Działka Pestki - 2009 zapraszam

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Działka Pestki - 2009 zapraszam

Post »

Skorzystałam z zaproszenia i przyszłam w odwiedziny do Twojego ogrodu.
Masz zadbaną i niezwykle kolorową działkę, Pestko. I ciągle ją upiększasz, jak widzę i czytam :)
A Twój mały szkodnik jest przeuroczy.
Piszesz, że już skończyłaś ten ogrodowy sezon, ja mam jeszcze do posadzenia tulipany i mam nadzieję, że uda mi się to zrobić w ten weekend.
Pozdrawiam. Ewa
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Pesteczko, czytam, że już uporałaś się z sadzeniem w tym sezonie. Teraz pozostaje czekanie na wiosnę :)
Mnie zostały zawilce japońskie, które dostałam w poniedziałek. Niestety, zachorowałam i tęsknym okiem patrzę na ogród przez okno :lol: :lol: Liczę, że w sobotę będzie pogoda i uda mi się je posadzić.
Miłego popołudnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Moja Droga, 5.11. była ładna pogoda, ale ja pojechałam do Mamuśki do Opola. Wróciłam późno, i po robocie. Dzis troszke pogoniłam z prtaca, ale p 1730 padłam jak pluto i wstałam po ;:19 o godz. 20oo. Dlatego teraz nadrabiam zaleglości Na Forum. Jutro jadę do ogrodniczego po rododendrona, może jeszcze coś dokupię z wyprzedaży. Nie umiem się powstrzymać. M juz zaczyna się na mnie krzywo patrzeć. Trudno się mówi i kocha się dalej, ogródek najbardziej ;:7 ;:7 ;:7
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witam Awe Moniko Stasiu dziękuję że mnie odwiedzacie
zaraz wpadnę do was pozdrawiam :D
Awatar użytkownika
stasia109
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 lip 2008, o 10:44

Post »

Pestko! Zaprawszamy serdecznie... :wit
Adresy do moich wątków
Zwierzęta też odczuwają głód, pragnienie, ból, strach... i to już powód by nie zadawać im cierpienia i krzywdy.
Awatar użytkownika
Reni4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 wrz 2009, o 15:01

Post »

Witam..miło że wpadłaś do mojego ogrodu:)
Mogę tylko powiedzieć tyle że bardzo ładne są Azalie Japońskie...Jeśli chodzi o nazwy to ja nigdy tak nie szukam kwiatów ja jak idę na targi albo do ogrodniczego to jestem wzrokowcem jeśli widzę coś czego nie mam a podoba mi się kupuję;)))Tak powstała moja zbieranina :)
Znam tylko jedną nazwę azali...znalazłam jej etykietkę jest to Blaufeder...ale jeśli pójdziesz do ogrodniczego i zapytasz o azalie karłowe japońskie zawsze Ci doradzą ...ziemia musi być jednak kwaśna specjalna do różaneczników..W trawie jeśli wykopiesz dołek i wsypiesz odpowiedniej ziemi powinny rosnąć.Ja wiosna podsypuję nawozem do kwasolubnych i tyle...Mam je dopiero drugi rok więc wiele nie mogę więcej powiedzieć...
Pozdrawiam i dziękuję raz jeszcze za wizytę i życzę dalszego upiększana Twojej działki ...widzę że jest coraz piękniejsza ;:138
goryczka143
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 21 sie 2009, o 20:41

Post »

Witaj Pestko.

Goryczki to piękne chociaż trudne w uprawie. Na początek radzę kupić
Gentiana acaulis i Gentiana septemfida są dość łatwe w uprawie i śliczniutkie.
dziękuję za odwiedziny i życzę milego dnia.
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Reni4 i Goryczko143
Dziękuję za informację pozdrawiam :D ;:196
wiolettaaa
100p
100p
Od: 21 cze 2009, o 17:02

Post »

Witaj Pestko masz śliczna działeczkę i kwiaty które bardzo lubię -dalie i hortensje :D
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

Pestko pospacerowałam u Ciebie cichutko, wiesz mamy dorosłe dzieci, kochamy swoje dzieci i wnuki ale bez przesady, masz rację dzieci nie dorosły jeszcze do działki tak jest u mnie ale to nasza przystań, nasze ładowanie akumulatorów, tak trzymaj.
Popatrzałam na Twoja działkę i wiesz jak zobaczyłam fotki altanki coś mnie ścinęło podobnie miał mój śp.brat, na Tarchominie k/cementowni. Pamiętam bratowa wyruszała tam na działkę z tobołkami, gotowała obiad, dzieciaki ze szkoły też leciały a wieczorem razem wracali do domu.
Ja wówczas tylko przyjeżdżałam na gotowe miała wspaniałe pomidory, winogrona teraz dopiero zrozumiałam jak oni to kochali.Pamiętam jeszcze jak wyjeżdżali z dziećmi na wakacje to mama jechała do nich i robiła przetwory.
Dlatego Skarbie dzieci teraz tego nie rozumieją, musi to jeszcze potrwać, a Ty nie rezygnuj ze swoich marzeń, widzisz ile nas tu jest
pozdrawiam
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Taro :D w moich progach cieszę się że wpadłaś do mnie i podtrzymałaś mnie na duchu
jak się mieszka w bloku to marzy się żeby mieć z naturą coś wspólnego ja tam odpoczywam chociaż się nie raz narobię ale jestem dumna z tego co już tam mam cieszy mnie każdy kwiat który mi okazuje swoja piękność teraz mało chodzę na działkę bo myślę że już zapadła w zimowy sen mam też w domu sporo kwiatów teraz ich pielęgnuję doglądam no i wnusia mnie trzyma w domu i nie mogę iść gdzie bym chciała
ale tak mają babcie z tymi wnukami a oprócz niej mam jeszcze dwoje u syna są zazdrośni że babcia ich nie bierze do siebie ale bym nie dała rady z trójką dzięki za odwiedziny zapraszam częściej Taro :wit
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witajcie ale wreszcie była u mnie ładna pogoda więc pognałam na działeczkę zobaczyć
myślę że większość z was kto ma blisko lub przy domu popracowała ja zrobiłam ostatnie
zdjęcia resztki kwitnienia moich roślinek więc tak ładnie wyglądała moja laurowiśnia.
oraz moją kapusta ozdobna jeszcze nie zmarzła i kwitnąca jeszcze chryzantema
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
żółta i biała blisko siebie posadzona mam ją drugi rok z tym że póżno kwitnie ale zdążyły wszystkie zakwitnąć przed zimą jeszcze pograbiłam resztę liści i do worków jak Ania robi może będzie z tego jakas ściółka na wiosnę pozdrawiam was pa
Awatar użytkownika
tara
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2008, o 22:01

Post »

witaj, ta laurowiśnia to młoda roślinka, kwitła u Ciebie, mam tez ale to zrobiło się drzewo, liście to ma piękne ale kwiatu nie uraczysz,
Spis moich wątków. Wątek aktualny.
Up­ra­wiam swój ogród marzeń
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Taro :D tak moja laurowiśnia młodziutka dopiero latem ją kupiłam ma piękne liście ale chyba w złym miejscu ją posadziłam jak mówisz że to będzie drzewo to na wiosnę muszę ją przesadzić a nie kwitła to nic jak nie zakwitnie ale podoba mi się ze względu na liście czytałam że w pierwszym roku trzeba ją okryć przed zimą czy ty okrywałaś swoją :?: jaką masz dużą ile ją masz czasu :?:
pozdrawiam :D :D :D
Awatar użytkownika
izabell12
500p
500p
Od: 23 lip 2009, o 11:34

Post »

Witaj Pestko !

Cieszę się z Twoich odwiedzin u mnie i zapraszam jak tylko masz ochotę :). Kwiaty z liści po zrobieniu spryskuję lakierem do włosów i to jest wystarczające zabezpieczenie - nie wykruszają się :)
A w ogrodzie mojej mamy domek wróżek jest schowany...
Zapraszam Ogród Izabell
Izabell
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”