Aguś
 Aguś   

właśnie wracam z synkiem od lekarza i kupiłam sobie po drodzę klonik jawor "Leopoldii" jest sliczny i idę go sadzić a taka praca w ogrodzie to sama przyjemność -szkoda że dzień taki krótki
 właśnie wracam z synkiem od lekarza i kupiłam sobie po drodzę klonik jawor "Leopoldii" jest sliczny i idę go sadzić a taka praca w ogrodzie to sama przyjemność -szkoda że dzień taki krótki   takie coś jeszcze nie pokazywałam:
 takie coś jeszcze nie pokazywałam: 

. Nie wiem jak to się dzieje, że niedaleko mieszkamy, u Ciebie kwitną hortensje a moje jeszcze pąków nie mają
 . Nie wiem jak to się dzieje, że niedaleko mieszkamy, u Ciebie kwitną hortensje a moje jeszcze pąków nie mają  

Jolu  i to na receptę bo chorowałam na ten klonik "Leopoldii" zobacz sama on ma zacienić moją piwniczkę odrobinkę
 Jolu  i to na receptę bo chorowałam na ten klonik "Leopoldii" zobacz sama on ma zacienić moją piwniczkę odrobinkę  

ciągle kupuje i okazują się żółte lub pomarańczowe
 ciągle kupuje i okazują się żółte lub pomarańczowe   

dopiero zaczęłaś i już tyle zrobione
  dopiero zaczęłaś i już tyle zrobione   
   różany klomb już teraz wygląda świetnie i piwniczka mi się podoba, a co w niej przechowujesz?
 różany klomb już teraz wygląda świetnie i piwniczka mi się podoba, a co w niej przechowujesz?