Ja mam 3 i jakoś szczególnie o nie nie dbam. Nigra kwitnie niezawodnie co roku i nie wymarza, bo jest późna.
Mój malutki zakątek - Priam
-
bożena170365
- 500p

- Od: 17 lut 2008, o 22:48
- empuza
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 4 cze 2007, o 09:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Słoneczniczki to małe słoneczniki?liska pisze:Co to są słoneczniczki? Bo szukam w googlach ale nie znajduję
"Gdy w jednym domu światło gaśnie i ogród przestaje żyć, w drugim rodzi się nowe życie."
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Empuzka i jej ROD-wy świat-rok 2012
Agnieszko a mogłabyś mi tak jak blondynce wytłumaczyć jakie Priam ma słoneczniczki? A może jakiegoś linka? Ja uwielbiam słoneczniki ale nei znam roślinek 'słoneczniczki'empuza pisze:Słoneczniczki to małe słoneczniki?liska pisze:Co to są słoneczniczki? Bo szukam w googlach ale nie znajdujęA może coś przeoczyłam
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Jestem na 95% pewien, ze to nie to bo moja roślina ma bardziej kłącza niż bulwę ;) miło że staracie się rozpoznawać moje rośliny. Dodatkowo uważam że to słoneczniczek szorstki
29) Tulipany "Arma":
Oto etapy rozkwitu moich ulubieńców. To jest moich 5 pierwszych cebul, ale widzę że się naprawdę opłacało bo naprawdę cieszą oko. a ich niewielkie rozmiary bo 40 cm rekompensuje kolor i postrzępione płatki.
--->
--->
--->
--->
---> 
29) Tulipany "Arma":
Oto etapy rozkwitu moich ulubieńców. To jest moich 5 pierwszych cebul, ale widzę że się naprawdę opłacało bo naprawdę cieszą oko. a ich niewielkie rozmiary bo 40 cm rekompensuje kolor i postrzępione płatki.
--->
--->
--->
--->
---> 
Priam pisze:Jestem na 95% pewien, ze to nie to bo moja roślina ma bardziej kłącza niż bulwę ;) miło że staracie się rozpoznawać moje rośliny. Dodatkowo uważam że to słoneczniczek szorstki
No ja tez nie byłam pewna bo topinambur ma płatki takie "pojedyncze" a u Ciebie jest ich więcej,
Próbuję odgadnąć, bo uwielbiam słoneczniki...
Jeśłi chodzi o słoneczniczek szorstki... czy Twoje roslinki miały takie "pokrzywowe" liście?
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- Elizabetka
- Przyjaciel Forum

- Od: 4 lip 2006, o 20:04
Przemku nie wiem sama jak to się stało, że do Ciebie dopiero teraz dotarłam.
Piękne miejsce i tak ładnie zadbane. A jakie kolory...po prostu cudownie.
Obowiazkowo będę do Ciebie wpadać.
A powiedz czy masz już miętę bo moja się dosyć rozrosła i chętnie się z Tobą podzielę. Przeczytałam w zeszłorocznych postach, że jej szukasz. Daj znać.
Pozdrawiam.
Piękne miejsce i tak ładnie zadbane. A jakie kolory...po prostu cudownie.
Obowiazkowo będę do Ciebie wpadać.
A powiedz czy masz już miętę bo moja się dosyć rozrosła i chętnie się z Tobą podzielę. Przeczytałam w zeszłorocznych postach, że jej szukasz. Daj znać.
Pozdrawiam.
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
eowinko - co roku zachwycam się moimi słoneczniczkami tym bardziej, że wabią wiele motyli
lisko- te listki były lekko szorstkie, a topinambur odpada na 100% ;)
Elizabetko- mam nadzieję ze mój ogród Cię przekonała i będziesz częstszym gościem. staram się jak mogę aby ogród wyglądał na zadbany, ale wiem że wiele mu jeszcze brakuje i należy mu się więcej mojego czasu
Jeżeli chodzi o mięte to mam bo rok temu dostałem od jednej z użytkowniczek i mama przyniosła z jakiejś wilgotnej polanki ;) Tak więc dziękuję za chęć dzielenia sie- no chyba że masz jakieś niepotrzebne cebulki to z chęcią je przyjmę.
Zawsze chętnie przyjmę rośliny cebulowe i bulwiaste
Ich nigdy nie jest za wiele 
Jak zapewne zauważyliście lubię: lilie, dalie kaktusowe- do tego roku miałem jedną a teraz 3
, mieczyki, krokusy, narcyzy, czosnki i szafirki. Kiedyś miałem Ixie i Spraksje, ale zdążyłem ich wykopać i wszystkie przemarzły a te co zostały to zostały zjedzone przez nornice 
lisko- te listki były lekko szorstkie, a topinambur odpada na 100% ;)
Elizabetko- mam nadzieję ze mój ogród Cię przekonała i będziesz częstszym gościem. staram się jak mogę aby ogród wyglądał na zadbany, ale wiem że wiele mu jeszcze brakuje i należy mu się więcej mojego czasu
Zawsze chętnie przyjmę rośliny cebulowe i bulwiaste
Jak zapewne zauważyliście lubię: lilie, dalie kaktusowe- do tego roku miałem jedną a teraz 3

a w przybliżeniu tak: