Róże Maddy77

Zablokowany
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Róże Maddy77

Post »

Mam dokładnie tak, jak Ewa :D Ale na szczęście moje różyczki także mają pełno pąków ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
_ninetta_
1000p
1000p
Od: 19 maja 2010, o 01:19
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Piękne kuleczki Red Eden Rose!
Miałam tą różyczkę ale nigdy mi tak obficie nie kwitła, zazwyczaj miała 3 kwiaty w sezonie czym mnie doprowadzała do szału.
Zmarzła tej zimy :(
Mariatheresia też zachwycająca.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Od: 2 maja 2012, o 18:48
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witam wszystkich serdecznie :wit
Aniu każdy ma wymarzoną listę chciejstw :;230 A jej realizacja to sama przyjemność :heja

Ewciu ścinam różyczki tylko jak leje, bo mi ich szkoda ;:174
Falstaff właśnie zaczyna drugie kwitnienie, więc będzie więcej jego zdjęć :wink:

Anetko bardzo się cieszyłam z takiej ilości pączków na Red Eden, ale chyba było ich za dużo i nie rozkwitły potem ;:174 Mogła być to też wina mączniaka, bo jak je dotknęłam to się osypały ;:223

Niestety zakupy jesienne przeniesione na wiosnę ze względów finansowych, ale pocieszam się, że będę mieć więcej czasu na przemyślane zakupy :wink:
Różyczki szykują się do drugiego kwitnienia i czekam aż się otworzą te tłuściutkie pączusie :tan
Awatar użytkownika
monimg
500p
500p
Od: 13 lut 2012, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ja raczej też odpuszcze jesienne zakupy. Jeszcze tylko przelece wyprzedaże posezonowe i tyle. W zimę zrobie listę i ew. wiosną zamówię. Moje tłuste pączusie już zaczynają rozkwitać. :tan
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

:wit Różomaniaków

monimg ja w tym roku zaczynałam sezon różany i na następne zakupy muszę jeszcze poczekać :wink:
Moje pączki są bardzo wstydliwe i każą na siebie czekać ;:224

Ale jak to bywa w życiu zawsze jest okazja by zakupić nową różyczkę ;:224 Mój M z okazji rocznicy zabrał mnie do naszego ogrodniczego ;:1 Jechałam z zamiarem kupna wrzosu, ale okazało się że akurat sprowadzili kilka licencjonowanych różyczek ;:80 Mój wybór padł na Queen of Hearts, chociaż kusiła mnie Pomponella ;:224
Moja nowa miłość :heja
Obrazek Obrazek

Z niecierpliwością czekam na First Lady i Eden Rose ;:65
Obrazek Obrazek

Udało mi się również nabyć Chloroza Stop :tan , którą od razu spryskałam różyczki i klemki, bo one najgorzej wyglądają ;:174
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

W tym oku od mojego M. dostałam na imieniny Red Leonado da Vinci. Fajnych mamy M. :heja
Zazdroszczę Ci jednak ogrodniczego z licencjonowanymi różami... U nas trzeba liczyć na farta :D
Awatar użytkownika
Jule
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 kwie 2011, o 19:53

Post »

Magda a jak u Ciebie Maritim? kurna ta moja jakos nie zbiera sie do kwitnienia, uraczyla mnie w tym roku jednym kwiatem - w zeszlym roku nie miala wcale. Z rosnieciem tez tak sobie jej idzie... moze z 50 cm ma i finito.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Aniu byłam w szoku, bo sam zaproponował :shock: U mnie już wszyscy wiedzą, że wole dostać takie róże do ogródka niż cięte 8-) Tacy M to pierwsza klasa ;:215
Ten ogrodniczy miał po raz pierwszy róże z licencją i dlatego nie mogłam sobie odpuścić ;:224 Wyszłam ze sklepu z wielkim bananem na ustach :;230

Julciu Maritim miała 1 kwiatek, a teraz ładnie rośnie. Jak ją kupiłam miała zaledwie 20cm i byłam szczęśliwa, że w ogóle miała tego jednego kwiatka. Ona jest u mnie dopiero od wiosny, więc nie wiem jak przezimuje ;:224 Jutro zrobię jej zdjęcie to wrzucę i porównasz :wink:
Awatar użytkownika
ilona2715
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 wrz 2010, o 11:47

Post »

Witaj Madziu (no proszę następna wielkopolanka :tan) nie wiem doprawdy jak to możliwe, że dopiero teraz tu zajrzałam, ale bardzo się cieszę, gdyż niedawno zrobiłam listę swoich różanych chciejstw, a oglądając Twoje ślicznotki utwierdziłam się w dobrym ich wyborze. Piękne róże, piękne zdjęcia i opisy, Schackenborg Castle/Coral Palace podbiła już chyba nie jedno serce. W zasadzie to też niedawno zaraziłam się różyczkomanią, pierwsza moja rabatka (różano liliowa) powstała tak od sobie, bo coś z tymi różami, które dostałam trzeba było zrobić :;230, jesienią kupiłam tak z przypadku 5 sztuk, a wiosną kolejne już bardziej przemyślane właśnie od Ewki, no i wpadłam po uszy. Teraz planuję następną rabatkę, mam nadzieję, że uda mi się stworzyć coś fajnego, z tym, że i tu zamierzam wsadzić lilie, bardzo fajnie się komponują i chyba służy im takie towarzystwo. Pracy z demontażem poz-bruku Ci nie zazdroszczę, ale kiedy spełnisz swoje marzenia będzie prześlicznie, prawdę mówiąc jestem pełna podziwu, że w tak krótkim czasie tyle już zrobiliście (gratulacje dla M za super fale) i że masz tyle oryginalnych róż ( i drzewek owocowych). Pokazywałaś na początku krzaczek Heritage, nie spotkałam jej później kwitnącej, a też mam ją na liście chciejstw czy mogłabyś ją pokazać? Gdzie, jeśli można wiedzieć jest ten sklepik w którym Twój M sprezentował Ci licencjonowaną różę?
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Jula zgodnie z obietnicą wstawiam zdjęcia Maritim. Różnica jest znacząca, jak dla mnie rośnie jak na drożdżach, ale zobaczymy jak będzie z zimowaniem :wink:
Obrazek Obrazek

Ilonko witam serdecznie w moich skromnych progach ;:168 Dużo tu nas Wielkopolanek :;230
Widziałam te Twoje piękne lilie, ja niestety uczulana na nie jestem ;:174
Co do Heritage, L.D., Jude the Obscure, Golden Celebration czy Blue River to okazało się, że to NN, bo zakupiłam je na allegro i zostałam oszukana ;:188 I niestety nie pomogę Ci ;:174
Dziękuje za pochwałę fal ;:196 M dzielnie mi pomaga :heja

Pięknie kwitnie Falstaff, choć po jednym kwiatku, jakoś mu się nie spieszy :;230
Obrazek

Już lada moment swoje wdzięki ukaże Elfe ;:131
Obrazek

Mój Rooguchi na koniec lata zabrał się do kwitnięcia, ale sama roślinka wygląda biedniutko ;:174 Jakieś choróbsko się go trzyma i nic mu nie pomaga ;:223
Obrazek
Awatar użytkownika
robaczek_Poznan
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 30 sty 2012, o 23:42

Post »

Maddy, to wygląda niestety na początek uwiądu albo zaawansowany mączniak - pryskałaś grzybobójczo?
Jak nie pomaga to ciachnij pędy nisko, wypuści zdrowe, ale zc tych już nic nie będzie ;:185
Queen of Hearts zapowiada się ekscytująco - wybrałaś bardzo ładny krzaczek..ale że nie kupiłaś Pomponelki...? ;:131
ps. Wiem jak cieszą nieplanowane różane zakupy..ja nabyłam wczoraj James Galway i Eden 1985 ;:131
Pozdrowionka :-) Kasiek *aktualny wątek
*moje wątki*
Awatar użytkownika
AniaDS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 sie 2008, o 00:13
Kontakt:

Post »

Wygląda to na mączniaka, pryśnij rozcieńczonym mlekiem albo wodą z dodatkiem sody.
Awatar użytkownika
Maddy77
500p
500p
Kontakt:

Post »

Kasiu dziękuje za podpowiedź ;:196
Poszperałam w necie i jednak to mączniak ;:223 Pryskałam grzybobójczo, ale to jak widać nie dało efektów ;:145 Za to za poradą Ani zrobiłam oprysk z rozcieńczonego mleka i chyba jest lepiej ;:224 A może to tylko moja nadzieją ;:131 Zobaczymy za kilka dni.
A co idzie do tego cięcia, to czy jak teraz go zrobię i zacznie puszczać to nie przemarznie w zimie?
Pomponelki nie wybrałam, gdyż póki co nie mam dla niej miejsca, chociaż jest piękna ;:131

Aniu oprysk wykonany teraz czekam czy zadziała ;:224 Dziękuje bardzo za odzew ;:196

Słonko dziś wyszło zza chmur i zrobiło się cieplusio :tan Różyczki od razu zaczęły się otwierać :heja
Obrazek Obrazek

Obrazek Obrazek

Jutro chyba będzie ze mnie piękny kwiatuszek ;:224
Obrazek

Klemkom chyba spodobało się nowe miejsce, gdyż zakwitły po raz drugi ;:oj Bardzo mnie ucieszył ten fakt :tan c.President i c.Mazowsze
Obrazek Obrazek

Niby niedziela i dzień wolny, ale nie wszyscy dziś go mieli :wink:
Obrazek
Awatar użytkownika
beata68
1000p
1000p
Od: 13 lut 2011, o 17:15

Post »

Madziu, śliczne zdjęcia. Co do Rooguchi to, jak go ciachniesz to mu nie zaszkodzi,on jest bylinowy i tak zanika na zimę.
Awatar użytkownika
majka411
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sie 2009, o 18:55

Post »

Maddy77 pisze:Maju dobrze, że ten nawóz jest uniwersalny, bo już się bałam że takiego u nas nie dostanę :wink:
Jeszcze raczkuje w świecie róż ;:131, więc się pytam czy już mam sypać ten nawóz pod róże, mimo że one jeszcze kwitną czy po kwitnięciu?
:wit Magda, trochę mnie nie było na forum, jednak Ci napiszę.
Nawóz jesienny syp we wrześniu i październiku, tylko musisz dobrze podlać, bo on się słabo rozpuszcza.
Kupiłaś śliczne krzaczki róż ;:138 Czekam na kwiaty Edenki ;:65 Wrócę jeszcze do Pastellki, przesadź ją, ona powinna mieć wilgotne podłoże, a przy murze zawsze jest bardziej sucho. ;:168
Zablokowany

Wróć do „Moje róże !”