Ogród 100 róż cz. II

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p
Od: 28 paź 2010, o 00:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Ogród 100 róż cz. II

Post »

Ewazawady - dziękuję za czujność, ale ja wciskam patyki wokół krzaczka hortensji, dopiero potem włóknina, wiem, wiem. Hortensja w ogóle ma bardzo kruche te swoje pączki, zawsze jakiś muszę obłamać podczas prac pielęgnacyjnych :roll:
Aaa, mówisz eden powinien mi się rozkręcić? To będzie 3 rok w tym samym miejscu, więc zobaczymy jakie ma zamiary :lol: Zawsze długo się rozkręca z kwitnieniem, stoi w pąkach i ćwiczy moją cierpliwość, ale potaem jak się rozhula, to do teraz. No, cudna jest. Żeby jeszcze tylko pachniała. Choć odrobinę.
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Stuku puku dzyń, dzyń, dzyń! ;:114
Pod bramą dziki tłum wyglodniałych fanów Twojego ogrodu. ;:138
Czekamy na nowe zdjęcia ;:152
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

:wit Ania ja przez te Twoje literki, to chyba na prawdę trawniczek zacznę kasować ?. :;230
Chyba zostawię sobie cały ten dylemat na czas już poświąteczny?.. :lol:
Dobrze, że teraz mam zajecie?.. chociaż i tak już mnie nosi?. może Kamila będzie domawiać róże Guillota ? ;:170
Którą różyczkę pokazujesz, to ja zaraz mam kilka pomysłów gdzie ją bym widziała u siebie?. ;:162
Eglantyne bardzo mi się podoba cudny kolor i kwiat. ;:180
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witajcie :wit

Ewa, ja swojego Edena mam dopiero od wiosny i byłam szczęśliwa, że w ogóle mi zakwitł. Prawdę mówiąc bardziej pasowałby mi w formie krzewiastej, bo obelisk tuż przy sąsiednim drzewie ? nie bardzo... Na przyginanie pędów też chyba zostawiłam za mało miejsca...
Oj Ewcia, ale jestem ciekawa tych Twoich panienek...

Julieto, ja miałam problem tylko z kwitnieniem jednej hortensji piłkowanej. Już się odgrażałam, że wywalę, bo tylko miejsce zajmuje ? i zakwitła - po 5 latach! Pozostałych ogrodowych, a mam ich pewnie ponad dwadzieścia (to nie róże, więc nie znam dokładnej liczby), nigdy nie okrywałam i zawsze pięknie kwitną.
Mam nieodparte wrażenie, że nie tylko Cottage Rose u Ciebie zagości :lol:
No widzisz, pomysła na edenkę znalazłaś... Moja na rabatówkę się nie zanosi, bo wypuściła długie pędy, jakby pnącą być chciała...
U mnie Mary na pewno miała przerwę, ale jak długą ? nie pamiętam; chyba już przestaję ogarniać to różane towarzystwo :roll:

Fraszka, kolory takie, bo zdjęcie marnej jakości :;230

Justi, włosy trochę dęba mi stawały. W nocy odgłosy silnego wiatru potęgują dodatkowo odczucie grozy...
Ja też zamierzam się wziąć za te mniej subordynowane :)

Kasiek, tak, tak, brama ledwie wytrzymała napór fanów :;230
Wczoraj u siebie mnie nie spotkałaś? Pół dnia szwendałam się po Twoim letnim ogrodzie i dzisiaj musiałam nadrabiać zaległości w robocie :;230

Majuś, coś mi się zdaje, że Ty i bez moich literek świetnie sobie w tej materii poradzisz :;230
Mnie niestety też nosi... Oby zima była krótka...
A Eglantynki mam cztery, co mówi samo za siebie ;:170

Eifelzauber. Jesienią wypuściła długaśne, wyprostowane pędy, więc krzew nie wyglądał zbyt pięknie. Korzyść z tego była taka, że kwiaty zaglądały mi do domu przez okno, co baardzo lubię :)

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p

Post »

Hm, mówisz, że ogrodowych nie okrywasz??? Jak mi się moje krzaczki rozrosną, to też spróbuję zostawić. Ale to chyba za parę lat, bo ja mam ogród wśród pól, niczym jeszcze nie osłonięty, a u Ciebie widać, że zacisznie. Dwadzieścia hortensji ;:oj Ała ! A nie zamierzasz robić sadzonek ... ;:224 ;:173 ;:180

Sugerujesz, że będę jednak ryć ten trawnik ? :;230
Dobrze, że mam Eglantyne, ale Eifelzauber już nie, ekhm ;:224
Chyba będę ryć. Szczególnie, jak zaczniesz angielki pokazywać ...
April
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2012, o 12:22

Post »

Z zapartych tchem śledzę opisy różane. Stwierdzam że niezwykle pomocne w moich dalszych planach zakupowych.
A Edenki już posadziłam 4 szt jesienią :heja
Świetna praca, czekam na więcej :uszy
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

E tam, marnej jakości :wink: zdjęcie pierwsza klasa 8-) a ostatnia różą - piękna ;:167
Awatar użytkownika
AnaAn
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 gru 2012, o 17:49

Post »

Witam :wit

Julieto, no tak, nieosłoniętym młodym roślinom wiatr może bardzo zaszkodzić. Po pierwszej zimie straciłam bardzo dużo roślin.
Wiesz co, ja sadzonek nie robię, ale jeśli będziesz reflektowała na jakieś patyczki ? to bardzo proszę :D
Julieta, ja mam wrażenie, że Ty i tak jesteś nastawiona na to rycie trawnika, bez pokazywania tych angielek ... :;230

Aprilku, to będziesz miała fantastyczne efekty w ogrodzie... 4 edenki ;:224 One szybko rosną, więc nie będziesz musiała długo na to czekać :)

Natalka, też ją lubię :)

Wszystkim miłym gościom już dziś życzę zdrowych, radosnych świąt Bożego Narodzenia oraz szczęśliwego Nowego Roku, zrealizowania wszystkich noworocznych postanowień, pozytywnych zmian i wiele sukcesów. ;:3
Obyśmy też w tym nowym 2014 roku nie musieli zbyt długo czekać na takie widoczki...

Obrazek

Do napisania w przyszłym roku :wit
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
edulkot
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 lut 2011, o 17:31

Post »

Aniu mnie się udało nadrobić kawałek Twojego alfabetu różanego a Ty robisz przerwę świąteczną ;:oj
Mam kilka z ostatnio wymienionych, nie ze wszystkich jestem zadowolona ale to jednak są młode róże a do tego po przejściach dziwnych zim i wiosen , daję im jeszcze rok czasu ale już powoli tworzę listę róż które pójdą na kompost ;:219

Co do tej okradzionej paczki - nie bójmy się użyć takiego określenia :!: to normalnie brzytwa się otwiera w kieszeni :twisted:
Dobrze że do mnie ostatnia paczka doszła cała a też szła pocztą :uszy

Skoro życzenia to ja wzajemnie obficie kwitnących rabat, brak szkodników i chorób ;:196
Awatar użytkownika
julieta
100p
100p

Post »

:lol: to mówisz, że wiesz, że ja wiem, że i tak będę ryć :;230 No, no, to powiem Ci, że ... na to wychodzi. Że będę ryć ;:306
U mnie wiosna w ogrodzie, niestety :roll: U Ciebie tym bardziej. Robisz przerwę świąteczną, a i dla naszych krzaczorów też by się przydała, no ;:209
Dziękuję za życzenia. Dla Ciebie również zdrowych i radosnych Swiąt, wszekiego dobra i pomyślności w Nowym Roku !
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Witaj Aniu,
mam do Ciebie pytanie o różę Novalis. Proszę powiedz mi na jaką ona wysokość rośnie, bo różne źródła podają różnie.
Na Twoich zdjęciach wygląda na wyższą niż podają w szkółkach ... a może to złudzenie tylko.
Życzę Ci zdrowia w przyszłym roku i pięknych kwitnień :D
Pozdrawiam-Ewa
Ankos7
200p
200p
Od: 2 lut 2013, o 18:47

Post »

Witaj,
Podziwiając Twoje piękne róże trafiłam na Claire Marshall - czy możesz zdradzić gdzie zanabywałaś swoje sadzonki?
Pozdrawiam
Ania
Awatar użytkownika
terlica
500p
500p
Od: 24 mar 2013, o 07:26

Post »

Aniu zdaje się ,że już znalazłam odpowiedź w Twoim wątku. :)
Pozdrawiam-Ewa
Fraszka_1
1000p
1000p
Od: 16 cze 2013, o 15:41

Post »

Wszystkiego co najpiękniejsze w Nowym Roku ;:167 niech Ci przybywa róż :D
maryna45m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 gru 2009, o 17:02
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Wreszcie znalazłam czas na zwiedzanie ogrodu w którym rośnie 100 róż.Jestem pełna zachwytu bo i ja jestem pasjonatką tych królowych kwiatów. Ja mam kilka ale na więcej już nie mam miejsca. Wszystkie mi się podobają mimo że przy zetknięciu są dotkliwe ukłucia na co muszę bardzo uważać. Aniu w Twojej sytuacji zapewne masz dużą powierzchnię na ten cel wyznaczoną no i pracy też nie brakuje. pozdrawiam i ślę Noworoczne życzenia oby te piękności dawały dużo satysfakcji i zadowolenia razem z innymi marzeniami. ;:180
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”