Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków cz. 7

Post »

Kasiu [100780] - nie ucieka, piesek jeszcze dogrzewa. ;:306
A tak poważnie, to nie leży całym ciężarem na kocie, a łapką, albo mordką, albo dwiema łapkami. Taki więcej delikatny jest. ;:224

Iwonko1 - a wiesz, że nasz króliczek to taki numerant, że gdy M wypuścił go z klatki, by sobie po działce pohasał, to on w ciągu kilku chwil zdążył odwiedzić kilka sąsiednich działek i wrócił, a my nawet byśmy o tym nie wiedzieli, gdyby nie info sąsiada z ostatniej działki w naszej alejce. ;:130
Czekam też na ciepły wiatr. Czytałam w necie, że od strony Słowacji i Czech płyną do nas ciepłe podmuchy. Niestety, burzowe i z dużymi ulewami. ;:202
Miśka w domu jest kochana, gdy śpi. ;:108 Ostatnio zrobiła się strasznie (nie będę się wyrażać)... Siada pod drzwiami wyjściowymi i przeraźliwie miauczy. ;:145 Aż uszy puchną. :oops:

Iwciu - dziękuję. ;:196 Już te zimne ozory ze mnie zlazły. ;:303
Przyznaję bez bicia, że nie sprawdzałam prognozy na jutro w moim mieście, żeby sobie niepotrzebnie humoru nie psuć. ;:306
Liczę na pogodny dzień, ale nie nastawiam się tak na 100%. Na wszelki wypadek.
Oby Twoje życzenie się spełniło, a Tobie też niech się ta głupia prognoza nie sprawdzi. ;:196

Aguniu [witch] - trafiłaś w dziesiątkę. ;:63 Zaiste, śpiąca kicia to słodziutkie stworzonko. :)
Zdaje się, że już się wykurowałam. ;:131 Przyznaję, że trochę tej słodkiej naleweczki wlałam w siebie, to może tak dokładnej diagnozy postawić nie jestem w stanie... Się okaże rano.

Beatko - łał, może nie trzymaj za mocno, choć jestem na dobrej drodze. ;:224
Tak, to kuklik. Dopiero zaczyna rozwijać pierwsze kwiatki. Spóźnialski, ale i tak pierwszy, bo pozostałe jeszcze śpią w pączkach. ;:219
Dziękuję i Tobie również ;:3 życzę. ;:196

Iwonko [00..] - cieszę się razem z Tobą, :tan bo wiem, jakie to dla Ciebie ważne. ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobrej nocy. Do jutra.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Lucynko ! słonko ;:3 te promyki nawet na zdjęciu mnie zadowalają, u mnie znowu mokro i ponuro :cry:
Ciekawa jestem jaka pogodę będę miała nad morzem, bo jak też taką to przyjdzie się urwać ;:oj
Tulipany śliczne kwitną i nawet widzę pierwiosnek wybujał nad tulipany :;230
Nie grzeją już w blokach? i ja wyłączyłam piec, ale on takie ma zabezpieczenie że jak zimno to mimo to się włącza i wczoraj raniutko się włączył ;:oj makabra!
Życzę żeby podziębienie minęło, bo nie jest Ci potrzebne ;:196
Dobrego i ciepłego dnia ;:168
Awatar użytkownika
Zuzia111
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 paź 2016, o 16:43
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Lucynko, jedyny plus tej deszczowej i zimnej wiosny to taki że tulipanki i inne dłużej kwitną. ;:215 Co do Miśki kiedyś taką miałam, bardzo ją kochaliśmy ale gdy zaczęła miauczeć. ;:185 . Szybko znalazła się u weterynarza i nareszcie mogliśmy odetchnąć. ;:306..wiem coś o tym. Pogoda u mnie niezmiennie taka sama, poczucie podobne. ;:222 Czyż może być inne przy takiej pogodzie. :;230 Pozdrawiam i życzę zdrówka. ;:168
Awatar użytkownika
witch
1000p
1000p
Od: 9 cze 2013, o 10:16

Post »

Lucynko, po naleweczce zrobionej na owocach czy ziołach z własnego ogrodu może być już tylko lepiej :D
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

Lucynko, i jak dzisiejsze samopoczucie?
Ja mam kuklika już któryś rok z kolei, ale jak dotąd to stał w miejscu i ani jednym kwiatkiem mnie nawet jeszcze nie uraczył. Ale teraz poskarżyłam się na niego, więc może zrozumie swój błąd i pokaże swoje kwiatki...
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Przeziębienie wygoń, po co Ci potrzebne ;:306
Kicia kocha ciepełko wiec tuli się jak może, super pieszczoszek ;:167 kolorów na ogrodzie sporo, wiosna choc uparta w temperatury wyższe to i tak śliczna i kolorowa. ;:138
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Lucynko :wit . Ja wiem, że taki odpoczynek nie wszystkich cieszy ale korzystaj ;:173 . U mnie pierwiosnków niewiele ale coś tam zakwitło . Może tulipany Ci pogniły albo nornice zrobił sobie obiad ?? Czy wylazły w ogóle z ziemi ?? Ja mam część takich co ma tylko liście i nie miały kwiatów. Nie wiem dlaczego tak się stało ale muszę je wykopać jak zaschną liście i może posadzę jesienią ponownie. Słoneczka Ci życzę i pozdrawiam :wit .
Awatar użytkownika
julcia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 maja 2011, o 08:26

Post »

Lucynko i co katar wygoniony ;:168
Mimo byle jakiej pogody nasze ogrody jednak zielone olbrzymią już masz piwonię i krzewy w liściach.
Kotki tak mają ze wiosną marcują , moja też jest teraz bardziej przymilna mimo ze wysterylizowana dawno temu ;:108
Niestety Twoja wiosenka jednak bardziej zaawansowana skoro kuklik tej odmiany już kwitnie ;:108 mam kilka odmian i tylko najwcześniejszy rozwija kwiatki pozostałe mają pączuszki i daleko im do kwitnienia ;:196
Słonecznej wiosennej pogody życzę i zdrówka dla męża, ;:196
Pozdrawiam Julia
Moje zielone zakręcenie
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Witam wszystkich Gości po małej przerwie.
Wczorajszy dzień przetrwałam jakoś, choć nie z powodu choroby (mojej), nawet wspomnienie mi po tych zimnych jęzorach nie pozostało.
Dzisiaj nareszcie doczekałam się prawdziwie majowej pogody i niemal cały dzień spędziłam na działce.
Było cudownie! Słonecznie i bardzo ciepło.
W tym ciepełku nareszcie chwaściory ruszyły do boju. Rosną bez opamiętania i niemal bez przerwy miałam co robić.
Tylko jedną kawusię wypiłam, szkoda mi było czasu na więcej, bo nie wiadomo, jak będzie jutro.

Obrazek

Obrazek

Marysiu [Maska] - mam nadzieję, że dzisiaj i do Ciebie słonko przywędrowało.
Po 15. maja powinnaś już wygrzewać się nad morzem. A przynajmniej spokojnie spacerować plażą i wdychać jod. ;:303
Tulpany przede wszystkim długo trzymają kwiaty i to jest w tę zimną wiosnę plusem. Może jedynym... ;:218 Kto wie...
W domu ciepło, jednodniowa awaria wystraszyła ludzi, ale szczęśliwie ogrzewanie wróciło.
Przeziębienie odeszło tak szybko, jak przyszło. Dziękuję. ;:196

Obrazek

Zuziu111 - to prawda, że kwiatki dłużej zdobią ogrody, tylko że rzadziej się je ogląda, zwłaszcza na działkach. ;:204
Miśka też jest wysterylizowana i dzięki temu ma niewielki rewir na działkach, nie biega daleko, a jej miauczenie w domu związane jest z tym, że u nas z klatki schodowej wchodzi się na duży hol wspólny dla trzech rodzin i ona bardzo lubi sobie tam spacerować i zaglądać do szaf czy szafek sąsiadów. A ponieważ mogłaby nabroić, to niechętnie ją wypuszczamy.
Tak sobie myślę, że dzisiaj powinnaś być zadowolona z pogody. ;:333 Jesteś?
Dziękuję za zdrówko, które wróciło i wzajemnie życzę Ci najlepszego. ;:196

Obrazek

Aguniu [witch] - i tak właśnie jest, jak przewidziałaś. :tan

Obrazek

Beatko - samopoczucie już w porządku, tym bardziej że pogoda dopisała. ;:3
Moje kukliki kwitną co rok bardzo obficie, mimo że większość rośnie w półcieniu, a nawet w cieniu.
Posyp swoim jakiegoś nawozu, może są głodne. ;:218

Obrazek

Kasiu [Kasiula] - posłuchałam Ciebie i wywaliłam drania. ;:134
Masz rację, że ten wiosenny chłód nie przeszkadza zbyt mocno, a jednocześnie pozwala roślinom dłużej cieszyć nasze oczy kwieciem. ;:63

Obrazek

Ewelinko - moje prymule w tym roku wyjątkowo zebrały się w sobie i głównie dzięki nim działka jest kolorowa. ;:63 A tulipany pogniły. Ziemia u mnie ciężka, a deszcze całą jesień padały tak, że woda stała na rabatach. ;:145
Też mam takie tulipany bezkwiatowe i mam zamiar zrobić z nimi tak jak Ty. ;:108
Twoje życzenie spełniło się w całej rozciągłości. Dziękuję. ;:196

Obrazek

Julio - kataru nie było, a chłodzące jęzory wygoniłam bardzo szybko.
Moja Miśka chce marcować na wspólnym holu, bo tam są różne szafy, szafki czy kartony sąsiedzkie, a więc dużo ciekawych miejsc. ;:306
Julio, te kukliki zawsze wcześnie kwitną. ;:131 W tym roku są spóźnione.
Dziękuję za ;:3 , które cudnie dzisiaj przygrzewało.
Z M trochę gorzej, a nawet mocno gorzej, ;:222 ale trzeba jakoś przez to przebrnąć. Dziękuję. ;:196

Obrazek
Awatar użytkownika
kasia100780
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 lip 2014, o 16:39

Post »

Lucynko dobrze, że już się lepiej czujesz. Zdrówka dla eM. Zauważyłam, że zawsze u Ciebie jest pogoda podobna do mojej ;:108
Śliczne tulipanki, dobrze że tak długo się utrzymują.
jagusia111

Post »

Lucyno jak ja Ci zazdroszczę tej pogody.U mnie ciągle leje i końca nie widać ;:oj . Wszystko się topi. Zdrówka dla M i wytrwałości dla Ciebie ;:196 .
Awatar użytkownika
Mondfa
500p
500p
Od: 21 mar 2016, o 09:16
Kontakt:

Post »

Jako że na codzień większość czasu spędzam z maluchami, które są bezwzględnie szczere, chciałabym powiedzieć, że ja za tulipanami to jakoś średnio przepadałam, albo nawet i wcale nie przepadałam, ale jak sobie tak Ciebie podglądam, to kilka Twoich mnie urzekło ;:167 i chyba je do siebie zaproszę ;:168
Wielu ludzi nigdy nie łączy się ze swoimi prawdziwymi talentami i nigdy nie dowiaduje się, do osiągnięcia czego tak naprawdę są zdolni./Ken Robinson
Ogródkowo
Doniczkowo
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13

Post »

No tak Lucynko, jak sie udało, to sie szalało, takie czasy, że łapiemy każdą chwilę ze słonkiem i kożystamy z niej na działeczkach i ogrodach :wit
Iwonka1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 wrz 2015, o 20:35

Post »

nareszcie chwaściory ruszyły do boju
:;230 :;230 :;230
Jesteś niemożliwa ;:306 ja jeszcze ciągle mam zimowe chwasty, a Ty się cieszysz z kolejnej dostawy? A gdzie czas na moją kawkę i książkę? Widzę, że dnia mi nie stanie...
Ale skoro Cię to cieszy, to sobie piel z przyjemnością ;:196 Słoneczko dobrze wpływa nie tylko na nas. Wszelkie zielone też je kochają, a już chwasty najbardziej ;:108
Miłego weekendu :wit
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Kasiu [100780] - dziękuję, kochana. ;:196
Tulipany kwitną, bo pogoda im pozwala, ;:333 choć my na nią narzekamy. ;:306
Narcyzy zresztą także.

Obrazek

Aguniu [jagusia] - kochana jesteś. ;:167 Dziękuję. ;:196
Podmucham jutro na moje słonko, by popłynęło w Twoją stronę. ;:108

Obrazek

Moniczko - ja przeciwnie. Pracowałam z trochę większymi dziećmi, to może dlatego bardzo lubię tulipany. :;230
Zaproś te piękne kwiaty do swojego ogrodu, bo warto. ;:180 Potrafią przyciągać wzrok. ;:108

Obrazek

Iwonko [00..] - tak jest, jak mówisz i niech już tak zostanie! ;:333

Obrazek

Iwonko1 - Ty się ze mnie nie nabijaj. ;:185 Ja naprawdę lubie pielonkę, a do tej pory zielsko na moich rabatach nie rosło. Teraz mam, ;:108 co chciałam i na jakieś dwa dni mam zapewnione zajęcie. :tan :tan
Szkoda, że mam do Ciebie daleko. ;:131 Z przyjemnością bym u Ciebie z chwastami powalczyła. ;:134
Dziękuję ;:180 i wzajemnie udanego weekendu życzę. ;:196

Obrazek

Pięknego weekendu Wszystkim życzę, z błękitem nieba i jasnym słoneczkiem. ;:4

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Dobranoc. :wit
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”