.
 . Dla Ciebie zaczynająca Gruss an Aachen
i cały jej krzaczek

.
 . 

, nie wysiałam. Skupiłam się na pomidorkach i miejsc na parapecie brakło.  A no sam, ale nie czasy na rodzenie dzieci. Ma za to zwierzaki i mnóstwo kolegów. Wiem, ze to może samolubne z mojej strony, ale takie życie
 , nie wysiałam. Skupiłam się na pomidorkach i miejsc na parapecie brakło.  A no sam, ale nie czasy na rodzenie dzieci. Ma za to zwierzaki i mnóstwo kolegów. Wiem, ze to może samolubne z mojej strony, ale takie życie   
  . Lato dopiero w sobotę (kalendarzowe) się zaczyna, może zdąrzymy się jeszcze popluskać
 . Lato dopiero w sobotę (kalendarzowe) się zaczyna, może zdąrzymy się jeszcze popluskać  

w jednym miejscu gdzie rosły w ubiegłym coś kiełkuje i nie wiem czy to one?
 w jednym miejscu gdzie rosły w ubiegłym coś kiełkuje i nie wiem czy to one?

mój Filemon jak był mały to podobnie wyglądał tylko nie miał takich oczek niebieskich.
  mój Filemon jak był mały to podobnie wyglądał tylko nie miał takich oczek niebieskich.

, a kocurka chyba rudaska wezmę drugiego, żeby temu się nie nudziło jak nas nie ma w domu, a potem na łowach
 , a kocurka chyba rudaska wezmę drugiego, żeby temu się nie nudziło jak nas nie ma w domu, a potem na łowach  

Przybyłam z rewizytą i z zainteresowaniem prześledziłam Twoje dokonania w siedlisku. Cóż, wiele mamy wspólnego - np. tak samo jak Ty zaczynałam z Ogrodziem - sadziłam wszystko na raz i to co mi się podobało
  Przybyłam z rewizytą i z zainteresowaniem prześledziłam Twoje dokonania w siedlisku. Cóż, wiele mamy wspólnego - np. tak samo jak Ty zaczynałam z Ogrodziem - sadziłam wszystko na raz i to co mi się podobało   Sierściuchy masz wspaniałe i bliźniaczo podobne. Jesteś pewna, że to nie matka z synem? Wiem, wiem, że są z różnych schronisk, ale niezbadane są psie ścieżki
 Sierściuchy masz wspaniałe i bliźniaczo podobne. Jesteś pewna, że to nie matka z synem? Wiem, wiem, że są z różnych schronisk, ale niezbadane są psie ścieżki   Cudowny Synek obdarowuje Cię rozkosznymi bukietami - to rozczulające
 Cudowny Synek obdarowuje Cię rozkosznymi bukietami - to rozczulające   Mój 10-latek na kwiatki ani spojrzy, liczy się tylko broń palna
  Mój 10-latek na kwiatki ani spojrzy, liczy się tylko broń palna   Ma na tym punkcie totalnego hopla i na zawołanie wyrecytuje już to historię powstania Tommy Guna, już to Magnum... albo Smarownicy (kto słyszał o takim karabinie???
 Ma na tym punkcie totalnego hopla i na zawołanie wyrecytuje już to historię powstania Tommy Guna, już to Magnum... albo Smarownicy (kto słyszał o takim karabinie???  )
 ) Ja z moich dalii musiałam zrezygnować bo potrzebowałam miejsca na róże... Zostawiłam sobie tylko jedną dalię bordową, bo jej kolor jest tak fantastyczny, że żal mi było. Zauważyłam, że Twoja Gruss an Aachen zupełnie inaczej wybarwiona niż moja
  Ja z moich dalii musiałam zrezygnować bo potrzebowałam miejsca na róże... Zostawiłam sobie tylko jedną dalię bordową, bo jej kolor jest tak fantastyczny, że żal mi było. Zauważyłam, że Twoja Gruss an Aachen zupełnie inaczej wybarwiona niż moja   W jakim miejscu u Ciebie rośnie? W pełnym słońcu?
  W jakim miejscu u Ciebie rośnie? W pełnym słońcu?
 Fantastycznie Ci się skalniaczek rozrasta, a róż to nawet nie komentuję tylko notuję w kajeciku kolejne chciejstwa - chyba muszę kupić wszystkie dostępne na rynku "Niemieckie pozdrowienia), bo straszną namiętnością do nich zapałałam...
  Fantastycznie Ci się skalniaczek rozrasta, a róż to nawet nie komentuję tylko notuję w kajeciku kolejne chciejstwa - chyba muszę kupić wszystkie dostępne na rynku "Niemieckie pozdrowienia), bo straszną namiętnością do nich zapałałam...
 Kociątko wspaniałe. Marzenka czy masz inny aparat? Bo zauważyłem, że Twoje zdjęcia są sporo ostrzejsze.
  Kociątko wspaniałe. Marzenka czy masz inny aparat? Bo zauważyłem, że Twoje zdjęcia są sporo ostrzejsze.