Mój różany ogród... cz.2
- Tulipan998
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
No niestety tak jest..
. Moja wielkokwiatowa , ciemno-bordowa ze szkółki okazała sie żółtą
. A właściwie 2 sztuki..
.
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kupujcie róże w kwalifikowanych szkółkach, nie wszystkie płacą za licencję i dlatego mają róże rabatowe czerwone, a pomyłki w różach zdarzają się najlepszym. Róże z licencjami można spotkać też wiosną w sklepach typu dom i ogród, są trochę droższe ale na tym polega urok róż z licencją. W wątku różanym są adresy szkółek sprzedających róże licencjonowane - to takie moje małe wtrącenie.
- tulipanka
- Przyjaciel Forum

- Od: 20 kwie 2007, o 12:37
Aniu, pytałaś o moją Rhapsody.
Zobacz jak wyglądała
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=210
Miała chyba z 5 kwiatów i wszystkie takie same. Każdy kolejny nie był ani odrobinę ciemniejszy
Poobrywałam jej wszystkie kwiaty i pączusie i teraz nie kwitnie.
Jak myślisz, czy jest szansa, że w przyszłym roku będzie tak piękna jak twoja?
Zobacz jak wyglądała
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=210
Miała chyba z 5 kwiatów i wszystkie takie same. Każdy kolejny nie był ani odrobinę ciemniejszy
Poobrywałam jej wszystkie kwiaty i pączusie i teraz nie kwitnie.
Jak myślisz, czy jest szansa, że w przyszłym roku będzie tak piękna jak twoja?
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Iwuś, spokojnieiwa27 pisze:Aniu brawoAniaDS pisze: chwalę się...
setka przekroczona, mam równo 101 krzewów na dzisiejszą chwlię 8)[/b]
jesteś chyba rekordzistką na tym forum, myślę nawet, że na pewno jesteś rekordzistką jeśli weźmie się pod uwagę czas w jakim zebrałaś tę kolekcję
może w czasie zebrania jestem dobra, ale ktoś (nie pamiętam kto) kupił od ręki 200 róż
- Deirde

- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tak, mówię o tej róży, jest bardzo podobna.
Mam pytanie - czy może ktoś zamawiał róże z Florpaku? Kiedyś do nich dzwoniłam w sprawie róż angielskich, powiedziano mi, że wysyłają ale trzeba kupić 5 róż od nich, niestety nie wiem jak wyglądają te róże stąd moje pytanie. Nie mają też listy róż ale miła pani znająca się na odmianach udziela informacji. Mają dość kompetentnego handlowca.
Mam pytanie - czy może ktoś zamawiał róże z Florpaku? Kiedyś do nich dzwoniłam w sprawie róż angielskich, powiedziano mi, że wysyłają ale trzeba kupić 5 róż od nich, niestety nie wiem jak wyglądają te róże stąd moje pytanie. Nie mają też listy róż ale miła pani znająca się na odmianach udziela informacji. Mają dość kompetentnego handlowca.
- Tulipan998

- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
AniaDS pisze: Iwuś, spokojnie![]()
![]()
![]()
![]()
może w czasie zebrania jestem dobra, ale ktoś (nie pamiętam kto) kupił od ręki 200 róż, ktoś na ogrodach ma ich 300 a moja Monia (Vertigo) też ze dwie stóweczki już ma
Ja mam działkę 8 arów , na której "sie buduje"
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Arturze...
z tego co wiem, to chcesz poszerzyć swoją rabatę przed iglakami, więc róż kilka się jeszcze zmieści
I dobrze, że poszerzasz, takie wąskie, od sznurka rabatki nie dają w pełni oczekiwanego efektu
Wiem to na własnym przykładzie, zaczynałam jak i Ty, żeby dzieci miały jak najwięcej miejsca do zabawy
Ja róże mam nie tylko ze stron internetowych, większość perełek mam dzięki Moni, ona jest taki latawiec
po ogrodniczych i ma nosa do wynajdywania ślicznotek.
Potem tylko telefon do mnie, czy chcę...
Złota kobietka, w życiu się jej nie odwdzięczę
Pomocną dłoń wyciągają również forumowiczki, które kupują innym rośliny i potem przesyłają.
Jestem wszystkim im bardzo wdzięczna
Z internetu polecam RosaĆwik i Rosarium
a tu cały wątek w tym temacie
z tego co wiem, to chcesz poszerzyć swoją rabatę przed iglakami, więc róż kilka się jeszcze zmieści
I dobrze, że poszerzasz, takie wąskie, od sznurka rabatki nie dają w pełni oczekiwanego efektu
Wiem to na własnym przykładzie, zaczynałam jak i Ty, żeby dzieci miały jak najwięcej miejsca do zabawy
Ja róże mam nie tylko ze stron internetowych, większość perełek mam dzięki Moni, ona jest taki latawiec
Potem tylko telefon do mnie, czy chcę...
Złota kobietka, w życiu się jej nie odwdzięczę
Pomocną dłoń wyciągają również forumowiczki, które kupują innym rośliny i potem przesyłają.
Jestem wszystkim im bardzo wdzięczna
Z internetu polecam RosaĆwik i Rosarium
a tu cały wątek w tym temacie