Moje storczykowe skarby
- Merghen
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 gru 2010, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje storczykowe skarby
Piękne woskowce, Agato. I rozumiem jak rozsądek przemawia nad tym by odłożyć jakiegoś z powrotem choć serce krzyczy: "Brać go, brać. Może druga okazja się nie trafi?" Nad tymi jednak też bym się nie zastanawiała

- marwes

- Od: 28 lip 2010, o 09:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Agatko
jakie piekne woskowce , też bym się nie zastanawiał nad kupnem i uciskał gdzieś po parapecikach 
- mis20
- 1000p

- Od: 6 lis 2010, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agatko piękne woskowe, jak bym takie spotkała to na pewno bym kupiła. Jeśli można wiedzieć to ile kosztowały?
- renatas

- Od: 25 paź 2010, o 17:33
Przepiękne woskowe
też na takie poluję,tylko jakoś spotkać nie mogę.
Pozdrawiam
Renata
viewtopic.php?f=29&t=42218
Pozdrawiam
Renata
viewtopic.php?f=29&t=42218
Pozdrawiam, Renata
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
Skrętniki renatas cz.II,Storczyki,Nadwyżki skrętników i żurawek,mój album w picasa
-
katarzynka575
- 1000p

- Od: 15 mar 2010, o 10:13
Agatko,
łaciate piszesz ,czyli że krówki ? moje marzenie
u mnie coś nie rzucają w ogóle nigdzie
Tak i to jest najgorsze, idziesz i trafiasz na takie cuda i nie wiesz na które się zdecydować .Myślisz a takiego to kupię kiedy indziej a potem szukasz i szukasz i trafić nie możesz . Tak było ze mną i z tzw.krówką, raz trafiłam to odstawiłam na poczet Tygryska który mi teraz odmawia keiki i wybiera się do krainy wiecznego kwitnienia
i od tamtej pory ani razu nigdzie, cicho ,sza .
Julitko, dziękuję
mam nadzieję, że już możesz polować...
Lucynko,dziękuję
oj, ja też dawno nie trafiłam takiej dostawy, naprawdę, przekrój kolorystyczny i rodzajowy był imponujący
Gosiu(gosiiiaczek), dziękuję
, wpisuj wpisuj!
Dusiu,dziękuję
, no do dzisiaj ten ceglany się ładnie rozszalał i po kolei otwiera też pączki na rozgałęzieniach, choć też i kilka zżółkło. Stoi już na parapecie, może na szafce mu było mało światła...
Kasiu(kasia74), dziękuje
Justynko, dziękuję
, też wcześniej miałam ochotę komuś takiego skraść
Małgosiu(Merghen),dziękuje(my) za komplementy, jest dokładnie tak jak piszesz... czasem mnie autentycznie boli serce, kiedy mam jakiegoś cudaka w sklepie zostawić...
Marku,dziękuje
a u mnie parapety tylko dwa i to tylko takie po 1,50m
dlatego uciskam na półkach, szafkach, blatach...gdzie się da
Asiu(mis20) dziękuję
, obydwa poniżej 20zł( bo takie interesują mnie najbardziej
), ten różowy 17,90zł, a ten ceglany chyba 18,90zł
Renatko, dziękuję
cierpliwości, na pewno za jakiś czas trafisz gdzieś jakieś woskowe cudo - trzymam za to kciuki
Kasiu(katarzynka575) dziękuję
. Tak tak, krówki. U m nie spotykam co jakiś czas, co prawda nie za każdym razem takie same, ale jednak łaciate. Ostatnio nie mogłam przeboleć, bo w owym Praktikerze o którym już wspominałam były piękne dwupędowe arlekiny z rodzaju takich na który poluje właściwie od początku mojej storczykowej miłości. jednakże ubrali je w jakieś sizale, włożyli do (ładnego co prawda, ale jak dla mnie niepotrzebnego) wazonu i zażądali za to.... 89zł
. Dreptałam chyba przy nich z pół godzinki, ale ostatecznie nic nie wydreptałam... Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze trafią mi się takie, w normalnej cenie.
Lucynko,dziękuję
Gosiu(gosiiiaczek), dziękuję
Dusiu,dziękuję
Kasiu(kasia74), dziękuje
Justynko, dziękuję
Małgosiu(Merghen),dziękuje(my) za komplementy, jest dokładnie tak jak piszesz... czasem mnie autentycznie boli serce, kiedy mam jakiegoś cudaka w sklepie zostawić...
Marku,dziękuje
Asiu(mis20) dziękuję
Renatko, dziękuję
Kasiu(katarzynka575) dziękuję
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
- trzynastka

- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Agatko woskowe przecudne wprost przyciągają wzrok
a na dendrobium to na pewno nowy przyrost 
Celinko
, na dendrobium po drugiej stronie jest już i drugi przyrost, i coś jeszcze ale nie potrafię tego jeszcze zidentyfikować...
Moniczko, dziękuje
Chyba zaraz porobię zdjęcia zielonym i reanimkom...
Moniczko, dziękuje
Chyba zaraz porobię zdjęcia zielonym i reanimkom...
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Agatko polować będę mogła na koniec kwietnia
ale spokojnie cały czas myślę 
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- darek p
- 500p

- Od: 11 lip 2010, o 23:53
Agatko piękne nowości,zwłaszcza woskowe.Co do cen też tak czasami mam serce mówi "bierz",a rozsądek "zostaw".Faktycznie 89zł to przesada.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Darku dziękuję
Większość z Was prezentuje teraz zdobycze wystawowe (śliczne zresztą - mam nadzieję ze w przyszłym roku będe juz mogła zrobić to samo...), a ja pobiegałam w zeszłym tygodniu trochę z aparatem i oto efekty:
Moje kwiatki "specjalnej troski" obecnie prezentują się tak:
Keiki Dendrobium przyrasta w malutkie psb

Mój Łaciaty reanimek - korzonki z jednej strony:

i z drugiej:

Listeczek rośnie

Drugi reanimek z dwoma keiki:

Moje storczykowe okno w pokoju dziecięcym:

Wesoło otwierający się kwiatek ceglanego Phal.

Jego pełne oblicze - kilka młodych pączków zasuszył

Moje różowe woskowe cudo

Tu hybrydy kwitnące już jakiś czas, co doskonale widać po wyblakłym kolorze dolnych kwiatów
Ten wypuścił drugi pęd, myślę że zdąży zakwitnąć nim ten przekwitnie

Przedłuża drugi pęd

Wciąż i wciąż przedłuża pęd

U tego delikwenta ciągle czekam na keiki, tymczasem on sobie w najlepsze przedłuża kwitnienie, nieźle mu się już wyblakło

Tego ostatnio musiałam przesadzić, bo nie podobało mi się to co działo się z korzeniami... i faktycznie wiele z nich musiałam poobcinać...kwitnie pięknie, choć w doniczce niewesoło, mam nadzieje, że zainwestuje w nowe korzonki szybko...

Tutaj kolejny maluszek na nakrapianej hybrydzie Phal....

Mam jeszcze trochę zdjęć w zanadrzu, ale zostawię na potem....
A oprócz tego przed weekendem udało mi się zdobyć śliczną hybrydę typu arlekin. I cieszę się że nie skusiłam się na te drożyzny w wazonach, bo ta, mimo że niższa i ma mniejsze kwiaty (co akurat mi bardzie odpowiada) wygląda właściwie tak samo, a była ponad 4 razy tańsza. Zdjęcia będą niedługo, obiecuję!
Większość z Was prezentuje teraz zdobycze wystawowe (śliczne zresztą - mam nadzieję ze w przyszłym roku będe juz mogła zrobić to samo...), a ja pobiegałam w zeszłym tygodniu trochę z aparatem i oto efekty:
Moje kwiatki "specjalnej troski" obecnie prezentują się tak:
Keiki Dendrobium przyrasta w malutkie psb

Mój Łaciaty reanimek - korzonki z jednej strony:

i z drugiej:

Listeczek rośnie

Drugi reanimek z dwoma keiki:

Moje storczykowe okno w pokoju dziecięcym:

Wesoło otwierający się kwiatek ceglanego Phal.

Jego pełne oblicze - kilka młodych pączków zasuszył

Moje różowe woskowe cudo

Tu hybrydy kwitnące już jakiś czas, co doskonale widać po wyblakłym kolorze dolnych kwiatów
Ten wypuścił drugi pęd, myślę że zdąży zakwitnąć nim ten przekwitnie

Przedłuża drugi pęd

Wciąż i wciąż przedłuża pęd

U tego delikwenta ciągle czekam na keiki, tymczasem on sobie w najlepsze przedłuża kwitnienie, nieźle mu się już wyblakło

Tego ostatnio musiałam przesadzić, bo nie podobało mi się to co działo się z korzeniami... i faktycznie wiele z nich musiałam poobcinać...kwitnie pięknie, choć w doniczce niewesoło, mam nadzieje, że zainwestuje w nowe korzonki szybko...

Tutaj kolejny maluszek na nakrapianej hybrydzie Phal....

Mam jeszcze trochę zdjęć w zanadrzu, ale zostawię na potem....
A oprócz tego przed weekendem udało mi się zdobyć śliczną hybrydę typu arlekin. I cieszę się że nie skusiłam się na te drożyzny w wazonach, bo ta, mimo że niższa i ma mniejsze kwiaty (co akurat mi bardzie odpowiada) wygląda właściwie tak samo, a była ponad 4 razy tańsza. Zdjęcia będą niedługo, obiecuję!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Moje storczykowe skarby
Agatko piękne zdjęcia
moim faworytem jest ceglasty ale reszta też piękna
Pięknie Ci ruszyły storczyki a nie martw się tym, że nie byłaś na wystawie chociaż widoki były cudne w tym roku jeszcze będą a tak na pocieszenie ja też nie byłam
Pięknie Ci ruszyły storczyki a nie martw się tym, że nie byłaś na wystawie chociaż widoki były cudne w tym roku jeszcze będą a tak na pocieszenie ja też nie byłam
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Moje Storczyki
- Mala_MI

- Od: 16 paź 2008, o 14:23
- Kontakt:
Agatko, u Ciebie prawdziwa feria kolorów. No i cudownie udaje Ci się reanimacja.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!