Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Re: Marpy kwiatki wiosenno-letnie ...CD
Zdjęcia bardzo ładne, obejrzałem wszystkie iryski, które Tobie kwitną i jestem pod ogromnym wrażeniem, gdyż są śliczne. 

Pozdrawiam, Robert.
- hala67
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 paź 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Maryniu przyłączam się do chóru zachwyconych limonkową piwonią. Jest urzekająca, a do tego tak wcześnie rozwija swoje kwiaty.
Jestem zaskoczona, że już kwitnie u Ciebie krwawnik. Moim daleko jeszcze do kwitnienia, a poza tym mszyce je atakują. Muszę zastosować oprysk.
Co to za roślinka na drugim zdjęciu ostatniej serii? Przypomina mi laję, czy to ona?
Jestem zaskoczona, że już kwitnie u Ciebie krwawnik. Moim daleko jeszcze do kwitnienia, a poza tym mszyce je atakują. Muszę zastosować oprysk.
Co to za roślinka na drugim zdjęciu ostatniej serii? Przypomina mi laję, czy to ona?
Pozdrawiam Hala
- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Takiej piwoni jeszcze nie widzialam,jestem pod wrazeniem,cudenko:)
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Maryniu spaceru nigdy dość, wracam, oglądam, podglądam, czasami zastanawiam się co to za roślinka bo tak są świetnie zrobione zdjęcia
kolory na działce są teraz urocze a po tym deszczu wszystko nabrało wigoru
piwonia 

Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,kwiaty jak zwykle piękne ,ale przecież nie musisz się tak spieszyć z ich rozkwitaniem ,bo ciągle nie mogę nadążyć,u mnie wszystko później,więc oglądam u Ciebie i dreptam z niecierpliwością ,kiedy u mnie też zakwitnie,pozdrawiam i podziwiam Twój ogród

- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Maryniu, oglądanie Twoich fotek to sama przyjemność
Limonkowa piwonia zachwycająca
Hakonechloe jest już u mnie i parę innych traw
Ja także nie kieruję się niczym poza własnym gustem
i lubię eksperymentować. Ale także ciekawi mnie jak komuś udaje się to, co mnie nie wychodzi
Np. czosnki, u mnie wiecznie giną 

Limonkowa piwonia zachwycająca

Hakonechloe jest już u mnie i parę innych traw

pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Ewciu wczoraj i ja pracowicie ale spokojnie ...no prawie sąsiedzi wzięli się w samo południe za koszenie ...2 podkaszarki / takie ledwie zipiejące / "chodziły" 3 godziny a chwilami jeszcze u innego piła spalinowa...miałam wrażenie,że za chwilę pogotowie ratunkowe trzeba będzie do mnie wzywać! Ale wytrwałam...jak ludziom brak elementarnych zasad współżycia sąsiedzkiego...Nie przeszkadzała im obecność innych sąsiadów ale nikt się nie odważył pisnąć słówka ...ubolewaliśmy tylko między sobą!
Tak że ten dzień nie był całkowicie do pozazdroszczenia!
Ale też wykopałam i przesadziłam 2 hosty i kilka paproci, które od sąsiada zaczęły do mnie przechodzić...

Shiz3R - Robercie moje irysy to zwyczajne pospólstwo irysowe...ale dla mnie to nie ma znaczenia ...
fanką irysów nie jestem ale kocham wszystkie kwiaty nawet te najzwyklejsze ! Cieszę się, że podobają Ci się moje zdjęcia! Dla Ciebie moje " babcine" irysy

Halinko - miło,że i Ty wpadłaś !
Piwonią się cieszę bardzo , codziennie robię jej sesję zdjęciową chociaż mam trudne podejście do niej...
A żółto białe kwiatuszki możliwe,że to laja , wzięłam od sąsiadki sadzonkę a ona miała zdobyczne nasiona i dla niej to nn...
Krwawniki kwitną mi 2 ale to jakieś niskie odmiany , inne jeszcze nie...Mszycy w tym sezonie nie brakuje ...u mnie zaatakowane m.in.wiciokrzewy!
Dla tych, którym podoba się limonkowa piękność ...zakwitła po raz pierwszy w 3 roku u mnie 5 kwiatuszkami - nie jest źle... prawda ??

patusia336 jak ja się nią cieszę!

mar33 - Marysiu cieszę się ,że zwróciłaś uwagę na moje fotki...to bardzo ulubione dla mnie zajęcie...
a jeszcze jak ktoś je zauważy ...to już
jestem! Masz rację , rośliny bardzo wigorne...zaczynają się zagłuszać wzajemnie..wczoraj musiałam troszkę poprzesadzać ...Ziemia wilgotna jeszcze to miło bo leciutko mogłam to zrobić..
piwonia lekarska

Martuś u mnie wcześniej mówisz ? Jakiś taki mikroklimat u mnie !
Za uznanie dla moich podopiecznych
wielkie! Miłe to słowa od takiej Ogrodniczki!
calsap

i azalie

baasik Basiu bardzo się cieszę,że i Tobie podobają się moje fotki !
i taką wyrażasz opinię
Będę kibicować Twojej hakusi, czuję się jej"matką chrzestną"
Będziesz z niej zadowolona... Trzeba się bardzo starać, żeby jej uprawa się nie udała...a Ty przecież wytrawną ogrodniczką jesteś!
Eksperymentowanie to również moja druga natura!
obywam się bez wzorców i działam po swojemu !
Z czosnkami nie mam problemu , poza ich fizjologiczną podobno chorobą...zasychanie liści w czasie kwitnienia ...Ale ja je posadziłam w starej plastikowej misce-miednicy i mają się dobrze od kilku lat, te które dokupuję także sadzę w donicach chryzantemowych / najchętniej/a po kwitnieniu na nich stawiam następne donice z innymi sezonowymi roślinami...pustych miejsc nie ma. Bo u mnie ciasnota jest ...nie to co u ciebie bo Ty to obszarnik jesteś i pewnie mnie nie bardzo pojmujesz...
Nornice podobno ich nie jedzą ale straciłam posadzone do ziemi karatawskie i bułgarskiego też nie widzę w tym roku na razie ..miałam kilka lat w ziemi... 

Tak że ten dzień nie był całkowicie do pozazdroszczenia!
Ale też wykopałam i przesadziłam 2 hosty i kilka paproci, które od sąsiada zaczęły do mnie przechodzić...

Shiz3R - Robercie moje irysy to zwyczajne pospólstwo irysowe...ale dla mnie to nie ma znaczenia ...

Halinko - miło,że i Ty wpadłaś !

Krwawniki kwitną mi 2 ale to jakieś niskie odmiany , inne jeszcze nie...Mszycy w tym sezonie nie brakuje ...u mnie zaatakowane m.in.wiciokrzewy!
Dla tych, którym podoba się limonkowa piękność ...zakwitła po raz pierwszy w 3 roku u mnie 5 kwiatuszkami - nie jest źle... prawda ??

patusia336 jak ja się nią cieszę!

mar33 - Marysiu cieszę się ,że zwróciłaś uwagę na moje fotki...to bardzo ulubione dla mnie zajęcie...

a jeszcze jak ktoś je zauważy ...to już

piwonia lekarska

Martuś u mnie wcześniej mówisz ? Jakiś taki mikroklimat u mnie !

calsap

i azalie

baasik Basiu bardzo się cieszę,że i Tobie podobają się moje fotki !

Będę kibicować Twojej hakusi, czuję się jej"matką chrzestną"

Eksperymentowanie to również moja druga natura!

Z czosnkami nie mam problemu , poza ich fizjologiczną podobno chorobą...zasychanie liści w czasie kwitnienia ...Ale ja je posadziłam w starej plastikowej misce-miednicy i mają się dobrze od kilku lat, te które dokupuję także sadzę w donicach chryzantemowych / najchętniej/a po kwitnieniu na nich stawiam następne donice z innymi sezonowymi roślinami...pustych miejsc nie ma. Bo u mnie ciasnota jest ...nie to co u ciebie bo Ty to obszarnik jesteś i pewnie mnie nie bardzo pojmujesz...

Tyle tych roślinek pięknych pokazujesz, że nie wiadomo, na które się patrzeć. Wszystkie przepiękne.
Co do irysków, to są prześliczne. Na pierwszym zdjęciu Flavascens, którego mam od kilku lat, od niego rozpocząłem przygodę irysową i jest bardzo ładny. Na drugim zdjęciu ten irys jest prześliczny, chyba błękitny? Bardzo lubię ten kolorek u kwiatów, lecz w niektórych on nie występuje.

Co do irysków, to są prześliczne. Na pierwszym zdjęciu Flavascens, którego mam od kilku lat, od niego rozpocząłem przygodę irysową i jest bardzo ładny. Na drugim zdjęciu ten irys jest prześliczny, chyba błękitny? Bardzo lubię ten kolorek u kwiatów, lecz w niektórych on nie występuje.
Pozdrawiam, Robert.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Maryniu,ogród widzę kipi kwiatami i pięknymi kolorami ,cieszę się,że mogę być w Twoim ogrodzie,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie

- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Miłym Gościom Robertowi, Marcie dziękuję za odwiedziny i całej rzeszy
również!
Wczorajszy dzień spędziłam w pozycji horyzontalnej na huśtawko ławeczce :)w cieniu i paprociach... bo jakoś samopoczucie mi wczoraj " siadło"chyba po tych "wykopkach" przedwczorajszych...
No cóż... nie poszaleje się już...pesel jest nieubłagany
...
Po odpoczynku dzisiaj już jest w porządku ale znowu zapowiada się upalny dzień, wolałabym o kilka st.mniej...wczoraj miałam 28st. w cieniu
...

Wczorajszy dzień spędziłam w pozycji horyzontalnej na huśtawko ławeczce :)w cieniu i paprociach... bo jakoś samopoczucie mi wczoraj " siadło"chyba po tych "wykopkach" przedwczorajszych...

Po odpoczynku dzisiaj już jest w porządku ale znowu zapowiada się upalny dzień, wolałabym o kilka st.mniej...wczoraj miałam 28st. w cieniu

Paprocie się pieknie rozrosły. Piwonie ładnie kwitną, tak jak i również iryski syberyjskie, czy ten błękitny irys, który ochładza ten słoneczny dzień. 

Pozdrawiam, Robert.
- stasia_ogrod
- Od: 13 mar 2011, o 16:48
I kolejne piękne foteczki a limonkowa coraz ładniejsza.
Bardzo oryginalne ujęcie traw na tle paproci.

Bardzo oryginalne ujęcie traw na tle paproci.

- ewamaj66
- Od: 19 lut 2011, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piwonie mam i ja
Niektóre się jednak nie rozwiną, bo sczerniały im pąki, ale i tak będę się cieszyć.
Skwar okrutny, ale wczoraj było w słońcu tylko 47 stopni
Poprzedniego dnia 49. Temperatura zaczęła spadać 

Skwar okrutny, ale wczoraj było w słońcu tylko 47 stopni

- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Jak ja lubię te spacerki, prześliczne piwonie, prześliczne 

- Iw
- Od: 4 sie 2008, o 22:00
Tak, w tym ogrodzie widać rękę gospodarza
. Lubię Maryna do Ciebie wpadać