Ogródek Gosi cz. 16

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogródek Gosi cz. 16

Post »

Witaj. Faktycznie u Ciebie jeszcze zieleń taka ładna a u mnie tak szarawo już. Ten miskant wygląda niesamowicie ;:63. U mnie wieje bardzo mocno i jest nieprzyjemnie. Oby u Ciebie jednak wiatr nie pojawił się . Pozdrawiam :wit.
plocczanka
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 31 lip 2014, o 21:16
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Gosiu, ;:oj ;:oj Mandacik? ;:224 Małe piwo.
Mój synuś spowodował stłuczkę trzech samochodów. ;:145 Ten to dopiero ma problem. ;:145 Szczęśliwie ucierpiały tylko auta.
Też za szybko jechał. ;:108 Tak więc lepiej zwolnić. Dla własnego bezpieczeństwa. :)

Twój ogród ciągle jeszcze bardzo kolorowy. ;:215
Ładnie kwitną chryzantemy. ;:333 Szczególnie ładna jest ta z białymi kwiatkami. ;:63

Pogoda rzeczywiście nas nie rozpieszcza. ;:185 Dzisiaj dostałam po głowie sypiącym gradem. ;:145 Walił niemiłosiernie, a ja akurat nie miałam gdzie się schować. ;:306
Pozdrawiam. Lucyna
Jesień życia wśród kwiatów, zwierząt i ptaków - cz. 15 Zapraszam.
Ani jeden ogród nie jest urządzony raz na zawsze.
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu chryzantemy pięknie świecą na rabatach. ;:oj Smagliczka to też terminatorka, ;:215 u mnie po przymrozkach, a też kwitnie. Rabata przy tarasie nieodmiennie mnie zachwyca. ;:108 W każdym okresie jest piękna. Kanciki takie ładne porobiłaś. ;:138 Mandatów nikt nie lubi, ale jeździć szybko lubimy. ;:173 Jeszcze będzie ciepło, zdążymy posadzić i posprzątać. ;:131
Awatar użytkownika
ewarm
500p
500p
Od: 3 paź 2010, o 23:53
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Gosiu - to chyba wspominki z cieplejszej pory, bo zbyt kolorowo, a i nie ma wyłożonej kostki?
Chryzantemka biała bardzo zwiewna.
Pozdrawiam.
ewa
Wyczekiwany ogród
Awatar użytkownika
nifredil
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 mar 2012, o 23:21

Post »

Gosia, miskant przed domem robi piorunujące wrażenie ;:oj ;:oj Mówisz, że z tym mandatem trafiło na zły okres, ale prawda jest taka, że chyba nigdy nie ma dobrego czasu na płacenie takich nieoczekiwanych kwot. Mój eM też lubi sobie depnąć na gaz, szczególnie jak wraca wieczorem do domu, a droga długa i prościutka jak od linijki. Niestety w takich miejscach policja lubi stać najbardziej ;:224 Już się nauczył, że lepiej cichutko zapłacić mandat i nie wspominać przy mnie ;:306 Na samo hasło mandat włącza mi się autopilot z gotowym "kazaniem", a przecież to nie o to chodzi, że lubię sobie pogadać, tylko martwię się o tego mojego ślubnego rajdowca ;:173
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 12:14

Post »

Weekend minął. Pogoda była bardzo dynamiczna. Przezyłam wszystkie pory roku, więc czułam się bardziej jak wiosną, niż jesienią. Było i słoneczko, i deszcz, grad, a nawet burza.
Ale mimo to zdazyłam wykonać zaplanowane zadania. Zgrabiłam liście orzecha ( pomagało mi dwóch moich mężczyzn ;:173 ) , skończyłam sadzić cebulowe, oczywiście te, które miałam, bo przydałoby się drugie tyle, oczyściłam rabaty z jednorocznych, żeby za bardzo się nie rozsiały.
Pozostało skosić trawnik, ale deszcz nie pozwala i obsypać róże.
To wszystko dzięki temu, że mam ogrod przy domu i mogłam sobie pozwolić na wypad do ogrodu po każdym deszczu.

Aniu, ten mandat za bilet to tez nie fajnie. Tak naprawdę za nic, bo gdyby syn pamiętał o skasowaniu kasa byłaby w kieszeni. To tak jak u mojego z jedynkami. Dostaje za brak pracy domowej. Tak głupio psuje sobie ocenę. :roll:
Ostnica Bradrytichia, straszna nazwa, ale trawa faktycznie śliczna. Bardzo ją lubię, dlatego posadziłam ją w kilku miejscach. W ogóle lubię wszystkie ostnice.
Ja już tylko będę kopczykowała róże i czekała co przetrwa zimę a co nie

Ewelinko, już coraz mniej zielonego, ale nadal jest bardziej zielono niż kolorowo. Nie wiem co się dzieje z tymi roślinami.
Wiatr był, ale w sumie ten mój żywopłot robi dobrą robotę, bo aż tak bardzo nie czułam. Nawet w słoneczku zgrzałam się lekko. Tylko, żeby nie padało, to bym uznała, że to był bardzo ładny weekend

Lucynko, nie tylko grad mieliśmy, ale i burzę. Uciekałam do domu, a byłam w trakcie sadzenia cebul. Całe szczęście, że przy pomocy chłopaków zdazyłam sprzątnąć liście orzecha. Dzisiaj kończyłam sprzątanie.
No to Twój syn przeżył niefajną przygodę. Współczuję, bo to jest jeszcze gorsze niż mandat.
Zakochałam się w chryzantemach i będę wiosną kupowała kolejne.
Szkoda, że zgubiłam nazwy. :roll:

Soniu, jak już napisałam Lucynce, zakochałam się w chryzantemach 2 lata temu. Co roku powiększam ich liczbę w ogrodzie. Kolejne zakupy planuję na wiosnę. O tej porze roku uważam, że to niezbędny akcent w ogrodzie.
Kanciki porobiłam na przodzie, jak robiłam trawnik. W przyszłym roku postanowiłam porobić na tylnych rabatach, zobaczymy jak to będzie wyglądało.

Ewo, te zdjęcia zrobiłam 2 tygodnie temu. W sumie niewiele się zmieniło. Może trochę żółci więcej przybyło wśród host. Poza tym nadal zielono. Kostka była wyłożona tylko na przednich rabatach. Na tych tylnych będę robiła w przyszłym roku.

Sabinko, wiadomo, że martwimy się o swoje połówki. Mój jeździ po całej Polsce. Proszę zawsze żeby dał znać, czy dojechał, ale jak to facet nie myśli o tym. Ja lubię jeździć szybko, a raczej dynamicznie. Zazwyczaj w mieście nie przekraczam prędkości, ale wtedy nie zdążyłam wyhamować przed wjazdem do miasta, a na wjeździe były pasy z radarem i jeszcze z ograniczeniem prędkości. No i mnie cyknęli. Trudno. To mój pierwszy mandat od lat.

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Cześć Goś.
Ile jeszcze barw cudnych u ciebie ;:oj
Mam tylko jedną chryzantemę i to chyba błąd, bo robią niezłą robotę. A ta rabata przy tarasie jaka wspaniała. Doszłaś z nią już do idealnego stanu. Pięknie się prezentuje.
Mandatu współczuję. Zawsze są nie w porę. Ja tylko raz zapłaciłam za przekroczenie prędkości, jadąc na komunię chrześnicy :;230 To była baaardzo droga komunia ;:306
Jak zdrówko? Musimy się zdzwonić. Teraz mi trudniej, mam nowego poganiacza w robocie. Trzymaj kciuki żeby mnie na wcześniejszą emeryturę nie wysłali ;:224 A może fajnie byłoby siedzieć w domu.... więcej czasu na ogród. Nie, głupi pomysł, bo skąd brałabym kasę na rośliny ;:306
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Gosiu mandatu nie zazdroszczę ale to na szczęście nie koniec świata. ;:333
stipa brachytricha i mnie uwodzi. Tej wiosny jej nie odpuszczę! No muszę ją w końcu mieć u siebie! ;:65

P.S. Nie zazdroszczę Ci Kochana plewienia dziesiątek a nawet setek kłosowcowych siewek wiosną, bo widzę, że nasienniki nadal dumnie prężą swe lico na rabatach. ;:131 Ja już więcej tego błędu nie zrobię. Kłosy powycinałam dawno temu. A pewnie i tak siewek będzie masa. ;:224
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jolu, nareszcie się odezwałaś ;:196
Często myślałam o Tobie. Nawet rozmawiamy z Izą, że koniecznie w przyszłym roku musimy się spotkać u Ciebie.
Mam nadzieję, że będę w lepszej formie niż w tym roku. Powoli chyba idzie ku lepszemu.
Chryzantemy koniecznie musisz mieć. Nie wyobrażam sobie już jesiennego ogrodu bez nich. Kiedy już wszystko przekwitło one dają tak po oczach kolorami, że aż bolą. Wiosną będę kupowała następne, muszę przez zimę znaleźć dla nich miejsce.
Mandat boli, a raczej jego wysokość. Tyle roślin można było kupić :roll:
Ale przeżyjemy i to ;:306
Siedzenie w domu i mi się marzy, ale bardziej takie aktywne, czyli jakaś agroturystyka, czy coś.
Kasa zawsze jest potrzebna, więc nie ma wyjścia i trzeba pracować, tylko dlaczego w kieracie?
Najgorsi są tacy bezduszni poganiacze. Jakoś tak coraz więcej tej pracy i więcej, ciekawe kiedy to wszystko pęknie.
U nas powoli zaczynają odchodzić osoby, które mają już tego dosyć.
Musimy koniecznie pogadać.

Aniu, wszelkie stipy sa przepiękne. Mam 5 odmian, każda ma swój urok. Jednak najbardziej lubię Pony Tails. Jest najdelikatniejsza, ale przez to i często jednoroczna. Reszta rewelacyjnie daje sobie radę w naszych warunkach.
Poznałam co to siewki kłosowca już w tym sezonie. Nie miałam kiedy obciąć nasienników. Właśnie zrobiłam to w niedzielę, uważając, żeby za dużo nasion nie wypadło. Najwyżej będę wiosną sprzedawała. Mam już tyle nadwyżek, że czas chyba założyć wątek sprzedażowy :D
Na pewno będę miała kocimiętkę, stipy, kłosowce, werbeny i jeszcze inne bylinki. Może znajda się chętni

Zdjęcia sprzed 2 tygodni. Jeszcze było trochę kwiatów. Teraz już nie ma kosmosów, smagliczek, kłosowców i innych roślin.
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
ewelkacha88
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 maja 2013, o 17:54

Post »

Witaj Małgosiu. Zdjęcia z ogrodu jeszcze bardzo ładne ;:108. Masz sporo iglaków a to ma znaczenie . Nie jest u Ciebie pusto nawet jak wytniesz byliny czy jednoroczne . Oj tak , żywopłot to fajna sprawa i masz jednak jakąś izolację dla roślin na zimę i na pewno tak bardzo nie odczuwasz wietrznych dni. Ścieżka pięknie się prezentuje i ładnie zarasta rabata obok. Fajnie , że miałaś ostatnio czas i pogodę na ogród , u mnie to tylko czekać aż trzeba będzie robić kopczyki ;:224 . To co najważniejsze zrobiłam a z przesadzaniem poczekam jednak do wiosny. Jeszcze tylko róże i powojniki przyjadą i trzeba będzie odtrąbić koniec sezonu. Spokojnego dnia dzisiaj życzę :wit.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Nawet jak na zdjęcia sprzed dwóch tygodni, to bardzo mało jesiennie u Ciebie :wink: Chryzantemy zapisałam sobie do wiosennej listy zakupów bylin (staram się dzielić wydatki i czeka mnie tylko zakup hurtowych ilości kory), bo rzeczywiście listopad i grudzień to ciężkie miesiące (a potem I kwartał, potem wakacje i tak w kółko - zawsze jest kombinowanie, jak tu rozciągnąć budżet). Szkoda kasy na mandat, ale cóż, nie wszystko da się zaplanować...
Trawnik masz na medal.
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
cyma2704
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2013, o 17:31

Post »

Gosiu dziękuję serdecznie. ;:196 W takiej szarzyźnie trochę koloru z twojego ogrodu od razu poprawia humor. ;:108 Kleome o tej porze to fenomen, ;:oj swoje w sierpniu wyrzuciłam. Pozazdrościłam ci kancików i trochę zrobiłam w sobotę. :)
Awatar użytkownika
dorotka350
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 26 maja 2014, o 20:18

Post »

Chryzantemy o tej porze roku wyglądają pięknie. Sama mam tylko dwie, które dostałam od jednej z forumowych dziewczyn. Chciałabym więcej, ale jak zwykle z miejscem kłopot. Muszę coś pomyśleć na wiosnę, bo bardzo zdobią rabatę i dają mnóstwo koloru ;:108

A wracając do mandatu...Dobrze, że Ci prawka nie zabrali, skoro znacznie przekroczyłaś prędkość. Zawsze trzeba znaleźć jakieś pozytywne strony :roll:
Awatar użytkownika
Mufka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 11 lut 2009, o 20:02

Post »

Witaj Gosiu ;:196

Rabatki u Ciebie jeszcze pełne kolorów aż miło popatrzeć i ta trawa taka soczyście szmaragdowa - istne cudo ;:138
Brachytricha w pełnej krasie. Bardzo lubię jej puszyste kłosy. Posadziłam w tym sezonie kilka w większym cieniu i wyrosły dużo okazalsze niż te w pełnym słońcu. Zachwycił mnie też Twój miskant, razem z werbeną tworzą piękny duet :heja

Spieszę donieść, że siewka od Ciebie pięknie zakwitła i wbrew obawom jest to naprawdę stipa gigantea ! Ogromnie się z tego cieszę i bardzo Ci jeszcze raz dziękuję ;:196

Pozdrawiam, życząc dużo jesiennego słonka :wit
Prawdziwa kobieta potrafi zrobić wszystko, zaś prawdziwy mężczyzna to ten, który jej na to nie pozwoli ;)
Moja Wizytówka Mufka - ogrodowe marzenia...cz.1 cz.2 cz.3 cz.4
Awatar użytkownika
Margo2
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewelinko, właśnie takiego ogrodu chciałam, żeby z okna nawet zimą był ładny widok. Teraz brakuje mi trochę większych krzewów, które ładnie by się przebarwiały, ale nie można mieć wszystkiego, a na nie na pewno nie mam miejsca.
Ja też już tylko zrobię kopczyki, ale chciałabym jeszcze skosić trawę przed zimą. Pogoda nie sprzyja. Są tylko godziny bez deszczu, czyli kosić nie można.

Asiu, miło Cię widzieć :wit
Chryzantemy bardzo polecam. Oczywiście nie zawsze przetrwają, ale trzeba spróbować.
Ja w tym roku po zimie straciłam jedną, ale 11 przetrwało
Masz rację, że nigdy nie ma dobrego czasu na wydatki. Ale dla mnie ten nadchodzący czas jest najgorszy pod tym względem.

Soniu, :D moja Kleome bardzo późno wystartowała. Miałam raptem 4 roślinki. Ta ostatnia została.
Zostawiam do wiosny, może się rozsieje? Nie lubię robić sadzonek w domu, bo zazwyczaj mi się nie udają.
Jedynie sukcesem są pomidory.
A właśnie jeszcze ich nie posprzątałam z doniczek. :roll:

Dorotko, już tyle napisałam o chryzantemach, że chyba nie będę Cię namawiała. Chociaż może jednak znajdziesz troszeczkę miejsca na obrzeżach? Naprawdę są super.
No i Cię namawiam ;:306
Masz rację, z tym prawkiem, a blisko było :roll:
Mam nauczkę. Raczej już tego nie zrobię.

Marysiu, i do mnie zajrzałaś ;:138
Z tą trawą to trochę jestem zła, bo pilnowałam przez całe lato, podlewałam, a sąsiedzi nie. Po tych deszczach u mnie prawie taka sama zielona jak u nich. I czy to warto?
Ale chyba będę dalej podlewała, bo całe lato widok był super.
Ciesze się, że jednak gigantea to gigantea. Tylko, że Ty chyba kupiłaś już nową?
Ciekawe jak wygląda u Ciebie, bo u mnie az taka gigantyczna nie jest,.
Mam nadzieję, że zimową porą pokażesz trochę swoich stepów?
Cały czas mam przed oczami czerwcowe widoki

Pogoda jaka jest każdy widzi. Wczorajsza była taka, że nawet nie chciało mi się pisać o niej, bo przemokłam do suchej nitki i to przez chwilę, a dzisiaj złośliwa nadal mnie prześladowała. Cały dzień nie padało i po pracy postanowiłam wstąpić na cmentarz, bo wczoraj nie było jak podumać, wszystko na szybko.I co? I jak dojechałam to oczywiście lunęło.
I znowu bieg. A jak wsiadałam do samochodu deszczu już prawie nie było
Czy to nie złośliwość?
Najgorsze, że tu poprawy nie widać. I kiedy ja skoszę trawnik?

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”