Ogródkowe rozmaitości cz.6
- Tosia1
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogródkowe rozmaitości cz.6
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
-
gloriadei

- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Kontakt:
Nelka
durandii zaraziłam się u ciebie
zostawiam filmik o klematisach bylinowych:
http://gartenfernsehen.de/filme/stauden-clematis-teil-1
durandii zaraziłam się u ciebie
zostawiam filmik o klematisach bylinowych:
http://gartenfernsehen.de/filme/stauden-clematis-teil-1
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Tosia Ty masz wszędzie dużo miejsca nie tylko pod siatką
. Zobaczymy Nelka wyniki jak już sie ociepli co wypadło
Nelu piękne masz te clematisy, dwa z nich sobie upatrzyłam i może ich kupię chociaż obiecałam sobie w tym roku ograniczyć zakupy do minimum.
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
No to ja ślę ukłony
I wracam do filmów zostawionych przez Ewę... Tyle tam cudnych niebieskości ... i dzwonków fikuśnych... No... i róże też się znajdą, więc czego chcieć więcej w mroźny wieczór???
I wracam do filmów zostawionych przez Ewę... Tyle tam cudnych niebieskości ... i dzwonków fikuśnych... No... i róże też się znajdą, więc czego chcieć więcej w mroźny wieczór???
- ewamaj66

- Od: 19 lut 2011, o 16:55
Też się nacieszyłam obrazem lata
Pogoda w sam raz do marzeń, bo trudno uwierzyć, że znowu będzie ciepło.
-
ibizaa
- 1000p

- Od: 9 lut 2011, o 13:10
- Kontakt:
Nelu, przejrzałam sobie jak na razie tylko ten wątek, ale po zobaczeniu zdjęcia z pierwszej strony szybko biegnę do pozostałych Twych wątków by obejrzeć cały Twój ogród a czuję że będzie on niesamowity.... zresztą po tych zdjęciach które wstawiłaś w tej części to już uważam że jest piękny... te wijące sie róże..achh cudowności 
- roots23
- 500p

- Od: 23 sie 2010, o 16:01
urzekające są te klematisy, lubię je i mam nawet jednego 
-- 2 lut 2012, o 00:09 --
-- 2 lut 2012, o 00:09 --
Pozdrawiam wszystkich ogrodników Renata 
-
aleb-azi

- Od: 29 gru 2009, o 18:18
- Kontakt:
Karygodne milczenie, ciągnące się w nieskończoność...
Wyniosłam z piwnicy tarasowce... rozmrożę ziemię z garażu i przystąpię do siewów
Wyniosłam z piwnicy tarasowce... rozmrożę ziemię z garażu i przystąpię do siewów
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Tośka... u mnie już cały wolny plac pod płotem już wykorzystany...kąty również...
I co dalej...
Ewcia... dzięki za link
,przypomniałaś mi o tych pięknych clematisach przedstawianych przez Westphala...w całej okazałości kwitnące ...
Jadzia ... nawet i Tosi zabraknie miejsca ,jak będzie z takim zaangażowaniem róże kupować i nie tylko...
Szkoda ,ze nasze ogródki nie z gumy...
Danka... tyle naszej radości ,że sobie kupimy jakąś nową roślinkę...Ja już absolutnie nie mam miejsca ...,a znowu się skusiłam ...na przetaczniki...I co...nie ma rady na taką wariatkę...
Izka... też znajduję ukojenie w oglądanych zdjęciach z minionego lata i buszując po pięknych angielskich ogrodach...i wiejskich także...np....http://www.rachelwarne.co.uk/gardens-goosecottage.html
Ewcia...może trudno uwierzyć ,ale za dwa tygodnie ciepło do nas zawita,a mroźna wstrętna zima pójdzie sobie ....daleko ...i oby już nie wróciła...
Elizo... witam po raz pierwszy i może nie ostatni...
Dużo nie mam do pokazania ,bo niewielka przestrzeń mojego ogródka ,ale za to zagęszczenie takie,a co za tym idzie wiele gatunków i odmian...ale czy przetrwają te silne mrozy ,przy takiej mizernej okrywie śnieżnej...?
Mam pewne obawy...
Renatko...do clematisów zachęcam ,szczególnie do Viticelli,potrafią opanować w pozytywnym tego słowa znaczeniu ...znaczną przestrzeń ,przez co wyróżniają się zupełnie pozytywnie...
Izka ...milczenie przerwałam...,chyba zdopingowała mnie optymistyczna prognoza...
Jak ja nie lubię zimy... 
Na koniec zimy Mme Plantier w towarzystwie bodziszka

Ewcia... dzięki za link
Jadzia ... nawet i Tosi zabraknie miejsca ,jak będzie z takim zaangażowaniem róże kupować i nie tylko...
Szkoda ,ze nasze ogródki nie z gumy...
Danka... tyle naszej radości ,że sobie kupimy jakąś nową roślinkę...Ja już absolutnie nie mam miejsca ...,a znowu się skusiłam ...na przetaczniki...I co...nie ma rady na taką wariatkę...
Izka... też znajduję ukojenie w oglądanych zdjęciach z minionego lata i buszując po pięknych angielskich ogrodach...i wiejskich także...np....http://www.rachelwarne.co.uk/gardens-goosecottage.html
Ewcia...może trudno uwierzyć ,ale za dwa tygodnie ciepło do nas zawita,a mroźna wstrętna zima pójdzie sobie ....daleko ...i oby już nie wróciła...
Elizo... witam po raz pierwszy i może nie ostatni...
Renatko...do clematisów zachęcam ,szczególnie do Viticelli,potrafią opanować w pozytywnym tego słowa znaczeniu ...znaczną przestrzeń ,przez co wyróżniają się zupełnie pozytywnie...
Izka ...milczenie przerwałam...,chyba zdopingowała mnie optymistyczna prognoza...
Na koniec zimy Mme Plantier w towarzystwie bodziszka

Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH

No parę geranium też sobie teraz zamówiłam a może i Balerina sie pokaże z otchłani . Twoje fotki napawają optymizmem jak dalej tak mrozno za oknem
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Nela, mam życzenie
wstaw mi, proszę, zdjęcie całego krzaka Ritausmy. Niby widziałam u Ciebie, ale jakoś nie do końca kojarzę wysokość i szerokość 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- Alionuszka

- Od: 16 cze 2009, o 23:21
Jadziu to geranium niebieskie wykopane z pola...sandomierskiego...u mnie rośnie na metr ...
ale to chyba z powodu cienia ,gdzie jest posadzony...a poza tym musi się wyłaniać z pomiędzy róż,także trudno mu złapać promienie słoneczne...
Basiu Twe życzenie... święte...
RITAUSMA

Tutaj może za bardzo nie widać jaka wysokość,ale 1,3m na pewno osiąga...z tymże cięłam ją wiosną,aby mniejsza była...bez cięcia może osiągnąć 1,50-60...albo i więcej...
Basiu Twe życzenie... święte...
RITAUSMA

Tutaj może za bardzo nie widać jaka wysokość,ale 1,3m na pewno osiąga...z tymże cięłam ją wiosną,aby mniejsza była...bez cięcia może osiągnąć 1,50-60...albo i więcej...
Pozdrawiam Nela
Ogródkowe rozmaitości
Ogródkowe rozmaitości
- JAKUCH

Piekna ,więc będę podziwiac ją chyba również u Basi a może kiedys i u mnie zamieszka kto wie,,,,,
- Wanda7
- -Moderator Forum-.

- Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Ja też się skusiłam na przetaczniki, Nelu. Kupiłam kilka odmian i chyba już nie będę u ciebie sępić tamtego, który pokazywałaś kiedyś.
U mnie na róże miejsca już maleńko więc M robi drewniane skrzynie, w których znajdzie się miejsce na jeszcze kilka odmian. Ale potem to już nie wiem, co będzie. Czas pokaże
U mnie na róże miejsca już maleńko więc M robi drewniane skrzynie, w których znajdzie się miejsce na jeszcze kilka odmian. Ale potem to już nie wiem, co będzie. Czas pokaże