Ogródek AGNESS cz.12
- ElleBelle
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 5 paź 2009, o 15:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Ogródek AGNESS cz.12
No właśnie cudownie ta lilia wkomponowała się w tą hortensję
Chyba limonka 
Pozdrawiam, Ela
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
...mój azyl w środku miasta...
Kwiaty Eli- w ogrodzie i nie tylko cz. 7- Kolejna Wiosna...
-
Keetee
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 15 paź 2010, o 00:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Jakie cudne
, jestem już pewna, że dopada mnie choroba liliowa, na jesień planuję duuuuze zakupy 
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Aguś masz mnóstwo lilii a w tym wielkoludy Flore Pleno ,które i u mnie zaczynają kwitnać na całego .Także Muscadet i u mnie kwitnie .Lubię liliowo różane połączenia tylko nie zawsze uda sie to zgrać .Piękne Triumphatory i u mnie roztaczają swoją piękną woń
- gajowa

- Od: 11 maja 2011, o 07:34
Prawdziwy festiwal lilii! I tak buszowato - lubię 
pozdrawiam - Ewa
Moje wątki
Moje wątki
- bodzia3012

- Od: 10 wrz 2009, o 08:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Agnieszko ale pięknie w twoim ogrodzie

- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Matulo kochana,Aga czy ty liczyłaś ile masz lilii?Po takim pokazie muszę koniecznie dokupić,bo mój zbiorek bardzo ubogi przy twoim.To ja żle robię,bo obcinam łodygi jak cały kwiat przekwitnie do połowy,żeby nie sterczały takie puste kikuty.Jak hodują lilie na kwiat ciętt to sugerowałam się tym,że przecież je obcinaja.
- AGNESS

- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Aniu dziękuję
Połączenie lilii z hortensją i mnie się podoba. Rabatka jest do przeróbki, hortensje do przesadzenie, ale też zestawie je z liliami
Są naprawdę pięknym tłem
Elu tak, masz rację to Limelight, moja ulubiona hortensja
Mam miejsce na jeszcze jedną, ale jak na razie nie mogę upolować....
Dorotko dziękuję, ja je uwielbiam i bardzo się cieszę, że się podobają
Aniu....no liliom to chyba nie można się oprzeć....mnie ciągle ich mało, a miejsca już nie mam kompletnie, żeby sadzić kolejne....Muszę część swoich przesadzić i też jest z tym problem....
Jadziu u mnie po zimie zostały tylko 2 Triumphatory, żałuję, bo to piękne lilie, ale na szczęście całkiem nie znikły....
Flore Pleno to faktycznie olbrzymy, z tymi rozłożystymi łodyżkami z kwiatami wyglądają jak drzewa
U mnie tylko 3 są dorosłe , reszta to też maluchy...
Muscadet jest przepiękna, tylko strasznie brudzi sie pyłkiem i ładnie to nie wygląda ....czasami obrywam pylniki, tym razem nie zdążyłam
Ewuś ja też bardzo lubię buszowatość , swoją niestety muszę już trochę temperować....
Bożenko dziękuję
Cieszę się, ze podoba Ci się
Małgoś tak mniej więcej liczyłam, około 150....ale nie odmian tylko roślin. Powiem szczerze, że mi wciąż mało, jest jeszcze taka masa odmian, które niesamowicie mi się podobają i chciałabym je mieć, ale niestety miejsca już nie mam kompletnie....
Małgoś jeśli łodyga jest obcięta, to cebula będzie słabsza, bo nie ma skąd czerpać pokarmu, więc i mniej dorodne kwitnienie w przyszłym sezonie. Ja wiem, ze takie przekwitłe liliowe badylki nie wyglądają najpiękniej, ale patrzmy na to przez palce....w następnym sezonie lilie nam się za to odwdzięczą
Na zielono...

Elu tak, masz rację to Limelight, moja ulubiona hortensja
Dorotko dziękuję, ja je uwielbiam i bardzo się cieszę, że się podobają
Aniu....no liliom to chyba nie można się oprzeć....mnie ciągle ich mało, a miejsca już nie mam kompletnie, żeby sadzić kolejne....Muszę część swoich przesadzić i też jest z tym problem....
Jadziu u mnie po zimie zostały tylko 2 Triumphatory, żałuję, bo to piękne lilie, ale na szczęście całkiem nie znikły....
Flore Pleno to faktycznie olbrzymy, z tymi rozłożystymi łodyżkami z kwiatami wyglądają jak drzewa
Muscadet jest przepiękna, tylko strasznie brudzi sie pyłkiem i ładnie to nie wygląda ....czasami obrywam pylniki, tym razem nie zdążyłam
Ewuś ja też bardzo lubię buszowatość , swoją niestety muszę już trochę temperować....
Bożenko dziękuję
Małgoś tak mniej więcej liczyłam, około 150....ale nie odmian tylko roślin. Powiem szczerze, że mi wciąż mało, jest jeszcze taka masa odmian, które niesamowicie mi się podobają i chciałabym je mieć, ale niestety miejsca już nie mam kompletnie....
Małgoś jeśli łodyga jest obcięta, to cebula będzie słabsza, bo nie ma skąd czerpać pokarmu, więc i mniej dorodne kwitnienie w przyszłym sezonie. Ja wiem, ze takie przekwitłe liliowe badylki nie wyglądają najpiękniej, ale patrzmy na to przez palce....w następnym sezonie lilie nam się za to odwdzięczą
Na zielono...

- sweety

- Od: 20 mar 2012, o 09:37
Jakie fajne widoczki na ogród
Urzekające kompozycje i wszystko takie duże, rozrośnięte ... Za parę lat, może iu mnie tak będzie, ale na duże drzewa przyjdzie mi czekac znacznie dłużej 
- Comcia

- Od: 9 maja 2008, o 14:28
Masz ogród skomponowany tak jak Comcie lubią najbardziej. 
Te zakola, trawiaste ścieżki, rabaty składające się z kompozycji przestrzennych, roślin o różnej strukturze i ulistnieniu, no po prostu wymiękam....
Te zakola, trawiaste ścieżki, rabaty składające się z kompozycji przestrzennych, roślin o różnej strukturze i ulistnieniu, no po prostu wymiękam....
- majka411

- Od: 12 sie 2009, o 18:55
Aga,
zachwycam się liliami, jak to robisz, że one nagle się tak pięknie pokazują w ogrodzie.
Nazwy odmian nie do spamiętania, ale okazy
zachwycam się liliami, jak to robisz, że one nagle się tak pięknie pokazują w ogrodzie.
Nazwy odmian nie do spamiętania, ale okazy
- Tajka

- Od: 23 sty 2010, o 17:32
Agniesiu wspaniała kolekcja pachnących lilii w Twoim ogrodzie, chyba największa na forum.
Miodunki mają piękne i zdrowe liście, swoje musiałam przyciąć, gdyż dostają mącznika.
Miłego weekendu Ci życzę.
Miodunki mają piękne i zdrowe liście, swoje musiałam przyciąć, gdyż dostają mącznika.
Miłego weekendu Ci życzę.
Wow, Aga, zachwycające widoki... portrety Twoich zielonych i nie tylko podopiecznych zawsze robią wrażenie, ale ujęcia ogólne są jeszcze piękniejsze! 
Miłego dnia
Miłego dnia
- Aza

- Od: 10 lut 2008, o 18:33
Jak widzę szaleją u Ciebie z kwitnieniem hosty. Jak zwykle doskonałe zdjęcia
OLGA od malamutów
Wątki Azy
Wątki Azy
- malgocha1960

- Od: 8 lut 2010, o 18:15
Aguś,w poprzednich latach też tak robiłam,ale obcinam tylko połowę łodygi.Te które kwitna zostawię w całości i zrobię jak mówisz,porównam w przyszłym roku kwitnienie.Teraz na forum pokazują tyle pięknych lilii,ze nie mozna przejść obojętnie obok nich,przez to w człowieku rosnie kolejne chciejstwo,kolejna choroba.