Ogród - moje marzenia na jawie (?)
-
muchazezlotym
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 21 wrz 2008, o 13:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród - moje marzenia na jawie (?)
Ciekawa jestem, kiedy ten cudny trawniczek ustąpi miejsca innym roślinkom.
U mnie z każdym rokiem trawki ubywa... 
Gdyby człowiek kiedyś był taki mądry jak teraz, to w ogóle by trawnika nie zakładał 
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
No nie, widzę, że jednak masz jeszcze sporo miejsca! ;)
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Margo2

- Od: 8 lut 2010, o 12:14
A mnie ten trawnik strasznie się podoba
Broń Boże nie zmieniaj.
Chociaż chciałoby sie czasami
Broń Boże nie zmieniaj.
Chociaż chciałoby sie czasami
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Widoczek cudowny 
- Aancyk
- 1000p

- Od: 20 lis 2010, o 17:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Widok pierwsza klasa jak z pocztówki 
Sylwek, dzięki! To chyba rzeczywiście ten jałowiec 'Golden Carpet'

Hiszpanki to ciepłe dziewuchy? Hmmm... to dam jej palto, aby sie nie zniechęciła do naszego klimatu
Ale, ale... zobacz, co mi wzeszło i zakwitło:

Znasz to?
Mam jeszcze takie kolorowe kwiatki:

A skoro już przywołałam mieczyki, to jeszcze kilka fotek (jeszcze ładnie stoją, bo wieje dziś jak..., część się aż pokładła
)

Agnieszko (Joyce), dzięki za słowa uznania; passiflora to roślinka trochę wymagająca, ale na clematisy to Cię namawiam: idą w górę, a jak ubarwiają ogrodnicze zakątki!
Agnieszko (aagaaz), Agatko, aage, Aniu, - dziękuję Wam, dziewczyny, za ciepłe słowa- ona sprawiają, że chce się robić w ogrodzie nieustannie
Marto, u mnie z reguły zakupy kończą się na igłach
Nie umiem przejść obok nich obojętnie. Choć i kolorowe wypełniacze sie znajdą, bo przecież moje iglaczki to na razie raczej przedszkolaczki. Kochana, wcale mi nie pomagasz, pisząc TAKIE słowa o trawniku
Ale malutnie kroczki już poczyniłam - jeszcze nie skończona (za silny wiatr- nie dałabym rady z fruwającą włókniną...), ale powstająca rabata pod oknami (plus na pierwszym planie super wypełniacz
)

Elu, też bym tak chciała... ale na razie muszę się zadowolić tymi rabatami, które mam. Myślę jednak, że za kilka lat trochę się zmieni i M. nie będzie tak skory do biegania z kosiarką (oby!
)
Paweł, troszkę trawnika trzeba zostawić, bo on nadaje uroku roślinom, ale ograniczyłabym go, oj na pewno!

Hiszpanki to ciepłe dziewuchy? Hmmm... to dam jej palto, aby sie nie zniechęciła do naszego klimatu

Znasz to?
Mam jeszcze takie kolorowe kwiatki:

A skoro już przywołałam mieczyki, to jeszcze kilka fotek (jeszcze ładnie stoją, bo wieje dziś jak..., część się aż pokładła

Agnieszko (Joyce), dzięki za słowa uznania; passiflora to roślinka trochę wymagająca, ale na clematisy to Cię namawiam: idą w górę, a jak ubarwiają ogrodnicze zakątki!
Agnieszko (aagaaz), Agatko, aage, Aniu, - dziękuję Wam, dziewczyny, za ciepłe słowa- ona sprawiają, że chce się robić w ogrodzie nieustannie
Marto, u mnie z reguły zakupy kończą się na igłach

Elu, też bym tak chciała... ale na razie muszę się zadowolić tymi rabatami, które mam. Myślę jednak, że za kilka lat trochę się zmieni i M. nie będzie tak skory do biegania z kosiarką (oby!
Paweł, troszkę trawnika trzeba zostawić, bo on nadaje uroku roślinom, ale ograniczyłabym go, oj na pewno!
Agatko (Sure), masz rację, ale to w niczym nie zmienia mego położenia i muszę się z tym pogodzić
Gosiu, chyba jednak nie chciałabym nie mieć trawnika, ale stworzyc tak choć z jeszcze jedną rabatę - najlepiej wyspę- o! To mi się marzy
Na razie "upycham" nabytki, gdzie jeszcze można
(niedługo w ruch pójdzie kolano, jak pisała Marta
)

Trwa lato...

... z elementami wiosny

...ale jesień już stoi na progu i nieśmiało, ale konsekwentnie wkracza do ogrodu...

Trzmielina oskrzydlona zaczyna się przebarwiać i staje się teraz podobna do swej sąsiadki- hortensji

Dojrzałe kłosy traw skłaniają swe kolby...

Ale póki trwa lato- cieszmy się każdym dniem (nawet tak wietrznym i chłodnym jak dziś
) 
Gosiu, chyba jednak nie chciałabym nie mieć trawnika, ale stworzyc tak choć z jeszcze jedną rabatę - najlepiej wyspę- o! To mi się marzy
(niedługo w ruch pójdzie kolano, jak pisała Marta

Trwa lato...

... z elementami wiosny

...ale jesień już stoi na progu i nieśmiało, ale konsekwentnie wkracza do ogrodu...

Trzmielina oskrzydlona zaczyna się przebarwiać i staje się teraz podobna do swej sąsiadki- hortensji

Dojrzałe kłosy traw skłaniają swe kolby...

Ale póki trwa lato- cieszmy się każdym dniem (nawet tak wietrznym i chłodnym jak dziś
Witaj Aneto
Piękny ogród,jestem pełna podziwu
.Piękne roślinki, kamienna ścieżka pod domem jest super.
Piękny ogród,jestem pełna podziwu
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moja Susana też kwitnie i nawet kilka kwiatów jest na rh, ale coraz wyraźniej widać oznaki jesieni a przecież to dopiero sierpień 
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- aage

- Od: 7 mar 2008, o 13:01
Ogród cudowny
powiedz mi co to za trawka z takimi niby kolbami?
Anetko, bukszpanowe spirale, ale i nie tylko, bo wszelakie bryły mogłyby posłużyć chyba za fajny dodatek przy założeniu Twoich zielonych obwódek 
Co to za trawa?

długo trzeba czekać na takie kłosy?

długo trzeba czekać na takie kłosy?
Trochę zaniedbałm swój wątek, buszując po Waszych ogrodach... I juz chciałam zdać relację z mych prac (choć nie tak spektakularnych jak np. u Joli czy Pawła), ale chorę dziecię mnie wzywa (od tyg. walczę z gorączką ok 40* - angina ropna-; już mam maxa...).
Może jutro uda mi sie wrzucić kilka zdjęć...
Może jutro uda mi sie wrzucić kilka zdjęć...
Zdrówka! Zdjęcia nie zając, nie uciekną