknych pokazujesz, że nie wiadomo, na które się patrzeć. Wszystkie przepiękne. ;:108
Co do irysków, to są prześliczne. Na pierwszym zdjęciu Flavascens, którego mam od kilku lat, od niego rozpocząłem przygodę irysową i jest bardzo ładny. Na drugim zdjęciu ten irys jest prześliczny, chyba błękitny? Bardzo lubię ten kolorek u kwiatów, lecz w niektórych on nie występuje.
Pozdrawiam, Robert.
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Maryniu,ogród widzę kipi kwiatami i pięknymi kolorami ,cieszę się,że mogę być w Twoim ogrodzie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie :wit ;:196
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Miłym Gościom Robertowi, Marcie dziękuję za odwiedziny i całej rzeszy ;:204 również!

Wczorajszy dzień spędziłam w pozycji horyzontalnej na huśtawko ławeczce :)w cieniu i paprociach... bo jakoś samopoczucie mi wczoraj " siadło"chyba po tych "wykopkach" przedwczorajszych... ;:131 No cóż... nie poszaleje się już...pesel jest nieubłagany ;:145 ...
Po odpoczynku dzisiaj już jest w porządku ale znowu zapowiada się upalny dzień, wolałabym o kilka st.mniej...wczoraj miałam 28st. w cieniu ;:oj ...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

:wit
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p

Post »

Paprocie się pieknie rozrosły. Piwonie ładnie kwitną, tak jak i również iryski syberyjskie, czy ten błękitny irys, który ochładza ten słoneczny dzień. ;:108
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

I kolejne piękne foteczki a limonkowa coraz ładniejsza. ;:138
Bardzo oryginalne ujęcie traw na tle paproci. ;:215
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piwonie mam i ja :D Niektóre się jednak nie rozwiną, bo sczerniały im pąki, ale i tak będę się cieszyć.
Skwar okrutny, ale wczoraj było w słońcu tylko 47 stopni ;:306 Poprzedniego dnia 49. Temperatura zaczęła spadać ;:306
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

Jak ja lubię te spacerki, prześliczne piwonie, prześliczne ;:215
Awatar użytkownika
Iw
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 sie 2008, o 22:00

Post »

Tak, w tym ogrodzie widać rękę gospodarza ;:108 . Lubię Maryna do Ciebie wpadać ;:196
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”