Moja familokowa oaza spokoju cz.5
- ada.kj
- Przyjaciel Forum - gold

- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moja familokowa oaza spokoju cz.5
Również ja siedzę dziś w domku przy kompie. Byłam wczoraj na działce, a ponieważ ludzi było niewiele to roślinki dostały sporo wody i muszą sobie teraz radzić. Jak pomyślę o godzinie jazdy w autobusie to mi się nie dobrze robi. Nie pamiętam takich upałów tak długo. We Wrocławiu porządnego deszczu nie było już od przeszło miesiąca. Coś nam Basia wykrakała że Medart jaki 40 dni takich. U Ciebie chociaż dobrze popadało, u nas nic, gdyż nie liczę piętnastominutowego deszczu w ubiegłym tygodniu. Piękne masz roślinki Jadziu, ale co ja mam Ci to mówić - przecież Ty o tym wiesz. 
Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
Rabatka z Citronellą i żółtą różą cudowna.Pewnie upojnie pachnie.Szkoda ,że nie wszystkie lilie są tak aromatyczne.
Jadziu co patrzę na Kristalperlę to muszę 2 x popatrzeć bo mylę ją z Clair.(mam takie ujęcie Claire R.)Czy ta perełka jest biała,czy też ma taki lekki podmuch różu?
Przy tym upale zadziwiająco piękne masz kwiecie.
Jadziu co patrzę na Kristalperlę to muszę 2 x popatrzeć bo mylę ją z Clair.(mam takie ujęcie Claire R.)Czy ta perełka jest biała,czy też ma taki lekki podmuch różu?
Przy tym upale zadziwiająco piękne masz kwiecie.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
- Priam
- Przyjaciel Forum

- Od: 18 kwie 2007, o 15:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Jadziu - lilia Landini od Ciebie mnie rozwaliła ;) Miała być ciemna a wyszła biała z lekko bordowym środkiem niczym White Pixel 
To nic
moja wyszła żółta i piegowata i się Fata Mogana nazywa 
- bogusia177

- Od: 14 wrz 2007, o 08:38
Jadziu bardzo fajnie Ci kwitnie Gloria Dei ...moja ma 2 patyczki po zimie i jednego kwiatka ,zresztą już przekwitł ,,no ale cóż myślę że w przyszłym roku ...jeżeli całkiem nie zmarznie ,,,tfu tfu ...to wypuści więcej 
- Hanka 1

- Od: 30 kwie 2008, o 20:03
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
BOGUŚKO moja Gloryjka jest już 5 latkiem a dopiero od ubiegłego roku porzadnie zatrybiła
GOSIU i Przemku nie moja to wina ,że sa tacy oszuści i pakują co im w ręce wpadnie a piszą co innego
sorry . Jak chcecie to mozemy się zamienić na Landiniego przy okazji jakiegoś spotkania
ANIU to nie jest ta sama rabatka ale są niedaleko siebie . Na liliowej rabatce rośnie Gloria . Ona jest z lekkim podmuchem różu taka porcelanowa piękność i dopóki nie ma deszczu wszystko jest OK ,ale po deszczu robi się nieładna ma przemoczone płatki .
KRYSIU ja mam ogródek pod nosem ,ale gdybym miała tam jechać to nie wiem czy chciałoby mi się tłuc w tym skwarze . Siedziałam trochę w ogródku i porobilam trochę porządków z irysami i tawułkami . Znowu jakies kłębiące się myśli fruwają mi po głowie
czyli znów jakieś przeróbki
HANIU az nie chce mi się w to uwierzyć, a ja ją przez pomyłkę posadziłam pod płotem
a ona taka piękna . Kristalperle to Ania pisze ,że przypomina jej Claire R . Przywiozłam ją z niemiec to rabatówka powtarza kwitnienie do jesieni ale płatki sa bardzo delikatne taka porcelanowa laleczka . Nie trzyma za długo kwiatu w zaleznosci od pogody . Mam ją dopiero od ubiegłego roku czyli jest u mnie 2 sezon chwyta ją plamistość tak sobie, rośnie do około 1m lub 80 cm
tak zakwitnął mi Chopin
ta czy ta ,albo żadna
Forty Niner?
GOSIU i Przemku nie moja to wina ,że sa tacy oszuści i pakują co im w ręce wpadnie a piszą co innego
ANIU to nie jest ta sama rabatka ale są niedaleko siebie . Na liliowej rabatce rośnie Gloria . Ona jest z lekkim podmuchem różu taka porcelanowa piękność i dopóki nie ma deszczu wszystko jest OK ,ale po deszczu robi się nieładna ma przemoczone płatki .
KRYSIU ja mam ogródek pod nosem ,ale gdybym miała tam jechać to nie wiem czy chciałoby mi się tłuc w tym skwarze . Siedziałam trochę w ogródku i porobilam trochę porządków z irysami i tawułkami . Znowu jakies kłębiące się myśli fruwają mi po głowie
HANIU az nie chce mi się w to uwierzyć, a ja ją przez pomyłkę posadziłam pod płotem
tak zakwitnął mi Chopin
ta czy ta ,albo żadna
Forty Niner?- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Malutki ogródeczek Tosi - cz.14. Zapraszam serdecznie!
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
- Tosia1

- Od: 13 mar 2010, o 16:48
Co zasiejesz, to zbierzesz
Wcześniejsze wątki.
Wcześniejsze wątki.
-
goryczka143
- Przyjaciel Forum - Ś.P.

- Od: 21 sie 2009, o 20:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
WITAJ JADZIU!
U Ciebie znowu pięknie kwitnące róże i lilie. Ja boję się wystawić głowę na ten upał.
Gdybym miała trochę bliżej to bym raniutko pojechała oby pooglądać. Zazdroszczę
Ci ogródka przy domu.

U Ciebie znowu pięknie kwitnące róże i lilie. Ja boję się wystawić głowę na ten upał.
Gdybym miała trochę bliżej to bym raniutko pojechała oby pooglądać. Zazdroszczę
Ci ogródka przy domu.
- JAKUCH

- Od: 19 paź 2008, o 21:39
KRYSIU ja tylko rano idę na ogródek podlać potem do sklepu i siedzę w domu . Tak nie mogę siedzieć na słońcu ,gdyz mam alergię na słońce .
TOSIU nie wiem czy pojadę . na razie nie mam zamiaru nic kupować ,ale jak pojadę to dopiero tym autobusem jak zwykle przed 9 .
Wydaje mi się ,że na zdjęciu w wazoniku jest Kronenburg a nie Forty Niner . Obie są podobne tylko,że jedna pachnie a druga nie ,jedna ma od dołu żółte płatki a druga srebrzyste . Ta ze srebrzystymi pachnie .
JAKIE JA WYWODY POROBIŁAM ,ale może ktoś da im imona 
TOSIU nie wiem czy pojadę . na razie nie mam zamiaru nic kupować ,ale jak pojadę to dopiero tym autobusem jak zwykle przed 9 .
Wydaje mi się ,że na zdjęciu w wazoniku jest Kronenburg a nie Forty Niner . Obie są podobne tylko,że jedna pachnie a druga nie ,jedna ma od dołu żółte płatki a druga srebrzyste . Ta ze srebrzystymi pachnie .
-
ida74
- ---
- Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Przez to forum ,to my robimy się coraz mądrzejsi
Jadziu
Dla mnie zaproponowano poprowadzenia paru wykładów na uniwersytecie trzeciego wieku na temat pomidorów ...serio
Róże masz przepiękne i już sobie wyobrażam ten zapach .
Pamiętaj żeby dużo pić

Dla mnie zaproponowano poprowadzenia paru wykładów na uniwersytecie trzeciego wieku na temat pomidorów ...serio
Róże masz przepiękne i już sobie wyobrażam ten zapach .
Pamiętaj żeby dużo pić
- Zyta

- Od: 21 maja 2008, o 21:38
- Kontakt:
Jadziuś
Witaj
Jestem już i dziękuję.
Siedzisz w domu schowana od słońca? to dlatego tak pięknie i starannie masz obrobione swoje zdjęcia.
A na czym ta alergia polega?
Jestem już i dziękuję.
Siedzisz w domu schowana od słońca? to dlatego tak pięknie i starannie masz obrobione swoje zdjęcia.
A na czym ta alergia polega?
- basjak

- Od: 20 wrz 2009, o 13:34
Jadzia, żółte płatki z dołu ma Kronenburg, we wszystkich katalogach.
Niebieska śliczność to na 100% czarnuszka, a ta pojedyncza...może inna odmiana?
Ja muszę latać do ogródka skuli fachowców
a nie chce mi się nawet szklanki umyć
W mieszkaniu też duchota

Niebieska śliczność to na 100% czarnuszka, a ta pojedyncza...może inna odmiana?
Ja muszę latać do ogródka skuli fachowców
W mieszkaniu też duchota
Pozdrawiam mile - Basia
Balinki
Balinki
- tara

- Od: 16 mar 2008, o 22:01
Jadziu jak patrze na Wasze fotki jak i jakie pokazujecie cuda to wstyd mi się w ogóle plątać, ale zerknij do mnie