Moje storczykowe skarby

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Merghen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 gru 2010, o 09:09
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Moje storczykowe skarby

Post »

Piękne woskowce, Agato. I rozumiem jak rozsądek przemawia nad tym by odłożyć jakiegoś z powrotem choć serce krzyczy: "Brać go, brać. Może druga okazja się nie trafi?" Nad tymi jednak też bym się nie zastanawiała :roll:
:wit ;:3
Awatar użytkownika
marwes
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2010, o 09:50
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Agatko :wit jakie piekne woskowce , też bym się nie zastanawiał nad kupnem i uciskał gdzieś po parapecikach :;230
Awatar użytkownika
mis20
1000p
1000p
Od: 6 lis 2010, o 22:10
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Agatko piękne woskowe, jak bym takie spotkała to na pewno bym kupiła. Jeśli można wiedzieć to ile kosztowały?
Awatar użytkownika
renatas
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 paź 2010, o 17:33

Post »

Przepiękne woskowe ;:138 też na takie poluję,tylko jakoś spotkać nie mogę.
Pozdrawiam
Renata
viewtopic.php?f=29&t=42218
katarzynka575
1000p
1000p
Od: 15 mar 2010, o 10:13

Post »

Agatko, :shock: łaciate piszesz ,czyli że krówki ? moje marzenie :!: u mnie coś nie rzucają w ogóle nigdzie :( Tak i to jest najgorsze, idziesz i trafiasz na takie cuda i nie wiesz na które się zdecydować .Myślisz a takiego to kupię kiedy indziej a potem szukasz i szukasz i trafić nie możesz . Tak było ze mną i z tzw.krówką, raz trafiłam to odstawiłam na poczet Tygryska który mi teraz odmawia keiki i wybiera się do krainy wiecznego kwitnienia :wink: i od tamtej pory ani razu nigdzie, cicho ,sza .
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p
Od: 9 wrz 2010, o 15:31

Post »

Julitko, dziękuję ;:167 mam nadzieję, że już możesz polować...
Lucynko,dziękuję ;:167 oj, ja też dawno nie trafiłam takiej dostawy, naprawdę, przekrój kolorystyczny i rodzajowy był imponujący
Gosiu(gosiiiaczek), dziękuję ;:167 , wpisuj wpisuj!
Dusiu,dziękuję ;:167 , no do dzisiaj ten ceglany się ładnie rozszalał i po kolei otwiera też pączki na rozgałęzieniach, choć też i kilka zżółkło. Stoi już na parapecie, może na szafce mu było mało światła...
Kasiu(kasia74), dziękuje ;:167
Justynko, dziękuję ;:167 , też wcześniej miałam ochotę komuś takiego skraść ;:224
Małgosiu(Merghen),dziękuje(my) za komplementy, jest dokładnie tak jak piszesz... czasem mnie autentycznie boli serce, kiedy mam jakiegoś cudaka w sklepie zostawić... ;:223
Marku,dziękuje ;:167 a u mnie parapety tylko dwa i to tylko takie po 1,50m :cry: dlatego uciskam na półkach, szafkach, blatach...gdzie się da :wink:
Asiu(mis20) dziękuję ;:167 , obydwa poniżej 20zł( bo takie interesują mnie najbardziej :;230 ), ten różowy 17,90zł, a ten ceglany chyba 18,90zł
Renatko, dziękuję ;:167 cierpliwości, na pewno za jakiś czas trafisz gdzieś jakieś woskowe cudo - trzymam za to kciuki
Kasiu(katarzynka575) dziękuję ;:167 . Tak tak, krówki. U m nie spotykam co jakiś czas, co prawda nie za każdym razem takie same, ale jednak łaciate. Ostatnio nie mogłam przeboleć, bo w owym Praktikerze o którym już wspominałam były piękne dwupędowe arlekiny z rodzaju takich na który poluje właściwie od początku mojej storczykowej miłości. jednakże ubrali je w jakieś sizale, włożyli do (ładnego co prawda, ale jak dla mnie niepotrzebnego) wazonu i zażądali za to.... 89zł ;:223 . Dreptałam chyba przy nich z pół godzinki, ale ostatecznie nic nie wydreptałam... Mam nadzieję, że kiedyś jeszcze trafią mi się takie, w normalnej cenie.
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
trzynastka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 paź 2009, o 18:42

Post »

Agatko woskowe przecudne wprost przyciągają wzrok ;:108 a na dendrobium to na pewno nowy przyrost :)
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Agatko woskowce cudne ;:167
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p

Post »

Celinko :wit , na dendrobium po drugiej stronie jest już i drugi przyrost, i coś jeszcze ale nie potrafię tego jeszcze zidentyfikować...

Moniczko, dziękuje ;:167

Chyba zaraz porobię zdjęcia zielonym i reanimkom...
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Agatko polować będę mogła na koniec kwietnia :;230 :;230 ale spokojnie cały czas myślę ;:112
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
darek p
500p
500p
Od: 11 lip 2010, o 23:53

Post »

Agatko piękne nowości,zwłaszcza woskowe.Co do cen też tak czasami mam serce mówi "bierz",a rozsądek "zostaw".Faktycznie 89zł to przesada.
moje storczyki http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=38721" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
nieinna
200p
200p

Post »

Darku dziękuję ;:167

Większość z Was prezentuje teraz zdobycze wystawowe (śliczne zresztą - mam nadzieję ze w przyszłym roku będe juz mogła zrobić to samo...), a ja pobiegałam w zeszłym tygodniu trochę z aparatem i oto efekty:
Moje kwiatki "specjalnej troski" obecnie prezentują się tak:

Keiki Dendrobium przyrasta w malutkie psb
Obrazek

Mój Łaciaty reanimek - korzonki z jednej strony:
Obrazek

i z drugiej:

Obrazek

Listeczek rośnie
Obrazek

Drugi reanimek z dwoma keiki:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Moje storczykowe okno w pokoju dziecięcym:
Obrazek

Wesoło otwierający się kwiatek ceglanego Phal.

Obrazek Obrazek
Jego pełne oblicze - kilka młodych pączków zasuszył

Moje różowe woskowe cudo

Tu hybrydy kwitnące już jakiś czas, co doskonale widać po wyblakłym kolorze dolnych kwiatów
Ten wypuścił drugi pęd, myślę że zdąży zakwitnąć nim ten przekwitnie

Obrazek Obrazek
Przedłuża drugi pęd
Obrazek

Obrazek Obrazek Obrazek

Wciąż i wciąż przedłuża pęd :heja
Obrazek

U tego delikwenta ciągle czekam na keiki, tymczasem on sobie w najlepsze przedłuża kwitnienie, nieźle mu się już wyblakło
Obrazek Obrazek Obrazek

Tego ostatnio musiałam przesadzić, bo nie podobało mi się to co działo się z korzeniami... i faktycznie wiele z nich musiałam poobcinać...kwitnie pięknie, choć w doniczce niewesoło, mam nadzieje, że zainwestuje w nowe korzonki szybko...

Obrazek Obrazek Obrazek

Tutaj kolejny maluszek na nakrapianej hybrydzie Phal....
Obrazek

Mam jeszcze trochę zdjęć w zanadrzu, ale zostawię na potem....
A oprócz tego przed weekendem udało mi się zdobyć śliczną hybrydę typu arlekin. I cieszę się że nie skusiłam się na te drożyzny w wazonach, bo ta, mimo że niższa i ma mniejsze kwiaty (co akurat mi bardzie odpowiada) wygląda właściwie tak samo, a była ponad 4 razy tańsza. Zdjęcia będą niedługo, obiecuję!
Pozdrawiam, Agata
Moje storczykowe skarby
Awatar użytkownika
sama
500p
500p
Od: 28 lut 2011, o 15:10

Post »

Pięknie ;:138 ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
Venus9
1000p
1000p
Od: 31 paź 2010, o 20:30

Post »

Agatko piękne zdjęcia ;:138 ;:138 moim faworytem jest ceglasty ale reszta też piękna ;:224 ;:224
Pięknie Ci ruszyły storczyki a nie martw się tym, że nie byłaś na wystawie chociaż widoki były cudne w tym roku jeszcze będą a tak na pocieszenie ja też nie byłam ;:196
Pozdrawiam Julita
Moje Storczyki
Awatar użytkownika
Mala_MI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 paź 2008, o 14:23
Kontakt:

Post »

Agatko, u Ciebie prawdziwa feria kolorów. No i cudownie udaje Ci się reanimacja.
Pozdrawiam, Justyna
Storczyki , Róże , Ogród i kto wie co jeszcze...
Nie dla bezsensownego rozmnażania zwierząt!
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje storczyki !”