Dorotko, nie wyobrażam sobie krwawnika pod różami, jest za niski, i będziesz niezadowolona. A nie może być nieśmiertelna lawenda? Wiem, że nuda i oklepana, ale sprawdzona.
Mój kawałek świata część trzecia
-
iga23
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Mój kawałek świata część trzecia
Iwonko, posadzenie krwawnika głębiej nic nie zmieni, tylko ten i żółtych katach się nie pokłada, reszta to leżaki, jak się ma tyle przestrzeni co Ty to można takie roślinki mieć, ale ja się z moim pożegnałam.
Dorotko, nie wyobrażam sobie krwawnika pod różami, jest za niski, i będziesz niezadowolona. A nie może być nieśmiertelna lawenda? Wiem, że nuda i oklepana, ale sprawdzona.
- dodad

- Od: 21 cze 2009, o 18:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Iguś, lawendę już mam z różami. Ale zobacz tutaj http://www.oczarjk.pl/index.php?act=266 ... zace_rozom pod koniec strony róża z żółtym krwawnikiem - cudo 
-
iga23

- Od: 1 paź 2008, o 20:26
- Kontakt:
Dorotko, z żółtym tak, bo on się nie pokłada, ale biały i różowy ściele się po ziemi.Tylko Żółty w sprzyjających warunkach potrafi mieć 1 metr wysokości.
- iwa27
- 1000p

- Od: 19 maja 2009, o 07:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mój czerwony krwawnik tez jest wysoki i rośnie nieopodal Westerlanda jak popatrzycie wstecz to tam jest zdjęcie ten układ obrazujące http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... &start=140
Planuję rozdzielenie tej kępy krwawnika i resztę wsadzić właśnie do towarzystwa różny Flamenko
Planuję rozdzielenie tej kępy krwawnika i resztę wsadzić właśnie do towarzystwa różny Flamenko
Życie jest jak bajka, nie ważne żeby było długie, ale ważne żeby było ciekawe
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Ciekawa jestem, czy widząc u Ciebie na żywo żurawki, chwycę jakiegoś małego wirusika
Mam za sobą pierwsze, niewielkie sprzątanie w ogródku.
Mam za sobą pierwsze, niewielkie sprzątanie w ogródku.
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- elila
- 1000p

- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Witaj Iwo
Dawno mnie u Ciebie nie było! Przyznam się, że tylko pobierznie przeleciałam Twój wątek ale i tak jetem pod wrażeniem!!! Pięknie u Ciebie!!! Obiecuję, że jutro z samego rana nadrobię stracony czas.
Pozdrawiam i całuję
Dawno mnie u Ciebie nie było! Przyznam się, że tylko pobierznie przeleciałam Twój wątek ale i tak jetem pod wrażeniem!!! Pięknie u Ciebie!!! Obiecuję, że jutro z samego rana nadrobię stracony czas.
Pozdrawiam i całuję
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Czerwonego krwawnika posadziłam na dużej różanej rabacie i małą kępkę obok czerwonej róży NN . Ciekawa jestem Iwuś jak to się zgra 
- iwa27
- 1000p

Witam dziewczyny
Obawiam się Basiu, że w tym roku kilka najładniejszych żurawek już nie odbije - zrobiłam im zdjęcia, ale zapomniałam aparatu na wsi, a nie zgrałam zdjęć, gapa ze mnie
Elu, ale cię dawno nie było na forum, zaraz podrepczę do ciebie
Jadziu myślę, że będzie wyglądać pięknie bo on długo kwitnie i to jego żółte oczko jest takie fotogeniczne
Jutro jadę na dwa dni szkolenie, raczej mnie nie będzie na forum, no chyba że w hotelu będą mieć darmowe łącze
Obawiam się Basiu, że w tym roku kilka najładniejszych żurawek już nie odbije - zrobiłam im zdjęcia, ale zapomniałam aparatu na wsi, a nie zgrałam zdjęć, gapa ze mnie
Elu, ale cię dawno nie było na forum, zaraz podrepczę do ciebie
Jadziu myślę, że będzie wyglądać pięknie bo on długo kwitnie i to jego żółte oczko jest takie fotogeniczne
Jutro jadę na dwa dni szkolenie, raczej mnie nie będzie na forum, no chyba że w hotelu będą mieć darmowe łącze
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3
- Sure

- Od: 5 lip 2010, o 21:03
Cy to znaczy, że zima była wyjątkowo niełaskawa dla żurawek, czy coś innego je dopadło? Moja jedna, jedyna nadal pod śniegiem, rośnie od północy i tam jeszcze biało. Zresztą w południowym słońcu dopiero dzisiaj trawnik zaczął się zdecydowanie wyłaniać, już jest go więcej niż połowa.
Zakupiłam sobie dzisiaj kłącze kolejnej żurawki, żeby przetestować, jak mi to wyrośnie (nie ma nazwy, ale jest to takoa "klasyczna" zielona z czerwonymi kwiatami). Resztę chyba jednak zamówię w necie...
Zakupiłam sobie dzisiaj kłącze kolejnej żurawki, żeby przetestować, jak mi to wyrośnie (nie ma nazwy, ale jest to takoa "klasyczna" zielona z czerwonymi kwiatami). Resztę chyba jednak zamówię w necie...
pozdrawiam, Agata
ogród Agaty - cz.4
ogród Agaty - cz.4
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
IWONKO no to dokształcasz sie na wyjeżdzie . Byłam zobaczyć w ogrodku ,ale ciemierniki w opłakanym stanie . Niestety zawsze jakieś straty muszą być po zimie . 
- AniaDS

- Od: 23 sie 2008, o 00:13
- Kontakt:
Moje ciemierniki wyglądają podobnie, ale wyczytałam, że one się tak bronią przed zimnem a potem wracają do formy 
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Iwonko, mam nadzieję, że zaskoczysz nas wiosną w Nowym Lesie
pewnie jutro ruszasz na podbój ogrodu. Nie zapomnij o fotkach 
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- iwa27
- 1000p

Witam was wszystkie cieplutko z Nowego Lasu
Przyjechałm dziś do domu i zaraz zabrałam się do roboty skopałam kawałek pod oknem gdzie chcę założyć nową rabatę. W rogu żółta budleja, pośrodku różą Flamenko a przy ławce róża Kronenburg. Między te ślicznotki wsadzę krwawnik, tojeść bulwiastą może jeszcze trytome. Czy mogę to zrobić już jutro?
Czy ściągać już iglaste osłony z roślin
Przyjechałm dziś do domu i zaraz zabrałam się do roboty skopałam kawałek pod oknem gdzie chcę założyć nową rabatę. W rogu żółta budleja, pośrodku różą Flamenko a przy ławce róża Kronenburg. Między te ślicznotki wsadzę krwawnik, tojeść bulwiastą może jeszcze trytome. Czy mogę to zrobić już jutro?
Czy ściągać już iglaste osłony z roślin
Mój kawałek świata.
część 3
Mój kawałek świata.
część 3