Ciekawe czy moje Dendrobium Chiyomi zakwitnie
Storczyki Tomka
Re: Storczyki Tomka
Tomku piękne kwitnienia 
-
tomkoc
Łaski nie robi, na pewno zakwitniesama pisze:Tomku piękne kwitnienia
- lucynaf
- 1000p

- Od: 30 sty 2011, o 17:49
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomku, jakie piękne zdjęcia
Ten żółty woskowiec to może Ci zginąć z parapetu
Moje Chyiomi ma piękne przyrosty, ale na kwitnienie to za bardzo nie liczę
-
tomkoc
Lucynko, moje kwitnie "co chwilę" ale kwiatów ma niewiele, teraz "obsypało" się keikami. Spróbój ograniczyć swojemu podlewanie, jak przyrosty dorosną i ustaw w jakimś możliwie chłodnym miejscu. na pewno zakwitnielucynaf pisze:Tomku, jakie piękne zdjęciaTen żółty woskowiec to może Ci zginąć z parapetu
![]()
![]()
Wspaniałe efekty z zastosowaniem floral pasty
Parapecik dendrobiowy do pozazdroszczenia
Parapecik dendrobiowy do pozazdroszczenia
When nothing goes right, go left.
Pozdrawiam, Kasia
Pozdrawiam, Kasia
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tomku, cudne kwitnienia i świetne zdjęcia.
Bardzo mi się podoba biała hybrydka. Uwielbiam płatki w kształcie przypominającym romb...
Bardzo mi się podoba biała hybrydka. Uwielbiam płatki w kształcie przypominającym romb...
-
tomkoc
- lucynaf
- 1000p

Tomku nawet zielone zdjęcia masz piękne
Oj, żeby Ci wszystko zakwitło naraz to byłby widok
Tomku, tak właśnie miałam zamiar postąpić z Chyiomi, nawet nie podlewać przez 6 tyg, ale teraz mam problem,bo jedne przyrosty prawie dojrzały, a wyszły nowe malutkie. No i co teraz jak przesuszę to tym małym nie zaszkodzę ?
Tomku, tak właśnie miałam zamiar postąpić z Chyiomi, nawet nie podlewać przez 6 tyg, ale teraz mam problem,bo jedne przyrosty prawie dojrzały, a wyszły nowe malutkie. No i co teraz jak przesuszę to tym małym nie zaszkodzę ?
Witaj!
Mam pytanie, jak traktowałeś Berry Oda że puszcza pędziki? Mój na razie ma jedno spore Keiki. Stoi na balkonie i jest chronione przed ostrym słońcem. Czy już teraz je przesuszać?
Mam pytanie, jak traktowałeś Berry Oda że puszcza pędziki? Mój na razie ma jedno spore Keiki. Stoi na balkonie i jest chronione przed ostrym słońcem. Czy już teraz je przesuszać?
Pozdrawiam,
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
Renia
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=29&t=47436" onclick="window.open(this.href);return false;
- justus27
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 18 mar 2009, o 18:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jakie super wakacje mają Twoje storczyki ;)
Aż im zazdroszczę
Aż im zazdroszczę
-
tomkoc
Bogusz_85, Amator97 - wróćcie do strony 22
"Berry Oda, kingianum, kilka typu nobile, Stardust Chiyomi i Firebird stoją na jednym parapecie, onkno na północny-wschód, non stop uchylone. Nawożę co trzecie-czwarte podlewanie, normalną dawką, podlewam nie częściej jak raz w tygodniu ..."
"Berry Oda, kingianum, kilka typu nobile, Stardust Chiyomi i Firebird stoją na jednym parapecie, onkno na północny-wschód, non stop uchylone. Nawożę co trzecie-czwarte podlewanie, normalną dawką, podlewam nie częściej jak raz w tygodniu ..."
-
tomkoc
Lucynko, coś kosztem czegoś ;) Może na początek ogranicz podlewanie i zacznij je "chłodzić". Ja tak robię. Nie ma imponujących ilościowo kwitnień ale za to są.lucynaf pisze:Tomku nawet zielone zdjęcia masz piękneOj, żeby Ci wszystko zakwitło naraz to byłby widok
![]()
-
tomkoc
Tak dzisiaj wyglądają Oncidia z trzeciej strony postu. Zewnętrzne przesadzone do doniczek 9 cm, środkowe w doniczce 10 cm, ładnie przyrastają.

Białe hybrydki Phalaenopsis z pierwszej strony, niewiele w tym roku urosły, po jednym listku. Środkowy jakiś czas temu zaliczył upadek z parapetu ale już się odbudowuje.

Białe hybrydki Phalaenopsis z pierwszej strony, niewiele w tym roku urosły, po jednym listku. Środkowy jakiś czas temu zaliczył upadek z parapetu ale już się odbudowuje.

- lucynaf
- 1000p

Tomku, u Ciebie to tak pięknie wszystko przedstawione, że nawet jak nie kwitnie to można podziwiać