Działka na Kaszubach - amba 19 cz.2
Witaj Ambusiu!
No i cudeńka te Twoje tulipany! Każdy z osobna! A klimaty swojskie to kicia za szybką! W swojej chacie będę musiała wstawić okno - właśnie myślę o takim naturalnym, pojedyńczym, najważniejsze, żeby był z kitem i wieloma szybkami. Uchodzące detale, a takie ważne! Inspirujące! Teraz po deszczach to działka musi pachnieć! Ech, jak relaksowo!Serdeczności!
Ogród nad Oranią
Z miłością do Ogrodu - Orania
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Ewuniu! U nas jeszcze takiej prawdziwej burzy nie było w tym roku
Bubek zapomniał przez zimę jak fajnie jest na działce i popłakiwał w drodze na działkę, ale z powrotem jechał już bez efektów dźwiękowych.
Oranio - te drewniane okna mają wiele uroku, tylko do mycie są okropne. A zawsze pryska mi na nie woda z podlewaczek - a mnie nie chce się ich ciągle myć - jestem okropnym leniem
A w tym roku okna są zaplanowane do malowania i to ja będę musiała to zrobić buuuuuuuuuuuu.........................
Agusiu specjalnie dla Ciebie - tulipany "w kępkach"

Bubek zapomniał przez zimę jak fajnie jest na działce i popłakiwał w drodze na działkę, ale z powrotem jechał już bez efektów dźwiękowych.
Oranio - te drewniane okna mają wiele uroku, tylko do mycie są okropne. A zawsze pryska mi na nie woda z podlewaczek - a mnie nie chce się ich ciągle myć - jestem okropnym leniem
A w tym roku okna są zaplanowane do malowania i to ja będę musiała to zrobić buuuuuuuuuuuu.........................
Agusiu specjalnie dla Ciebie - tulipany "w kępkach"

No fotki jak obrazy!
Ambusiu, ja Ci wcale nie współczuję, że będziesz malować ramy okienne - ja Ci wręcz zazdroszczę! Cisza wokół, zapach lasu i miarowe pociągnięcia pędzlem!Precyzyjne! Ukojenie dla nerwów! Czy może zdecydowałaś na jaki kolor pomalujesz?
Ambusiu, czyżby te wielkie liście przy murze na tulipanowej rabacie to dynia?
Ambusiu, ja Ci wcale nie współczuję, że będziesz malować ramy okienne - ja Ci wręcz zazdroszczę! Cisza wokół, zapach lasu i miarowe pociągnięcia pędzlem!Precyzyjne! Ukojenie dla nerwów! Czy może zdecydowałaś na jaki kolor pomalujesz?
Ambusiu, czyżby te wielkie liście przy murze na tulipanowej rabacie to dynia?
Ogród nad Oranią
- amba19
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 11 kwie 2007, o 20:04
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Oranio ja moje okna maluję drewnochronem bo on podkreśla fakturę drewna. Nie wiem jeszcze co kupię, bo co roku pokazują się jakieś nowości. A do malowania mam jeszcze i ganek. A tak na prawdę to ja też lubię malować
Ewuniu! Muszę koniecznie zobaczyć bo u mnie było to samo, z jednej cebuli ( która się podzieliła na pewno pod ziemią wyrósł pęd o pojedynczym pąku oraz kilka maluchów pełnych. Zaraz poszukam zdjęcia. Na pewno mam fotkę pąków.
A potem zaraz lecę do Hanki

Ewuniu! Muszę koniecznie zobaczyć bo u mnie było to samo, z jednej cebuli ( która się podzieliła na pewno pod ziemią wyrósł pęd o pojedynczym pąku oraz kilka maluchów pełnych. Zaraz poszukam zdjęcia. Na pewno mam fotkę pąków.
A potem zaraz lecę do Hanki

Ale będzie pięknie!Teraz się właśnie zastanawiam jak wyglądałyby moje okna z takimi naturalnymi ramami, nawet nie brałam tego pod uwagę.
Ambusiu,a więc powodzenia w restauracji ganku! I jeżeli można porosić , to oczywiście fotki, fotki, fotki...
Ambusiu,a więc powodzenia w restauracji ganku! I jeżeli można porosić , to oczywiście fotki, fotki, fotki...
Ogród nad Oranią