Sojusz starego z nowym cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p
Od: 15 maja 2013, o 09:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Sojusz starego z nowym cz.2

Post »

Joasiu Jo37 kuchnia powolutku osiąga stan pożądany :) Kafelki, pomimo wcześniejszego rozczarowania, że nie mogą być "na mijankę" wyglądają rzeczywiście w porządku, cieszę się, że przy okazji katastrofy, mogłam zrealizować marzenie :)
Joasiu atko na wsi Kredka ma rzeczkę w rowie melioracyjnym na tylnej granicy działki. W miastowym korzystała z balijki, w której miała napuszczoną wodę, czasem jeszcze się w niej chlapie, ale jednak woli zbiorniki naturalne :)
Grażynko życzę Ci kafelków z marzeń ;:196 Na pocieszenie powiem, że one naprawdę nie były jakoś potwornie drogie.
Asiu polecam stronę alekafelki, ja tam szukałam i tam kupiłam. Do odpoczynku niestety jeszcze chwila :)
Pat Wcale, że nie ma tu krzywdy, że brązowe nie jest! Mamy też akcenty szaro-czarne: stojak na noże, młynek do kawy, metalowe części stojaka do win, i właśnie Twój koszyczek super się wpisuje w te detale! Poza tym najbardziej lubię takie niepowtarzalne przedmioty a nie wydizajnowane wszystko, pod kolor.

Ach, słonecznie dziś i ciepło. W lesie cudnie, dziś spacer dłuższy - 3 godziny. Dla wielbicieli leśnych widoków:

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

W ogrodzie powolutku wiosna się rozwija. Po inspekcji wniosek jeden: anemony w większości przetrwały, na razie jeden wykazuje niechęć do życia, zobaczymy, może się namyśli.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A oczar z nieco większej perspektywy wygląda tak:

Obrazek

Obrazek

A to bukiet z okazji wczorajszego święta :D W tle umyte jedno okno w sypialni :)

Obrazek
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
moje wątki miastowe i wiejskie
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Zuziu to aż okno umyłaś dla właściwego tła bukietu świątecznego ;:306
Zdjęcia mojego kochanego lasu (mam podobny) i piesa ....wszystkie huskye oglądam w Kołobrzegu ;:215
My w dolince też mamy źródełko i od niego płynącą rzeczkę, którą Lola lubi, ale kawałek dalej jest droga z wiecznie stojącym błockiem i to najlubi ;:333
Kuchnia bardzo ładnie się prezentuje. Taka ładna chyba granitowa deska do krojenia. Śliczne ozdoby wiszę na ścianie ;:63
Koszyk Pati to jedna z wielu udanych rzeczy ;:215
A w ogrodzie masz kwiatusie, a moje tam sierotki zostały ;:145
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu Nadmorsko-Kołobrzeska :) Okna umyłam wczoraj dwa. Może nie jest to jakiś rekordowy wynik, ale biorąc pod uwagę odskrobywanie resztek gipsu, farby oraz preparatu gruntującego (ten jest najgorszy) to męka była. W małym pokoiku to i dziś firankę zawiesiłam... Marysiu, jaka to ulga widzieć białe okno, z białymi firankami, na tle czystej ściany... Firanka wyschła na tarasie, pachnie wiatrem... A ja sobie siedzę, wykąpana i ubrana w jedną z bluzek od Ciebie, taką polarową, milusią w szaro-biało-czarne paski. Bardzo ją lubię ;:196

Wiadomo, taplanie się w błotku najfajniejsze dla haszczora. A i Ty chyba będziesz się taplać w czymś leczniczym dla zdrowotności?
Jak wrócisz, ogród Cię przywita po królewsku :)
Zuzanna Ten, kto się śmieje, ten ma nadzieję :) Nie porzucaj, nie rozmnażaj - sterylizuj
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu moja Kochana jak mi cieplutko ;:167
Wyobrażam sobie, bo nic tak nie smakuje jak normalność ;:196
Taplać pewnie będę się jutro i bardzo się cieszę, bo dobrze mi po tym czarnym błocku dawaj Kredkę potaplamy się razem.
Awatar użytkownika
atka
100p
100p
Od: 3 wrz 2008, o 19:12
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

M wrócił dzisiaj z biegania po Lesie Kabackim zachwycony poranną leśną mgiełką. Aż mnie zatkało, że w ogóle coś takiego zauważył, bo to się raczej nie zdarza. Musiało być naprawdę pięknie.
Joasia
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Marysiu normalność w domu przyspieszy tę normalność w głowie... Kiedyś nabiorę dystansu do tego wszystkiego ale na razie...
Kredki nie dam, bo ona teraz w nastroju miłosnym i wstydu by narobiła, zaczepiając wszystkich facetów :D
Piękne to nasze morze, fajny filmik zrobiłaś, odwieczny szum fal ma jakieś magiczne właściwości uspokajające :)

Ja sobie przypominałam, że też zrobiłam filmik w Kołobrzegu!
http://www.youtube.com/watch?v=4NTdwaUc-HU
Joasiu atko tak, to prawda. U mnie też pomiędzy drzewami lekka mgiełka była. Piękne słońce i bezwietrznie. Wymarzona pogoda na spacer czy bieganie po lesie.
Awatar użytkownika
duju
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2008, o 12:31

Post »

Zuzanno, pięknie prezentuje się kuchnia, czyściutko, śliczne dekoracje ;:138
Oczar czaruje :wink: już prawdziwa wiosenka puka ... chyba tak zostanie, u mnie dziś od rana już 14st i pełne słonko.
Moja Nora, jakoś nie lubi chlapania, ale to chyba zależy od rasy ... spacery po lesie tak, tez mam taki mały las koło siebie.
Pozdrawiam - Justyna
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Zuziu Twoje morze wzburzone, a moje takie ciche! dzisiaj wyglądało jak woda w basenie. Ale dziękuję opatrzności za pogodę ;:180
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Justynko dzięki Ci za pochwały :) Dekoracje myłam bez większej nadziei na ich późniejszą użyteczność, bo to decoupage a szorować trzeba było intensywnie. Ale solidna robota, nic się nie zniszczyło. Kredka kąpiele uwielbia, a już latem na widok zbiorników wodnych bez znaczenia strategicznego :lol: czyli po wojskowemu kałuż, pruje w ich kierunku i zamacza choćby poduszki łap.
Słonko u nas piękne, choć rano mrozek jeszcze widoczny. Masa żółtych motyli fruwa!
Marysiu wówczas wiało nieźle a morze takie groźne, szaro-stalowe... Trzymam kciuki za pogodę!

Wczoraj nastąpiło uroczyste przykręcenie klapy od zmywarki, czyli panelu frontowego. W zasadzie została jeszcze półka do powieszenia nad stołem, która leży gdzieś w stercie wszystkiego na strychu... Wygrzebałam skrzynki z kieliszkami, które cudem ocalały w wiszącej szafce w salonie i z duszą na ramieniu misternie poukładałam je w zmywarce, bo mycie tego drobiazgu z sadzy było ponad moje siły. Okazało się, że się umyły całkiem dobrze na programie 3 czyli temp. 40 C.
A dziś rano...tamtaramtamtam... ujrzałam, że wykiełkowała jedna (1) kobea. Mam nadzieję, że to nie koniec, na 10 posianych spodziewam się lepszych osiągów :)
W. przytargał jeszcze nasionka, jakieś mieszanki kwiatowe, chabry ale i warzywa. Wieczorem zrobię fotę i wstawię. Nie wiem, kto to będzie siał :?

Dla podtrzymania wiosennego nastroju Pieśń wiosenna ;:306
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Zuziu pięknie wszystko wygląda. Widać Waszą pracę i serce, wszystko dopieszczone, czyściutkie!
Moja paczuszka dla Ciebie spakowana, czeka na eMa, mam nadzieję, że mi w przyszłym tygodniu wróci już na stałe.
Jestem ciekawa nasion zakupionych wg. uznania mężczyzny :D
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23

Post »

Zuziu, weź tej kobei grzebnij w doniczce, bo ona lubi podgnić jak za długo w ziemi siedzi, a moze jeszcze się nada do kiełkowania tylko trzeba bardziej na wierzch wyciągnąć?
Awatar użytkownika
D-M
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2009, o 00:06
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Zuza przyszłam zobaczyć las bo wiesz że go uwielbiam ;:196

bardzo ładne te deseczki powieszone w kuchni.. :)
teraz juz widac że dom jest "normalny" :wink: taki zamieszkany od dawna.. :)
Ostoja spokoju...
Pozdrawiam Daria
EwaM
500p
500p
Od: 1 gru 2007, o 13:19

Post »

Uwielbiam tę piosenkę :D
Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować nowych roślin. Nie będę kupować... akurat
10 minut
Awatar użytkownika
zuzanna2418
1000p
1000p

Post »

Martuś układanie tych detali jest nieco mozolne, dlatego rozkładam to na raty, ale ciesze się, widząc, jak z każdym krokiem otoczenie staje się coraz bardziej przyjazne. A nasiona pokażę za moment, rozrzut tematyczny spory :)
Pat zrobiłam prace ziemne, jak radziłaś. Zobaczymy, może jeszcze coś wylezie. A jak nie to i tak sukces :)
Dario ja tez uwielbiam leśne zakątki, dobrze, ze jeszcze las rośnie i mam go blisko :) Sprzątamy, układamy, Jareczek dłubie przy detalach...końca nie widać. A ile zbędnych szpargałów wywalone!
Ewuś, ja też :D. A Ty przypomniałaś mi o Olku Grotowskim i Małgosi Zwierzchowskiej... Ich płyty gdzieś na strychu w stercie wszystkiego...

Zatem tak. Nasiona W.

Obrazek

A z tego ucieszyłam się jak dziecko. W promocji czy na wyprzedaży za 7,50 i 12 zł zł były książki następujące:

Obrazek

Pana Radziula i książkę o żurawkach straciliśmy, więc tym bardziej radość większa ;:138

A, jeszcze jedno. W. postanowił odnawiać populację parapetowców i przywlókł dziś ze Skierniewic taki nabój:

Obrazek

Obrazek

A to, Panie i Panowie, Lejdis end Dżentelmen, Medams e Mesje, Uważemnyje Damy i Gaspada...zagadka!
Co to jest????

Obrazek

Ja się trochę wystraszyłam widząc to spowite częściowo w reklamówkę i leżące na podłodze w kuchni :)
Marginetka
500p
500p
Od: 28 sty 2013, o 12:33

Post »

Ja chyba wiem ;:138 To zdrowe i do picia? :wink:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”